|
RE: Avgustovke, kje ste 25.3.2006 8:57:01
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro, danes sem spet prva čeprav je ura že 8:40 Spali smo za en drekek, zaspala je ob 19, se zbudila ob 23:30, ji je očka dajal dudo vsakih 5 min, ni nič pomagalo, potem sem jo jaz vzela ji ščistila nosek in ji dala mleko, je zaspala za 20 min..spet jok..duda ni pomagala, potem sem ji namazala s Calgelom dlesni in zaspala je do 2, potem spet ista pesem ,očka ji je dajal dudo samo dretje..potem sva ji spet namazala dlesni in zaspala je do 5:30, potem pa žurka, petje. Sem vstala in jo preoblekla in potem je bila že v akciji igranja in tako do 8:30, ko je zaspala, zdaj spi. Včeraj sva bile na fizioterapiji, Demi je pokazala kaj vse zna, je bila presenečena kaj že vse obvlada in kok je živahna. Ugotovila je pa, da je zdaj desna stran malo zategnjena, sva preveč vadile v levo . Par nasvetov: - ko gredo na kolena in se gugajo, jih primite za bok in ji dajte v sedeč položaj..pazite da se iz tega položajo ne iztegnejo nogic kot žaba
- zdaj verjetno že vsi stojijo na prstih, zato jim lahko tudi peto spuščate na tla, da stopijo s celim stopalom
- glede hojce mi je rekla, da res ni dobro, ker hodijo po prsit, amapk 15 na dan res nima prav velikega pomena...hujši so skokci, ker se skoz odrivajo s prsti
- ko jih nosite na boku, pazite da sta obe rokci naprej, menjavajte iz boka na bok
- glede mleka, je rekla, da če niso alergični na skute in jogurte, ni panike enkrat zamenjati obrok, namesto skute, npr polenta z mlekom ali gres
- čokolino, čokolešnik, medolino, frutolino, razen keksolinota in grisolinota..naj ne bi preveč prakticirale, mogoče enkrat na 14 dni
Demi ima že 72 cm in 9300kg s plenico vred. Sliši in vidi uredu, glavica se ji lepo razvija, uglavnem je zdrava. Povedala mi je še, da nekati otroci niso tok hitri v gibalnem razvoju kot Demi, so pa hitrejši v izgovorjavi DADA, TATA,MAMA. Demi izgovarja samo AAAAAAA in GGGGGGGG. To ni nič narobe, tudi papa in bravo bodo šele osvoji čez kak mesec, eni hitrej, drugi prej. Plaziti naj bi se začeli okol 9-10 meseca. Zdaj je pomembno to, da so čim več na tleh. Glede čevljov mi je rekla, da naj ji nič ne kupujem ali dajem gor, zdaj ko bo topleje samo štumfke, potem ko bo vročina pa naj bo bosa. Potem sem jo vprašala glede podalšanja porodniške, je rekla, da poskusit ni greh, ampak Demi se tok lepo razvija, da ni šan. Tamala samo tri slikice so v tvojem albumi, ko ste še v porodnišnici. Kdaj si imela pa rok, da je bila Ema v inkubatorju? Zdajle grem pod tuš...
|
|
|