|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 11:19:10   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

ja..adijo pamet! po vaših računicah imate stroškov z otroki400 evrov mesečno!!ok!
marsikdo pa zasluži 500 evrov. evo vam da 200 evrov za preživnino. sam pa mora imeti za preživetje 300evrov.in ve zaslužite recimo 500 evrov . se pravi vidva morata živet za 700 evrov vaš bivši pa za 300.
logično???
po vašem verjetno je! jaz sem neumna, ko tako razmišljam!user posted image


Pikica36 ... če je stanje takšno potem na sodišču ne bodo dodelili takšne preživnine ... In ne gre vedno 50:50. Včasih delijo tudi 40:60. Odvisno kdo od staršev je tisti, ki ima višji dohodek. Se je pa tudi že zgodilo, da je sodnik očetu (v tem primeru) rekel naj si poišče popoldansko delo. Torej dodatni zaslužek.

Oprosti, ampak v preživnino se mora šteti tudi hrana, stanovanje in vse ostalo kar spada zravn ... ker brez tega se ne da preživeti ... Prav tako v preživnino spadajo rolarji, kolesa ... vse to. Razen če se starša ne dogovorita drugače. Če pa je dogovor tak kot ga imaš ti - da skupaj kupita večje zadeve (kolo, rolerji, smučke, šolske potrebščine ...) potem pa ... je možno, da imaš nižjo preživnino. Pri veliki večini ločenih ... pa takšni dogovori odpadejo ... Žal.

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 11:21:49   
kofetek2010
Moj mož plačuje po 200€ za vsako (torej 400€) mesečno, zraven tega jima kupuje za oblečt, obut, šolske potrebščine, športne rekvizite, izlete,...

in njegova bivša je izjavila, da "kako butastega moža ima, ker ji plačuje tolk preživnine... a kar naj, si lahko vsaki 2.leti nov avto kupim!!!". user posted image

Saj še malo pa bosta otroka odrasla in ne bo več preživnine, pol bo furala stara jajca. user posted image

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 11:38:37   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

in njegova bivša je izjavila, da "kako butastega moža ima, ker ji plačuje tolk preživnine... a kar naj, si lahko vsaki 2.leti nov avto kupim!!!". user posted image



glupa baba, če ne potrebuje naj pa da na otrokov račun, otroku bo pa OK, če na 18 rd dobi eno ornk darilo za avto, stanovanje ipd.

otrok naj bi s preživnino ohranil življenjski standard, kot je napisala MaruškaŠ, kopt je bil pred ločitvijo.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 19:18:40   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Seveda mu bojo zvišali, kaj pa ti misliš kaj si lahko ženska z njegovimi 100 euri dela danes in naredi za otroka? Če bo imela pametnega odvetnika, dobro sestavljen spisek potrebščin...ji ne gine 200 eur. Odvetniki se pgajajo tam za 250-300 eur, potem pa nekaj zbijejo in pod 200 eur ne bi smela prit.


Pa tut prav je tako.


Seveda je prav tako, kaj si pa folk predstavlja? Ne bom pozabla, enkrat je ena napisala da preživnina ne vključuje rolerje al nekaj takega...mater ji vidim čuj. A res??? A otroci ločenih staršev se pa ne bojo smeli rolat al kaj? Ma grem iskat ta biser in ga grem kopirat sem.




Se podpišem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 20:02:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

nevem no, se mi zdi da tukaj pa malo pretiravate.jaz tud dobivam preživnino od bivčega moža -80evrov. pa se mi zdi popolnoma primerna.saj če realno pogledam če še primaknem jaz 80 e je to 160 evrov!! več stroškov pa jaz z otrokom nimam-
malica v šoli, plačilo treningov, kaj za oblečt........stroške za stanovanje pa moram itak plačevati,in kuhat , če živim sama ali pa je tu še otrok, tako da tega jaz ne vštevam v to.
je pa eno, kadar gre za kak večji nakup recimo kolo, smučke, se pač z bivšim dogovoriva da mu da malo zraven.
no, to je moje mišljenje!
haloo nekateri zaslužijo po 400E, pa morjo preživet,ne bote mi rekle, da vsak mesec porabite za otroka 400e(200e preživnine in 200prispevate vi!)pol bi vaši otroci morali živeti na zelo visokem nivoju in je naj ne bi bilo stvari, ki je ne bi imel.

