Nika v službi
|
Špelka, Maček Muri domuje v 5. nadstropju veleblagovnice Nama v centru Ljubljane. Odprto vsak dan razen nedelje do 20. ure. Simpatična igralnica, res. Zraven pa še šoping. Povsem v bližini je tudi WC s previjalnico. Za male lepo poskrbljeno. Benika, a o 18. smo govorili? Kdaj pa to? Da nisem celo jaz predlagala? Ta bi bila res huda. Čisto me je demenca usekala. Hja, 18. bi nekako šel tudi z naše strani, ni pa najboljši datum. Recimo teden dni kasneje (25.10.) bi bil še boljši kar se nas tiče. Zdaj pa lokacijo definirat. A ponovim predloge? Ne? Pa nič. Joj, a vam povem, kaj se je pri nas zgodilo včeraj! Čista katastrofa. Moj oče se je z našim avtom zabil v naša lepa nova sekcijska garažna vrata. Rezultat: zadnja šipa Megana razbita v koščke, uničena polica, nosilec brisalca in motorček, garažna vrata nedelujoča, škodo bo ugotovil serviser te dni. Pogon sicer deluje, vendar smo vse skupaj izklopili, ker sumim, da se je nekaj zgodilo na nosilcih (zvito?). Nika je bila takrat ravno v garaži, ker smo se odpravljali na sprehod, in se je močno prestrašila. Moja dva sta se z našim avtom ravno vračala s pokopališča in je oči peljal kot običajno vzvratno v garažo, ampak tako na ziher, prepričan, da so se vrata že dvignila (ker on jih nikoli ne odpre že na ulici, ampak šele ko se pripelje pred bajto). Pa se (še) niso in je treščil vanje. Jaz sem bila v veži, sem se ravno obuvala in sem točno vedela, kaj se je zgodilo. Prav slutila sem, kaj se je naredilo, ko sem zaslišala trušč in lomljenje stekla. Letim ven, Nika tuli, oči krili z rokami, ves nesrečen. Saj nisem vedela, koga naj tolažim. Ker je bilo po moje očetu bolj hudo kot vsem nam. Zdaj je avto na servisu, itak imamo kasko, glede vrat bomo pa videli, kakšna bo diagnostika. Zdaj niti nimam nekega viška denarja, da bi si lahko privoščila novo lamelno krilo ter nove nosilce. Še dobro, da motor deluje. Ah, bo že.