|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klomifenke 2008
24.1.2008 20:45:24   
trinity22
hvala za vaše odgovore,
jaz sem jo danes vzela popoldan po kosilu, jo pa bom v nasledjih dneh zvečer pred spanjem, ker sem imela cel dan ful slab okus v ustih (sem naredila napako in sem zgrizla tableto - bljak)

Pride bodite, pandka držim pesti zateuser posted image user posted image user posted image user posted image , hkrati pa za vse ostale.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Klomifenke 2008
24.1.2008 21:34:10   
Tiara123
Naj povem kot 'zanimivost', da ni nujno, da večja doza Klomifena bolj pomaga kot manjša. Namreč, jaz sem na začetku jemala 2 tableti/dan in nisem reagirala na Klomfen. Vmes sem zamenjala G in novi mi je predpisal 1 tableto na dan (pol zjutraj in pol zvečer). V zadnjih dveh ciklusih s po 1 tableto sem prav lepo reagirala, ovulacija je prišla 7. dan po zadnji tableti, le rezultata Klomifen še ni prinesel user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 7:29:06   
biba77
user posted image
Kaj pa vem?

Zakaj pa bi potem ginekologi v neplodnostni ambulanti visali dozo, ce ne zato, da je mocnejsi ucinek?user posted image
Glede na to, da se Klomifen ohranja v telesu vec kot en ciklus, je cisto mozno, da si ti imela O pod vplivom tudi tistih tabletk iz "mocnejsega" ciklusa, ne samo tistega s polovickami tabletk...

Je pa 2tbl./dan od 5. do 9. dne menstrualnega ciklusa najpogostejsa terapija s Klomifenom in tudi ena od prvih pri pacientkah s PCO.user posted image

Lp,
b77


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 8:34:27   
Petra1111
Jaz sem imela pri svoji G. 2tbl na dan, sedaj pri dr. Rešu pa samo 1/2 tablete na dan. Sem vprašala, kaj če bi povečali dozo, pa mi je odgovoril, da ne, ker nekatere  odreagirajo na 1/2 tablete super in da ni dobro, če ješ toliko klomifena. Ni mi jasno... Prej sem imela celo viden folikel, sedaj pa nič...izgleda,da jaz nisem med tistimi, ki dobro odreagirajo na polovičko.
Stanskih učinkov pa nisem imela, razen v zadnjem ciklusu mozolje.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 8:34:28   
Lu33
En lep pozdrav še od mene.
Sem novopečena klomifenka, s prvo polovičko tabletke pa začnem  šele tam okrog 12 februarja. Joj kuk je tu še daleč??!!
Se pa že prav veselim.user posted image

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 8:41:08   
oktavija
IZVIRNO SPOROČILO: nf

Ooo Oktavija dobrodošla! Lepo te je spet videt user posted image  A ti pa že 6 ciklusov papcaš K??


JAZ JIH NE PAPCAM VEČ OD OKTOBRA, KER JIH JE DOVOLJENO PAPAT SAMO 6 CIKLOV. SEM PA Z VAMI!

_____________________________

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 10:09:23   
nf
IZVIRNO SPOROČILO: Petra1111

Jaz sem imela pri svoji G. 2tbl na dan, sedaj pri dr. Rešu pa samo 1/2 tablete na dan. Sem vprašala, kaj če bi povečali dozo, pa mi je odgovoril, da ne, ker nekatere  odreagirajo na 1/2 tablete super in da ni dobro, če ješ toliko klomifena.


Evo meni je isto rekel Dr. Reš.

Meni je pa zdej 2 dni po O ful čudno, ker še vedno čutim rahlo špikanje na istem mestu , kot sem med domnevno O user posted image  Med O me je ful špikalo, zdej me pa toliko da čutim. Mal me skrbi, da ni mogoče nastala cista iz folikla. Itak zdej sem kr naprej neki prestrašena, odkar so mi našli ciste. Kako pa ve kaj občutite O in after dneve?

Oktavija, super da si med nami! Nas boš lahko zasuvala s svojimi izkušnjami in pozitivno energijo user posted image  Kako pa je drugače s tabo? Kako kaj kaže user posted image ?

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 11:38:16   
janney
OJ!

Joj joj šele 20. dan ciklusa je, kok se to vleče, da izveš ali je + ali user posted image !

Nf sej tudi mene skos nekaj špika pa zateguje in na splošno se jaz drugi del ciklusa počutim obupno vsa sem napihnjena, skos nekaj boli, sem zaprta, joški me bolijo- skratka obup user posted image .

Punce kateri je to hormon zaradi katerega te bolijo joški? A je to progesteron in estrogen ki vspodbuja rumeno telesce? Jaz imam občutek, da ko me začnejo boleti joške da je vsega konec in da bo user posted image  prišla, ali je to res? Sej progesteron se izloča tudi med nosečnostjo a ne da zavre user posted image  in novo ovulacijo?

lp

Janney 


(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:25:14   
Lupita
OK, že stotič....ampak nekomu moram povedati, ker sem bila danes že 5x na wc-ju.