Tale je pa svetska. Ženska, daj no, a si pila ti danes, al si za... kot rečejo pri nas v Postojni..."Kalce levo".

Bom kopirala svoj post izpred leta, dveh, ker očitno zadnjič nisi brala:

Najbrž je pa res, da mogoče ti in še veliko drugih ljudi, ki se ne poglabljajo v reči, razmišlja, da otrok porabi samo za hrano in obleke. Ne! Vse stroške za hišo ali stanovanje, za avto, za elektriko, vodo, bencin, za kozarce, žlice, svinčnike, za vse počitnice, ogrevanje, za vse krožke, za vse čopiče, čevlje in za vse ostale majhne in velike prčkarije, od stola za na morje, do rokavčkov, od semena, iz katerega zraste solata, ki jo pojeste, do gnoja za pognojit njivo, od sesalca do popravila pralnega stroja.....da ne naštevam naprej.....moraš šteti - ker to niso samo tvoji stroški. Stroj se pokvari glede na to, kolikokrat ga poženeš. Tolikokrat ga tudi voda napolni, toliko več žarnic gori....a naj ti v detajle naštevam, kaj prinese otrok???? To niso samo plenice, pa hrana, pa vrtec!!!!! To je daleč od samo tega. In če boš vse to seštela, pa če prišteješ še dejstvo, da če imaš otroka, ne moreš živeti več v eni sami sobi, da rabiš več kvadratov za bivanje, pa če sešteješ še kakšno sobo zraven, ko dobiš še kakega člana, pa mipovej, kje si???


Pa drugi post:

.... stroške, ki jih boš imela, od oblek, hrane, vrtca, elektrike po družinskem članu, vode, odvoza smeti, gretja, pucanja stopnišča v bloku...do wc papirja in razbitih kozarcev, pa od počitnic na morju, do krožka za večjega otroka, od kolonije poleti, oz letovanja z vrtcem, do rolarskega tečaja, v okviru vrtca, od vozička, do avtostola, pa čistila in kreme, šamponi in praški, od žarnic do več kilometrov, ki jih prevoziš zaradi razvoza otrok, pa tudi večji avto moraš imeti zato, oz stroške imaš z avtom, ki se delijo na vsakega od družinskih članov, pa registracijo, menjave filtrov...., zaradi otrok ne moreš biti v eni sobici in boš morala v večje stanovanje, kjer boš imela najemnino -....
...kolo za otroka, čevlji vsaj 3 pari na leto, bunde, igrače, mobitel, računalnik, šolske knjige....vse napiši, nič spustit. Če so stroški skupni, npr. za posodo in npr. stole, svinčnike....jih deli s 3, kolikor vas bo. Saj ti ne bi sama rabila 3. stolov, en bi zadoščal.... Pa če greš sama na počitnice je to 3x manj, kot če greste trije, pa če greš sama v kino, kupiš samo eno karto, tako pa tri, pa če pereš perilo samo zase, je to en stroj na teden ali dva, tako so pa štirje ali pet, pa če moraš sicer zase imeti samo eno garnituro posteljnega perila, moraš za tri imeti toliko več, ne le garnitur, tudi postelj, pa jogijev, pa vsega pač.....Koliko več plina ponucaš in elektrike, pa koliko več sob moraš ogrevat....


Pa za konec eden, ko se gina razjezi:

