|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izdelava mansardnega stanovanja
5.4.2009 13:31:04   
smejčica
Dan.user posted image

S partnerjem razmišljava o adaptaciji hiše, natančneje mansardnega dela. Ker si ne moreva predstavljati, koliko bi naju to finančno zneslo, me zanima, če je v zadnjem času kdo izmed vas delal kaj podobnega.


Mansarda je velika 56 m2. Menjala bi se tudi streha. Znotraj bi se seveda na novo postavljale stene. Potrebno bi bilo na novo narediti strope, pode, odtoke za wc, kopalnico, kuhinjo, električna napeljave, menjava okenj, ... skratka vse. Stropi, podi, kitanje in barvanje sten bi seveda z mojim sama delala.
Zanima me, koliko vas je kaj zneslo.


Ena možnost je tudi, da se stanovanje poveča za cca. 20 m2, glede na to, da bi se streha itak menjevala. Ampak bi pa tukaj potrebovala gradbeno dovoljenje tudi projektanta.


Zanima me, kako bi se odločili v takšni situaciji in koliko bi-vas je zneslo.


Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
5.4.2009 14:54:28   
matejkov
Zame so mansardna stanovanje ena najlepših, če so kvalitetno narejena in dobro dizajnirana. Finančno vaju bo najdražje prišla streha - pač premislita kakšen tip strešne kritine bosta vzela nato pa zračunata ceno na m2. Potem bp strošek izolacije - ne šprarajta pri njej. Vložita kolikor lahko v strešna okna - ta so ključnega pomena pri mansardnem stanovanju, za svetlobo in tudi zračenje (predlagam da kupita Velux okna - ne morta sfalit, ker so vsa zelo dobra, ampak pazita na vgradnjo). pozanimajta se pri prijateljih in sorodnikih, ki imajo vgrajena strešna okna, kdo jim jih je vgradil in če so jih dobro vgradili - potem kar dobita telefonske številke od monterjev.glede ostalega - stene knauf ali siporeks. je pa možno tudi navadne glinene zidakeuser posted image (važno je da imajo veliko zračnih rež, da stirodur bolje prime), ki jih brez svinjarije betona lahko povežeta s purpenom (suhi način zidave). glede podna pa položita laminat, saj ga je zelo lahko polagat (za podlogo pod laminat vzemita plošče in ne tiste role - plošče so malce dražje a je veliko manj komedij z njimi. stene in strope obložite z knaufom, saj je delo z njim preprosto.
vem,da vama nisem dal odgovora na kakšni bodo vajini stroški, ampak to bosta tako ali tako morala poizvedet sama, glede na vajine odločitve.
Prvo pa je da se odločita o dobri prostorski razporeditvi in osvetlitvi le teh. Pri mansardnih prostorih je dobro uporabit difuzno svetlobo od luči - torej tisto ki bi se odbila od stropa in osvetljevala prostor. kjer pa rabiš delavno svetlobo pa mora biti direktna stvetloba.
tako nekaj nasvetov od mene. upam,da vama uspe naredit res lepo mansardno stanovanje.

LP 

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
6.4.2009 14:23:47   
skuštrana
Moja prijateljica si je ravno urejala mansardno stanovanje - vse od dvigovanja zidov, nova streha,okna, centralno, itd....in jo je prišlo 50.000e za cca 80m2. 

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu matejkov)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
7.4.2009 13:43:17   
kalbo
Midva imava mansardo in v njej le eno strešno okno pa še to samo zaradi stojne višine v kuhinji. Po izkušnjah strešna okna toplo odsvetujem. Za ceno pa ne vem, ker sem delal večino stvari sam.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
7.4.2009 15:25:50   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Moja prijateljica si je ravno urejala mansardno stanovanje - vse od dvigovanja zidov, nova streha,okna, centralno, itd....in jo je prišlo 50.000e za cca 80m2. 


ja nekaj takega ja, naju je prišlo okoli 65-70.000 evrov za 140 m2, s tem, da so nama večino delali "brez računa".

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
7.4.2009 15:49:08   
Anonimen
Prijatelja sta si uredila cca. 150m2 podstrehe (dvig strehe in vse napeljave in fina obdelava itd.) za dobrih 70.000€

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
19.4.2009 21:51:10   
lotti.karoti
Punce/fantje a lahko poveste:ste delale na ključ (en izvajalec) al ste mele za vsako delo svojega izvajalca(električar, vodovodar itd. nepovezano), mogoče je pomembna tud regija. Če je kakšna iz Gorenjske se priporočam za kontakte (lahko na zs)
Jaz mam zaenkrat samo en predračun, za dobrih 80m2,  72.000€, pa se mi zdi veliko...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
20.4.2009 11:56:26   
matejkov
to ali delaš na ključ ali pa v lastni organizaciji je pa odvisno od tebe - kolk se ti da ukvarjat s tem. Lahko da na ta način prišparaš kak €, ki je vedno dobrodošel, ampak moraš potem imet živce in tud moraš vedt kako si morajo izvajalci del slediti.
Mi smo delal montažni prizidek do 4. faze - napeljane vse grobe gradbene inštalacije -speljane plastične cevi za elektriko, brez napeljanih žic.
Potem pa smo imeli svojega vodovodarja in električarja.
Načeloma imaš najmanj problemov, da vzameš na ključ, a tudi tam moraš pazit prav na vsakega izvajalca,da dela dobro in tako kot si sam rekel.
če poznaš vnaprej katere izvajalce bi lahko vzel in če lahko še kako delo sam narediš potem se loti dela malce v lastni režiji. drugače pa na ključ...   

(odgovor članu lotti.karoti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
20.4.2009 12:52:12   
lotti.karoti
no to da delaš sam mi je jasno...mene zanima če je razlika ali sam najdeš svoje izvajalce(seveda tud take da gre brez računa) ali te v končni fazi pride ceneje, kot na ključ? ne vem, recmo da če te to pride 10% ceneje je to že kar veliko denarja!
Nadzor razumem da je potreben v vsakem primeru, čeprav ne vem kako bomo to izvedli, glede nato da jaz hodim 5x na teden v službo, to pa vemo kolk je lahko kontrole.

(odgovor članu matejkov)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izdelava mansardnega stanovanja
20.4.2009 13:13:21   
matejkov
Definitivno nekaj prišparaš, če najdeš izvajalce, ki so sorazmerno poceni. Pri nas točne končne kalkulacije nismo delal, a smo zagotovo prišli zelo blizu tistega, kar bi dali, če bi vzeli na ključ.
če vzameš kar primer za 100m2  izvajalec Juting - ta je nam delal
IV. FAZA: 500 €/m2 - 550 €/m2
- vse kar je v III.podaljšani fazi
- grobe instalacije vode
- centralna kurjava brez radiatorjev in peči
- električni razvod cevi in doze
- estrih
- knauf z bandažo
V. FAZA ali »NA KLJUČ«: 595 €/m2 - 645 €/m2
- vseljiva hiša


Torej razlika med IV in V je 9500€, kar je veliko in to je tvoja postavka od katere pričneš odštevat - radiatorje, wc školjko, luči,parket/laminat,kitanje in brušenje sten, barvanje, itd... + delo. Če se ne odločiš za V fazo potem je dobro, da narediš ta izračun - koliko te bo prišel material in delo za tisto kar ni več zajeto v IV fazo.
 

(odgovor članu lotti.karoti)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?