|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 9:48:44   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA


k to je men ful hecno. recimo da js zalužim 500€ moj mož pa 1500€ pol vsak plača pol položnic, moje plače že davno zmanjka samo pri tem, njemu pa ostane še 1000€ in s tem lohk pol dela karhoče? ker je njegov denar?


Naj mož stopi do šefa in ga prosi, da mu zniža plačo na 500€, da doma ne bo foušije!user posted image

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 9:55:56   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi  nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj  gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega


Lahko vprašam zakaj ni šlo?

Pri nas imava skupni račun in nama lepo laufa. Nekako si ne znam predstavljat, da bi imela ločena računa in bi si vse stroške delila. Pa da ne bi vedela drug za drugega koliko zasluživauser posted image ?. Ne predstavljam si kako bi v takem primeru planirala investicije. Predvsem zato, ker je pri tem ključnega pomena podatek o tem koliko denarja pride v hišo in koliko ga porabimo. Če ne vem koliko mož zasluži (in obratno) se ta princip podre.


Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose. Niti sanja se mi ne koliko ima denarja na računu - vem, da nima miljonov in tudi vem, da ni brez.
Ko so pa investicije je pa tako npr zadnja je bila nslednja potrebujem še 5 notranjih vrat za stanovanje dobila sem 5 predračununov in potem imva vedno okoli 15 v mesecu sestanek ( ker o denarju sva dogovorjena da se pogovarjava samo enkrat na mesec- da se ne kregeva ) pregledava predračunu in uskladiva kako jih bova plača. Npr predračun je 2500 eur in dogovorila sva se, da jaz danes odnesem 1250 ko pa vrate pridejo bo on dal še ostalo. Isto je z položnicami tudi če komu kaj ne znese reče drugemo ali lahko npr elektriko ti ta mesec plačaš imam nekja drugega v planu in plača drugi. V bistu se mi zdi bolj demokratično- ker tudi jaz vsak dan ne kuham , ali pa vsak dan ne peram in si utdi to delima.  


Ja, če ni usklajenosti pri financah, je potem res boljše imeti ločene račune. Še vedno pa nekako ne morem razumeti dejstva, da nekdo ne pozna družinskega finančnega stanja. Midva vedno veva s koliko denarja razpolagava, koliko sva zaslužila in koliko prihranila. Mogoče zato, ker sva ekonomistauser posted image .

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:06:32   
ALWAYS LARA

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

men je to da si z nekom poročen oz živiš z njim in maš svoj denar in on svoj nekaj najbolj nepojemljivega na tem svetu. tega sploh ne razumem.
pr ns je denar skupen, kdor karkoli rabi kupi iz tam kjer je, če ni nikjer pa vsi stisnemo zobe.

k to je men ful hecno. recimo da js zalužim 500€ moj mož pa 1500€ pol vsak plača pol položnic, moje plače že davno zmanjka samo pri tem, njemu pa ostane še 1000€ in s tem lohk pol dela karhoče? ker je njegov denar? če js kej rabim si ne morm kupit..oz apol njega prosim naj mi posodi? pa mu morm pol vrnit??!! i don't get it! to je k bi bil en revež in en bogataš ki živita kupaj, en se preserava, en pa za kruh nima?


Ne moreš a priori pričakovat, da ti pripada polovica mar ne?

Sicer pa človeku ni treba bit tolk lesen pri vsem skupaj. Pač on plača več položnic itd. ane?


ja apriori pričakujem da je ves nejgov denar tudi moj in kontra. tudi ne tolerirava, da bi si en za svoje potrebe nabavu neki za 500€ čeprov je tonjegov denar..haloo?? tamale zadeve itak kupiješ ko rebiš, tavelke pa si poveva, js bi pa ne vem nov kolo pa reče kul kr kup si pa grem pa kupim. iz računa kjer je denar. al pa on reče js bi pa nove superge rau, pa rečem ja ja itak prvoš si. nikol pa takih drgaih stvari ne kupujeva brez vednosti drugega. itak sva oba pooblaščena za oba računa. on lahko plačiuje iz mojga js iz njegovga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:11:50   
end1

nič ne delimo, vse do konca meseca porabimo, položnice mava na trajniku, v trgovino hodim sama in ko meni zmanjka, mi da denar. Kupimo kar rabimo, žurat ne hodimo, če pa ma kdo kak poseben izdatek, pa ne en ne drugi ne delava probleme.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:12:12   
suzy85
denar imava ločen. položnice plačujeva vsak svoje. jst mam čez še stvari za otroka, za naju, hrano, user posted image  pa stanovanje in avtomobila (imava približno isto plačo). denar pri nama ni striktno ločen, ker lahka vedno brez težav vzamem njegovo kartico in jo uporabim in obratno. če komu zmanjka, mu drugi pomaga. zaenkrat nama laufa