Stroški po otroku so točno taki, kot sem pisala. Če pa katera misli, da temu ni tako, je pa to njen problem. A mislite, da si žajfe kupujem, pa paste za zobe kar tako v tri dni, ker rada zbiram čistila, pa da mam večji avto kar zato, ker frajerišem, pa da perem 8-10 strojev perila in več kot 10 strojev posode kar tako, ker zlagam čisto posodo v stroj, ker mi tako paše????????? Mogoče tudi sok za razredičit ne bi bilo treba kupovat, moji otroci morajo biti zadovoljni z vodo, saj res, to je zelo in dandanes, pa boljše da mesa ne kupujem, ker to je preveč za privoščit otroku. Na počitnice jim itak ni treba, bodo že v bloku dovolj srečni, pa bog ne daj, da kaj povedo po telefonu, to je samo zame rezervirano, za njih oče ne daje denarja, to ni všteto v stroške. Aja, rolerji so odveč, pa žarnic tudi ne rabimo, da o računalniku sploh ne govorimo, pojma nimam zakaj imajo pri nas otroci en star računalnik v sobi, najbrž bi ga morala odstranit, ker tega stroška ni bilo. Smučat ne bomo več hodili, saj tudi smučke zgleda niso vštete v to, kaj naj bi otrok rabil, ha ha, niti čevlji in bunde ne, ker ne smeš 20.000.- po otroku zapravit pred zimo, kljub temu, da so stare čevlje ponosili do nerazpoznavnosti in jih prerasli, pa bunda nima veze, če premoči, ker je bila tolikokrat preprana, ker je otrok pač imel samo eno, pa vsak dan z njo pred blokom ril...naj jo ima še ta mali, pa nas bodo zamenjali za neavtohtone prebivalce Ambrusa.... Otroci nimajo pravice razbiti krožnika ali kozarca, to tudi ni všteto v stroške, torej teh stroškov ni...ma dajte babe, ne ga srat, življenje ni praznik. Življenje je prokleto drag špas.
Aja, zdaj se drenjamo na 11m2 po članu gospodinjstva. Res čudno, da moramo kupiti večje stanovanje, ker zdaj pač hodimo en po drugemu...predlagam vsem parom, ki stanujete na 22m2, da poročate, kako se počutite in če se vam zdi to dovolj prostora za normalno funkcioniranje??!! Dodajte še otroško potrebo po gibanju zraven, pa ste globoko tam, kjer sonce ne sije! In še to, če je nekdo želel imeti otroke, naj tudi skrbi zanje vsaj približno tako, kot bi skrbel zase! Ne glede na to, ali otroci stanujejo z njim ali z mamo. Sam se je odločil za tako delitev. Po drugi strani je jasno, da morajo mame pustiti očetom normalne stike, ker otroci rabijo tudi očeta in oče njih.
Še to, v preživnino so všteti dnevi, ko je otrok z njim. Se pravi, da so na sodišču vedeli, da je otrok z očetom vsak drugi vikend + poleti kak teden ali mogoče še pozimi in so kljub temu določili vsoto kot so jo. Oče je dolžan plačevat celo vsoto. Mama kupuje pretežno vse reči za otroka. Hvala bogu, da oče še kaj zraven da. Jaz poznam točno enega samega očeta, ki daje več, kot je polovica stroškov svojemu otroku. Vsi ostali dajejo krepko manj, kot da ne bi imeli odgovornosti do svojih otrok. Vseeno vsa čast očetom, ki lepo skrbijo za svoje otroke, tudi mojemu ex, četudi morda malo manj plačajo kot je treba. Pa vsa čast novim ženam, ki to lahko razumejo in zato ne najedajo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 21:19:27   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: miniko

Ona je pri odvetniku navedla da za malega mesečno porabi 300 eur ,plače pa ima 335eur osnovne. Od  teh 300 eur je rekla da da 50 eurov mesečno za igrače za malega, 90 eurov za zdravila katera krije zdravstvo ( kot je takrat krilo ko so še skupaj bli) 90 eurov za hrano za malega , 70 eurov za osebno higieno malega. Živi pri starših. Ali bo ona mogla te izdatke dokazovat z računi? Ali oni lahko mojemu zvišajo preživnino glede na njegovo finančno stanje? Hvala.


