|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 11:32:59   
nosecka30*
*snowflake*, pri meni zaenkrat težav s hrano ni, jem enako kot prej (se mi zdi da sem jedla že prej precej zdravo, seveda z občasnimi prehgrehami). Edino včeraj ko sem pekla piščanca mi je surov malo smrdel, ampak ni bilo hudega. Sem res vesela, da zaenkrat slabosti nimam, in upam da tako ostane. Mogoče ravno zato nimam še nekega občutka da sem res noseča in me včasih malo zaskrbi da kaj ne bi bilo ok. Sva se pa nekako s partnerjem odločila, da počakava na 1. pregled, kaj mi bodo povedali, potem pa se bom tudi jaz verjetno odločila za nihalno pri Strahovi, ker moja ginekologinja zaradi covida tega pregleda ne dela, čeprav ga prej je. Razmišljam tudi o Nifty... nevem še. Sem pa precej nesrečna zaradi situacije s tole epidemijo, ker sva z nosečnostjo malo odlašala ker sva želela uživat v dvoje in imeti stalne službe. zdaj ko pa sva se zanjo odločila (in res sva srečna da je hitro uspelo), je pa prišel virus. Naslednji mesec sva imela predvideno preprosto poroko, potem dopust, to je vse padlo v vodo. ker delam v turistističnem sektorju pa tudi z mojo službo nevem kako bo ... tako da ja - hitro se lahko podre vse skupaj, zato res upam da bo z user posted image vse ok, če že drugo ni. Se poskušam čim manj obremenjevat ampak vsake toliko pride kakšna črna misel.
*snowflake* držim pesti, da bo na pregledu vse dobro!!

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 12:09:05   
Sara92
Ma ste prav pridne z zdravo prehrano.. meni cisto nic ne pase :/ na zacetku so mi pasala jabolka, naslednji teden banane zdej mi pa oboje ne pase, sem pristala na jagodah, pa tudi teh ne smem prevec ker sem alergicna.. zelenjava pa hmm.. jo imam rada, ampak jo ne morem jest ker mi ima vse, kupljeno v trgovinah, okus po umetnem (vajena sem domace zelenjave, z domacega vrta na obali in zdej sem zaradi virusa ze vec kot en mesec v ljubljani in jo tako pogresam 😭). Mi pa zadnja dva dni tako tekne sladoled 😍 jutri imam prvi pregled in upam, da ne bom poslusala zaradi sladkorja.. sem kr sladkosned clovek, pa mislim da bom kr ostala 😁 tezko se je upreti.. 


(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 13:37:21   
Radenska23


IZVIRNO SPOROČILO: nosecka30*

Pozdravljene punce,

tudi jaz sem na novo tukaj. Bi raje bila na forumu kot Facebook. Stara sem 30 let, prvič noseča, po mojih izračunih 9-10 tednov. Pred tem sem imela precej dolge cikluse, zato nevem točno. Prvi pregled imam šele 8. 5. tako da razpoloženje mi malo niha glede tega - po eni strani nočem komplicirat, po drugi se mi zdi daleč. Nimam nekih posebnih znakov nosečnosti, razen precej bolečih dojk in utrujenosti na trenutke, tako da se mi še kar malo ne zdi resnično user posted image user posted image user posted image



Jaz sem tudi 30 in prvic nosecka ❤️ Vse bo v redu na pregledu, sploh ne razmisljajte drugace ❤️ Je pa res poseben obcutek ko prvic vidis svojo pikico na ekranu, kako se premika ❤️❤️

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 13:41:00   
kodrcek927
Tudi jaz sem prvic noseca, tako da mi tudi roji veiko vprasanj po glavi :) Kako je z bolnisko v casu nosecnosti, ce opravljas tako delo, kjer ves da bi to lahko ogrozalo tvojo nosecnost, ti ginekolog odpre bolnisko? Jaz v sluzbi se nisem povedala, imamo pa trenutno prenovo in je delo zelo otezeno sploh zaradi prahu, vonjav in ogromnooo stopnic ... 

(odgovor članu Radenska23)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 14:29:31   
Paix
Hejla punce!

