|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
26.8.2006 23:17:51   
Naty_ka
Že celo popoldne kolebam ali naj se spustim v debato ali ne.
Rada bi rekla samo to, da mora ženska- mati sprejeti dejstvo, da je več hišnih opravil na njenih ramenih kot pa na moških. Pa ne mislit da s tem odobravam, da lahko moški sedi pred tv-jem, ženska pa mora sama stat za štedilnikom. Ne. Ena je že napisala, da imamo to v genih. In dejansko to tako je.
Tudi meni je bilo v začetku težko. Za vse sem bila sama. Fant z svojo firmo, 4 dni v tednu na terenu. Nič mi ni pomagalo jamranje in stokanje. Pač pa sem se mogla lepo organizirat in je počasi steklo.

Misliti pa so mi dale besede, ki jih je enkrat napisala sita. Bilo je nekaj v smislu, da od svojih moških preveč pričakujemo in smo potem razočarane, ko ni vse tako kot smo si zamislile. In dejansko je tako. Res sem zelo vesela, ko dragi postori kaj namesto mene- nepričakovano. Občutek je čisto drugi, kot takrat ko sem nekaj pričakovala, on pa ni naredil.

In še to bi rada rekla, da nikoli nisva pisala kdo ima kakšne obveznosti. Tisti, ki ima prvi čas pač naredi kar je za naredit.

Lp

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
26.8.2006 23:27:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone



Kaj bi nekatere še sploh rade?? Naj se dedec raztrga ali kaj, ve pa tarnate ker niste vajene za otroka skrbet, pa osnovna gospodinjska dela opravljat....SRAM VAS NAJ BO!!!!

Moj fant ni še NIKOLI: - posesal
                                 -pospravil
                                 -pomil
                                 -....
Ker nima časa!





RAZTRGA????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Od 1xtedenskega sesanja in parkrat ko pomije posodo?
Nismo vajene za otroka skrbet? Kot prvo je to otrok od OBEH in ne delaj se kot da si popila vso pamet sveta....sploh pa še nisi niti rodila in ne veš kako je lahko hudo naporno skrbet za otroka, čeprav skrbiš z ljubeznijo! Če pa si lažeš da tvoj nima časa(user posted image )posesat na primer, pa si si boga.
Pusti času čas, mogoče boš prav ti tista, ki se bo enkrat pritoževala tu na RR. Čeprav ti tega resnično ne želim.Komaj na začetku karijere siuser posted image

(odgovor članu metka_zone)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
26.8.2006 23:41:19   
KIRA
jest sam pravim: vse se da, če se hoče!

jest tud za marsikajnimam časa, pa ga za nekatere stvari moram imet. recimo njegove delavske srajce peglat. bi mu jih najraj včasih zabrisala kot mokre cunje v gavo. gospod pa lepo sedijo pred tv. ali pa že 100tič brkljajo po predalu in točno vejo kaj je not in kaj ne.
mislim - večina moških se spretno izmika kakršnimkoli gospodnjskim opravilom. je pač pod njihovo "častjo" kaj ženi pomagat, pol pa še to priznat komu drugemu.
moj ima rad izgovor, da je zmatran od službe - da je utrujen itd.. pa mi reče: jaz sem cel dan delal v službi.
ja, saj mu verjemem. ampak jaz tud. pa niti nisem plačana za svoje delo. če bi profesionalno gospodinjsko pomočnico zaposlil za vsa opravila, ki jih dejam jaz, nama niti 2 plači ne bi folgali za njeno plačo!!! kar dajte malo računat kolko stane kaj - recim 1 ura pucanja! pa varuška za 1 uro recimo. pa 1 ura peglanja. to so že 3... pol pa še vse ostalo.. ker dajte mal zračunat. pa boste pol videle, če vaš  mož ceni vaše delo ali ne.
jest redko hvala slišim. zelo redko. pa se ne pritožujem. ampak od časa do časa, ko res ne sfolgam, pa jih sliši. mu pač poštenkam in vsaj malo migne.
ne bom se jaz trgala ko  zmešana, gospod bojopa v TV bulili. a a. niti pod razno. če ni druzga, ga vsaj tolk časa gnjavim, da se vsaj z deco igra. jest se bom že znašla, za otroke pa se bo pobrigu, pače si bo nogo zlomu zravn!

matr. sem se zdaj razpištolila. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


jest sem ga prevzgojila kolk sem mogla - kar njegova mama ni naredla, sem se potrudla nardit jaz.l saj do neke mere so dedci dovzetni za te stvari. sploh na začetku zveze, ko so se še pripravljeni potrudit  za partnerko. ampak če moški noče, si zastonj razbijaš glavo. najprej morajo znat cenit vaše delo, tega pa ne bojo -če nikol sami ne poprimejo za kako gospodinjsko opravilo in spo spet nazačetku. saj tega nikol niso počeli, ker so jih ah - te našeljube tašče - razvajale do amena. problem je vzgoja. tud pri ženskah - ker je za nas samoumevno, da bom ogospodinje.

