|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
26.9.2008 8:04:01   
Nika v službi
NIK in VID, VID in NIK (kateri je bil prej?), VSE NAJBOLJŠE!

Valla, dobro jutro!user posted image  No, tudi jaz sem danes vstala že ob 5:40(!), se v miru uredila in bila v službi že kmalu po šesti uri.user posted image  Je pa res, da bi jaz šla še kako nazaj spat, ampak ker me je prijelo na WC, sem si rekla, da je bolje, da kar ostanem pokonci, saj bo potem še težje vstat. Itak pa sem ravno za danes planirala, da bi šla malce prej....

No, pa naj povem še svoje mnenje glede teh izletov. Smo imeli včeraj res zelo razgibano debato. Jaz enodnevne izlete podpiram, se mi zdijo dobra popestritev, sploh zdaj, ko se bližajo tile zoprni dnevi, ko bodo bolj ali manj obsojeni na notranjost igralnice. Naša skupina letos oz. v šolskem letu 2008/09 planira 3 izlete - Ljubljanski grad, Tivoli ali ZOO ter Mozirski gaj. Na pot gredo s posebnimi avtobusi, ki jih pridejo iskat pred vrtec. S seboj vzamejo svoji 2 vzgojiteljici + dodatno spremljevalko. Bojda morajo biti 3 usposobljene moči na takih izletih, kar se mi zdi prav. V principu gredo lahko zraven tudi starši. Tudi to je načeloma uredu, čeprav imam tu svoje pomisleke. Predvidevam, da se potem otrok drži bolj svojega starša in je manj s skupino, torej del namena takega izleta ni dosežen. Jaz bom videla, kako bo Nika sprejela prvi (krajši) izlet, potem pa se bom na podlagi tega odločila, če jo bom v Mozirski gaj, kjer bo več vožnje, spremljala.
Druga zgodba pa so večdnevni izleti, ki se mi zdijo za triletnika prezgodaj. Tudi pri nas je homogena skupina od 3 - 4 let, do marca 2009 bodo vsi - razen 3 deklic vključno z Niko, ki so prišli iz druge skupine + 1 dečka, ki je letos prvič prestopil prag vrtca - dopolnili 4 leta. Nika je od "novinčkov" najstarejša, za njo sta dvojčici (oktober) ter fantek (november). Glede na pravilnike je baje 4-letnik že dovolj zrel za večdnevne izlete in so ti dovoljeni od 4. leta dalje. Prišli smo v navzkriž interesov, saj je očitno celotna skupina staršev izredno ambiciozna, tesno sodeluje z vrtcem, očitno je notri večina, kjer denar ni problem (kar precej staršev poznam, vsaj na videz), tudi v svetu staršev so zelo aktivni in baje so bili že lani pobudniki za več izletov. Jaz ambicioznost v principu pozdravljam in mi je všeč, da gre za dinamično skupino staršev, se pa ne strinjam z določenimi razmišljanji, kar sem seveda tudi povedala. Menim namreč, da naj bi bil vrtec še vedno prvenstveno namenjen kvalitetnemu preživljanju prostega časa, igri ter učenju skozi igro. Po moje vrtec ne bi smel postati nadomestilo za družinsko življenje in vse tiste dejavnosti, ki naj bi jih otrok doživel skupaj z družino, sploh pa ne v tako rani starosti. Saj je prav, da podpirajo oz. podpiramo visoko kvaliteto storitev, da želimo otrokom nuditi najboljše, ampak vse do nekih mej. Všeč mi je bila pobuda, da bi vzgojiteljici naredili spisek stvari, za katere oni vesta, da bi bili v igralnici dobrodošle, pa za nakup le-teh vrtec oz. država nima posluha ali sredstev. Tak primer je npr. ogledalo. Mi starši pa bi z minimalnim prispevkom nakup omogočili. To se mi zdi v principu dobro, je pa lahko po drugi strani stvar tudi problematična, saj bi potem ta igralnica izstopala. In spet bi bili nekako naši otroci priviligirani. Kar se mi ne zdi pošteno. Vrtec je javen, z vstopom sprejmemo kriteriji in nivo, kakršen pač je, ampak tak je za vse. Če si nekateri lahko več privoščijo (privoščimo), je to njihova oz. naša osebna stvar. Že tako se prevečkrat dogaja, da so otroci že pri teh letih nekako hočeš-nočeš razslojeni. Recimo ob sredah, ko imamo pri nas dan igrač. Takrat otroci lahko prinesejo svoje igračke in se potem cel dan z njimi igrajo, si jih posojajo, pripovedujejo, zakaj so jim ravno te igračke ljube, itd. Spet v osnovi pohvalna zadeva, ampak.... Razni baby-borni, barbike, stroji z ne vem kakšnimi funkcijami... so v primerjavi z nekom, ki mogoče prinese s sabo "le" kakšnega majhnega medvedka ali knjigico lahko problematični. Po drugi strani pa se zavedam, da za otroka ima določena igrača, ki mu je všeč, neprecenljivo vrednost. Je pa tudi logično, da si hkrati želi tudi tako, ki jo ima njegov prijatelj iz vrtca. In zbadanje že v teh letih ni nič tujega. Sicer moram priznati, da sta vzgojiteljici (sploh Tea) zelo uredu in da maksimalno amortizirata take zadeve.

