Nika v službi
|
2ursae, to pa je zelo spodbudna novička. Le pogumno naprej! Bravo, Anže! Ja, a veš, da je tudi mene že prešinilo, da ga zdaj očitno ti uvajaš in ne očka. Kako to, da ste se odločili za to spremembo? Teta beta, saj pravim, da je ta sistem mimo. A me imaš med stiki? Mogoče je to krivo, kot je bil primer pri Valli. Preveri. Tudi jaz ne vem, kaj je to polly. Podnapise, prosim. Aja, hvala za vračilo Ikea card. Sem ti dolžna kavo za poštnino. Ne vem, če sem sploh omenila, kaj je Nika dobila za darila. Poleg tistega od Mačje kavarne, je od naju dobila eno punčko, pa tistega dojenčka od Luka, potem pa precej oblačil, set za ustvarjanje (zapestnic, špangic, perlice...), set za risanje, nalepke, od babi in dedija Barbie kopalnico (to je poleg dojenčka super hit), črkovnico, puzzle, neko igro (ki je nisem niti še odprla niti preštudirala), od mame in ata okvirjeno sliko, v kateri je čipka v obliki sonca (mama kleklja) in Nikina slika v sredini (ljubko), balone, špangice, stensko uro z Winnie Pooh-jem, mobitel, ki oddaja raznovrstne pristne zvoke,... Cel kup večinoma zelo uporabnih stvari, le nekatere zadeve so romale v omaro in bodo počakale boljše čase, ko bo Nika zanje bolj zainteresirana. Doroteja, lepo je brati tvoj malce daljši post, manj pa seveda novice o uroinfektu. Alini želimo res čimprejšnje okrevanje! Če Niko "zaslišuješ" takoj po prihodu iz vrtca, praviloma ne pove nič (vprašanje kar presliši) ali pa reče, da bo povedala potem. Če vztrajaš, pa odgovarja podobno kot Beni - smo peli, se igrali, jedli in spali. Ko jo vprašam, če so bili zunaj, ponavadi reče, da ne, ker je: megla, dež, hišnik je kosil travo, delavci so popravljali igrala.... No, včasih njene trditve tudi držijo. Predvčerajšnjim npr. je bila RES megla in zaradi tega niso šli ven. Večinoma pa kasneje preko popoldneva malce več pove, ni pa nujno, da so to dogodki ravno iz istega dne, pač časovnica ji še ne laufa. Pove, kaj so jedli, kaj je kdo delal (predvsem izpostavi vse in vsakogar, ki je nagajal, ni ubogal, se grdo obnašal.... - saj veste, naša speckahla). Benika sicer ne bo brala tega, ampak v mislih smo z njo, kavica pa seveda pade. Mi je namreč sporočila, da gre lahko z Jakobom tudi ven z vozičkom na sprehod, kar se mi zdi super. Sigurno je to popestritev, če moraš že biti v bolnici. Kolikor vem, naj bi šel na operacijo dan kasneje po sprejemu v bolnico, malo ga bodo stradali, potem gre pod nož in če je vse o.k., je v enem tednu doma. Upam, da sem si vse prav zapomnila. Valla, še kar mir? Zdaj boš ti na tapeti, ko nam je Benika mrknila. Drugje se itak nič omembe vrednega ne dogaja. No, še 2ursae morimo glede uvajanja v vrtec in to je to. Včeraj je bil pri nas na ogledu serviser za vrata in je rekel, da ni hujše panike glede vrat - vodila bo treba popravit, ker so zvita, motor resetirat in zamenjat eno lamelo. Ocene stroška pa še nimam, sledi danes (bojda). Avto je pa še vedno na servisu, ker mi zavarovalnica komplicira. Ampak jaz se ne dam, sem šla včeraj osebno tja zarobantit. Pridno štejte kapljice dežja in napišite še kaj.