50€ za igrače? user posted image sorry, sam kam mu pa kupuje? jaz ko sem gledala po trgovinah z igračami redko katere igrače vidiš nad 40€ oz. samo tiste ki so ful ful neki hi-tech (na izven) pa ne vem kera znamka... pa jaz tamalemu kupujem igrače ki stanejo 10€ ali manj... samo za roj.dan mu kupim za večjo vrednost al pa za kakšen božič... 70€ za higieno? ja madona kaj pa ta ženska dela? ga kopa v francoskem pudru?user posted image jaz imam šampon,gel za tuširanje,zobna ščetka,zobna pasta - 10€

In ti povem da to da pri starših živi ne bodo gledali, ker tudi pri meni niso. Jaz sem pred leti tudi napisala kao da hoče preživnino zase, pa je v resnici nisem hotela, hotela sem le starih 5000 sit več na mesec zaradi plenic (ko je bil tamali star 1 leto sem ga tožila) ker mi je težil da bo mogoče kak mesec plačal, kak mesec pa ne... pa je rekel naj ga tožim, ker je mislil da nimam jajc za touser posted image pol je bil pa presenečen nad svojo pošto .. no ja..

lahko prikaže koliko stroškov ima, da pri temu tebe preživlja pa če imata še kakšnega otroka, ga lahko omeni, samo tista cena ki jo je odvetnik postavu, ne bo zdržala in se bo spustila glede na njegove argumente.. ne glede kaj reče njegova bivša...


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 21:25:08   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Moj mož plačuje po 200€ za vsako (torej 400€) mesečno, zraven tega jima kupuje za oblečt, obut, šolske potrebščine, športne rekvizite, izlete,...

in njegova bivša je izjavila, da "kako butastega moža ima, ker ji plačuje tolk preživnine... a kar naj, si lahko vsaki 2.leti nov avto kupim!!!". user posted image

Saj še malo pa bosta otroka odrasla in ne bo več preživnine, pol bo furala stara jajca. user posted image


No sej preživnino bi moral plačevat do 18.leta oz. dokler se otrok šola. če bo tvoj bivši pameten bo po 18 letu, svojima otrokoma njun trr plačeval preživnino... to jo bo zanimivo gledat kako pizdiuser posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:20:43   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Moj mož plačuje po 200€ za vsako (torej 400€) mesečno, zraven tega jima kupuje za oblečt, obut, šolske potrebščine, športne rekvizite, izlete,...

in njegova bivša je izjavila, da "kako butastega moža ima, ker ji plačuje tolk preživnine... a kar naj, si lahko vsaki 2.leti nov avto kupim!!!". user posted image

Saj še malo pa bosta otroka odrasla in ne bo več preživnine, pol bo furala stara jajca. user posted image


Madonca, jana, a tebi se zdi 200eur veliko za živeti otroka?user posted image   Meni se zdi popolnoma realna cena, oz. polovica vseh stroškov. Zgoraj je obrazloženo. In ne verjamem, da daš ti manj za vsakega člana vaše družine družine, če se preračunaš letno (seštej dohodke vaše družine na leto, pa jih deli s št. družinskih članov in meseci, ap boš prišla do zneska, ki je pravi). Da se sicer preživeti z manj, če si res zelo zelo zelo skromen. Vendar se mi zdi, da je načeloma vsak otrok vreden dostojnega življenja brez "preseravanj", kar 200eur predstavlja. Telih 200 je daleč od preseravanja. Ne norčuj se iz prispevkov mater, v velikanski večini dajejo več kot povprečen oče za vsakega svojega otroka. Če tvoj daje realno polovico, ni treba zato zganjat cirkusa, kako daje preveč. Matr, dons si me pa mal razočarala.user posted image  

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:26:59   
VERONICA
V teh diskusijah se vedno gleda koliko stane otrok. In si ljudje  okoli tega letijo v lase, res je pa da otroci stanejo zelo različno. Otroci iz družine kjer jih je več starši pa proizvodni delavci "stanejo" dosti manj kot otroci kjer dva visoko izobražena imata samo enega otroka.

Mene bolj zanima ali katera ve kateri % očetovega dohodka se ponavadi uzame? Ali obstajajo kake tabele? Ali pa je res da v praksi se ljudje morajo klat medsebojno na sodišču in da je vse samo odvisno od osebnosti in trenutnega razpoloženja sodnika?

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:38:52   
VERONICA
Gina, saj Jana je napisala da mož zraven plačane preživnine plača še en kup drugih stvari! Torej preživnina je 200 + X po otroku. Doklar ne veš koliko je X točno je brezveze govorit ali je to malo ali dosti...
Drugače pa vsaki krat ko čitam kako naj bi otrok "stal" 400EU se stresem. Ajoj, jaz potem sploh ne bi smela imeti otroke...