Uf, zdaj sem čisto zaplezala. Hotela sem z vami podeliti nekaj dilem, ki so se mi ob včerajšnjem sestanku, ki je trajal dobri dve uri, odprle. Res me zanima vaše mnenje oz. rada bi slišala še vaše aspekte, ne zgolj glede izleta, ampak tudi glede tega "nadstandarda". Še sama pri sebi si nisem čisto na jasnem, kaj bi bilo najbolje.

Je pa veliko pohvalnih zadev, program, ki jih čaka skozi leto, je pester. Imeli bodo veliko obiskov ljudi različnih poklicev, obiskali bodo gasilce, urarja, dobili bodo hrčka v varstvo (baje je bila to lanska uspešnica Nr. 1), starše so pozvalim, če ima kdo kakšno idejo ali pozna koga, ki ima kakšen zanimiv poklic (npr. policaj, smetar, vojak...) in ki bi bil pripravljen priti predstavit svoje delo oz. otročke povabiti k sebi v službo, pa tisti, ki imajo kakšne posebne talente, so povabljeni, da en dan pridejo v vrtec. Je rekla, da je bilo lani ful luštno, ko sta dva starša prišla in pripravila lutkovno igrico. Pa ena babica je prišla in jim pripovedovala pravljice. In ena mamica je frizerka in je en dan prišla in vsem naredila frizure. Simpatično. Midva sva takoj prišla na misel, da bi Tomaž organiziral ogled servisa avtomobilov, saj - sodeč po Niki - bi bilo tudi to zelo zanimivo. Torej, veliko veliko pobud je krasnih, ki omogočajo otrokom ogromno doživetij. Ob ponedeljkih imajo pravljične urice, ob sredah je dan igrač, ob četrtkih je telovadni dan, 2x mesečno gredo v knjižnico, hodijo tudi na obisk v bližnjo šolo, obiščejo lastno kuhinjo in kuharice.... Luštno res. Trenutno imajo tematiko "moje telo", delali so obrise, ki jih bodo zdaj postopoma lepili na steno. Otrok se uleže na tla na list papirja, naredijo obris, izrežejo in nalepijo na steno. Tako dobijo primerjavo in potrditev, da smo v principu vsi enaki I(vsi imamo nos, ušesa, glavo, roke, noge), a hkrati tako različni. Vidim, koliko na ta način dobijo. Včeraj zvečer med kopanjem mi Nika reče: To je moje telo!user posted image  Potem pa je nadaljevala, da imam rjave oči, pa da ima Pujsa Pepa modre. Potem sva šli gledat barvo oči vseh ostalih - oči, babi, dedi, njene punčke. Pa roke smo opazovali in izpostavljali značilnosti. Zanimivo res.

Za začetek petkovega dneva je tole moje nalaganje res malce težko. Se opravičujem. Bi kar pisala in pisala, ker so to teme, ki me pritegnejo, zanimajo. Sorči.

Bom pa res hvaležna za vaše poglede, komentarje.

