|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želimo si kužeka
25.11.2005 14:24:00   
Anonimen
Vsi, ki imate kužke, na pomoč!
Stvar je taka, moja mami si zelo želi user posted image .
Želi si majhnega psa, najraje mešančka (takšnega cotkanega s prepognjenimi ušeski in milim pogledom).
Zdaj pa me zanima vse o kužkih. Kaj moramo vedeti preden nabavimo psa. Kako je s cepljenjem, kolikokrat letno in koliko približno to stane?
Kako je s sterilizacijo ali kastracijo? Se priporoča? Pes bo v bloku, v stanovanju?
Kako se psa navadi na to, da ne lula in kaka v stanovanje? In da ne grize stvari?
Če se bom še kaj spomnila, bom vprašala, če pa še kaj moram vedeti, pa kr prosim na dan z besedo.
Pa kje bi lahko dobila kužka zastonj, mi bi namreč vzeli manjšega mešančka ali kaj podobnega? A li se v zavetiščih tudi dobi take mlade kužke,. da se jih še da zdresirati?
Aja, pa kako je z lajanjem v bloku? Se da to psička odvaditi?
Hvala vsem! user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 15:35:17   
sašaš
Oj!

Pobrskaj malo na internetni strani mojpes (ne vem točnega naslova). Tam na forumu povprašaj. user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 17:05:00   
Anonimen
Saša, hvala, sej sem že mal gledala, pa je tega tok velik, da se sploh ne znajdem. Mene zanimajo tud cene cepljenja in morebitna starilizacije oz. kastracije. Ker če vzamemo kužka na DPMŽ, moraš to plačat.
Pa kako je za zavetiščem v LJ, a tam user posted image  samo odpelješ? Pa kako naj vem, če gre za mladička, kok bo že zrasel?
Pa kok starega user posted image  je še dobro vzet, da ga še kaj naučiš, oz navadiš?
En kup vprašanj mam, vem, samo nič od tega mi ni jasno?! user posted image

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 18:00:29   
nejcko
Uf, težko bo takole odgovoriti na vsa vprašanja, ker teh informacij je res ogromno.
Mislim, da moraša v vsakem zavetišči plačati neko povprečnino (cca 2000-5000 sit), saj garantirano dobiš zdravega, cepljenega psa, mogoče celo steriliziranega/kastriranega. Oni ti tudi uredijo vse papirje, podpisati moraš nekakšno pogodbo, s katero se zavezuješ, da boš za psa lepo skrbel, ter da jim dovoliš, da pridejo v občasno kontrolo, če je s psom res vse ok.

Mladička moraš 3x cepiti proti paravirozi (pasji kugi) in sicer prvič pri 8-ih tednih, nato pa še vsake tri mesece, se mi zdi. Pri enem letu in nato nujno vsako leto ga moraš cepiti proti steklini, kar stane cca 7.500-8.000. Pametno je psa tudi razglistiti vsaj 2x letno - ob cepljenju dobiš prav za to namenjene tablete, ki pa jih tudi sicer lahko kupiš v lekarni.

Za mladička mešančka nikoli ne moreš točno vedeti, koliko bo zrastel, sploh če ni nič jasno, katere pasme sta njegov ata in mama. Pri nekaterih mešančkih pa je določena pasma precej izrazita, vam bodo itak v azilu vse povedali - vi kar vprašajte.

Psa se da veliko naučiti tudi  kasneje, ko je že odrasel, taki izgubljenčki pa so načeloma zelo mirne in hvaležne živalce. Problem je lahko le, ko bo sam doma, saj ga je strah ponovne zapuščenosti.
Navajanje na čistočo - odvisno koliko je pes star. Mladička do nekje 4. mes je najbolje na vsake 2-3 ure peljati ven, sploh nujno po vsakem obroku.

