|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
19.9.2008 17:35:44   
boob
punce hvala za spodbudne besede. . sam danes res ni moj dan. . .
ja res je da info prou pridejo. . .
Za št. pa pravilno sklepaš, če imaš 80 se pravi da boš zdej dobila pošto, tiste ki smo nad 93 pa naslednji mesec

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: IUI
19.9.2008 18:30:54   
kitka1
Neela, meni je sestra, ki me je vpisala, rekla, da ko dobim pošto (nekakšno vabilo), sem na vrsti.

Torej počakaš na začetek ciklusa in začneš s stimulacijo. Če je to klomifen, verjetno 5. dan ciklusa, če je gonal ali kakšna druga hormonska stimulacija v obliki špikanja, pa prvi dan menstruacije (močne, če kakšen dan prej dobiš čisto malo, ne šteje). Po moje je najbolje, da greš po stimulacijo že kakšen dan prej, da te ne preseneti in nimaš potem komplikacij, kako priti do zdravil.

Po končani stimulaciji greš na UZ in ko so folikli dovolj veliki, dobiš HCG injekcijo za sprožitev ovulacije. Čez dva dni se oglasiš s partnerjem, ki da seme (upam, da smo lahko zraven :). To potem prečistijo in ti ga vbrizgajo skozi cevčico skozi maternični vrat direktno v maternico (baje ni boleče). Za podporo morebitni nosečnosti dobiš vmes še eno injekcijo HCG (8. dan po inseminaciji), potem pa držiš pesti in če po 17. dneh po inseminaciji ne dobiš menstruacije, se oglasiš za BHCG - krvni test nosečnosti.

Če sem kaj narobe povedala ali izpustila, naj me popravijo tiste, ki so že vse to preživele.

Leena, potem se pa lahko še srečamo v 105 - jaz tudi računam na začetek oktobra.

Vsem drugim, ki ne boste na vrsti v prvem krogu, pa želim, da vam čim hitreje mine... Sprostite se, pojdite na dopust, pustite tablete ipd., kakšen mesec pavze prej čisto paše. In glede na to, da se vse že dolgo časa trudimo, en mesec gor ali dol sploh ni tako veliko.

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: IUI
19.9.2008 22:47:14   
neela
Hvala ti kitka za izčrpne info. user posted image Za sam postopek sem vedela kako poteka, ni mi pa bilo jasno, kdaj dobiš zdravila, če moraš poklicati prvi dan M po tem, ko dobiš pošto - špikanje pa se naj bi ta dan že začelo...user posted image Kaj po zdravila pa lahko prideš kadarkoli po tem, ko dobiš pošto al se moraš tud naročit? Jaz bom imela Menopur.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: IUI
19.9.2008 22:49:44   
kittyy
evo mene.upam da zdej pridem med vas neuser posted image .sm vidla da ful fajn pisete,da clovek takole dobi kaksno informacijo.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: IUI
19.9.2008 22:51:37   
kitka1
Jaz sem razumela, da pokličeš nekaj dni pred menstruacijo in se dogovoriš, kdaj prideš po stimulacijo. Verjetno v takem času, ko sestre niso preveč zasedene, da ti lahko vse lepo razložijo. 

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: IUI
19.9.2008 22:52:51   
kitka1
Kittyy, ti tudi čakaš na IUI? Dobrodošla med nami. Res je fino malo počvekat s tistimi, ki so v podobni situaciji. 

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: IUI
19.9.2008 22:55:33   
kittyy
neela,katerega zdravnika imas
jst mam tomazevic,me zanima ce ma se katera

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: IUI
19.9.2008 22:57:42   
neela
Ma ja, kitka - jaz bom verjetno sredi oktobra klicala kdaj predvidoma bo pošta, tako da bom lahko malo špekulirala glede tega, kdaj bom šla lahko po zdravila, ker res ne želim, da me preseneti M, ker si ne želim čakati na november.

kittyy - pozdravljena! user posted image Če nam zaupaš še kakšno info o sebi te z velikim veseljem dodamo na naš ljubek seznamček čakajočih in nestrpnih IUI-jevk.