kajpa, če bi dragi gispodje, vi bili doma in gispodinjili, me bi pa hodle delat???? aja.... to ne gre. ker so moški bolje plačani. pa ste spet našli en dober izgovor, zakaj vam ni treba doma nič delat.

dedci so butlni pa pika. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
26.8.2006 23:56:12   
Anonimen
Se hecaš? Vsak dan pomije posodo, trikrat na dan previje otroka, sproti odnaša smeti, vsak teden posesa. Ti pa znoriš, ker medtem, ko opravlja gospodinjska opravila, gleda televizijo? In kaj si revež drzne - celo na nogomet bi šel rad 2x tedensko? Poleg vsega naštetga je to popolnoma nesprejemljivo. Od kod mu pa ideja, da se poleg službe, gospodinjskih opravil ter tebe in otroka lahko še fizično sprošča? Mislim, ej, ta pa res zahteva preveč. Najbolje bi bilo, da še on ponoči vstaja, da bi lahko ti, ki si na porodniškem dopustu, vsaj malo spala.
No comment pa brez zamere. Ali pa z njo. Nevermind.
IZVIRNO

SPOROČILO: Kerensa



se popolnoma strinjam s tem postom!

jao jao ene ste pa res težke. mislmuser posted image  ala vera možem, k morjo to prenašat.

< Sporočilo je popravil sreckanosecka -- 26.8.2006 23:57:21 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 0:05:36   
mamči
Halo ! Avtorica je 1 mesec po porodu !!!

A jo je res treba na tak način obravnavat ? Tu ste ene res super mame, ker vam gre VSE in TAKOJ od rok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 0:34:59   
metka_zone
jst sam povem kaj mislim in to kar je dejansko res je to, da je super, če vam dedec kaj naredi, ampak 16ur  da je v službi, pol bo pa še doma delu...on mora tudi počivat! Dan ima pa samo 24ur, kajne?
Materinstvo je izredno težko, ampak z organizacijo časa se da vse narest brez jokanja in kreganjauser posted image . Zakaj pa men potem uspe vse delat, pa ne jamram? O.k, ne rečem, da potem ko bo tamal na svetu, da bo isto, ampak kaj preveč drugače pa tudi ne...


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 0:43:51   
mamči
Aha, torej še nimaš otrok...


Kot že rečeno: vsak po svoje ! Zelenica ima pač čisto normalno krizico, ki je povazana s popolnoma novim načinom življenja in tud pojamra lahko tu gor, zato smo tukaj. da kaj prijaznega in vzpodbudnega povemo ali pa se v določenih temah tud raje v jezik vgriznemo (sploh če se ne znamo vživet v situacijo drugega, al pa sploh nimamo istovrstnih izkušenj ) !

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 6:34:47   
dm#101
ob vsem prebranem ne morem mimo, da ne bi še jaz prispevala svojega. Trdim, da v stanovanju živita oba in da so obveznosti od obeh. prav tako pri vzgoji in nego otrok. žal moški večinoma, v veliki meri, obveznosti, kolikor se da, z veseljem in brez slabe vesti zaradi ž-izgovorov prepustijo ženam.
Moj sicer postori določene stvari, a so skrčene na minimum. zdaj, ko je punčica stara že skoraj 2 leti in ko sem si opomogla tako psihično kot fizično in si uredila stvari po svoje, me to niti ne moti toliko.
Ampak, ta prvo leto, ko sem bila doma, noro utrujena zaradi prihajanja k sebi po porodu, celodnevnega ukvarjanja s hudo živahno/zahtevno malčico, nočnega (ne)spanja, je bilo pa včasih za znoret.  ti kar vztrajaj pri deljenju obveznosti, pa poskušaj čimveč počivati, pa vem, da ti tole trenutno ne more preveč pomagati, ampak utrujenost mine in ko se boš ti bolje počutila, boš imela tudi veliko več potrpljenja, pa bo bolje. Poskusi si poiskati malo več mamic z otroki, pa se družiti z njimi, meni je to zelo pomagalo. drži se.


Metka zone, dokler nimaš svojih otrok, si tudi pod razno ne moreš predstavljati, kako je. in prosim, ne delit nasvetov v smislu, jaz pa lahko, zakaj pa ti ne....

(odgovor članu zelenica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 7:07:25   
Anonimen
metka zone js močno upam da je tvoje še nerojeno bitje punca, k če bo fant boš vzgojila šeenga zarukanga kretena o katerih je tuki gor čist prevečrat govora! sej če bo pa punca ji pa še feređo natakn da nau slučajn kej preveč svobodomislna! pa v nobeno šolo je ne dat samo gospodinjskih opravil jo nauč pa hit poročit da bo lohk enmu descu rit odnašala za cel življenje!

(odgovor članu dm#101)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 8:03:12   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

O.k, ne rečem, da potem ko bo tamal na svetu, da bo isto, ampak kaj preveč drugače pa tudi ne...



Lepo je živeti v sanjah.....