Zelo lepo prebirat kako vse lepo napredujete in imamo podobne simptome. Jaz sem tista bolj iz začetka s krvavitvami. Me ful preseneča kok kasno vam dajejo ginekologi preglede, kle moram svojo zelo pohvalit, ker me je takoj brez problema sprejela. Res je, da sem imela pregled prvi že v 6. tednu zaradi krvavitev, ampak mi ga je že pred tem določila v osmem tednu. Pa še zakon je sedaj hodit ko si čisto sam v čakalnici, nobenga ne naročajo skupaj, nič ni čakanja, ni panike, če bi te kdo slučajno videl, ker večinsko še skrivamo, tako da meni je zakon, vsaj nekaj dobrega od tega. Moram malo povedati, da sem imela pregled spet v 10. tednu in kaže da je vse ok, je že kar velik! In se mi je vsaj malo kamen odvalil od srca in sem rekla moram spet malo pisati, ker prej kar nisem imela volje. Me je vse potolklo in skrbelo. Me pa zanima ali vse slišite srček? Jaz nevem ali moja nima te možnosti, rekla je da vidi srčni utrip in mi je tudi pokazala, samo nisem pa nič slišala. Nevem ali je to praksa... Sedaj pa imam pri 12 tednih že nuhalno. Kako ste pa kaj z Nifty testi, ali katera gre?

Kodrcek927 jaz mislim, da če imaš tako delo, da ti bi lahko dala bolniško vsaj v tem času, ko je riziko višji. Mene je moja prav vprašala če rabim bolniško, pa sem rekla, da sem na čakanju in ne rabim. Pa je rekla no potem pa se zelo pazite pri dvigovanju težkih stvari, če pa boste rabili bolniško mi pa kar povejte. In sem rekla za enkrat vredu, ampak jaz imam krvavitve, samo menim da če je vredu ginekologinja bi ti znala vsaj za ta čas ustreči. Vprašati ne boli.

(odgovor članu kodrcek927)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 14:37:11   
*snowflake*
Nosecka30*, hvalaa. In te razumem. Še dobro, da sva midva opravila s poroko že pred pol leta. Je pa res, da sva želela isto na dopust junija za 14dni, še zadnjič v dvoje, pa je šlo tudi nama vse po zlu. Upam vsaj, da bo vse dobro z detetom. Pa bomo tudi to požrle a ne?
Sara92, potem sva obe jutri na pregledu. Srečno tudi tebi. Ma da prideva z lepimi informacijami :)
Kodrcek927 (upam, da sem prav napisala), glede bolniške najbolj, da se pozanimaš pri svojem ginekologu. Nekaj sigurno je, če si v tveganem okolju.


(odgovor članu kodrcek927)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 14:43:33   
*snowflake*
Paix, me veseli, da je vse ok. Sicer pa, na tvoje vprašanje glede srčka, ti ne znam odgovoriti, imam jutri komaj prvi pregled. Če bo vse ok, se naročim na nuhalno in glede na izvide nuhalne se bom potem odločila da ali ne za nifty. Namreč, berem, da se za to odločajo predvsem tiste, ki imajo slabe vrednosti na nuhalni in grejo preveriti še na nifty. Tako da ne vem. Po mojem se bom na nuhalni malo posvetovala. 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 15:05:52   
Sara92

Srecno jutri na pregledu snowflake, koncno da sva tudi midve pricakale prvi pregled 😁

IZVIRNO SPOROČILO: *snowflake*

Nosecka30*, hvalaa. In te razumem. Še dobro, da sva midva opravila s poroko že pred pol leta. Je pa res, da sva želela isto na dopust junija za 14dni, še zadnjič v dvoje, pa je šlo tudi nama vse po zlu. Upam vsaj, da bo vse dobro z detetom. Pa bomo tudi to požrle a ne?
Sara92, potem sva obe jutri na pregledu. Srečno tudi tebi. Ma da prideva z lepimi informacijami :)
Kodrcek927 (upam, da sem prav napisala), glede bolniške najbolj, da se pozanimaš pri svojem ginekologu. Nekaj sigurno je, če si v tveganem okolju.





(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 16:44:13   
Radenska23
Mi2 sva imela ok nuhalno in ne bova sla delat nadaljnih testov, ne Nifty ne dvojnega hormonskega.