Lej težko je takole na pamet govoriti. veliko lažje je, če bi vedela, koliko je kuža star, kje si ga dobila itd. Tako da zaenkrat ti lahko samo toliko napišem. Ko pa boste kužka imeli doma, se pa javi in ti bomo vse veliko lažje svetovale.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 19:31:19   
Anonimen
Nejčko ful ti hvala za odgovore. Sej vem, da veliko psrašujem, sam me vse zanima, ker nič ne vem o psih. Bi pa res magari vzela kr enga iz zavetišča ali pa če ma kdo mladičke, ki jih oddaja.
Joj, zdej govorim, kot da bom jaz mela psa, pa ga bo moja mami mela, jaz ga bom pa obiskovala.user posted image
Hvala!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 20:28:54   
urška
se mi zdi, da če ga vzameš iz zavetišča so ponavadi že sterilizirani ali kastrirani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 20:45:31   
Anonimen
Ne, niso vsi sterilizirani, lahko dobiš še čisto majhnega. Moja sestra ga je. Pri mladičku lahko veš, če bo zrasel velik ali majhen, po tačkah. Tam se najbolj vidi. Če ima močne šape, bo zrasel velik kuža. Ampak to lahko preceni nekdo, ki se spozna na pse, nekdo, ki se ne, seveda ne. Sicer ponavadi v zavetišču vedo, kakšna je mamica, saj ponavadi je tam z mladički. Edino za očeta se ponavadi ne ve. Pojdite jih malo pogledat, jaz raje ne grem, ker bi preveč jokala.
Drugače pa kužka lahko po mojih izkušnjah največ naučiš, ko je star kakšno leto ali več. Jaz ima  kužiko staro 4 leta in pol in sedaj res ratuje že  kar pametna, bi rekla. Do enega leta je bila pa bolj kriza in ena sama svojeglavost.
Na navajanje na nelulanje doma, so nas naučili, da naj nastavimo papir in vedno, ko se polula ali pokaka, kužka odnesemo na papir in mu povemo, da mora tam lulat. Potem, ko začne lulati na papir, se pa papir pomika skozi bolj proti izhodnim vratom. Sicer naša kužika je prišla navajena lulat na papir, tako da smo itak takoj videli, ko je začela iskrati papir in smo jo odnesli ven. Tako da teh problemov sploh v bistvu nismo imeli. Kar se grizenja tiče, kuža grize, ko je sam. Ne vem, če je tvoja mama v pokoju, potem itak ne bo veliko sam. Če pa še dela, pa je pač to riziko. Eni grizejo, drugi pač ne. Moja ni nikoli čisto nič.
Kar se tiče lajanja, eni lajajo, drugi ne. Naša je terierka in laja, kadar jo spustimo na balkon. Vendar jo ob vsakem laježu takoj naženemo notri in malo okregamo. Samo nič kaj dosti ne zaleže, v bistvu laja po malem skozi več. V stanovanju pa ne laja in ne cvili, če je sama. Pa saj na to se pes res navadi, nekateri pravijo, da so včasih čez soboto in nedeljo psi že kar živčni, ker nimajo dopoldanskega miru.
Me veseli, da se boste odločili za psa iz zavetišča. Boste odrešili enega revčka in mu nudili lep, topel domek.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:08:38   
polona2
Poglej na spletno stran Društva za zaščito živali Jesenice, tam boš našla dva oglasa s kužki, jutri pa bo še najmanj pet novih oglasov, tudi za kužke, glede na to, da si s Trbovelj, tam imate  zelo dejavno društvo proti mučenju živali, poglej tudi na njihovo spletno stran lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:18:21   
Anonimen
Evo, se že cmeram, pa samo te kužke, ki jih je omenila Polona, sem šla gledat.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:26:21   
Anonimen
Joj, Splišni, jaz sem prej tud jokala, ko sem tegale kužeka gledala! Kok bi ga mela!!!!
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=927
Sicer pa mamo v Trbovljah res DPMŽ, bom poklicala ali pa bomo šli v Ljubljano.
Sem pa vedno govorila, da če bi že mela psa, bi vzela kakšnega mešančka iz zavetišča, al pa takšnega ki nima doma, ki se kje potika.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:28:18   
Anonimen
JA, HOTHIEN, JAZ SEM SE TUDI PRI TEMU ZAČELA CMERITI. UPS, črke, se opravičujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:36:47   
Anonimen
Takih stvari jaz boljš, da ne gledam. user posted image
Ne vem kaj bo, ko bo treba it po kužka.... Bom še jaz ene tri vzela! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:36:58   
arielca
Ojla,

Jaz imam user posted image  maltežančka in ti lahko povem, kakšne so moje izkušnje.