_____________________________

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:19:57   
Anonimen
Meni je pa v bistvu najbolj zanimivo, da je veliko primerov kjer partnerja plačujeta vsak svoje položnice; hrana, otrok in gospodinjski stroški pa so na ženski. Čeprav ni problem vzeti partnerjev denar se mi to ne zdi čisto prav - imam občutek, da se potem naredi tako kot se je pri mojih starših - oče namreč sploh nima predstave koliko denarja gre za hrano ipd.
Midva se šele "spravljava" živeti skupaj, tako da imava zaenkrat vsak svoje stroške; kar se pa tiče hrane, ki jo kupujeva za takrat, ko sva skupaj pa imava tako, da se vedno prepirava kdo bo plačal. Jaz bi rada večkrat (ker oba delava in imava "tu nekje" plačo) pa mi ne pusti :) Pravi da dokler se ne preselim je to njegova skrb, da imam kaj za jesti, ko sem pri njemu "na počitnicah".

(odgovor članu suzy85)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:20:15   
ronja
Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose.

No, midva je ne rabiva. Da bi mu pa težila, ker bi si nekaj privoščil, mi pa ne pade na pamet - in obratno. prav tako name ne pade na pamet, da bi nekje skozi okno vrgla 200E - saj se oba želiva nekoč preselit na večje... Nimava sestankov in je denar enaka tema kot to, kaj igra v kinu - pogovarjava se o tem pač takrat, ko koga kaj zanima ali mu pade na pamet. Sicer za finance skrbi on, kar sem mu strašno hvaležna, ker sama o tem nimam pojma. Tudi v sklade in na varčevalni račun plačuje on iz obeh računov, ker se meni ne da s tem zezat, pa ima tako ima en pregled nad tem, koliko sploh imamo denarja, kar je fajnuser posted image .

Za večje želje si valjda poveva, saj je navadno tako, da je obema zase bolj škoda denarja in potem mu drugi reče: pa, daj privošči si, no! Tak da se nama bolj splača, da si povevauser posted image . Pa itak si vse poveva, ne zaradi denarja, čisto tako si vesel, ko si kaj novega kupiš in valjda boš to najprej lubiju pokazal: "i, lej, kaj mam! Iz tega bom naredila to pa to..." ne bi pa nikoli noben kar vzel kartice od drugega brez vednosti oz. privolitve. Nekak se nama zdi to osnovna etika - tudi za tel. vprašava, če ga lahko vzameva (če recimo enemu crkne baterija ali nima več nič na kartici), pa čeprav je obema jasno, da ja... Ampak pač vljudnost in spoštovanje osebne lastnine. Res pa imava zaenkrat približno isto plačo, ampak tudi potem ne bo dosti drugače - bo pač več iz svojega plačal, pa malo manj bova lahko varčevala, da mi bo kak evro na računu ostaluser posted image .

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:30:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose. Niti sanja se mi ne koliko ima denarja na računu - vem, da nima miljonov in tudi vem, da ni brez.


Sorry, pri vama pa ne gre za privatnost, ampak za nezaupanje.user posted image

Tud jaz ne vem, koliko ima moj na računu (saj mi pove, pa sproti pozabimuser posted image ). Vem pa, da ne bo šel zapravit 200€ za bedarije. Ker je nama "velik denarja" vse že kar je nad 50€.
V končni fazi pa, ko že greva kupit kaj večjega, itak oba spraskava do konca. In če on več našpara, več plača. (no, v tistem trenutku pa le vem, da imam manj denarja user posted image )

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:41:27   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA


skupaj hodiva - vedno - v trgovine,
0

NMJ, a ti to resno user posted image


Evo, jaz izgledam takole, kot zgornji smeško, kadar greva v trgovino. Za prehrano še gre, ko sva pa prejšnji teden kupovala pohištvo za teraso in baldehin...o bog...on je bil kot otrok, tik pred tem da se vrže na tla in histerizira, jaz pa besna ko risuser posted image .
ali pa nakup rož....zadnjič se mi je v Mercatorju postavil pred polico in me za roko vodil naprej, da se slučajno ne bi ustavilauser posted image . Sicer  jih itak nisem imela namen kupit.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:52:04   
Anonimen
Jaz vem, da pri nama ne bo šlo tako, da bi imela skupen račun, kajti že sedaj, ko si s svojo štipendijo kupim kaj zase, recimo kakšno majčko, mi reče da bi samo zapravljala. In da bi on potem takem opravljal z denarjem, si verjetno ne bi mogla nič privoščit.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 10:57:57   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

Jaz vem, da pri nama ne bo šlo tako, da bi imela skupen račun, kajti že sedaj, ko si s svojo štipendijo kupim kaj zase, recimo kakšno majčko, mi reče da bi samo zapravljala. In da bi on potem takem opravljal z denarjem, si verjetno ne bi mogla nič privoščit.