Lep dan!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 8:52:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2252
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 8:53:16   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2253
26.9.2008 9:46:50   
benika
VID IN NIK, vse najboljše za rojstni dan!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2ursae, super za uspešno prebroden prvi vrtčevski danuser posted image user posted image user posted image

Nika, mi imamo v vrtcu 3 avtobusne izlete in v smislu Benija ne vidim nobene težave, da ne bi šel. V bistvu bi mu dovolila tudi 3 dnevni izlet, vendar ne na taborjenje, na kakšno tur. kmetijo pa sigurno. Itak je tako prilagodljiv otrok, da ne bi bilo težav, pa še vzgojiteljice ful uboga. Skratka v vrtcu je krotek ko ovčka, doma se pa potem prelevi v volkauser posted image

Beni je pred eno uro odšel v toplice, tako da ga sedaj en teden ne bo. Zame je to še boljše, saj bo odhod v bolnico malce lažji tako zame kot tudi v končni fazi za Benija.

Neposredna povezava do sporočila: 2254
26.9.2008 10:34:19   
ninocka
NIK vse najboljse za 3. rojstni dan!!!!
Pa da te kmalu razveseli bratec, da se bosta lahko skupaj igrala user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
26.9.2008 10:35:07   
ninocka
VID, vse najboljse za 3. upihnjeno svecko!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
26.9.2008 10:50:27   
ninocka
Joj, Valla, si zgodnja user posted image user posted image user posted image Dej se raj naspi, dokler se se lahko user posted image
Sem zadnjic pozabila neki napisat glede situacije avto - kljuci (mela v glavi, stipkala pa nisem user posted image ) - mogoce je blo pri tebi lazje, ker si zaklenila Nika in je lahko mal pomagal, ampak sama situacija pri tebi je bila pa po moje slabsa. Jst sem ga vsaj v BTCju zaklenila, ki je obljuden... ampak vseen - vazno, da se je vse srecno koncalo user posted image

Mi smo meli tudi vceraj roditeljski sestanek pri Evanu. V bistvu nic novega, dobili so 3 nove otroke, obstaja prostor se za 2, je pa moznost, da bodo najstarejse iz skupine potisnili v drugo skupino (vecjo), da bo tuki plac za manjse. To se mi pa lih ne zdi najbolj prav user posted image Mi nimamo nobenih izletov, niti enodnevnih ne, edino konec leta bodo imeli cofotalni dan v atlantisu. Sem mal razocarana, ker se mi zdi, da za kaksen enodnevni izlet z busom so pa ze primerni (ala ljubljanski grad, ZOO...). vecina storitev bo zdaj nadstandarsnih oz. placljivih (lutkovne igrice, dedek mraz...), mogoce bodo imeli brezplacne plesne vaje, ki jih bo vodila ena od vzgojiteljic, telovadbo imajo ob petkih, vsak drugi petek je s telovadnim uciteljem. A je blo se kaj user posted image ? V bistvu sem mal razocarana nad samim programom, vsaj kolikor berem vas in se pogovarjam s kolegicami, imajo vsepovsod bolj pestro. Je pa res, da so nasi vsak dan zunaj in na sprehodih.
Sem vprasala kako je s temi 3dnevnimi izleti (BTW se mi drugac zdijo se premajhni), pa so rekli, da bodo letos prvic to uvedli v visji skupini, pri nasi je pa kao cofotalni dan. Noci v vrtcu ne prakticirajo, in to je to. Bralna znackav  bo pa drugo leto. V bistvu nic posebnega.
Sem se pa vceraj pogovarjala z eno kolegico in je rekla, da imajo pri njih v vrtcu nocno spanje (stane 20 EUR) iz petka na soboto, potem lahko najames vzgojiteljice za cuvanje otrok (popoldan)  al pa najames vrtec (prostor) za RD zabavo. Se mi zdi to ful dobro, si vrtec vsaj pridobi nekaj sredstev.

Uh, morm it, mora Ruben pocasi spat ...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
26.9.2008 12:12:18   
Nika v službi
No, torej, moja prva izbira glede zaporedja imen je bila prava.user posted image

Valla, mogoče sem malce nerodno zapisala - ne gre samo za ogledalo. To je prva stvar, ki je vzgojiteljicama prišla na misel, ker se otroci tako radi gledajo v ogledalo. In v ponedeljek morajo s seboj prinesti tista mala kozmetična ogledalca, ker bodo opazovali svoj obraz in kaj vse z njim lahko počnemo (razne grimase, žvečenje hrane, oblikovanje besed, izražanje razpoloženja...). To se mi zdi super ideja in tudi nakup ogledala podpiram. Imam pa zadrego pri ostalih stvareh. Npr. nakup fotoaparata. Kot veste, otroke lahko slikajo (če se vsi starši strinjamo in podpišemo), mi pa teh slik ne moremo dobiti (to mi je itak bedarija na kubik!). Zato je prišla pravzaprav s strani staršev ideja, da bi zbrali za en fotoaparat, ki bi bil last te igralnice in bi z njim otroke slikali pri igri, pri dejavnostih, ob praznovanju rojstnega dne, na izletu... Da bi tudi starši prišli do utrinkov iz vrtca. Spet ponavljam - v principu zelo dobra ideja, tudi finančno to ne bi bil nek problem (19 staršev x recimo 5 ali 10€, dobiš že čisto spodobno trotl kamerco), ampak imam pomisleke, kje se konča in kako to vse skupaj izgleda v primerjavi z ostalimi oddelki.