Cepljenje:
- pri 2 in 3 mesecih je kužek cepljen proti pasji kugi, potem se to cepljenje obnavlja vsako leto. Ta cepljenja sicer niso nujna, ker se bolezen ne prenaša z živali na človeka, so pa priporočljiva.
- pri cca. 6 mesecih je kužek cepljen proti steklini in to cepljenje je NUJNO obnavljati vsako leto; v tem času kužek dobi tudi mikročip za identifikacijo;

Aja, vsa cepljenja se vpisujejo v Potni list za hišne živali, ki ga kužek dobi, ko se skoti.

Lulanje in kakanje:
- ko je bil moj kužek majhen, je lulal precej po svoje. Majhne lužice so bile povsod. Potem smo ga začeli navajati na papir; tako kot je rekla Splišni. Potrebno je veliko potrpežljivosti pa gre.
- zdaj je navajen, da lula in kaka, kadar je zunaj. Če se slučajno zgodi, da ne moremo ven (kadar je hud dež ali pa pozimi, ko je sneg), potem ima v predsobi papir in lula in kaka na papir. Ker je kužek majhen, lla bolj malo pa tudi njegovi kakci so bolj miniaturni. Zamenjaš papir, pa je.

Grizenje stvari:
- to je precej odvisno od psa. Vsekakor pa je koristno, da ima igračke, s katerimi se lahko igra in jih grizlja, ker se tako bolj zamoti in mu ne hodijo traparije po glavi. Vsekakor pa vsak majhen kužek v svoji igrivosti kaj zgrize (vsaj kakšne copate). Aja, veterinar je rekel, da je pes noro alergičen na vse, kar ima vonj po drugih živalih (npr. živalske kože) in zato take stvari rad polula ali zgrize, da s tem dokaže svojo prevlado.

Lajanje:
- jaz a imam v bloku in na začetku se mu je zdelo zelo zabavno, da je oblajal vsakega, ki je šel po hodniku. In je lajal in jokal tudi, ko je ostal sam doma. Lajanja na mimoidoče se je odvadil sam (ga je minilo) in tudi, ko ostane sam doma, je zdaj priden. Nekako mu vedno poveva, da greva, dava mu lupčka in potem gre on spat. Je kar priden...

Učenje:
- zdaj je star eno leto in malo bolj uboga. Na začetku je bil pa noro trmoglav in še bolj igriv. Z veliko potrpežljivosti se kar da.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, sicer pa vprašaj in odgovorila ti bom, če bom le znala. In kužki so res zakon...

Uspešen nakup!

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:49:54   
polona2
Evo, novi oglasi so že gor, pa ne jokat, prosim,

rajši pošljite link do te spletne strani kakšnim potencialnim posvojiteljem v vašem krogu znancev in prijateljev,
potem se bomo pa skupaj cmerile, če bo po tej poti kakšen od teh revčkov šel v nov dom,

pa še na pivo vas peljem v zahvalo, lp!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 22:59:29   
Anonimen
Jaz ne grem več gledat. Polona, zakaj pa na Gorenjski glas več ne pošiljate materiala za objavo? Saj nisem te novinarke, ki je z vami delala, nič vprašala, samo vem, da je rekla, da tega ni več.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 23:14:10   
polona2
A veš, da sem se že večkrat spraševala, kje točno na G.G. ti delaš, pa če sva že kdaj čvekali po telefonu,
bom začela spet s pošiljanjem, ja,

malo sem jaz "zaspala", priznam,
večkrat je objava naših oglasov odpadla zaradi objave plačanih oglasov ali kakšnega drugega teksta,
bom pa zopet redno težila z oglasi, ker res krvavo potrebujemo objavo v tem časopisu, 
prosim pozdravi Matejouser posted image  v mojem imenu,
lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želimo si kužeka
25.11.2005 23:30:38   
Anonimen
O.K., bom, hvala. Jaz delam korekturo in najavljam prireditve.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Želimo si kužeka
26.11.2005 3:21:08   
baguSka
Jst ti bom pomagala kr tkole, ker je res preeeveeeč vsega za pisat. Če bo še kako dodatno vprašanje, pa kar izvoli. ;)

Kaj morate vedeti pred nakupom:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=338

Kaj morate nabavit pred nakupom:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3382.0.html

Iščejo dom:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,30.0.html

Zavetišča:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=130

Cepljenja:
http://www.klinikaloka.com/cepljenje_psov.htm

Mali družni pasemski psi:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,49.0.html

