|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 11:19:32   
sneška_
Pa še to je odločitev vsake posameznice in zaradi odločitve o dojenju ali nedojenju ni potrebno nikogar obsojati  in je neodvisno od tega ali je odločitev subjektivna ali objektivna.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 11:25:04   
Anonimen
Vse se vidimo v idealni luči – nikoli utrujene, vedno nasmejane, predvsem pa doječe matere


Tole pa sploh ne drži. Jaz same sebe NIKOLI nisem videla v idealni luči, niti pomisilila nisem na to. Prej me je skrbelo, kako bom funkcionirala, ko bom utrujena, o nasmejanosti sploh premišljevala nisem, o dojenju pa tudi niti malo ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 11:45:51   
Baucka
Raho.

Malo sem prebrala nazaj, kakšno je tvoje mnenje itd. In katastrofa. Ti ne podajaš mnenja ampak KRITIZIRAŠ. Ti proviciraš vse po vrsti, katere se do vejice ne strinjajo s tabo. Ni vsak otrok takšen kot tvoj, in ni vsaka mama, takšna kot si ti. To, da si privošči mama malo sprostitve ni nil slabega in ta čas pazi kdo drug.
Sama bi tudi sedaj že rabla malo odiha, ker se me Ema kot cek drži in ne morem skoraj nikamor. Pustim jo lahko samo trem oseba in o nočnih izletih lahko samo sanjam. Ko se ponoči zbudi hoče samo mene ali z zizo ali brez, samo da sem jaz, atija kar vstran tišči. Zvečer jo lahko uspavam samo jaz. Me že malo duši. Mi je kar žal, da je nisem tako kot LARA na flašo že takoj navadla, ne pa da mi jo sedaj zavrača. Pravzaprav zavrača vse dudo, ninico, flašo. Samo mene hoče.

Za otroka je dobro, da ima spočito in sproščeno mamo in da nismo sužnje svojemo otroku, kakor sem to postala jazuser posted image . Kaj bo šele takšen otrok delal z nami ko bo 15 let star.

In potem še sprašuješ, kdo je tu nestrpen?


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 11:55:32   
ElaM
Baucka, amen. Zelo dobro napisano.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 13:57:03   
Anonimen
Aja, pa še to. Da ne bi katera mislila, da se gre samo za dojiti ali ne dojiti. Vem da bo tudi to mogoče zvenelo kot provokacija, pa ni to moj namen. Veliko težav sem imela zaradi čudne fame okoli dojenja tudi sama in to kot dolgotrajna dojilja. Okoli 2m je imel moj najmlajši sin krče. Pa ni pomagalo nič, ne masaže ne moja dieta brez mlečnih izdelkov, nič. Pa sem odkrila komarčkov čaj. Tega je komaj 2m smrkavček zeksal skoraj 2dcl in blaženo zaspal brez joka. Sicer se je potem še dojil x-krat, ampak to ni bistvo. Hecno je, kako so me vsi napadali, da mu s tem kratim materino mleko, pa se ne bo mogel več dojit. Najmanj zločinka sem bila. Samo jaz se ne dam in mi je bilo čisto vseeno, saj sem vidla da ga tista flaša pomiri in zaspi. Pa to sploh ne pomeni, da sem delala prav in da sedaj morate vse tako delati. Ampak za mojega otroka tisti trenutek sem naredila tisočkrat prav. Pa potem, ko se je sam odstavil nekje po letu dni, sem bila deležna pritiskov, da to pa je absolutno prekmalu. Samo zdrava pamet mi je velela, da tako velikega malčka, ki nikoli ni imel dude in flaše, res ne gre posiljevati z dojenjem. Res pa je, da od takrat ni spil še niti požirka kakega mleka.
Toplo podpiram dojenje, pa tudi dolgo dojenje, ampak demagogija je pa šla absolutno predaleč.

