|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
8.1.2008 21:57:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: purple

Naši fantje imajo štiri sobe, ampak na njihovo željo spijo vsi v eni. Dokler so bili ločeni, so vsak dan tragali jogije sem in tja, zdaj pa smo v eno sobo dali dve dvonadstropni postelji in eno enojno, druge sobe pa imajo za glasbeno sobo, učilnico in igralnico.


Super ideja, moram komentirat...user posted image .

Kar pa se števila otrok tiče-čisto odvisno od samega para, kako si narejen za otroke imet, kako ti ležijo in koliko si jih želiš.

Meni se eden ne zdi nobeden, dva pa konec sveta...pa spet ni takšne ogromne razlike v številu user posted image .

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
8.1.2008 23:18:07   
mami_miki
hm...jaz imam enega tamalega...super je, za nič na svetu nebi zamenjala...

ampak, še enega pa ne bi zmogla...

moj partner ima otroka od prej. No, in ni bil najbolj za, da imava tega-pa mi je rekel: "glej, saj je fajn, super, vse najboljše-ampak nebi še enkrat- a bi ti šla še enkrat v OŠ...? saj-meni je bilo fajn, ampak še enkrat nebi šel..."

no, in potem sem jaz rekla: neke stvari, ki sem jih že počela v življenju pa so mi bile fajn, bi jih še, če bi res imela željo! do OŠ pa je nimam, ker mi ni bilo fajn-npr.

ok...zdaj imam otročka: ampak še enega pa ( vsaj zdaj, pa mislim, da dolgo) nebi imela...

v bistvu imam ful dela-prijetnega s tamalim, ampak me zmatra, čeprav je super...saj štekate, oz veste kako gre...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
9.1.2008 7:18:13   
lelaval
Da se vse, samo veliko volje in potrplenja je potrebno. Jaz imam razmeroma malo razliko med petimi fanti ( malo manj kot osem let ). Štirje hodijo v šolo in prav tako v glasbeno šolo ( na enega 1h- 6h) popoldanske odsotnosti na teden. Pred kakšnimi nastopi pa še več. Živimo na vasi, tako da taxi je na raspolago vsak dan, tudi večkrat na dan po isto poti.

Ja, avta imamo dva majhna- na srečo sva oba šoferja, tako da če gremo kam skupaj gremo z obema avtomobiloma. Sicer malo dražja varjanta, ni pa krize.

Naši fantje imajo štiri sobe, ampak na njihovo željo spijo vsi v eni. Dokler so bili ločeni, so vsak dan tragali jogije sem in tja, zdaj pa smo v eno sobo dali dve dvonadstropni postelji in eno enojno, druge sobe pa imajo za glasbeno sobo, učilnico in igralnico.

Pa verjemte, se zamotijo med seboj, pomagajo pri gospodinjskih opravilih, se učijo drug od drugega.

Ne, nemorejo imeti vsega kar se jim srce poželi imajo pa veliko.

_____________________________

Srečna sem, srečna. Hvala vsem mojim šestim sončkom, ki mi vsak dan polepšate. Srečna sem,ker vas imam.



user posted image user posted image user posted image user posted image
Točno tako, kot je napisala Purple. user posted image user posted image

Midva pri 3 sploh nisva nič komplicirala, večjadva pa tudi ne rabita bit vsepovsod - že itak imata v šoli precej krožkov, tako, da vse gre. Letos sin ne hodi na nogomet, prej pa je hodil, pa sem ga 3x na teden vozila, za vikende še na tekme. Sem pač pobasala obe punci zraven, pa je šlo - moj pa je večinoma delal. Za obveznosti in vse pa ne rabim posebne tabele - na koledar si napišem tiste pomembne stvari (ki jih ni več, kot 10 v 1 letu).

Purple - res bolšje nabavit enega enoprostorca. Jaz sem bila pobudnik zanj, ko sva dobila 3. In še to sem hotela 7 prostorca (ker itak dnevno še od vsakega od večjih voziva zraven otroke), pa je včasih še premali user posted image In lani smo šli na dopust celo brez truge user posted image user posted image Aja, pa še 1 manjši avto imava vseeno zraven, ker drugače ne gre.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
9.1.2008 11:15:07   
purple
Lelaval, maš prav kar se avta tiče. Takoj ko bo finančno mogoče ga bomo kupili. Zaenkrat nažalost ne gre, nujno pa v vsakem primeru potrebujeva dva avtomobila. Je v planu letos in upam da bo uspelo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
9.1.2008 11:50:51   
Anonimen
Imava dve hčeri stari 10 in 8 let, sedaj imamo dojenčka. Ker sta bili taprvi dve tako malo narezen (komaj 16 mesecev) sem po drugem otroku mislila, da se mi bo odpulilo (prva je imela krče, kasneje hotela vso pozornost, druga pa želodčni refluks in non stop bolna), problemi z varstvom. Sedaj imamo pa tretjega otroka in ker sta onidve tako večji, ob tem dojenčku prav uživam. S puncama ni veliko dela, saj sta že bolj samostojni (se sami oblačita, vzameta kaj za jesti, si tudi skuhata hrenovko, makarone, mleko).  Edino obveznosti so do šole, tu se je pa  treba vsesti z njima. Pa spremljati jih na dejavnosti, saj je po 4 uri popoldan že tema in ni fajn, da hodita sami, čeprav imamo vse blizu. Glede dejavnosti bi omenila še to, da je v začetku ful navdušenja, na koncu pa sami otroci pogrunatajo, da jih je preveč ali pa jih ne zanima več.  Da pa bi imela tretjega otroka takoj za njima - pa adijo moja pamet. Edino sob imamo sedaj premalo, finančni strošek, ampak bomo že. Pa tudi velikih plač  nimava, otroke skušava vzgajati skromnosti, pa gre..Čeprav ti euroti kar spuhtijo. Lp