(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: IUI
19.9.2008 22:58:12   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: kittyy

neela,katerega zdravnika imas
jst mam tomazevic,me zanima ce ma se katera



jaz sem pri dr. Drobniču

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: IUI
20.9.2008 11:21:40   
boob
Dobro jutro punce, zdej sem se pa na spala in sm že user posted image

kittyy dobrodošla med nami. . čeprav bi blo lepše da bi bila samo med navijačicami in da ti nebi blo treba bit med nami, ker to pomeni da imaš tudi ti težave pri user posted image  . . .
Jaz sen pa pri dr.Požlepovi (super zdravnica)

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: IUI
20.9.2008 20:55:10   
kittyy
user posted image user posted image user posted image no jst se spet mal javlam.ja midva se trudiva ze tri leta pa nc,pol sem sla na laparo letos spomladi,tko da zdej me je pa prijavil na prvi iui,oz moram pocakat na postouser posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: IUI
20.9.2008 21:01:31   
Fargesia
kittyy, glavo gor! pošta bo tik tak tukaj in pol akcija!!! a štartaš s klomifenom al gonalom? al s čim drugim?

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: IUI
21.9.2008 12:07:36   
beba75
Pozdrav vsem skupaj!

Jaz pa danes štartam z klomifenom, 1tbl. zjutraj in 1tbol. zvečer. Na 9dan imam spet UZ potem pa dalje kak bojo rekli. Grem v 1postopek IUI in naj bi se zgodil čez cca. 17dni. Sam malo me skrbi ker mi folikli ne zrastejo dovoj ( vsaj do zdaj mi niso ). 2 leti nazaj ko sem prvič po napotku os. ginekologa jemala klomifen, mi niso zrasli več kot 8mm. Kaj  če niso dovolj veliki? Potem  ti naslednji mesec spremenijo dozo oz. dajo kaj drugega?
Pa še nekaj me zanima. Kak je z bolniško po postopku, kolko ti napišejo v bolnici? Kaj pa ve priporočate?
Malo bi rada vedela za vnaprej, ker imamo neko zbrko v službi in ne bi bilo ravno zdravo da povem tik pred zdajci, pa še nasploh za iti v bolniško ni ravno priporočljivo. Ja saj vem da sedaj morem misliti na sebe itd., ampak saj me razumete, da bolše je včasih malo potrpet in imeti službo kot pa biti brez. No s tem mislim da pač kar bo nujno bolniške bom vzela, več pa nebi ravno rada.

Vsem ostalim pa ki čakate na pošto naj vam čimprej mine ta čas in da jo čimprej dobite. Hvala bogu vsaj z tem v MB nimam težav.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: IUI
21.9.2008 20:30:19   
kitka1
Beba75, ne vem, kako je z bolniško. Po moje jo dobiš samo tisti dan, ko imaš IUI. Oziroma, če ne gre drugače, tudi za ultrazvoke prej (čeprav je to vse do 8h zjutraj).

Kar se pa tiče klomifena... Glede na to, da si ga že enkrat poskusila in ni bilo dobrega učinka, predvidevam, da je G hotela poskusiti še enkrat (ker je od prejšnjega poskusa minilo kar nekaj časa). Običajno najprej poskusijo s klomifenom, saj so ostali hormonski stimulatorji, kot npr. gonal, menopur ipd., tudi do 100x dražja terapija. Če se tudi tokrat ne boš odzvala dobro, predlagaj svoji G, da bi poskusila hormonske injekcije. Učinek je običajno boljši, saj v telo dobiš prav hormone, medtem ko klomifen le stimulira tvoje žleze, da jih izločajo (bolj ali manj uspešno). Meni sta pri klomifenu dozorela dva folikla, pri gonalu pa kar pet.


(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: IUI
21.9.2008 21:37:21   
kittyy
no vidm da ste ene tuki gor veliko ze dale skozi
men je nekaj omenjal na m... nimam pojma kako se rece inekcijam.koliko ste pa kej stare,da so vas poslali za iui.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: IUI
22.9.2008 8:02:16   
beba75
kitka1 hvala za nasvet, bom upoštevala. Mate pa fajn porihtano glede Uz v LJ. pri nas v MB so med 9in15 uro. Tak da si moram menjavati smeno oz. včasih vzeti tudi dopust.

kittyy starost ni ravno pomemben člen za IUI. To se odločajo (vsaj pri meni) glede na hormonske izvide, problematiko in na izvide partnerjevega semena.
Mimogrede jaz sem stara 33 pa som me poslali na IUI, čeprav po mojem mnenju (glede na vse okoliščine)to ne bo ratalo.
Razlika je v tem, če ima partner slabe ali slabše izvide semena greš ponavadi takoj v IVF, drugače pa pač začnejo z cenejšimi postopki (in ti s tem kradejo dagoceni čas).

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: IUI
22.9.2008 13:39:21   
obayifo
pri nama niso niti hormoni (povišan FSH), niti leta (37) ampak je faktor dobiti darovane moške celice... pri nas bo to še trajalooooo. bo pri letih verjetn že 4 spredaj

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: IUI
22.9.2008 14:01:08   
kitka1
Uf, potem pa sploh nisem med starejšimi :) - sem 31.