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 14:26:52   
Seven*
Meni je res cisto vseeno koliko katera doji, mi pa gre res blazno na zivce, ko mi nekdo cisto neutemeljeno rece:

-dojenje dveletnika je nagravzno
-otrok se takrat SAMO CARTA
-itak je cisto vodeno
-tega otrok ne rabi vec
-ker ga dojis ti ponoci ne spi
-ce bi ga prej odstavila bi imela vec casa zase, njemu pa ne bi manjkalo nicesar
itd.itd..
]
Zakaj me to razjezi? Zato ker obstaja VELIKO mam, ki imajo ful slabo vest glede dojenja. Ponavadi se nikoli ne oglasijo tiste, ki so res naredile vse, ampak se oglasijo tiste, kjer pride do prenosa njihove slabe vesti in na vzbujanje krivde pri dojiljah. Imam prijateljico, ki je naredila vse, pa ni mogla vec dojiti. Pa ji je bilo ful veliko do tega, pa pac ni slo, kljub temu, da sva prebrali vso literaturo in preucili vse moznosti. Pa ne krivi mene ali okolice zaradi tega, ampak je popucala sama pri sebi: Ce ne gre, pac ne gre, so ****ing what?!?

In tiste, ki recejo, da ne bodo dojile po enem letu so ponavadi ali:
-egoisticne v pogledu, da ne zelijo vec da nekdo plazi po njih, ker hocejo ven zurat ali v kino in si zelijo, da otroke uspava nekdo drug. Nek dolocen egoizem, ki ni nujno sploh slab, sploh ce je mamica psihicno zelo utrujena in to pomeni, da lazje funkcionira z otrokom (to si marsikatera namisli, zato da hitro razcisti zakaj je dejansko nehala)

-imajo sekusalne predsodke (mi je neka prijateljica razlozila finto), kao, da otrok hodi in se vesi po njihovih joskih

-pogosto nehajo zaradi okolice, ker kao dobra mama doji do enega leta, potem pa je ze vprasanje kako bo nekdo drug gledal na njo

-so drugi vzroki (si zeli zanosit, itd.)


Pa ne mi prosim citirat nekih knjig (ne vem katera je bila) o psihicnih posledicah dojenja, ker oprosti, potem bi bil moten vsak drug african (pa ne mi zdaj o drugem nacinu zivljenja, ker s tem sploh ne mores argumentirat zadeve). Taksen pogled si mi ustvarimo v nasih glavah. Otrok dojema dojko izkljucno kot nekaj toplega, neko blizino, cartanje.. Da bi mati vezala otroka na sebe z dojenjem.. WTF?!?! Lepo prosim za tisto knjigo, da bom imela malo popestritve ob vecerih.. Kdaj je bila knjiga izdana? 1975? user posted image user posted image Pa ziher jo je kaksen psiholog napisal.. Tipicno! user posted image

Vglavnem, ce boste sle pogledat nazaj, korenine te skrajno bedaste debate, boste lahko ugotovile, da se je vse zacelo pri GRAUZAJO SE mi in NI NORMALNO.

Vesela bom vsakega pametnega argumenta. Tiste, pa ki ste proti, pa drugic lepo prosim se povejte zakaj ste proti in kje je napisano zakaj ni dobro dojiti enoletnega otroka. Pa kaksen link tudi.

Skoz poslusam kako so uboge tiste, ki dodajajo ali niso mogle dojiti. Sem bila jaz na istem pri Jakobu, smo mesali Aptamile in nevemkaj. Pa mi ni noben z nobeno besedo rekel kaksne zal besede. Odkar pa dolgo dojim pa skoz poslusam neke dvomljive opazke.

Mame se trudimo da damo najboljse svojemu otroku. Zakaj pri hudicu je to tako narobe, ce je NAJBOLJSE povezano z dojenjem po drugem ali tretjem letu?

Dandanes zrtvovanje za svoje otroke sploh ni vec cenjeno. Pa grem tu in tam vseeno v kino, sla sem v Zagreb na koncert, druzim se po vecerih s kolegi. Ampak vseeno dam najprej otroka spat, ga pocartam.. Tista pa, ki turi otroku flaso in se s tem hvali, ces da bo lahko odsotna, pa, oprostite, daje prednost sebi in ne svojemu otroku, ker ze naprej razmislja kaj bo NJEJ lazje in ne kaj je najboljse za njenega otroka. In ce se je tako odlocila, naj to tudi prizna, ne pa tvezi neumnosti..

(.) (.)




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 14:46:35   
viv_
Seven, milijontič: NIČ NIMAM PROTI DOJENJU!

Imam pa proti teorijam, po katerih je dolžina dojenja premosorazmerna s "kakovostjo" matere.