Sem pa jaz tudi doma na cakanju, delam v vrtcu, in komaj cakam da grem nazaj, ceprav bo pomoje vse na glavo 🙃🙃

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 17:10:08   
*snowflake*
Sara92, srečno tudi tebi 😉 končno, ja!
Jaz sem pa ena izmed tistih, ki delajo stalno (malo v sluzbi, veliko pa doma). Tako da je kar naporno ob vsej tej slabosti in bruhanju.

(odgovor članu Radenska23)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 17:35:33   
Sara92
Si sploh ne predstavljam da bi ob takem pocutju normalno delala.. zdej delam sicer od doma, ma vsaj v “miru” bruham in prezivljam slabost, in vecino casa sm v lezecem polozaju, z racunalnikom pred sabo.. pa sploh ne vem kako bom zdrzala po 8 ur sedet za mizo, enkrat, ko bom morala nazaj na delo, ratam utrujena ze po dveh urah 😢

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 18:29:08   
Carminaa
Pozdravljene, malo kasneje se pridružujem pa vseeno, še ena novemberka je med vami rok imam 11.11, to je moja tretja nosečnost, doma pa imamo že tri punce, to bo moj tretji carski rez, stara sem 33, ker je ravno corona, sem komaj dočakala svoj pregled, slišala sem srček, dobila slikco in se seveda zelo pomirila, tole čakanje res ubija.

Danes sem spet poizkusila z angel soundsom in aplikacijo in tudi doma slišala srčni utrip, tale naprava je res super.Naslednji teden imam nuhalno pri dr.Strahovi in bom v 12 tednu.Bi pa rekla da je  nosečnost po 30 vsaj za mene bolj nervozna, ali kako naj to povem, v prejšnjih nosečnostih sem bila bolj sproščena, nič ni narobe ampak me kar nekaj skrbi da bo kaj narobe..Upam da me mine..Sama sem trenutno doma, ker smo na čakanju dokler se ne sprostijo razmere in mi tole kar paše navsezadnje..Zaenkrat toliko od mene, bodite zdrave nosečke in uživajte..

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.4.2020 18:45:52   
*snowflake*
Sara92, se strinjam. Jaz ko delam od doma, tako kot ti tudi jaz vsaj v miru bruham in ko res rabim se grem ulezt, tudi zadremat. Mi pa prav vse smrdi, celo stanovanje. Pa imam kar težave zaradi tega. In ga počistim celega, še vedno mi smrdi. Samo na zraku mi gre dobro. Ko sem pa v službi vmes, je pa fajn naporno. In še skrivam dokler pač ne dam vse bistvene preglede skozi, da je vse ok. Res je naporno. Si ne predstavljam kako bo, ko bom vsak dan spet ustajala, hodila delat, sedela 8 ur... Upam, da bodo vsaj slabosti minile... Sicer si res ne predstavljam.. kako so do sedaj zdržale vse nosečke, če je pa to prav težko. Si nisem znala predstavljat. Ampak res ni kar tako.
Carminaa, dobrodošla. Tukaj nas je nekaj 30 in 30+, jaz bom 32, prva nosečnost, tako da upam, da si vsaj malo bolj pomirjena :) 

(odgovor članu Carminaa)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2020 15:03:44   
Sara92
Koncala s prvim pregledom, zjokala sm se ko sm prvic zagledala kepico pa kako srcek bije.. ce pa to ni najlepsi obcutek 😍❤️ Kr dan mi je polepsalo, popravlo razpolozenje 😁 PDP imam 12.11 ☺️

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2020 17:08:48   
MacB
Čestitke vsem nosečkam. Sicer je naš julijček, a bi rad samo povedal, da bo slabost minila nekje na koncu 1. tromesečja user posted image

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2020 21:45:45   
*snowflake*
Tudi moje dete je pokazalo srčka in pridno raste. Upam, da bo še naprej vse ok. In Sara92, točno vem o čem govoriš. Res je noro to videti. Mi pa niso nič povedali pdp. Sem pa izvedela, da imam povišan pritisk in me zdaj s tem jahajo. Tako da ni konec skrbi. No, vsaj s pikico je vse ok. Samo molim, da tako ostane!