Pa si pripravljena to tiho in mirno prenašat? Jaz bi se ful ponižano počutila. Tudi jaz delam in prispevam denar v skupno "blagajno" in bi se mi za malo zdelo, če bi mi očital majčko ali kako podobno malenkost.
A je ta šparovnost tudi pri njemu in njegovih potrebah, ali ga moti le, ko si ti kaj kupiš, sebi pa kupi kar si pač želi?
Ne vem no. Ljudje smo različni, ampak jaz si od 19 leta služim denar za šolo, faks, čevlje, obleke, avto in razne neumnosti in bi bila užaljena, če bi sedaj nekdo želel "upravljati" z mojimi financami. Pa četudi bi bil to moj partner- bi se počutila, da me n spoštuje. Da misli, da nisem sposobna sama presodit kdaj si kaj lahko privoščim in kdaj ne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 11:07:13   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose.

No, midva je ne rabiva. Da bi mu pa težila, ker bi si nekaj privoščil, mi pa ne pade na pamet - in obratno. prav tako name ne pade na pamet, da bi nekje skozi okno vrgla 200E - saj se oba želiva nekoč preselit na večje... Nimava sestankov in je denar enaka tema kot to, kaj igra v kinu - pogovarjava se o tem pač takrat, ko koga kaj zanima ali mu pade na pamet. Sicer za finance skrbi on, kar sem mu strašno hvaležna, ker sama o tem nimam pojma. Tudi v sklade in na varčevalni račun plačuje on iz obeh računov, ker se meni ne da s tem zezat, pa ima tako ima en pregled nad tem, koliko sploh imamo denarja, kar je fajnuser posted image .

Za večje želje si valjda poveva, saj je navadno tako, da je obema zase bolj škoda denarja in potem mu drugi reče: pa, daj privošči si, no! Tak da se nama bolj splača, da si povevauser posted image . Pa itak si vse poveva, ne zaradi denarja, čisto tako si vesel, ko si kaj novega kupiš in valjda boš to najprej lubiju pokazal: "i, lej, kaj mam! Iz tega bom naredila to pa to..." ne bi pa nikoli noben kar vzel kartice od drugega brez vednosti oz. privolitve. Nekak se nama zdi to osnovna etika - tudi za tel. vprašava, če ga lahko vzameva (če recimo enemu crkne baterija ali nima več nič na kartici), pa čeprav je obema jasno, da ja... Ampak pač vljudnost in spoštovanje osebne lastnine. Res pa imava zaenkrat približno isto plačo, ampak tudi potem ne bo dosti drugače - bo pač več iz svojega plačal, pa malo manj bova lahko varčevala, da mi bo kak evro na računu ostaluser posted image .



Pod tole se pa kar podpišem. In lahko ti povem, da tudi v primeru, ko ima eden bistveno višjo plačo od drugega (v najinem primeru on), zadeve še vedno lepo funkcionirajouser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 11:33:17   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*


Pod tole se pa kar podpišem. In lahko ti povem, da tudi v primeru, ko ima eden bistveno višjo plačo od drugega (v najinem primeru on), zadeve še vedno lepo funkcionirajouser posted image .


Kako pa bi funkcioniralo, če slučajno ostaneš brez službe?
jaz sem bila nekaj časa brezposelna in nisem imela od kod vzet, razen z moževega računa. Sva poročena in nisem dobila nikakršne finančne pomoči.

ena pač....jaz s takšnim moškim ne bi videla skupnega življenja, res ne. Da bi mu morala polagat račiune, zakaj 'zapravljam'....nikoli. Seveda si poveva, kaj kdo namerava kupit in koliko plačt, da veva kakšno je stanje na računnih, da bi pa morala zagovarjat nakup....to zame ni skupno življenje....
se mi zdi kot da nekatere živite s cimri in ne partnerji