Sterilizacija:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4832.0.html

Uf res je velik tega že iskat, kaj šele za pisat. Težko je govorit na pamet, ker ne vemo niti kakšnega kužka si tvoja mami želi, predvidevam pa, da bi bila ta pasma mala!? Opazla sem tudi, da ciljaš na mešančke iz zavetišč, zato ti glede pasem težko pomagam. Vsekakor pa vsa 'pravila' glede mladičkov in nakupa veljajo ista:
- sicer se vsak kuža s časoma privadi na novo okolje, navad in čistoče pa jih najlažje učiš še čisto od majhnega, se pravi čimprej
- za cepljenja sem ti prilepila link, že ob nakupu oz. nabavi kužka, moraš dobit knjižico v kateri so vsi podatki psa oz. o njegovem zdravstvenem stanju in cepljenjih.. ali ti to da vzreditelj ali pa zavetišče.. če kužka najdeš, ga pač sama po hitrem postopku odpelješ k vetu in poskrbiš za to, da vidijo če že ima čip, ker iz njega je pač tudi razvidno, kaj se je s kužkom dogajalo prej
- če se boste odločl za psičko, sem ti prilepla tud link za sterilizacijo, v primeru, da se boste za to odločil, jaz osebno ti vsekakor svetujem, saj se mi zdi, da je vedno več problemov z namišljenimi brejostmi ipd. in potem kužike le še bolj trpijo
... hm ne vem kaj še, vsekakor ti lahko še kaj pomagam, svetujem, vendar bolj striktno še na kako določeno vprašanje, ker bi drugače lahko res napisala cel roman hehe..

Upam, da sem ti vsaj malenkost pomagala, tvoji mamici pa želim vso srečo, veliko topline in užitkov ob novi pridobitvi. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Želimo si kužeka
26.11.2005 3:42:47   
baguSka
Kako je s cepljenjem, kolikokrat letno in koliko približno to stane?

O cepljenju sem ti že prilepila link, cene so pa tudi odvisne glede na to, kam ga voziš na cepljenje. Jaz pri mojemu za vsako cepljenje plačam od 5-10 tisoč sitov. Je pa res, da pač na začetku to stane malo več, ker je večkrat cepljen, potem pa le še enkrat na leto.

Kako je s sterilizacijo ali kastracijo? Se priporoča?

Tudi glede tega sem ti prilepila link, če se priporoča je pa tudi spet odvisno. Če mene vprašaš, bi psičko vsekakor dala sterilizirat, že zato, ker ima vse več psičk iz mojih izkušenj namišljene brejosti, kar sploh ni lahko. Sploh če psičke ne boste dali parit, bi jaz vsekakor priporočala.

Pes bo v bloku, v stanovanju?

Jaz sem vsekakor zato, da se ima kužka vedno v stanovanju in nisem bla nikoli zagovornica tistih, ki imajo pse uzuni. Zame je kuža del družine, zato spada zraven. Rabi in potrebuje družbo, prav tako kot človek, če ne celo še bolj. Seveda pa ga je treba zato 'prilagodit' tudi hišnim navadam, da je bivanje z njim kar se da prijazno. Če se boste odločli, da psiček ne bo spal v postelji, se tega tudi striktno držite, kot vsake druge stvari in pri tem vztrajajte in ne popuščajte, saj bo kuža drugače še bolj zmeden. Torej postavite pravila, katerih se morate potem vsi držati, saj bo potem v nasprotnem primeru prišlo čisto do nasprotnega učinka oz. do izsiljevanja kužka, ker bo točno vedel, da si to lahko dovoli.

Kako se psa navadi na to, da ne lula in kaka v stanovanje? In da ne grize stvari?

Tudi mi smo prakticirali s časopisom. Mi smo določli kotiček na balkonu, kjer smo kar čez cel balkon položili časopisni papir, tako da smo ga vsakič, ko se je polulal ali pokakal hitro dvignili in odnesli tja. To na začetku vsekakor ne bo lahko oz. boste mogli non-stop hodit s cunjo za njih in brisat lužice. Vendar bodite vztrajni, ker se le-to poplača. Kuža bo hitro spoznal, da je časopis njegov wc in bo hodil tja. Ko bo prišlo do tega, mu časopis zmanjšujete v vse manjšo površino in na koncu mu pustite le še en majhen kos. Ko se bo navadil še na to, pa počasi umaknite še tega in ga začnite vozit ven. Seveda je vse skupi lažje in hitreje, če tvoja mami živi v pritličju in ga namesto na časopis, vsakič pograbi in odnese ven na travco. Vedeti pa moraš, da je potrebno vsakega mladička peljati na potrebo minimalno 20 minut po vsakem obroku. Mladiček se drugače polula tudi po vsaki igri ali med njo in vsakič ko se zbudi.