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: NOVEMBERKE 2020
25.4.2020 13:51:26   
nosecka30*
Super je prebrati, da lepo napredujete in da ze slisite srcek na pregledu. Jaz tudi ze komaj cakam na svoj pregled in tudi da vidim ce sem si kolilor toliko prav izračunala koliko tednov sem noseča. Zadnjih nekaj dni me hlače že malo tiščijo, kako je pri vas? Nevem ali je to že zaradi nosečnosti ali karantene, ker sem vseeno malo manj aktivna kot prej ☺


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.4.2020 13:03:21   
Sara92

Joj navadne jeans hlace sploh ne upam probat 😂😂 imam ene z visokim pasom in zaenkrat so mi ok, zaradi slabosti sm kilo, dve celo zgubila, ma najbrz bojo kr hitro nazaj 😁 Sm pa sicer ze vec kot en mesec samo v trenirki in bi rada kr tako ostala.. se mi zdi pa da se ze kr veliko opazi na moji kondicije, vsak dan grem vsaj na sprehod in zadnji teden sm kr hitro izmucena in zelo hitro brez energije, kaj sele bo.. 
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka30*

Super je prebrati, da lepo napredujete in da ze slisite srcek na pregledu. Jaz tudi ze komaj cakam na svoj pregled in tudi da vidim ce sem si kolilor toliko prav izračunala koliko tednov sem noseča. Zadnjih nekaj dni me hlače že malo tiščijo, kako je pri vas? Nevem ali je to že zaradi nosečnosti ali karantene, ker sem vseeno malo manj aktivna kot prej ☺





(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.4.2020 14:29:16   
*snowflake*
Sara92, mislim, da imava kar podobne težave 😉

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.4.2020 16:03:47   
nosecka30*
Jaz se zjutraj se nekako spravim v hlače, po kosilu me pa že grozno tišči, sploh tiste z visokim pasom. Zaradi rahljanja ukrepov sem k sreči nazaj v službi, ker me je malo skrbelo kaj bo - edino v hlačah je zadnje ure malo težje zdržat in začenjam sanjat o trenirki 😊 se pa tudi meni na sprehodih zelo pozna kondicija - sape mi praktično zmanjka takoj ko naredim par korakov v hrib. Po ravnem še nekako gre ☺

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.4.2020 16:30:59   
Sara92
Sem mislila da bodo problemi s kondicijo in zadihanostjo sele kasneje, ko bo trebuh vecji 😁 se dobro da nimam nikjer stopnic, ne vem kako bi to izvedla, pomoje bi po riti sla po njih 😂😂

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.4.2020 18:11:43   
nosecka30*
Hehe enako 😂😂 tut js nism prčakovala da mi bo sape zmanjkvalo že zdaj 😂 res, kaj še bo ... ☺


(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: NOVEMBERKE 2020
29.4.2020 0:41:40   
Parakeet
Zdravo vsem! Se ena novembrska tukaj (konec nov, predvidoma). Prvi pregled imam sele cez en teden, sem pa sredi 9. tedna trenutno. Sem pa zelo malo po forumih, zato me FB skupina izjemno zanima, a je ne najdem, Mi kdo pomaga?

Hvala in srecno vsem!

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: NOVEMBERKE 2020
29.4.2020 18:18:22   
nosecka30*
Parakeet dobrodošla! Sva v zelo podobni situaciji, jaz sem mislim da v 10. tednu, prvi pregled konec naslednjega tedna. Žal ti s FB skupino neznam pomagat, ker nisem za FB. Srečno tudi tebi, upam da se vseeno kaj oglasiš na forumu user posted image

(odgovor članu Parakeet)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: NOVEMBERKE 2020
29.4.2020 19:46:19   
*snowflake*
Živjo punce! Kako se počutite kej? Slabost kaj pojenja? Pri meni še nič. Mi pa te tablete Antimetil vsaj malo olajšajo. Čeprav, ko pride čas za bruhat, vseeno moram.. pri meni tudi teče polnih 10 tednov zdaj. Danes sem se naročila še na nuhalno, upam, da bo vse ok. Jo imam komaj 20.5. Moramo biti pozitivni 😊 upam, da se dobro držite in da se nosečniške tegobe kaj izboljšujejo.

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?