Pike pa dobim pri argumentih stila Afrika in živalski svet, ki se jih zelo rada poslužuješ. Zakaj? Pojdi na forum "želimo si novega člana" pa vsem, ki so v postopku umetne oploditve povej, kako je s tem v Afriki in v živalskem svetu. In glede na izkušnjo, ki so jo imela z Emo, ki je verjetno ena najbolj groznih stvari, ki jih lahko doživi mati, bi bila na tvojem mestu pri tovrstnih primerjavah tudi nekoliko bolj previdna.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:01:24   
Seven*
Viv,glej.. Narava nam je nekaj dala. In tega nam ni dala samo za obdobje enega leta. Pravzaprav sesalni refleks otroka izveni nekje do tretjega leta, takrat se otrok odstavi  sam od sebe. Vecina.. Zadevo primerjam z afriko ne zaradi zivljenja tam, ampak zaradi tega, ker pri nas pac vecina mamic prej odstavi otroka. Pa saj se ne gre samo za africane. Pustimo raje africane, menda so tudi kitajke dolge dojilje. Hocem reci, da ne gre v tej zadevi za predsodke, ker dolgo dojenje je otroku samo v prid, ker ce bi skodovalo, bi skodovalo eskimkam, africankam, kitajkam in se kaksnim narodom.

Da mi pa v tej temi Emo omenjas, je pa oprosti BIZARNO.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:10:23   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: SevenZato ker obstaja VELIKO mam, ki imajo ful slabo vest glede dojenja. Ponavadi se nikoli ne oglasijo tiste, ki so res naredile vse, ampak se oglasijo tiste, kjer pride do prenosa njihove slabe vesti in na vzbujanje krivde pri dojiljah.


Kolikor sem brala debato, ni nobena vzbujala slabe vesti nobeni dojilji. Zaradi mene, če 4 letni otrok pije pri mamici, če njima paše, naj izvoli,..Vsaka mama ve kaj je za otroka najbolje, in vsaka mama ve, koliko se je trudila okrog dojenja.
In nikoli še eni nisem rekla, kako moreš tako dolgo dojiti. Njena osebna stvar pač. Me pa moti, da si nekatere jemljete pravico in soditi vse povprek, da se otrok ne odstavi sam, da smo egoistke, če damo flašo, če gremo kdaj zvečer ven in otroka, da kdo drug spat. Mislim, cvetke, da te kap.
Aja, pa še to, raho vedno ponavlja, da bi morali biti najbolj strpni ob takih temah, potem pa ona vrže bombo.user posted image
Aja, pa še to, zakaj dojenje samo do enega leta, če imaš službo 50 km daleč od doma, je logistično neizvedljivo, da bi dojil. Se ti ne zdi, Seven?

_____________________________

:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:21:35   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Irmy

IZVIRNO SPOROČILO: SevenZato ker obstaja VELIKO mam, ki imajo ful slabo vest glede dojenja. Ponavadi se nikoli ne oglasijo tiste, ki so res naredile vse, ampak se oglasijo tiste, kjer pride do prenosa njihove slabe vesti in na vzbujanje krivde pri dojiljah.


Kolikor sem brala debato, ni nobena vzbujala slabe vesti nobeni dojilji. Zaradi mene, če 4 letni otrok pije pri mamici, če njima paše, naj izvoli,..Vsaka mama ve kaj je za otroka najbolje, in vsaka mama ve, koliko se je trudila okrog dojenja.
In nikoli še eni nisem rekla, kako moreš tako dolgo dojiti. Njena osebna stvar pač. Me pa moti, da si nekatere jemljete pravico in soditi vse povprek, da se otrok ne odstavi sam, da smo egoistke, če damo flašo, če gremo kdaj zvečer ven in otroka, da kdo drug spat. Mislim, cvetke, da te kap.
Aja, pa še to, raho vedno ponavlja, da bi morali biti najbolj strpni ob takih temah, potem pa ona vrže bombo.user posted image
Aja, pa še to, zakaj dojenje samo do enega leta, če imaš službo 50 km daleč od doma, je logistično neizvedljivo, da bi dojil. Se ti ne zdi, Seven?


Irmy, lej vse kar si sklepala si sklepala po svoje. Noben ni nicesar trdil. Se celo napisala sem, da je vcasih dobro da si egoist.

Sluzbo imas 50 stran? Cist mirno lahko dojis. Lahko dojis samo enkrat na dan. Dojke se na vse prilagodijo.