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:40:30   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Moj mož plačuje po 200€ za vsako (torej 400€) mesečno, zraven tega jima kupuje za oblečt, obut, šolske potrebščine, športne rekvizite, izlete,...

in njegova bivša je izjavila, da "kako butastega moža ima, ker ji plačuje tolk preživnine... a kar naj, si lahko vsaki 2.leti nov avto kupim!!!". user posted image

Saj še malo pa bosta otroka odrasla in ne bo več preživnine, pol bo furala stara jajca. user posted image


Madonca, jana, a tebi se zdi 200eur veliko za živeti otroka?user posted image   Meni se zdi popolnoma realna cena, oz. polovica vseh stroškov. Zgoraj je obrazloženo. In ne verjamem, da daš ti manj za vsakega člana vaše družine družine, če se preračunaš letno (seštej dohodke vaše družine na leto, pa jih deli s št. družinskih članov in meseci, ap boš prišla do zneska, ki je pravi). Da se sicer preživeti z manj, če si res zelo zelo zelo skromen. Vendar se mi zdi, da je načeloma vsak otrok vreden dostojnega življenja brez "preseravanj", kar 200eur predstavlja. Telih 200 je daleč od preseravanja. Ne norčuj se iz prispevkov mater, v velikanski večini dajejo več kot povprečen oče za vsakega svojega otroka. Če tvoj daje realno polovico, ni treba zato zganjat cirkusa, kako daje preveč. Matr, dons si me pa mal razočarala.user posted image  


Gina - 200 € za vsakega otroka in ker ima 2 otroka plačuje 2x200=400€ mesečno + vse ostalo (že zgoraj navedeno!)  Položnic za elektriko, vodo, ogrevanje pa res ne plačuje.
A 400€ po otroku na mesec ni dovolj - če vzamemo, da bi naj vsak starš prispeval polovico?

Komentar bivše žene pa sem napisala, ker je to prišlo iz njenih ust. Toliko o tem kako ene razmišljajo o višini preživnine. Žalostno, res. In nisem rekla, da daje preveč.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:45:29   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

V teh diskusijah se vedno gleda koliko stane otrok. In si ljudje  okoli tega letijo v lase, res je pa da otroci stanejo zelo različno. Otroci iz družine kjer jih je več starši pa proizvodni delavci "stanejo" dosti manj kot otroci kjer dva visoko izobražena imata samo enega otroka.

Mene bolj zanima ali katera ve kateri % očetovega dohodka se ponavadi uzame? Ali obstajajo kake tabele? Ali pa je res da v praksi se ljudje morajo klat medsebojno na sodišču in da je vse samo odvisno od osebnosti in trenutnega razpoloženja sodnika?


V praksi pri meni je bilo tako, da ne glede na to, da sva bila midva dogovorjena, kolikšna bo vsota, ki jo bo plačeval, je sodnica ful težila za vsako podrobnost, kaj za otroka zapravimo. Vse je štela v otrokove potrebe. Jaz nisem vedela, da to hočejo vedeti tudi na sporazumnih ločitvah, kjer je vsota določena že leto dni prej z notarskim sporazumom, če ne bi se na to prej pripravila in tuid ne bi mojega bivšega moža zagovarjala tam, ker v praksi tista bizarna preživnina pomeni totalno šparanje in skrtarjenje na otroku, ko mu ne moreš npr. sira kupit v trgovini ali čokolina, če ga hočeš npr. na izlet poslat z vrtcem....uf, sem bila neumna, saj je šlo za njegove otroke. Moj ex se ni hotel ločiti ravno zato, ker bi moral potem plačevati, pa še potem je pristal na ločitev zgolj v primeru, da plačuje neko manjšo vsoto. Ker sem mu jaz to vsoto obljubila, da mi bo končno dal mir, (tako ali tako je imel žensko takrat že več kot 2 leti, danes sta še kar skupaj) sem trdila sodnici, ki se ji je vsota zdela premajhna, da je notarsko določena vsota ok. Sicer bi sodnica določila višjo. Prepričana sem v to, ker je tako napeljevala pogovor.