Sicer pa so naši že lani, ko so bili še v jaslih, hodili na daljše sprehode izven vrtca s "kačo". "Kača" je bila dejansko kača, taka dooolga plišasta igrača, ki so se je oprijeli in šli z njo na sprehod. To mi je bila ful luštna pogruntavščina, ker so otročke na ta način spodbudili, da je pač kačo treba peljati na sprehod, potem so jo lepo postavili na tla zraven peskovnika, pa jo potem peljali nazaj v igralnico na kosilo (to je bil tudi dober izgovor, če niso hoteli nazaj noter), torej ta kača je bila hit. Zdaj tudi hodijo na sprehode, vendar se držijo za roke po dva in dva. Pri nas so s temi sprehodi že dokaj hitro začeli, čeprav je v začetku bolj klavrno izgledalo, saj so prve mesece bolj notri ostajali. Sigurno se še spomnite, da sem se pritoževala, kako ne gredo nič ven. No, potem pa so zaštartali in lahko res rečem, da so lepo prehodili bližnjo okolico. Tudi zdaj gredo do knjižnice peš, pa h gasilcem bodo tudi šli. To je razdalja, hm, s čim bi primerjala. Recimo do knjižnice imajo toliko kot od LJU opere do Tromostovja, do gasilcev pa še nekaj več, recimo še tja do stolnice. Niti ni tako malo. In nazaj seveda.

Benika, glede Benija in večdnevnega izleta si predstavljam, da ne bi bil problem, Nika pa po moje na več dnevno odsotnost in spanje izven doma še ni pripravljena. Tudi tu sem se narobe izrazila, ni mišljeno zgolj taborjenje, opcije so bile različne, tudi turistična kmetija, planinska koča...

Naj Beni uživa v toplicah, vi pa se lepo pripravite na odhod v bolnico. A si ti dobila moj zadnji mail? Saj pridete, a ne?

Ninočka, saj pri nas so predstave in tile izleti tudi plačljivi, tega niti nisem poudarjala, ker se mi zdi nekako logično, saj gre za zunanje izvajalce. Kar pa uspemo organizirati v lastni režiji, je pa seveda zastonj.

Pozabila sem omenit, da smo se vsi starši strinjali, da sodelujemo pri "bralni znački", ki se pri nas imenuje projekt "Knjigobube" od Epte. Imeli bodo tudi "pižama party", vendar zaradi zakonskih omejitev (vrtec preko noči ne sme biti odprt) bo to podnevi. En dan, to bo verjetno spomladi, bodo vsi otroci + obe vzgojiteljici prišli v vrtec v pižamah. Sem včeraj hudomušno pripomnila, da bo takrat sigurno povečan obisk očkov.user posted image

Glede dodatnih storitev, ki jih določeni vrtec nudi, pa se tudi strinjam s tabo, Ninočka, nič nimam proti, če se zna tržit in omogoči kakšne take zadeve. Jaz bi takoj uporabila kakšno od obeh ponujenih storitev, res super ideja.

Meni se na splošno pri vrtcu zdi pomembno, da se otrok dobro počuti tam, da je ljubljen, sprejet, da se skozi igro spoznava in pripravlja na vstop v veliko šolo življenja, da pa je še vedno vse skupaj na nekem otroškem nivoju, brez nekih hudih obveznosti, urnikov, obsedenosti z aktivnostmi, termini... To je vendarle najnežnejši čas otroštva, ki že tako prehitro mine in se mi zdi res totalno glupo, da bi že v teh letih otroka obremenjevali z ne vem kakšnimi aktivnostmi. Otrok rabi družbo staršev, prijateljčkov, socializacijo, pa prostor za igro, svež zrak, doživetja. In tista, v principu najbolj preprosta, najbolj zažgejo. Če samo pomislim, kakšno doživetje je bilo za Niko vožnja z busom. Ali pa ko so včeraj starši in vzgojiteljice omenile tisto štorijo s hrčkom... kako so otročički skrbeli za to živalco, kako sočutni so bili ... Je vzg. Tea rekla, da nikoli prej in nikoli pozneje, niso bolj ubogali in nehali kričati, kot takrat, ko so imeli malo živalco. Res so pokazali izreden odnos do živalce, zanje pa je to bil dogodek leta. Radosti so res v malih stvareh, prevečkrat pozabljamo na to.user posted image