Se mi zdi, da je veliko odvisno od tega, katerega ginekologa imaš in koliko se sam znajdeš. Pod to spada npr. to, da se pozanimaš, kakšni pregledi se izvajajo pri neplodnosti, kakšna zdravila obstajajo, kaj vse je lahko narobe... In potem malo 'priganjaš' ginekologa. Jaz sem do IUI prišla v enem letu, vmes so bili vsi pregledi optimalno narejeni, nikoli nisem čakala dlje kot do prve  menstrucaije, ker je bil to pogoj. Sem pa res včasih malo 'težila' sestram na naročanju (na prijazen diplomatski način seveda). 

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: IUI
22.9.2008 18:50:44   
neela
Punce, kaj novega? Že katera dobila pošto???? Sem nestrpna še za vas malo, a? user posted image

Ja, čeprav se mi ne zdi čisto tako, pa vendar...če pogledam nazaj, sva tud midva relativno hitro prišla do IUI-ja. V bistvu v letu in pol odkar sem bila prvič pri svoji osebni G, ki mi je dala napotnico za neplodnostno. Sicer pa je bilo prej 1 leto podlage neuspešnega user posted image ....Drugače pa nisva v ničemer ekstrema - jaz 31, on 32 let. Za oba vsi postopki in izvidi bp...user posted image ...in oba verjameva, da bo IUI najin jackpot. user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: IUI
22.9.2008 19:19:33   
boob
Čer punce,
midva sva pa kar hitro pršla na IUI po 6mesecih, .. . no sam sva imela pa srečo da sva preko vez bila na vseh pregledih lar hotro na vrsti. . .na IUI naju je pa dala ker ima moj mal probleme (oz. spermiji so čudne oblike user posted image ) jaz pa probleme z hormoni (ščitnica). . . Stara pa sva jaz 28 moj pa 26 . . sej vem da sva še mlada, sam......
obayifo upam da vama tokrat uspe!!!!!

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: IUI
22.9.2008 19:22:27   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: neela
in oba verjameva, da bo IUI najin jackpot. user posted image



in tako tudi bo!!! pol pa midva spet v naš konc prideva in bo žurka!!!


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: IUI
22.9.2008 20:32:05   
kitka1
Neela, potem si pa s podobno zgodovino kot jaz. Tudi prej eno leto poskušala, potem eno leto vse možne preiskave in stimulacije, pa vse bp. No razen malo endometrioze, ki pa naj ne bi predstavljala kakšne hude ovire. Verjetno pa kaže na to, da nekaj pač ne deluje optimalno (razlaga dr. Drobniča).

Seveda nam uspe že na IUI. Če ne bo nam, ki imamo skoraj vse bp, komu bo pa potem? Še dobro, da živimo v tem času, ko medicina že res dela čudeže. In pomaga skoraj vsem.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: IUI
22.9.2008 20:42:28   
kittyy
evo punce spet sem tukaj.ja vidm da ste vse starejse od mene,jst jih imam25,moj pa 28.jst mam baje vse bp,moj  ima recimo da ne ravno briljantne,pa po moji laparo marca,me je dal tomazevic na iui.sej sploh najprej nism vedla kaj to je.zdej pa mal berem,pa vidm da ni noben bav bav,sam upam da nisi kej na bolniski,ker ncem da sefica kej ve.ke kar bedno,pa vsi skos sprasujejo kaj cakava,pa mi je mal nelagodno.kako pa ve kej ta vprasanja prenasateuser posted image
sam jst sem kar optimist in mislim da bo kar naravno ratalo,medtem ko cakam na postouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: IUI
22.9.2008 21:52:19   
Fargesia
kittyy, midva sva tud tam nekje z leti kot vidva...jaz 26, moj 30...

punce koliko ste bile stare ko ste začeli na delat na otročku? jaz 23 (no čez 3 mesece sem bla 24)


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: IUI
23.9.2008 7:27:14   
boob
Dobro jutro punce,
joooj me jezi že vse napišem pa da pošljem pol pa napaka. . grrrrrrrrrr. . . user posted image
kittyy ta uprašanja so rez zoprna. . naju tud skoz neki dribljajo kdaj bo pa zakaj še ne, sam tistim ki so nam blizu smo pa tud že namignli da pač negre kr to tko. . za druge mi je pa vseen. .

Midva ko sva začela delat nauser posted image  sem bla jaz 26 on pa 24

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?