Torej: danes sem pričakovala M. In je (še) ni. Izcedka tudi nimam, kar je malce nenavadno - nič presunljivo sicer, ker pač ponavadi ga imam. In sem 4 cikel K pojedla ta mesec - tudi zadnjega. Torej ta mesec res nisva planirala - slončkala sva kar v tri dni - glede na to, da sva oba problematična pri zanositvi in sva se nekako sprijaznila z dejstvom, da bo treba z bolj drastičnimi ukrepi. In rahlo mi je slabo zadnje par dni, zelo me bolijo prsi - sploh ob straneh in danes ponoči nisem mogla spati na trebuhu - ampak ok - to je vse lahko PMS, spodaj pa me občasno kaj zbada, ni pa tiste tope bolečine kot pred M. Skratka vse to so lahko znaki PMS, tega se zavedam. Je pa nekaj drugega. Ne spomnim se točno, kdaj sem prejšnji mesec dobila M. Mimogrede imam reden cikel.

Vprašanje je pa naslednje. Če ješ klomifen od 3. - 7. dne, a ne pomeni to, da imaš ovulacijo lahko dan dva prej? Se pravi cca 7 dni od zadnje tabletke? In ali ne pomeni to, da imaš posledično dan ali dva prej tudi M?

Hvala za odgovore.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:31:17   
Lupita
Aja, pa še to. Pred pribl. 10 - 15 dni nazaj sem opazila rozast itzcedek na wc - samo enkrat in edinkrat. In sem potem kasneje opazila, da je bil lahko privid, ker je wc čistilo znotraj WC-ja roza. user posted image user posted image user posted image

Mislim za znoret. Saj sploh ne vem, kaj bi to pomenilo, če sem res videla, kar mislim, da sem. No, v bistvu je tako, če do nedelje ni nobenega izcedka in posledično M grem delat test. Ne vem ,če bom zdržala. user posted image

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:32:01   
biba77
Lupita, mislim, da to ni cisto tako, ampak, da je vse odvisno od vsake posameznice in reakcije njenega telesa.

Tudi vse, ki jemljemo od 5.-9. dne Klomifen, nimamo na isti dan O oz. isto dolgih ciklusov.

Zakaj pa ne naredis kakega testa?

Ce si imela ze 3 cikluse s Klomifenom, potem tako ves, kdaj mora M priti in ce je ni...


Drzim pesti, da si nasa nova nosecka!
user posted image


Sicer pa: tudi nama je uspelo v najbolj nemogocem ciklusu takrat.user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:32:25   
janney
lupita jaz lahko povem svojo izkušnjo:

Najpraj jedla K od 5 do 9 dne, dubla user posted image  30dan, sedaj pa jem od 4 do 8 dne pa dobim user posted image  29 dan tako da vrjetno je nekaj na tem da je ovulacija prej in s tem tudi user posted image .

Da boš vedla pri čem si, boš mogla pa kupiti testek n seveda ne pozabi poročati! 


papa

Janney

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:42:04   
Lupita
Ker sem že bila v podobni situaciji, nočem prehitevat dogodkov. user posted image  Bom preveč razočarana. Boljše tako.

Da pojasnim prejšnji mesec:

Ko sem jedla od 5. - 9. dne sem imela M točno na 28-29 dni - nekje vmes. Prejšnji mesec je pa tak, da sem jedla od 3.-7. dne in imela čudne izcedke že par dni prej pred pričakovano (torej 28-29 dni), močnejše in šibkejše in sploh ne vem, kdaj je bil začetek M, ker ni bila tako močna sploh noben dan. Zato dilema in zato vprašanje. In ja, najkasneje naj bi jo dobila danes ali jutri - jutri bo po moje že 30 dan, če malo ugibam v korist mojim željam. user posted image  Vzela sem polovico od pričetka izcedka. Močan izcedek je bil v petek. Začel se je pa četrtek (pri prejšnji M - torej 29 dni nazaj). In danes še ni izcedka... Ostalo sem napisala. Ampak to je samo zato, da lahko nekomu povem in ker mi je čudno vse skupaj. Slabosti mimo grede niso psihičnega izvora - zelo mogoče pa je, da niti zaradi željenega vzroka. So irelevantne, ker sem jih imela do danes ves teden popoldan in zvečer, danes pa že od zjutraj - ko kaj pojem pač (obratno kot bi moralo biti) :). Pa volčje lakote kot znak PMS tudi nimam - tudi želje po sladkarijah ne. Ampak saj pravim - nič ne odsotopa preveč od povsem običajnega PMS. Samo na glas ugibam. Saj veste, kaj pa če je.

Čeprav roko na rce - če ti rečejo, da imaš manj kot 10% možnosti, da zanosiš, je to hud golob na strehi user posted image .

Upanje pač...


(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:52:56   
Petra1111
janney- mogoče so pa to že znaki nosečnosti ?? Upajmo na najboljše,ne?
lupita-jaz sem jemala klomifen 2 ciklusa 5-9 dan in imela user posted image 29.dan, ko pa sem imela tablete 3-7.dan, pa sem imela 33.dan. Tako, da se žal strinjam z bibo77.Glede na to, da pa ti m. zamuja, je najbolje, da čim prej napraviš test. Znaki so že dobri,kajne?