2ursae, čakamo tvoje današnje poročilo iz vrtca.

Tažana, vesela bom tudi tvojih pogledov na tele vrtčevske dileme.... Ti kot profi boš imela sigurno tehtno vlogo...

Ajd, pejmo delat.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 26.9.2008 12:13:43 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
26.9.2008 12:46:48   
2ursae
kuku, uf ste predebatirale user posted image . Mi smo iz vrtca, danes je bilo bolj tako-tako ... všeč so mu igrače, niso mu pa všeč otroci, se mi je tam pitoževal čez hrup pa tud sicer ni variante, da bi ga kakšen otroček pritegnil. Danes sem kar pesimistična, si ne predstavljam, kako bo, ko bo tam sam, saj se me je kar tiščal in mu lezel v naročje user posted image . Zdaj je pa čisto razigran ... res se ful raje igra sam doma kot pa s kompanjončki. Mende bo že šlo, čeprav tle na RR zasledim tud zgodbice, kako se otroček celo leto ali pa še več ni in ni mogel prilagoditi na vrtec.

NIK user posted image user posted image user posted image  in VID user posted image user posted image user posted image , vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2259
26.9.2008 13:22:00   
Nika v službi
2ursae, le drži se in pogumno naprej. Teh oscilacij bo še veliko - ko že misliš, da si na konju, sledi padec in tako gore - dole nekaj tednov, lahko tudi mesecev. Prilagoditev pač potrebuje čas, nekateri manj, nekateri več. Pomembno je, da vztrajaš in ne obupaš. Saj bo šlo, boš videla.

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
26.9.2008 13:25:55   
doroteja23
user posted image user posted image VID IN NIK VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN, VELIKO SREČE, user posted image user posted image user posted image user posted image ZDRAVJA IN IGRALNIH URIC!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2261
26.9.2008 14:06:20   
benika
Nika, sem dobila tvoj mail. Nas žal ne bo, ker imam Jakoba v karanteniuser posted image . Enostavno si ne upam reskirat, da se sedaj prehladi, saj je tudi le svečka iz nosa vzrok, da zavrnejo operacijo. Otrok mora biti popolnoma zdrav. Upam, da razumeš in se bomo rajši potem družinsko oglasili enkrat sredi meseca v ta namen.

Tudi mi smo imeli v vrtcu roditeljski sestanek. Moram priznat, da se pri nas kar nekaj dogaja. Otroci bodo imeli letos lutkovne predstave (proti plačilu seveda), bralno značko, športno značko ter 3 avtobusne izlete.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
26.9.2008 14:50:31   
benika
Tipkovnica me nekaj zaj..., pa pišem po turnusihuser posted image

Povejte mi nekaj, v vrtcu imajo letos starejši otroci možnost spoznavanja nemškega jezika preko igre. Tečaj traja 20 ur, otroci  pa se igrajo, plešejo, pojejo in ob tem spoznavajo melodiko nemščine. A mislite, da bi to našemu Beniju potegnilo?

Neposredna povezava do sporočila: 2263
26.9.2008 16:14:12   
spelka12
Vid in Nik vse najboljše za vaju.user posted image
Danes že delam, sem že v polnem zagonu. Komaj čakam, da gre naš jakob na operacijo in bo ponosen lastnik čudovite ustnice. Če bo kaj novega vas bom sprot obveščala. Aja tuki je tolk mraaaaaaaz. Brrrrrrrrrr.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2264
26.9.2008 19:22:06   
tažana
Nik Vse najboljše za rojstni dan! user posted image user posted image user posted image

Vid vse najboljše za rojstni dan! user posted image user posted image user posted image

Toliko za enkrat. Grem Katko v posteljo spravit user posted image , da bom imela večer za mene in mojga dragega user posted image .

