|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:12:28   
DragonLady
Moram deliti svojo izkušnjo z vami, ker sem resnično prizadeta, zaradi dogodkov sem imela celo probleme z DEPRESIJO...Sem mlada mamica, zanosila sem pri 21ih letih. Celo nosečnost sem imela probleme s krvavitvami, imela sem predležečo posteljico, visok tlak, bruhala pa sem vse do rojstva, zarai česar sem imela v 9.mesecu celo manj kil, kot pa pred nosečnostjo.Ker moj srček ni in ni hotel na svet, sem bil naročena v ptujski porodnišnici, da mi sprožijo porod. Naj povem, da sem bila celo nosečnost velik optimist, kljub težavam sem bila čimveč na prostem, aktivna,...V porodnišnici so mi ob 7.30 zjutraj sprožili porod, dobila sem umetne popadke. Ura je bila 14.30, ko sem bila že totalno izmučena, nisem se odpirala, bila sem omotična. Prosila sem za carski rez, ker sem vedela, da je nekaj hudo narobe. Babice so mi med popadki z roko segale v maternico in mi poskušale OBRAČATI otroka, meni in mojemu partnerju pa niso povedale, da je karkoli narobe. V popoldanskem času sem že padala v nezavest, nisem se zavedala sveta okoli sebe, popadke pa sem dobesedno "POŽIRALA".Okoli 21.30. so se po PROŠNJAH mojega partnerja le odločili za URGENTNI CARSKI REZ in ob 22.17 se je rodil mali Nick Aleksander. Kirurgi so se pred samo operacijo med seboj prepirali in nadirali, zakaj mi niso že prej opravili posega, saj sem bila tako jaz kot sin v nevarnosti. Nick je imel popkovino 2-3krat ovito in zavozlano okoli vrata. Z njim je belo na srečo vse v redu, jaz pa sem po nekaj dnevih dobila hude bolečine v trebuhu, komaj sem vstajala iz bolnišnične postelje. Ležala sem v postelji in kar naenkrat je hudo zasmrdelo.Z grozo sem odkrila rjuho in videla, da ležim v mlaki lastne krvi in gnoja!!!Rano so mi morali čistiti s peroksidom, dobila sem močne antibiotike in zdravila za kri, saj sem bila anemična. Odpustili so naju po 10h dneh, imela sem še odprto gnojno rano,za popotnico pa sem dobila celo vrečo zdravil. Patronažna sestra, ki me je obiskovala doma, je bila zelo prijazna, z grozo mi je vsakič čistila trebuh. Nekega dne me je napotila nazaj v porodnišnico, saj se rana ni pravilno celila. S sinom in partnerjem smo se odpravili in ko sem prišla k dežurnemu zdravniku, sem dobila tak odziv, da sem se dobesedno zjokala!

Zdravnik je rekel, naj se kar stoje slečem in mu pokažem rano.Ko sem mu pokazala trebuh, mi je nesramno zabil, češ KAJ ON SPLOH GLEDA? Ko sem mu pojasnila svoje probleme, mi je rekel, če ne premorem nobenih Daleronov oz. Lekadolov in da je trebuh tak zato, ker....citiram: "Si pač Špela debela!" S solzami v očeh sem šla ven in se nikoli več vrnila.

Sem si zaslužila tak odnos!?! Vsi moji bližnji so bili šokirani nad dogodki, jaz pa sem padla v depresijo, zaradi česar sem izgubila dragocen čas, ki je bil namenjen meni in mojemu sinčku, ki je danes star že skoraj 6 mesecev. Namesto, da bi se sprehajala z njim in ga cartala, sem si morala sama iztiskati gnoj iz odprte porodne rane in si jo prevezovati. Sina kar nekaj časa nisem mogla niti dvigniti, ker sem bila enostavno preveč izmučena, trebuh pa me boli še DANES!
Izgubila sem vso vero v naše zdravstvene institucije in se bojim znova zanositi, čeprav si zelo želimo vsaj še enega otročička.

Upam, da vas nisem preveč zamorila s svojo zgodbo, morala sem se pač nekomu izpovedati, ker še danes jokam, ko se spomnim na dan, ki bi moral biti najsrečnejši dan v mojem življenju. Namesto tega sem doživela GROZLJIVKO v porodnišnici, ki me še danes preganja vsakič, ko pogledam svojo porodno rano.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DragonLady -- 2.2.2008 20:15:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:16:11   
frutka_
Ojoj, ojoj...ne morem verjeti!user posted image
Žalostno in grozno! Upam, da si napisala pritožbo  na bolnišnico. Res. Napiši jim pismo.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:17:28   
Naja30
user posted image user posted image  Ko sem tole brala, sem se zjokala zraven. Resnično sočustvujem s tabo. Ampak zakaj se nisi vrnila v porodnišnico ali vsaj h svojemu G? In kaj je ta rekel na prvem pregledu po porodu?