Da ne bo pomote, ne obsojam itak se vsak zase odloči...samo debatiram

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 11:42:50   
mojcapr
Midva deliva vse račune na pol. Pola moj dragi pol jaz. To se mi zdi zelo fer in fajn...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 11:52:08   
gita10
način, da ima vsak svoj denar funkcijonira, ko imata dva približno enake dohodke in ko si lahko skupaj privoščita enako.
V primeru, da je nekdo brez službe pa itak velja, da en drugemo pomagata. S tem, da potem si tudi ne delita toliko gospodinjskih obveznosti.Pri nama se je zgodilo, da je enkrat bil on nekaj časa doma, drugiča pa jaz in takrat mi je bilo normalno, da jaz kuham in, da jaz pospravljam ter skrbim za gospodinjstvo - podobno je bilo tudi z njegove strani. 
In tudi razumem gospodinje, ki so doma seveda jim on plačuje vse vendar njemu večinoma ni potrebno niti kuhati, niti peglati, niti pospravljati in podobno. In si lahko popoldne odpočije oz naredi kakšne malenkosti v hiši.  

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 12:08:30   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

način, da ima vsak svoj denar funkcijonira, ko imata dva približno enake dohodke in ko si lahko skupaj privoščita enako.
V primeru, da je nekdo brez službe pa itak velja, da en drugemo pomagata. S tem, da potem si tudi ne delita toliko gospodinjskih obveznosti.Pri nama se je zgodilo, da je enkrat bil on nekaj časa doma, drugiča pa jaz in takrat mi je bilo normalno, da jaz kuham in, da jaz pospravljam ter skrbim za gospodinjstvo - podobno je bilo tudi z njegove strani. 
In tudi razumem gospodinje, ki so doma seveda jim on plačuje vse vendar njemu večinoma ni potrebno niti kuhati, niti peglati, niti pospravljati in podobno. In si lahko popoldne odpočije oz naredi kakšne malenkosti v hiši.  


pri nama je  razlika v gospodinjstvu ta, da sedaj odkar imam službo, imamo gospo, ki hodi likat in mož vozi kosilo iz šole. Pucanje pa je bilo skupno...no mož je vedno sesal, redko jaz, ker bi drugače crknila, če bi se sama bajto spravila pucat. Za sproti je normalno poskrbljeno, da je red po hiši, en krat tedensko, pa se je skupaj lotiva in tako je bilo tudi prej , ko sem bila brez službe.

Finančno pa nobene...no ja ena plača več jeuser posted image , ampak sva oba pooblaščena na obeh računih.

hjoj, čez dva tedna mi poteče pogodba...baje da ostanem...samo ne vem ali mi bodo le podaljšali ali dobim za nedoločen čas. Me je začelo že malo stiskat...dokler ne podpišem  ne morem bit mirna.

< Sporočilo je popravil mika -- 22.5.2009 12:12:10 >

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 12:20:05   
hrchy
Midva imava oboje - vsak svoj in en skupen racun.

Ko sva se zivela skupaj sva vsak mesecno na skupni racun nakazala fiksni znesek ter s skupnega racuna placevala vse stroske za avto, hrano, stanovanje, ostale poloznice + kar je ostalo, se je nabiralo za vecje stroske npr. investicije, skupni dopust...

Kar je imel kdo privat, je porabil, kakor je zelel, seveda sva se pa za vecje izdatke (tudi osebne) zmeraj posvetovala. To je bilo predvsem na mojo zeljo, ker dolocene izdatke pojmujem kot striktno privatne (npr. vecje darilo moji mami, obnova mojega stanovanja, potovanje, na katerem sem bila sama...) in se mi ne zdi prav, da bi za to porabila en sam evro njegovega denarja - pac sem si privoscila, ko sem si lahko.

Zdaj, ko pa ziviva loceno, mu se vedno nakazujem dogovorjeni znesek na skupni racun, od koder on placuje enako kot prej, razen hrano si placuje zdaj sam pomoje.

Jaz pa si s svojega racuna placujem se najemnino, poloznico in stroske. 

Sva pa zdaj odprla se varcevalni racun, kamor nakazeva, kar nama konec meseca ostane.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 12:27:32   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*


Pod tole se pa kar podpišem. In lahko ti povem, da tudi v primeru, ko ima eden bistveno višjo plačo od drugega (v najinem primeru on), zadeve še vedno lepo funkcionirajouser posted image .