Aja, pa kako je z lajanjem v bloku? Se da to psička odvaditi?

Če je kuža podvržen lajanju, se tega ne bo mogel odvadit oz. zelo težko. To je pač v njihovem značaju in je po eni strani celo neumno ga takih stvari odvajati. Kot bi recimo sami sebi prepovedali ali pa kihnit!? Je pa tako kot je rekla Splišni, če ti pač recimo v tistem trenutko ni najbolj prijetno da zalaja, ga hitro pokličeš po imenu ali pa ga zamotiš z nečim drugim, kar bi mu bilo recimo v tistem trenutku bolj zanimivo. Če naš začne lajat, ga recimo utišamo tako, da mu rečemo Tor neee in zaploskamo z rokami. Takrat se ustavi, nas pogleda in ve, da ne sme. Je pa tako, kot sem že rekla, če se bo čutil ogroženega ali zaščitniškega, bo zalajal in se nič ne da. S tem se pač zaščitijo in tega jim ne morem vzeti. Lajež lahko torej le začasno 'prekineš' oz. za tisti trenutek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Želimo si kužeka
26.11.2005 3:53:45   
baguSka
Aja še glede grizenja:

Več mu daš igrač, bolj se bo zamotu z njimi. Ni pa tudi vedno tako. Pri našemu recimo se je obneslo. Imaš pa tudi primere, ko z večimi igračami dobiš ravno nasprotni učinek, sej le-te povzročijo to, da se kužku zdijo nezanimive oz. si potem lahko misli, da je itak vse kar leži na tleh njegovo in da vse kar doseže lahk zgrize. Torej sploh ko je še majhen, ga je treba navadit na besedico fuj in ne, kot je pač lažje in se seveda tudi tega držati. Če kuža ob tej besedi še vedno ne neha grizt, ga primemo za 'odvečno' kožo na vrato, kot bi to storila njegova mamica in ga na rahlo stresemo, ob tem pa še enkrat ponovimo besedico fuj ali pa ne. Ko bo kuža naslednjič spet hotel grizt, ga spet ograjamo z besedo in če preneha grizt, ga moramo vedno pohvalit s priden ali katerokoli besedo pač izberemo, ga pri tem potrepljamo po plečih (btw: kužka se nikoli ne pohvali z božanjem po glavi) in mu celo damo priboljšek, če to želimo. Moraš pa vedet še neki: kuža po večini grize ko je sam doma. Takrat pa pač žal nič ne moremo, saj ga moramo za učenje vedno dobit pri dejanju. Kasnejšnje grajanje mu ne bo nič pomenilo oz. ne bo vedu kaj je narobe naredu. In spet bo zmeden. V tem primeru je isto z lulanjem in spet lahko ob takem načinu grajanja dobi občutek, da ste jezni, ker ste se vrnili domov user posted image Torej: česarkoli boste kužka učili, ga morate vedno dobiti pri dejanju za graje in hvale. Že nekaj minut kasneje, nima nobenega učinka oz. se kuža le še bolj zmede in pač ne ve, kaj smo hoteli oz. kaj je on narobe ali prav naredu. Upam da si me razumela!? :)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Želimo si kužeka
26.11.2005 8:17:32   
Anonimen
naja 78, je imela pred kakšnimi 14 dnevi maltežančka za podarit.. vpraši, če ga še ima.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Želimo si kužeka
27.11.2005 10:13:43   
Anonimen
Punce, vsem naj, najlepša hvala, da ste se tako potrudile. Naja78 je kužeka žal že oddala, sem se pa še obrnila na Mimi*, ki jih je tudi oddajala pred časom, upam, da še ima kakšnega.
Hvala še enkrat, se pa javim, ko dobimouser posted image , in vam vse povem kakšen bo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?