Sicer imaš prav, veronika, da več otrok stane manj, vendar ne zato, ker bi resnično stali manj, ampak zato, ker ljudje na njih škrtarijo, jim ne privoščijo kaj dosti, ker enostavno živijo tako uborno. Drugače pa isti mit, da je življenje v veliki družini cenejše, ne drži niti malo. A maš ti 10 pralnih strojev za oprat na teden, a maš ti vsake 5 dni fasnge za cel ogromen voziček, ker toliko pojeste, a ti rabiš 3 sobe, če imaš enega npr., ati rabiš tolk kurjave za eno sobo, kot za tri, a ti rabiš kaj manj oblek, če imaš tri otroke, ki zgonijo vse, a misliš, da 5 otrok popije manj soka kot 5x po eden?....a veš, elektrike gre tolk več, ap plina, pa krožnikov, pa brisač, pa posteljnine, pa smeti...mi rabimo dva smetnjaka, ne enega, pa tako naprej, a veš. Vsak otrok stane skoraj enako mnogo...je pa tako, da ravno danes mi je ena moja kolegica s sinčkom edinčkom rekla, da kaj pa je to 600eur za najemnino, to je pa res ničuser posted image  Ej, sploh ne pomisli, kako ogromno denarja je to za koga, in njihov otrok ima vse in vse in še enkrat vse. Ampak to pa je preseravanje. Tu ne govorimo o 400eurih, ki jih porabijo za tega otroka, ampak mnogo več. Vendar v tej temi ne govorimo o preseravanju, govorimo o osnovnem obstoju. Problem v slo. je, ker imamo na splošno slabe plače. Velika večina ljudi živi krepko pod evropskim povprečjem. POvprečen slo. je za nemca berač. Meni se tudi zdi tako, da smo bolj kot ne prišli tja, kjer nimamo več veliko denarja. In jasno je, da gledamo na vsak ojro. Zato da preživimo. Ne zato, da bi komu kradli ali ga obirali ali kaj vem kaj. In deci ne plačujejo dovolj - večinoma. Če si mama, ki ima težave s preživetjem, ti ej še kako pomembno, da oče otroka prispeva za otroka.

Mislim da je ravno zadnjič darja pisala, da so zneski ta hip med 150 in200 euri. In prav je tako. Realen minimum je to za dostojnost. Sram je lahko fotre, ki plačujejo manj. Samo njih itak nič ne briga, razen denar. Eh.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:48:51   
Gina
Aja, sori jana, res nisi napisala, ne vem zakaj sem tako razumela. Da je 400eur realno sem pa napisala, pa tudi utemeljila, zakaj točno, še stroške sem naštela zgoraj, pardon, skopirala.user posted image  Mi je pa čudno, da ena ex žena kaj takega izjavi. mogoče ima veliko plačo, pa ji je preživnina za višek. Če nima vleike plače, potem ji to hudičevo prav pride. V vsakem primeru je pa čudna, da ji kaj tekega na pamet pride.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 22:56:19   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Drugače pa vsaki krat ko čitam kako naj bi otrok "stal" 400EU se stresem. Ajoj, jaz potem sploh ne bi smela imeti otroke...


A si ti imela matematiko v OŠ, ker tole je osnovnošolska matematika. Pa zgoraj prilepljene kopije od mojih natančno opredeljenih reči?
Poleg tega, včeraj je en pisal, da ima 850 eur plače, pa njegova ne vem točno ali 400 ali malo čez, pa potem še otroške prav zihr, a ne. Se pravi, da so imeli skupnih dohodkov čez 400eur po osebi, če ne štejem regresov zraven. Zdaj bi pa žena rada imela 250 eur, pa bi posledično v tem primeru njemu ostalo 600 eur za enega vzdrževat, njej pa 650 za dva vzdrževat. Pa kje je logika tega fotra, ki tolk teži, kako on potem ne bo mogel živet?