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 12:58:56   
Lupita
Petra, mislim, da imaš kar prav. Glede na to, da je bila prejšnji mesec M zelo čudna bom do drugega tedna poačakala. Ker dejstvo je, da imam PMS znakce - lahko so oboje - samo jaz jih ne ločim. Slabosti sem imela že kdaj prej, zato ta znak sploh odmišljam. Bomo počakali. Nosečo se ne počutim.

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 14:22:46   
nf
O Lupita ko bi bila vsaj res! To bi bil pa zakon zaključek klomifenčka! Drgač pa naj bi bila ovulacija tam nekje od 5. do 10. dne po zadnji tabletki. Test test test user posted image  user posted image  user posted image  in takoj poročat!
Janney a tebe tudi al kaj?? Poglej kaj sem našla na najino temo: http://en.wikipedia.org/wiki/Mittelschmerz. Kao da ta bolečina lahko traja tudi par dni, ker se potem še ti jajcevodi neki krčijo in raztezajo, da bi jajčece poslali naprej v maternico. Ej mene pa drugače sploh ne bolijo tolk prsi ali pa karkoli, samo par dni pred M postanem taka ultimativna zmeda, koncentracija mi ful pade, nič ne morem mislit, res prava groza sem.

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 15:02:06   
janney
Ja Petra1111 upam seveda vsak mesec da bo kaj! Ampak jaz imam tele znakce čisto vsak mesec user posted image  vsak ciklus, tako da ko se mi pojavijo kar malo obupam pa čeprav dr. Pušenjak pravi da se ti znaki ob nosečnosti še okrepijo, tako da mi da to upanje, če me pa prsi nehajo boleti pa vem da bo prišla user posted image .

Nf jaz pa trpim z bolečimi prsmi nekje po dveh dneh od O! GROZNO Ja tole najino špikanje lahko pomeni to da se jajčniki naprezajo in krčijo, sploh če sva pridelali več foliklov!

papa punčike moje


Janney 



(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 15:03:52   
Lupita
Sem 100x prebrskala koledar in po mojem sem dobila M v petek pred 29 dnevi. Tko da, jutr bo dan D. Slabo mi je pa še zmer. Ampak to jemljem z rezervo, ker mi je že blo enkrat okol M. Hvala punce drugač. Ja, zaključek bi bil definitivno prečudovito presenečenje. Še posebej, ker naju čaka OBMP. user posted image

Tko da že zaradi tega težko verjamem. Čeprav mi je čudno... V nedeljo vam sporočim, če jutri ne pride z zamudo!

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 15:04:25   
janney
Pa še takole eno drugačno vprašanje:

Iz kje kaj prihajate pa kok ste stare (to vem da ste že nekaj spraševale)? Tako da se malo spoznamo!user posted image

Jaz sem iz Mengša, stara 25 let!

Janney

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 15:31:13   
nf
Iz Ljubljane in 27 let. A ti pa iz Mengša? Ful rada kolesarim v tvoje kraje user posted image

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 16:37:42   
trinity22
ojla,

jaz sem iz Velenja, stara sem pa 29 let ... Navijam in držim pesti za vseuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 19:29:08   
Lupita
Evo, punce, nardila sem test in je -.  user posted image   Tko da samo zamuja...

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 21:33:40   
Fargesia
jst sem pa iz okolice Lj in sem stara 25 let...

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Klomifenke 2008
25.1.2008 21:35:07   
neela
ciao punce!
vidim, da pobirate osebne podatke...user posted image ...in vidim, da sem jaz med starejšimi....polnih 30 pomladi že imam, sem pa z dolenjskega konca (NM).

lupita - dokler ni vse črno na belem (beri: user posted image ) ni nič prepozno.

jaz sem pa sedaj v ovulacijski sezoni, tako da vas kar hitro zapuščam, ker imam nujno delo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Klomifenke 2008
26.1.2008 9:11:15   
stunfek
no, neela nisi med starejšmi :) saj jih bom jaz to pomlad nanizala že 35. Kraj mi pa itak piše vsem na očem :)

evo, še jutri pojem klomifen pa smo zaključili...komaj čakam uz, da vidim kako sem odreagirala. tudi tokrat je edini stranski učinek za sedaj te vročinski valovi. to se mi je pojavilo prvič v zadnjem ciklusu in sedaj spet.

kakšen lep dan...kaj boste počele? jaz bom peljala ta malo najprej k prijateljici za 1 uro igrat, potem bova šle pa hodit...a la šmarna gora, samo štajerska verzija :)
pa še živalski vrt bo padel...morda jutri - mož po tekal po mostecu, midve bova šle pa v živalskega. Sam moram preverit, če je v Lj tudi tako lepo sonce kot tu pri nas.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Delanje otroka" je lahko stresno
Če se trudite zanositi in vam ne uspeva, veste, da to ni nekaj, česar bi se neznansko veselili, ampak ravno nasprotno, t...
Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?