Drugace pa preberi debato na tem naslovu, korenine zadnjih debat segajo namrec sem:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1290766



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:26:56   
Seven*
Aja. Jaz se ne mislim vec vkljucevati v debato. Pa karkoli je bilo napisano ni letelo na nobeno specificno. Zadeva postaja prevec osebna in v takih debatah ne sodelujem...VEC! user posted image



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:32:19   
ElaM
Seven, ni moj namen, da se kregam, samo preberi še enkrat svoj odstavek, ki sem ga citirala, pa boš videla kaj me je zmotilo.
In tudi moj odgovor se nanaša na več tem, ne samo na to. Je bilo precej postov o egoizmu mamic, pa o plastičnih dudah, pa flašah, smrdečem aptamilu, pa kako se materinska ljubezen kaže v trajanju dojenja. Pa, da se razumeva, niso to tvoji posti.
Nisem  oseba, ki bi se kregala, ampak take debate me  pogrejejo, ker je za mano poporodna stiska, kateri je veliko doprineslo tudi to poveličevanje dojenja in trditve, da vsaka lahko doji, če le hoče. In takrat, ko se že tako ali tako počutiš, kot zadnja smet, ti še s tem vzbujajo slabo vestin kako slaba mama, da si. Samo toliko, sem hotela dodat.

_____________________________

:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:37:06   
lemavrica
Ko berem tele poste sploh ne morem verjet da se lahko ima lahko doba dojenja kot neko merilo za materino ljubezen. Jest samo upam da ko bom rodila ne bo okoli mene en kup "pametnih" ki mi bodo dirigirali ali naj dojim ali ne in koliko časa, ker se mi že zdej pritisk dvigne če kdo samo omeni da dojenje je pa nujno oz. zelo zaželjeno,....
Mislim da je to stvar vsake posameznice in ožje in širše okolice.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 15:50:15   
Maxica
Sicer nisem brala vseh strani in vseh debat, ki ste jih na to temo tu odprle, ampak sam nekaj bi pa rada napisala. Groza me je, da tu razpravljamo o dojenju kot o nečem spornem - da ali ne. Prekleto, saj ne govorimo o tem, ali tepemo otroka z lopato ali ne?!user posted image  Mati narava je nam mamicam dala prsi zato, da otroka, ko rodimo, lahko dojimo. Pa saj je vseeno, koliko časa, kako, kdo, kje, kdaj. Prepričana sem, da vsaka mamica svojemu otročku želi le najboljše, z ali brez dojenja. Ne vem, zakaj se je o tej stvari treba prerekati in se postavljati v dva tabora - tiste, ki dojimo in tiste, ki ne. In zbujati slabo vest tistim, ki niso hotele/mogle dojiti in tistim, ki s(m)o dojile dveletne otročke. Jaz sama dojenja nimam samo in izključno za hranjenje in ga ne zamenjujem s flaško. Dojenje je zame res tako enkratno in neponovljivo doživetje, nekakšen podaljšek vezi, ki sva jo imela s še nerojenim otročkom v maternici. Ko ga dojim, to zame ni zgolj hranjenje, ampak ena bližina, nežnost, mirnost, ki jo imava samo midva.
Pa nehajte se no kregati o eni taki lepi naravni stvari, kot je dojenje.
Da te mine vse skupaj...user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 22:20:21   
natalia
predlagam moderatorju, da zaklene temo, dokler smo še kulturne.



Seven, sem kar vedela, da boš vključila dojilje iz Afrike - spet. Ampak ker se ne boš vključila več v debato je brezpredmetno.

Brit - se strinjam.








_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 22:21:45   
rainbow
Evo, vse se vas prebralauser posted image  in se strinjam z vsem: da smo nestrpni, nevedni, da imamo pravico se odločat po svoje...

Raho, tvoj tekst je ok, se strinjam z vsem napisanim, so dejstva.

In mislim, da je prav, da se o tem čim več piše, pa čeprav se krega, samo upam, da bo kaka nosečnica to brala in jo bo spodbudilo h kakemu dodatnemu branju. in sploh se ne čudim, da je to vroča debata, saj gre za naše otroke, ki jih imamo neskončno radi in katerih nega, skrbi in vzgoja so velik izziv za nas kot ljudi.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 22:32:10   
Anonimen
In mislim, da je prav, da se o tem čim več piše, pa čeprav se krega, samo upam, da bo kaka nosečnica to brala in jo bo spodbudilo h kakemu dodatnemu branju. in sploh se ne čudim, da je to vroča debata, saj gre za naše otroke, ki jih imamo neskončno radi in katerih nega, skrbi in vzgoja so velik izziv za nas kot ljudi.


user posted image

Boste še kaj povedale?