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:21:02   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Žal mi je za tvojo izkušnjo z zdravstvom. To se ne bi smelo dogajati. Na srečo je otrok vredu, ti ne... Si razmišljala, da bi to naslovila na vodilne v bolnišnici? Jaz vrjetno bi. V vednost. Čeprav ne bo olajšalo tvoje bolečine.

(odgovor članu DragonLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:21:39   
Anonimen
mal si forum zgrešila pa vseeno..groza kaj se tole dogaja? v kateri porodnišnici si pa bla to? in upam da nisi preveč ne vem kaj naj rečem...trapasta? da boš rekla da to raje ne bi povedala user posted image

(odgovor članu DragonLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:21:52   
zana21
Žal mi je zate user posted image   user posted image   user posted image  , zdaj pa nasmeh na lica in poljubi sincka,da bo videl zadovoljno mamico.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:22:59   
DragonLady
V ptujsko porodnišniso se nočem več vrniti, ker me je njihov odnos zelo prizadel. Resno sem razmišljala o tožbi, vendar baje v takih primerih osebje priredi ali celo "IZGUBI" dokumentacijo.
Moj ginekolog je bil zelo zadržan, saj ni želel pljuvati v lasten krožnik.
Konec koncev, to so bili njegovi kolegi.


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:25:15   
Anonimen
Omg, ce se tole res dogaja...user posted image .

V takih primerih mi je zal, da ne zivimo v Ameriki, kjer bi se dalo take zdravnike kvalitetno tozit. Saj ne morem verjet.

(odgovor članu DragonLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:26:17   
lemavrica
Boga, meni je šlo kar na jok ko sem tole brala. Nikoli ne bom razumela zakaj tako dolgo čakajo s CR. No pri meni so HB naredili CR po 7h, sprožati so pa ravno tako začeli ob 7:30. Si pa mislim kako si se namatrala in tega si ne zasluži nobena ženska, da tako trpi pri porodu. Tole naše zdravsvo je včasih za user posted image .
Jaz bi nejbrž tud pomislila na tožbo,če bi se mi zgodilo kaj podobnega.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:27:17   
Paštetka
user posted image  draga, upam, da ti bo ta objem vsaj malo pomagal. user posted image  

Samo res, kaj pa je tvoj G. komentiral? Pa kje vraga se je to zgodilo? user posted image

Nick Aleksander - zelo lepo ime user posted image .

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:27:53   
Anonimen
Groza, kaj vse se dogaja...user posted image user posted image user posted image user posted image
Srečno tebi in tvoji družini.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:28:19   
eya
Grozna zgodbauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:28:24   
natasaom
groza!!meni nikoli ne bo jasno zakaj ne naredijo CR če vidijo,da ne gre naravno,tudi mene so matrali 13h.rodila sem z vakumom pa tudi hana je imela popkovino ovito okoli vratu..bila je čisto plava,tud zajokala ni takoj..hvalabogu je z njo vse uredu...ampak ko pomislim kaj bi lahko bilo user posted image user posted image

upam,da boš kmalu prišla k sebi user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:28:33   
*pepelka*
To, kar se ti je zgodilo, je nezaslišano. Menimi, da bi se zdravniki morali zamisliti nad svojimi dejanji, vodstvo pa bi moralo ukrepati, saj si porodnice ne morejo privoščiti takih napak zdravniškega osebja.
Jaz vem, da bi na tvojem mestu naslednjič odšla rodit kam drugam.
Ne obupaj, če imaš željo še po enem user posted image , vedi, da se ti bo želja uresničila.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:46:08   
akaj
Groza!
Sama sem se tudi srečala s katastrofalnim odnosom ginekologa v porodnišnici še pred porodom, verjamem kako je to.
Jaz bi jih dala v časopis, ziher.

Ti želim da nadoknadiš izgubljene trenutke s tvojim sončkom pa vse dobro!

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 20:55:41   
lelaval
Saj ne morem verjet - kar user posted image sem ob prebiranju tvoje zgodbe. Trenutki največje sreče v življenju so se ti spremenili v najbolj dramatične. Čudim se, da se tvoj G ni malo bolj pobrigal zate. Jaz bi v tem primeru šla še po mnenje k čisto tretjemu G  - ali pa v MB porodnišnico - pa bi raje tja hodila, onim na tuju pa bi pokazala, kako se dela - s tožbo.
Jaz sem se pri 3. porodu mantrala 17 ur - ampak v MB so bili zelo prijazni z menoj.

Eno user posted image zate, en velik poljubček za tvojega user posted image , ter največji  user posted image za vas 3.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu akaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 21:35:08   
nerka
user posted image zal mi je da ti se je to zgodilo, zelim ti da cim prej okrevas in se veselis vsakemu dnevu s svojim otrocickom!!! vendar pa prosim cim prej pojdi kaksnemu zdravniku ali ginekologu, magar v drugo mesto.. nikoli neves kaksne so lahko posledice! ne se bat!
zelim vam vse najlepse, tiste zdravnike pa poslji nekam....user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 22:11:12   
januskica
čimprejšnje okrevanje in čimveč cartanja s tamalim. user posted image

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 22:32:58   
ROŽICI
te razumem tudi sama sem doživela da so sestre v bolnici neprijazne-nekatere.user posted image
žalostno da se to dogaja.želim ti čimprejšne okrevanje.