Nika:  uf, te stvari so meni zelo mimo! Nikakor se mi ne zdi prav da STARŠI kopujete stavri za v igralnico user posted image !
S temi izleti za več dni se tudi ne strinjam user posted image .  veliko otrok je že sedaj večino dneva v vrtcu iz takšnih ali drugačnih razlogov. Vrtec naj raje spodbuja starše, da sami z otroci preživijo več kvalitetnega časa.
V našem koncu bi se sigurno kdo našel, ki bi otroka vpisal samo za to, da bi imel frej vikend user posted image (žalostno ampak resnično).

Tudi meni kot vzgojiteljici mi nekako ne potegnejo, razne tele nočne spalnice. Egoistično ampak resnično sem mnenja, da mora tudi vzgojiteljica ločit zasebno od dela. Jaz grem pa z veseljem domov, da si spočijem in naslednji dan polna nove energije na šiht pridem user posted image .
Povedat želim, da se mi zdi bolj pomembno, da se strokovno izvaja delo dopoldan, kot pa polno nekih aktivnosti, ki so po možnosti polovičarske...

uf, Katarina doživlja živčni zlom user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
27.9.2008 10:04:19   
pety78
Najprej opravičilo DAŠI in NIKU, ker zamujam s čestitkami! user posted image

Obema želim vse najboljše in veliko dobrih stvari v življenju. user posted image

Hkrati se zahvaljujem za vaše čestitke. Včeraj smo praznovali samo toliko, da je od nas in tašče pa tasta dobil darilo, finale pa so jutri. Upam, da nam bo vreme res naklonjeno. Matjaža sem že poslala z enim listkom v nabavo po meso, ker bomo zunaj pekli, potem pa še jaz šibnem, da nabavim še ostale drobnarije. Za en rojstni dan, pa toliko dela. user posted image Ampak kakorkoli zasučeš, smo velika familija. Po moji strani 4 otroci, vsi že poparčkani, 50% nas ima že podmladek, 25% še nekaj mesecev, pa bo še en dojenček. Potem pa še Matjaževe sestre, ki so že tudi mamice. Pa že zmanjka prostora...user posted image Dvoji prijatelji še, pa nas je okrog 30 komadov. user posted image

Dobi pa naš mulc trampolin, tako da vas bom povabila enkrat skakat. Pa obvezno kikle gor...user posted image

Grem pospravljat, dokler moj naporni in ves čas v naročju hoteči otrok dremucka.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
27.9.2008 18:20:05   
pety78
Punce, mene je zdaj skor kap! Matjaž je šel po torto v Kraljevi mignon, okroglo za 30 kosov, gor je narejen vlakec tomaž iz take mase, ko sem naredila torto pingvinčki. Cena...133 EUR!!! Meni gre kar na jok.user posted image Kake torte ste pa ve mele? Najraje bi jih poklicala, ker to mi je pa res mal too much.user posted image user posted image user posted image Al pa jaz ne vem, kake so cene, ker sem jih sama delala. Čeprav smo jo 2,5 leti nazaj tudi tam naročili za Vidov krst, pa imam v spominu, da smo dali 16.000 SIT.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
   [Brisano sporočilo]
27.9.2008 20:19:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2268
27.9.2008 21:19:15   
2ursae
user posted image  žurerjem, da so rd uspeli ... pety, takile silni dinarčki za torto morajo tebe kot vrhunsko pekarico še posebej bolet, ha user posted image .
Joooj, valla, a že odštevaš? Glavno, da si rd dala skozi, zdej pa počivat user posted image .

Mi se odločamo, da bomo najbrž praznovali naslednjo soboto, kar za oba fanta združeno. Ma, se mi ne da delat za vsakega posebej, edin ne vem, kako čmo s tortami ... se mi zdi mal nepravično, da bi za 1. rd Bor torto delil, ko je pa 1. rd praznoval Anže, smo pa delali tak halo okoli torte.

mal sem še dolžna: nika, logoped. men je rekla, da takele male "napake" pri izgovorjavi, kot so "r" = "j" ali "l", pa šumniki in podobno sploh niso probelmatični, Ko bo Anže dopolnil 4,5 let, lahko pridemo, če nas bo kaj skrbelo, sicer pa ni treba.