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 23:00:59   
kofetek2010
Gina - nima velike plače, mislim, da ima čist povprečno plačo tajnice. Ampak, če tako realno pogledam ona ima za plačat res samo hrano, kozmetiko in stroške, ki jih ima s stanovanjem (da se razumeva, da s tem mislim tekoče stroške + morebitna oprema; najemnine nima, ker je on takrat odšel s kufrom iz bajte!). Ni ji potrebno kupovat smuči, koles, rolerjev, mobitelov, lap topov, malic + kosil v šoli, obleke, obutve, ... Tudi žepnino dobita.
Je pa pred tisto izjavo plačeval še več kot je določeno - od takrat pa samo toliko kot piše na papirju in ostalo kar je direkt za punci.


Tole z vedno višjimi "izterjanimi" preživninami pa se mi zdi, da je plod vedno večjega števila "samohranilk".
Ker se zmenit za nek minimum, ki bo podpiral "samohranilstvo" se mi zdi totalni idiotizem. Potem pa gresta res narazen in pristaneš na "dogovorjenih" 50€ preživnine. Ja, takrat pa se ti lahko zmeša. Ampak o tem pa "samohranilke" ne razmišljajo. Še dobro, da so jih vsaj sodišča začela ščitit.



btw... sem že pomirjena, da te nisem res razočarala user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 23:10:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

btw... sem že pomirjena, da te nisem res razočarala user posted image

saj se mi je zdelo čudnouser posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 23:14:29   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

btw... sem že pomirjena, da te nisem res razočarala user posted image

saj se mi je zdelo čudnouser posted image

user posted image user posted image


Saj meni se je tudi zdelo, da si šlampasto prebrala. user posted image
Ti ni v navadi. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Povišanje preživnine-tožba
18.1.2008 23:16:51   
VERONICA
Jana, jaz pa to izjavo bivše vidim kot željo ženske da popljuva bivšega partnerja, ker pa res ne more reči kaj konkretnega čez njega pa reče kaj takega.

To pove še kaka mati je. Kakšen novi auto! Denar bi dala na banko, za kasneje. Gdo ve za kaj bo otrok to še rabil.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 8:23:31   
fretica
Ja ko je treba otroka preživljati bi pa vsi dajali najmanj kolikor je možno,ja 50€ bi jim verjetno kar ustrezalo večini-škrtice da jih ni sram. Stroškom ki jih porabi otrok se štejejo tudi hišne položnice ,a  otrok ne rabi elekrike,kurjave,itd...Kaj pa dopust ,a zato ne bo šel na morje,¸(ker je oče bolj škrte narave)kolo,rolerji,kasneje računalnik itd...pa ne mikdo rečt da je to luksuz v današnjih časih. So redke izjeme ki otroku tudi kaj kupijo poleg preživnine,to je lepo,jih je pa ogromno ki pa popolnoma nič, ga ne zanima .....Najbolj žalostno je pri vsem tem da nekateri šparajo pri lastnih otrocih, to je v bistvu neko maščevanje mami preko otrok. 