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 23:26:00   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

samo upam, da bo kaka nosečnica to brala in jo bo spodbudilo h kakemu dodatnemu branju.


user posted image

Boste še kaj povedale?


Jaaaaa user posted image  , jaz sem nosečka, sem vse to prebrala in niti slučajno več ne želim brati še dodatne literature o dojenju. Ma nikoli, res nikoli si nisem mislila, da imajo nekatere ženske toliko za povedat/ napisat o dojenju.
Škoda, da ni več atijev tukaj na RR, njihovo mnenje bi rada prebrala in videla koliko se oni sploh obremenjuje s tem.
Pa ne več o tem, prooosim, nekaterim nosečkam boste še to obdobje zakomplicirali in jih prestrašli.  Dajte si dihat in se nehajte ukvarjati s prehranjevalnimi navadami drugih ljudi. To je malček bolano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Hudo mi je
27.1.2007 9:19:01   
soncek&luna
jaz nisem dojila... samo v porodnisnici sem... doma je dobil flaso... zakaj? ne mislim razlagat al je blo zaradi pomanjkanja mleka ali zaradi strahu pred "povesenimi joski"... meni je vazno, da je moj skrat zdrav in vesel fant in da se lepo razvija... s cim ga futram in kako to pravzaprav nikogar ne briga

je pa res, da so me dojilje "napadle" da sem se premalo trudila... v koncni fazi in roko na srce vedno "napadete" nas nedojilje, da se premalo trudimo in nam zbujate slabo vest

to je odlocitev vsake posameznice...

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Hudo mi je
27.1.2007 9:46:05   
krfjolca



Jaaaaa user posted image  , jaz sem nosečka, sem vse to prebrala in niti slučajno več ne želim brati še dodatne literature o dojenju. Ma nikoli, res nikoli si nisem mislila, da imajo nekatere ženske toliko za povedat/ napisat o dojenju.
Škoda, da ni več atijev tukaj na RR, njihovo mnenje bi rada prebrala in videla koliko se oni sploh obremenjuje s tem.
Pa ne več o tem, prooosim, nekaterim nosečkam boste še to obdobje zakomplicirali in jih prestrašli.  Dajte si dihat in se nehajte ukvarjati s prehranjevalnimi navadami drugih ljudi. To je malček bolano.


Točno to.
Sem prepričana, da bi sama veliko lažje dojila, če bi zadevo vzela malo bolj na izi in ne kot nekaj ful zakompliciranega, težkega in strašno pomembnega, če obstaja toliko literature in forumov in zelo društev za pomoč ... Če že gledaš afričanke - dojenje je pri njih uspešno tudi zato, ker je nekaj samoumevnega.
Jaz sem bila zastrašena že vnaprej, med nosečnostjo prebrala ogromno literature, vedela vse in še več o dojenju, ko pa je prišel Anže na svet, se mi je vse sesulo. V porodnišnici je pritekla kapljica ali dve kolostruma in to je bilo to. Kot ste nekatere napisale - sledilo je napadanje sester, doma tisoč nasvetov od vseh strani, potem še patronažna in njen pokroviteljski pogled ... 4. dan po porodu sem dobila naval mleka, bradavice so bile pa živa rana, ker je bil mali že prej stalno priklopljen. Zize mi je skoraj razgonilo, mali pa ni več povlekel. V P je izgubil 400g, dobil zlatenico, zato je že tam dobil adapt. mleko. In nobena mi ne bo rekla, da se nisem dovolj potrudila, ker sem črpala, pristavljala, delala vse in še več, se basala z nagravžno polento, čaji, vodo in še čim, pa ni šlo. Mleka je polagoma zmanjkovalo, sploh pa po dveh mastitisih.
Ja, se sekiram, ker ne dojim. Ampak mi gre pa fejst na živce, ker me vedno in povsod sprašujejo, ali dojim ali ne in zakaj ne ...


< Sporočilo je popravil krfjolca -- 27.1.2007 9:53:08 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 95
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?