(odgovor članu januskica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 22:47:01   
ada2
user posted image user posted image user posted image

nimam besed

in potem so se meni vsi čudili, zakaj hudiča ne greš rodit na Ptujuser posted image user posted image

ja evo še en dokaz, da sem pravilno vztrajala do SG-a, pa čeprav je od nas oddaljen 150 km, Ptuj pa le 25.


pri prvem porodu me je bilo strah Ptuja zato, ker so kolegici, ki je rodila nekaj mesecev pred mano "pozabili" tampon v trebušni votlini po CR user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 22:59:37   
BUŠICA
sočustvujem s tabo! mislim da bi se vseeno morala pogovoriti s kakšnim odvetnikom, ZAHTEVAT svojo dokumentacijo-to je tvoja pravica!!-in zahtevati odškodnino za fizične in psihične bolečine. mislim da so šanse dobre! Neverjetno, groza... Vso srečo naprej!!

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 23:06:32   
ZmajTolovaj
Hm, pa sem jaz mislila, da sem imela poporodne probleme, ko so me še trikrat šivali, ker me ob porodu niso dobro porihtali, tako da sem šla na prvi ginekološki pregled šele po treh mesecih, pa še takrat ne čisto zaceljena!!
Ma proti tvoji zgodbi ... sem lahko še srečna.
Tole naše zdravstvo je milo rečeno KATASTROFA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , odgovornost pa prelagajo drug na drugega. Me je kar zmrazilo, ko sem brala tole, jaz bi jih dala v časopis ali na TV, res. Nič ne rečem, napake se dogajajo, so človeške, ampak potem se je treba obnašat temu primerno in se potrudit, da jo čim prej popraviš. Jaz sem tudi poslušala pripombe v slogu "ja kaj ste pa počeli, da je takole" ...
Hvala bogu se je za tvojega sončka končalo dobro, ti pa le pojdi do kakšnega usposobljenega in predvsem človeškega zdravnika - in naj ti nikar ne vzamejo volje do drugega otroka!!
Veliko sreče v prihodnje želim vsem trem!
user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 23:11:27   
massylou
Žal mi je, da slišim take stvari. Trpela sta oba z malim in lahko bi se drugače končalo, saj je take zaplete (pred in po porodu) treba jemati skrajno resno.
Sama bi najbrž (zate ne vem) dala zadevo v medije, da se ne bi zgodilo še kateri.
Upam, da boš v redu, da bosta z malčkom nadoknadila zamujen čas in da se kaj takega ne bo več zgodilo ne tebi, ne kateri drugi.

In naj se ti vse rane, tudi v srčku, čimprej zacelijo.user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 23:18:22   
Gina
Jaz ti popolnoma verjamem, tudi sama imam zelooooooo zelooooo zelooooo slabe izkušnje iz različnih podorčij zdravstva pri nas, ogorčena sem totalno in do konca nad slo. zdravstvom, česa tako pocarskega, kot pri nas, po moje ne doživiš drugod po evropi. Tudi meni je bilo žal, ker nisem šla v tožbo ob smrti mame zaradi zdravniških napak, pa tisti hip nisem bila sposobna.
Tako je, ker to dopuščamo. Z mano vred dopuščamouser posted image user posted image user posted image . Nihče od nas jih ni šel tožit. Upam, da bo kdo bolj pameten od nas, pa da bo končno kakšen od dohtarjev pri nas tudi odgovarjal za svoja dejanja. Šele potem bodo bolj pazili, kaj konkretno bodo storili ali pa zgolj rekli.

Žal mi je zate. Naslednjič pojdi drugam rodit. Sama sem 2x doživela res grde kikse na lastni koži v lj. porodnišnici, preden sem končno svojo rit odnesla v Po. Neprimerljivo drugačna strokovnost me je dočakala. Cel porod je šel narobe, pa vse so zrihtali tako kot je bilo treba. To bi moralo biti normalno, jaz sem pa od sreče jokala, ker nisem doživljala niti ponižanj, niti me niso pozabili zašit, niso spregledali, da otrok drugače leži, obvladali so 2x ovito popkovino, posteljico, ki ni hotela ven, zarastline od prvega poroda.....vedeli so, kaj delajo. Objela sem jih in se jim zahvalila.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Grozljivka v porodnišnici!!!
2.2.2008 23:19:23   
DragonLady
Hvala za lepe želje in podporo. Zdaj vem, da nisem pretiravala in da nisem nora.
Moram pa nekaj dodati: Osebja oz. porodnišnice nisem želela vleči po medijih le zaradi moje družine, saj jih nisem želela izpostavljati. O tožbi pa še razmišljam.

Kljub vsemu pa moram pohvaliti sestre, ki so po porodu skrbele zame in za mojo malo žverco, bile so res prijazne. Še čistilke so se z mano pogovarjale in hecale. user posted image
Tu se vidi, da diploma ni vse, pomemben je tudi odnos do pacienta.



(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?