< Sporočilo je popravil decembrka -- 9.1.2008 11:51:46 >

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
9.1.2008 18:56:35   
nanka
Pri nas so trije, poleti čakamo četrtega. Naši so precej narazen, tako da sem res uživala z vsakim posebej. Živimo v hiši z dvema nadstropjema, zaenkrat imajo vsak svojo sobo, za četrtega se da dodelati, ko in če bo potrebno. Najstarejša bo letos dopolnila 17 let, tako da je veliko ležje. Tudi mi smo doma na podeželju in precej oddaljeni od dejavnosti, smo pač taksisti. Pa kaj, vse se da, če se hoče. In se četrtega slana prav vsi veselimo in ga komaj čakamo. Drugo leto bo hči opravila vozniški izpit in naju malo razbremenila pri prevozih. Vse se da in mi bomo zaenkrat ostali kar pri dveh avtomobilih, mogogče bova drugega, manjšega zamenjala za večjega. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
10.1.2008 11:51:53   
VERONICA
Mami Miki, tvoja primerjava z osnovno šolo nikakor ne drži. Ne, z novim otrokom ne greš nikakor spet v iste klopi sedet. Je prej kot da greš po končani osnovno še v srednjo šolo.

Ampak ne vem če to velja tudi za očete. Tudi moj ima otroke iz prvega zakona ampak njegovo "izkušenost" nisem prav opazila... Je verjetno dosti prešprical??! user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
12.1.2008 15:59:17   
mateyka
Mami Miki, tvoja primerjava z osnovno šolo nikakor ne drži. Ne, z novim otrokom ne greš nikakor spet v iste klopi sedet. Je prej kot da greš po končani osnovno še v srednjo šolo.
...
Tudi moj ima otroke iz prvega zakona ampak njegovo "izkušenost" nisem prav opazila... Je verjetno dosti prešprical??!


hihihi user posted image
user posted image

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
12.1.2008 16:16:53   
Rok_LM
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Sem jaz že tud razmišljala o tem. Meni se zdi predvsem preskok to, da moraš zamenjat avto (trije sedeži pač ne grejo zadaj



Mi imamo tudi tri. Ne vem kakšen avto imate, ampak mi brez problema spravimo tri sedeže zadaj, pa se vozimo po dvakrat na mesec k tašči na Štajersko, pa v Dalmacijo na dopust.

Kar se pa dela tiče je pa največja razlika ko dobiš prvega in nato še pri drugem, naprej je pa že itak vseeno koliko jih imaš. V vsakem primeru garaš 24 ur na dan brez odmora.user posted image

_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
13.1.2008 7:39:07   
VERONICA
Mi imamo tudi tri. Ne vem kakšen avto imate, ampak mi brez problema spravimo tri sedeže zadaj, pa se vozimo po dvakrat na mesec k tašči na Štajersko, pa v Dalmacijo na dopust.


Rok, tri autosedeže mogoče že spraviš zadaj, posebno če je kakšen samo jahač, ampak če je eden lupinica to sigurno ne gre. Med dva autosedeža zadaj (če bi dali lupinico spredaj) pa pri nas lahko sedi samo zelo vitek odrasli, pa še to zelo neudobno (na pol riti).

Drugače govorim o autosedežih kot so za malčke 2-3 leta. Me pa prav zanima kako se znajdejo tisti ki potrebujejo dve lupinici?

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
13.1.2008 8:30:18   
emaa
Dve lupinici gresta v avto, dva avtosedeža tudi, pa mislim, da bomo tudi lupinico zraven spravili (upam), ker odraslega se da zraven dat. 

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
13.1.2008 14:08:25   
Rok_LM
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Rok, tri autosedeže mogoče že spraviš zadaj, posebno če je kakšen samo jahač, ampak če je eden lupinica to sigurno ne gre. Med dva autosedeža zadaj (če bi dali lupinico spredaj) pa pri nas lahko sedi samo zelo vitek odrasli, pa še to zelo neudobno (na pol riti).



No ja saj nisem rekel da je bilo nam udobno. Ko smo imeli tretjerojenko v lupinici, se je gospodična pač vozila v lupinici na sprednjem sedežu, žena pa se je stiskala med starejšima dvema zadaj in ju zabavala. No ampak to traja na srečo le par mesecev. Ko je prerasla lupinico, pa smo jih vse tri zložili zadaj.

_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
13.1.2008 17:28:04   
LIDJOČKA
Mi smo tudi imeli dve lupinici in še oni, malo večji sedež, pa je šlo. Sedaj pa imamo dva od 9-18 in enega jahača zadaj, v čisto povprečnem karavanu in mojem, ki še to ni user posted image , pa se vseeno kamorkoli pripeljemo.
Drugačepa smo mi imeli hitrejši preskok, in sicer od enegauser posted image  k tremuser posted image , na začetku je kar hudo, potem pa se navadiš. Tako kot je napisal Rok, itak imaš 24 ur na dan kaj počet, skratka nikoli ni dolgčas.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 2 otroka vs. 3 otroci
14.1.2008 23:05:18   
lex
midva sicer planirama kupit enga enoprostorca, sedaj pa nama gredo lepo vsi trije sedeži not oz sedeža in lupinica, kar od zadajuser posted image , spomladi začnema gradit hiško, do konca gradnje pa se nas bo vseh 5 stiskalo v 1 spalnici, ampak bo pa potem enkrat večja žurkauser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?