tko no, bom kar kratka, te dni imam kar krizo z mojim izpitom,sem kar slabovoljna, kako mi bo uspelo, ker se mi, po pravici povedano, sanja ne, kako naj se zorganiziram ... zvečer, ko imam edino čas za user posted image , sem že čist tu mač utrujena. Samo jamram, moram bolj resno poprijet, samo kaj, ko mi manjka discipline. Rada bi imela vsaj mal časa zase, mi je blazno težko razdajat se za otroke od jutra do večera, pol pa direkt za knjigo in sam še spat user posted image .
A nisem rekla, da bom kratka user posted image , sam jamram.

pa pa, nočko vsem

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2269
28.9.2008 9:33:03   
Nika v službi
Hoj, čisto na kratko, ker se odpravljamo v mesto (z busom sevedauser posted image ).

Party je uspel, podrobnosti sledijo. Benika, seveda razumem. Le čuvajte se, da gre vse po protokolu. In se vsekakor vidimo prihodnji teden v bolnici.

Torte Kraljevi Mignon - kot veste, jaz samo še tam naročam torte. Že več let. Je pa tako, da so risane torte precej normalnih cen (naša z Winnie-jem Poohejem - bom objavila sliko v prihodnjih dneh), ki je tudi štela 30 kosov, je bila 89€, tiste, modelirane, pa so precej dražje. Če bi jaz hotela modelirano obliko WP bi tudi morala odšteti preko 120€. Je pa tudi res, da sem zelo podobno ceno dobila tudi pri Ulli, tako da predvidevam, da so modelirane izvedbe pač dražje.

Letim dol, se javim zvečer ali pa jutri. Lepo nedeljo vsem!

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
28.9.2008 21:13:40   
teta beta
Mi smo tudi praznovali, slikice in več jutri. Se oproščam in z zamudo voščim Niku in Vidu vse naj najboljše!!!!!! In poljubčke od Daše!

user posted image neki mi šteka, ne morem obarvat in okrepit

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

Neposredna povezava do sporočila: 2271
28.9.2008 21:24:32   
Nika v službi
Dober večer!

Za začetek naj vam naredim nekaj slin.... Tole je bila naša torta iz Kraljevega Mignona (pol lahka čokoladna pol borovničeva), ki je koštala 89€ in bila velika za 30 kosov.
user posted image

Pety, do koliko kg pa je tisti Vidov trampolin? Saj veš, da se ne vozim zaman do Tržiča v kiklci....user posted image user posted image

Tažana, hvala za tvojo strokovno in osebno mnenje. Je bil večer z dragim lep?user posted image

Benika, kaj pa vem, kaj bi ti rekla glede teh jezikov. V principu bi po moje Benija zanimalo, saj mu očitno ležijo črke, učenje... Po drugi strani pa jaz vem, da Nike letos še ni bi obremenjevala z nekimi dodatnimi aktivnostmi, pa čeprav so to jeziki, ki sem jim sicer zelo naklonjena. Pri nas imajo opcijo učenja angleščine od 4. leta dalje.

Naj na kratko povem še, da je bilo tudi naše praznovanje v Mačji kavarni (MK) prav luštno, ta mali so res uživali v igri in medsebojnem druženju, ta veliki pa s(m)o poklepetali ob prigrizku in pijački. So me pa v MK prijetno presenetili z darilom za Niko - dobila je majico z dolgimi rokavi, kavbojke, rutico in najlonke, vse linija Muca Maca. Napihnili so nam balone in tudi sicer zelo lepo okrasili mize, sendvički pa so bili več kot odlični. Dodajam še dva utrinka, ostale slike pa bodo vidne v mojem albumu (upam, da kmalu).

user posted image

user posted image

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 2272
28.9.2008 23:01:18   
pety78
No, danes smo tudi mi praznovali. Vreme sicer ni bilo takšno, kot bi pričakovali, ampak je bilo vseeno luštno. Mali so cel popoldan skakali po trampolinu. Kaj češ boljšega. user posted image

Evo, slavljenca...

user posted image

user posted image

Nika, kakšen pa je bil premer tvoje torte, ker jaz sem jo namreč naročila za 30 kosov, ampak mislim, da so mi naredili večjo, ker je bil premer 40 cm in ni šla v hladilnik. user posted image

Na trampolinu lahko kamot skačeš, mislim, da prenese cca 180 kg. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2273
29.9.2008 7:03:23   
Nika v službi
Pety, luštkan slavljenec in lepa torta! Takole na uč bi rekla, da sta bili kar enako veliki. Po moje tudi drži - če se zmeniš za 30 kos, potem je pač 30 kos. Kakšen je bil pa naš premer torte, pa nimam pojma, je nisem merila.user posted image