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 9:29:13   
Enolla
Najprej nisem imela namena ampak so me prsti zasrbeli. Najprej me zanima katera banka je bila toliko "glupa" da je nekomu z 800 € dohodka odobrila kredit z anuiteto 770€, kristus. Pa saj omejitve niso zaradi tega, ker ti banka ne bi želela več dat, ampak da te tudi ščitijo koliko je tvoja kreditna sposobnost, da lahko še živiš in odplačuješ!
Kot drugo ne bo letelo osebno na nobeno: preživnina je pravica otroka in očetje (bom vzela kar najbolj pogost vzorec) so jo dolžni plačevati. In sem alergična na tiste, ki se tega ne zavedajo in se branijo. Ravno tako pa je tudi obveznost matere da preživlja otroka, ker večina mater meni, da je to dolžan samo oče in izključno oče skozi preživnino (to mislim, da je Jana73 hotela povedati, a ne). NI res, tudi mati mora prispevati. Dolžnost sodnika pri določitvi preživnine je, da zavaruje interes otroka. Oni imajo določene lestvice iz katerih je razvnidno kolikšno znašajo stroški za določeno starost potem pa še gledajo, koliko so mu starši nudili. In te ocenjene stroške skuša sodnik doseči z višino preživne.  Ker mora zaščititi interes otroka, da ne pade v socilnem statusu, ki ga je imel prej v družini. Preživnina zelo redko pade pol-na pol ampak se ovrednoti oz. upoševa plačo obeh udeleženih, ocenjene potrebe posameznika in socialni status,ki ga je otrok imel prej. Če kateri od staršev nabije oz. oceni  nerealno svoje stroške mu bo zagotovo sodnik rekel, naj si najde dodatno delo. Vendar če ni kje za vzet, mu tudi sodnik ne bo določil kar neko višino. Vse kar otrok po ločitvi dobi od posameznega starša (rolerji,kolo) se smatra kot darilo otroku in ne zmanjšuje višine preživnine oz. jo povečuje. Nikakor se ne strinjam s stavkom ki sem ga imela priložnost slišati: Ti ne morem kupiti rolerjev Roches, ker oče ne plača zadosti preživnine zate. In tehle rolerjev si tudi prej niso mogli kupiti pa tudi smučali niso. Sedaj ko je pa preživnina pa to bi, ali kaj? Če pa so smučali že prej pa je jasno, da je ta cifra tudi všteta v prežvnino, a ne?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu fretica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 11:40:54   
Kepica83
Hej! 770 eur oprostite nisem se mogoče dobro izrazila, niso to samo krediti. Ima dva kredita skupaj 350 eur.  100 eur preživnine Ostalo so položnice in zavarovanja skupaj 200 eur. In 100 eur še plačuje obrok motorja katerega ima bivša. To je isto kot če bi plačeval 200 eur preživnine. Tak sta se sporazumela. Zdaj pa ga še toži za višjo preživnino. On še vsak mesec kupi malemu igrače, knjige in oblačila. Zanimalo me je ali bo ona te njene izdatke morala dokazovati, ker vsi vemo da so lažni. Ona v resnici za malega porabi zelo malo, ker vse kupujeta njena starša. Pa dobro to nima veze. Pred kratkim še je dobila plačilni nalog, ker me je 1.1.2008 napadla in me začela pretepat. In ta nalog je verjetno bil razlog da še hoče mojega bolj oskubit. V glavnem zanima me samo ali bo te izdatke ona morala dokazovati ali ne. Hvala vam.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 12:01:46   
lunca99
Moj brat ima 390 evrov plače pa plačuje za dva otroka 110 evrov preživnine.user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 12:06:31   
Kepica83
Moj brat ima 390 evrov plače pa plačuje za dva otroka 110 evrov preživnine.


Uh to pa je hudo.Pol mu samo 280 eurov ostane za položnice in preživetje. Kriza!

(odgovor članu lunca99)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 12:22:33   
lunca99

IZVIRNO SPOROČILO: miniko

Moj brat ima 390 evrov plače pa plačuje za dva otroka 110 evrov preživnine.


Uh to pa je hudo.Pol mu samo 280 eurov ostane za položnice in preživetje. Kriza!


Nikogar ne briga,če ima za preživetje pa še enga otroka ima doma.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Povišanje preživnine-tožba
19.1.2008 12:29:51   
plenicka
Zdaj bom malo nesramna, vendar si ne morem pomagati. Tele teme povezane s preživnino me vedno razkurijo...sploh tisti, ki pišejo o preživnini pa nimajo niti otrok, da bi lahko na lastni koži občutili, koliko se zapravi za otroka.

Ja, jaz za otroka zapravim v povprečju 400 € mesečno. Pa ne mislim tukaj naštevati in opravičevati stroškov. Naštela sem jih otrokovemu očetu (in seveda sodnici), ker ne verjame, da dam jaz za otroka mesečno 200 €. Samo v informacijo, samo varstvo za otroka pride toliko. In ne, nimam slabe plače, vendar pri preživnini ni glavni problem plača, temveč odnos starša (da ne bom omenjala samo očete), ki ne živi več s svojim otrokom do lastnega otroka. In seveda odnos, ki ga imata bivša partnerja. In nimam pojma, kaj se v teh zadevah toliko angažirate(-jo) novi partnerji...naj se s tem ukvarja in reši starš otroka. Oba starša otroka.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?