Tudi če bi moški delal po 16 ur, to ne moreš primerjati z materinstvom, ki traja 24/7.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   [Brisano sporočilo]
27.8.2006 9:41:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zelenica)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 10:45:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

res je to, da je super, če vam dedec kaj naredi, ampak 16ur  da je v službi, pol bo pa še doma delu...on mora tudi počivat!
Materinstvo je izredno težko, ampak z organizacijo časa se da vse narest brez jokanja in kreganjauser posted image . Zakaj pa men potem uspe vse delat, pa ne jamram? O.k, ne rečem, da potem ko bo tamal na svetu, da bo isto, ampak kaj preveč drugače pa tudi ne...




Metka, metka...kot prvo "dedec" ne dela NAM ampak za nas. Kot drugo to ni SUPER ampak to bi moralo bit nekaj normalnega!
Iskreno dvomim, da dela 16 ur neprestano, pa tudi če bi delal še vedno lahko zavije rokave in posesa tistih 10 min, in pomije posodo v 7 minutah, ne bo mu krona z glave padla. Saj za seks si tudi vzame nekaj minutk časa, a ne?user posted image
Misliš da se da vse narest brez jokanja in kreganja? Joj draga moja veš koliko jokanja tebe čaka po porodu?Malčki znajo tulit, ne jokat.user posted image
Pa saj ne da nam ne "uspe" vse naredit, samo zakaj bi vse samo ženske delale, če oba živita pod isto streho?
Hvala lepa, nasvidenjeuser posted image

(odgovor članu metka_zone)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 10:49:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Deni
večino smetk prestopila, goro posode pustila do takrat dokler ne bi v omari zeval prazen prostor in jaz ne bi imela s čim skuhat.

Tole me pa na mojo kuhinjo spominja. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 11:11:02   
karmy
k bom velka bom mela pomivalni stroj in obleke ki jih ni treba čist nič likat user posted image user posted image joj kak bo moj dec vesel user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 20:52:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone


Sem v petem mesecu nosečnosti, do danes sem vsak dan 5-let delala po 10 ur v lokalu, kjer je 13 delavcev-torej je gužva, prišla domov in kaj vse sem še storila tisti dan?
- mu kuhala, da je imel vsaj en topel obrok dnevno- perem 3-krat tedensko, vendar peglam sproti, ko rabiva
-pospravlajm vsak dan sproti in je hiša zmerom za pogledat lepa
-imam vrt, kjer vse raste, torej nimam veliko plevela

.........



Ha, ha, Metka, ti si pa res naivna. Veš, jaz sem vse to počela, kar je gori napisano ostalo, tudi v lokalu sem delala, pa ne boš verjela, poleg tega sem še inštruirala otroke, pa še aerobiko sem vodila 3x na teden....no, kolikor sem imela časa, sem pa še v hribe hodila in prijateljem... skratka, bila sem poosebljena hiperaktivnost - dokler nisem dobila otrok. Ampak veš, če človek živi non stop na speedu, se zgodita lahko samo dve reči:
- ali se strezni, ko dobi otroke in v resnici postane utrujen, iztrošen, če nadaljuje tako
- ali je pa bolan v glavi, če rabi "spid", zato da je srečen v življenju

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Prepir zaradi gospodinjskih opravil
27.8.2006 21:41:40   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone


Sem v petem mesecu nosečnosti, do danes sem vsak dan 5-let delala po 10 ur v lokalu, kjer je 13 delavcev-torej je gužva, prišla domov in kaj vse sem še storila tisti dan?
- mu kuhala, da je imel vsaj en topel obrok dnevno- perem 3-krat tedensko, vendar peglam sproti, ko rabiva
-pospravlajm vsak dan sproti in je hiša zmerom za pogledat lepa
-imam vrt, kjer vse raste, torej nimam veliko plevela

.........


jaz pravim, vsakomur svoje. boš videla, sigurno dobišuser posted image

če je tebi prav, da "dedcu" vse k riti prineseš - je to tvoj problem. avtorica teme se pač mesec po porodu s tem ne more sprijaznit. pustmo to kolikokrat on previje otroka. ni pomembno, ona ni z njegovo participacijo zadovoljna. ima vso pravico. in otrok dejansko obrne vse na glavo... kaj vse sem si jaz mislila, ko sem bila noseča ali še prej. kako sem bila naivna (če smem uporabiti Ginine besede).zdaj pa ej drugače: imam službo, katere urnik velikokrat presega 8-urni delavnik. poleg tega delam dr in zraven skrbim za družino. mož ima tako službo, da je non-stop na dosegu, če ga rabijo. skoz mu zvoni telefon, skoz mora delat in skrbi za družino. in če bi razmišljala klasično žensko-moško, bi jaz lahko crknila, on bi pa zgolj opravljal svojo službo. oba sva želela otroka, oba ga imava in edinole z res dobro organizacijo in participacijo obeh nam uspeva, da funkcioniramo kot družina. tudi, ko sem bila še na porodniški, je pomagal. priznam, da sem tu in tam z veseljem naredila kaj za službo in tamalo prepustila njemu. meni je bilo to kot počitek. sicer boš pa kmalu videla...

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 91
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?