O, trampolin je pa težko kategornik. Se mi pri skakanju v kiklci lahko še ti pridružiš, bo šlo skozi. Pa še malo rezerve ostane.user posted image user posted image

Naj vam povem, da sem dala nekaj slik v album, samo pojma nimam, kako ga zdaj zaklenem. Postopek je ves drugačen, jaz sem označila, da ga lahko vidijo "jaz in prijatelji", samo potem nisem označevala nobenih imen, kdo so ti prijatelji. Tako da upam, da boste lahko dostopali do mojega albuma. Če pa katera tele albume zdaj po novem dobro obvlada, se priporočam za navodila. Saj dodati ni težkouser posted image , problem imam s kreiranjem albuma in zaklepanjem oz. temi pooblastili, kdo lahko album vidi.

Grem na kavico.

Benika, srečno pot v bolnico in oglasi se kaj!

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
29.9.2008 7:41:37   
Pia67
Ojej, kako abstinenčno krizo mam, 3 dni me ni na RR, pa tolk branja user posted image

Nik in Vid, oz. Vid in Nik, vse naj, naj ...

Vrtec in "dodatki": se podpišem pod Tažanino mnenje. Tažana, si zadela žebljico na glavicouser posted image user posted image user posted image . Jaz se sam spomnim šole v naravi z 10 in več letniki, pa vam povem, da sem morala z njimi spat v istem prostoru, ker jih je bilo ponoči strah (zanimivo, da vedno fante), pa tud kaka solza je pritekla. da ne govorim o tem, da se niso nekatrei znal tud pošteno umit. Pri 10 letih. Da ne govorim o kompliciranju nekaterih staršev. ja, tud starši morajo "odrast".user posted image
Pri nas je v programu enodnevni izlet v oddaljenosti 25 km, otroc pa morajo vsak mesec prinest 3 €, da našparajo za vožnjo in sladoled. Torej mamo hranilnico user posted image

Kilaža: uradno ima Nina pičlih 14,1 kg in 100 cm. Premerjeno, ker sva morali do pediatra zaradi logopeda, pa ta zaenkrat ni potreben user posted image

Torta: domača, okrancala jo je Nina, zato je bila gor samo smetana in raznobarvni bonbončki in posip, ki je toplemu vremenu (kje je že to) primerno zajokal in smo imel imresionistično torto. Cena, sitnica...user posted image  Ampak dobra pa je bila ko user posted image

2ursae, držim pestke, da bi se dobro sešlo v vrtcu. Saj bo, boš videla.

Benika, mislim na vas v tem tednu. Za en luštkan žnablček user posted image  Pa za lažje, saj veš vse kar pritiče k tem. Upam, da ste zdravi in da bo vse potekalo v najlepšem redu.

Pri nas smo potrgal med vikendom , najbrž bo "le" 600 l mošta, itak pa nimamo kam z njim user posted image .

Me je pa Nina presenetila z včerajšnjo gesto. K nam je prišla družina Romov mal fehtat, božki, so zopet jedli iz smetnjaka. Jaz sem stopila notri po potico, ki smo jo imeli, roko na srce, polne riti, Nina je šla z mani in me vprašala, če so revni. Rekla sem ji, da so in najbrž nimajo vsak dan niti za hrano. Pa je šla v sobico po svojega dojenčka in ga dala mali cigančici. Rekla ji je samo preprosto : na, jaz ne labim dveh, mam dost enga. Spomnim se, da ko sva zadnjič srečali Rome, sem ji povedala, da nekateri težko živijo in otroci nimajo veliko igrač. Potem pa sem šla kar še po Ninin voziček, ki ga res ne potrebujeva več in so še v voziček naložili poletnega fantka in se žarečih nasmehov odpravili naprej.

Aja, septembra sem prebrala 2 fajn knjigi: Kopetentni otrok in Srečno otroštvo. Bi našle kar nekaj odgovorov na trmo itd. Dobro branje, priporočam...

Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Starostna razlika
ninola

Koliko let je primerna starostna razlika med dvema otrokoma

Eno leto (10%)

Dve leti (41%)

Tri leta (38%)

Več (12%)

Število vseh glasov: 112

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!