Kako pa bi funkcioniralo, če slučajno ostaneš brez službe?
jaz sem bila nekaj časa brezposelna in nisem imela od kod vzet, razen z moževega računa. Sva poročena in nisem dobila nikakršne finančne pomoči.

ena pač....jaz s takšnim moškim ne bi videla skupnega življenja, res ne. Da bi mu morala polagat račiune, zakaj 'zapravljam'....nikoli. Seveda si poveva, kaj kdo namerava kupit in koliko plačt, da veva kakšno je stanje na računnih, da bi pa morala zagovarjat nakup....to zame ni skupno življenje....
se mi zdi kot da nekatere živite s cimri in ne partnerji

Da ne bo pomote, ne obsojam itak se vsak zase odloči...samo debatiram


Samo kot opomba......zagovarjam skupni računuser posted image . Z Ronjo se pa strinjam v tem, da se pogovarjata o financah, da imata pregled nad finančnim stanjem, pa da na denar ne gledata kot na "moj" in "tvoj". Saj po moje je v tem poanta te teme.

< Sporočilo je popravil pikica* -- 22.5.2009 12:33:17 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 12:30:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*


Samo kot opomba......zagovarjam skupni računuser posted image .


aha.... se opravičujem, sem narobe razumelauser posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:06:29   
mateyka
pri nas je pa vse "naše", ni moje - tvoje..

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:10:20   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Volga
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

skupaj hodiva - vedno - v trgovine,
0
NMJ, a ti to resno user posted image  

user posted image user posted image user posted image   

ja, volga,... in kaj je to smešno ZARA - sej ne da ne smeva it sama, če grem po službi al pa kakem izpitu si kaj kupit, grem sama, najraje pa greva skupaj in si poveva kaj komu paše... kaj pa s tem narobe? ti s svojim ne greš nikamor?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:17:08   
grahek85
Oj!

midva sva nekje vmes. Še preden sva živela skupaj, ko sva bila še študenta, sva seveda imela vsak svoje finance. On je bil večinoma še odvisen od staršev, jaz sem pa že od 19. leta finančno neodvisna, ker imam štipendijo in državno pokojnino, pa tudi ves čas delam kakšna priložnostna dela. Sama sem si plačevala najemnino, hrano, obleke, knjige za faks ipd., pač res vse. No, takrat se je tudi meni zgodilo, da se je moj malo podrgnil ob kak moj nakup, ampak nikoli sam od sebe, vedno v odgovor, ker sem mu na koncu meseca jamrala, da mi je zmanjkalo denarja. Ker mi ga je res in nisem mela kje vzeti. In ni mislil nič slabega ali želel kontrolirati mojih financ, rekel je samo, da se moram malo bolje organizirati in si privoščiti samo to, kar tudi finančno zmorem, kar pa takrat res nisem znala. Račun sem vsak mesec sterala do limita, ponavadi teden pred novim dohodkom. Sploh nisem razmišljala, res nisem imela odnosa do zapravljanja. zmeraj sem si morala sposojati, da mi je znaslo, pa sem imela kar visoke dohodke za študenta.

No, zdaj imava skupno gospodinjstvo, jaz imam enake dohodke, sem se pa naučila normalno ravnati z denarjem. Ma v resnici sem ratala kr varčna, mi vsake toliko reče, da kdaj si bom kaj kupila, da zdaj je pa res že veliko mimo od zadnjega nakupa in naj si kaj privoščimuser posted image On že dela in ima plačo nekoliko višjo kot jaz vse skupaj. Imava vsak svoj račun in enega skupnega, kjer nalagava mojo štipendijo in njegove nadure in je to najin "šparavček" za hude čase.

Nič ne skrivava drug pred drugim, si niti ne predstavljam, kako bi si organizirala življenje, če ne bi vedela, s kakšnimi dohodki sploh razpolagava. Oba imava Klik, ampak tudi geslo drug od drugega veva, to se nama zdi čisto samoumevno. Saj ne da vohuniva po kliku drug za drugim, niti ne bi mogla, ker približno veva za izdatke od drugega in naju nima pričakati kakršnokoli presenečenje. Včasih pač plačava položnice iz računa od drugega, ker je tam v tistem trenutku višje stanje. Načeloma ohranjava malo strukture, da ne pride do zmede - položnice večinoma plačuje on, jaz pa hrano in čistila. Amapak tako je recimo v 75% primerov, drugače sva precej fleksibilna. Najemnino plačava pa kakor je, kdor ima pač dovolj na računu, da je v enem komadu nakazilo. O večjih izdatkih se pogovoriva, tudi če so "zasebni". Nikoli pa ne odrekava drug drugemu, ker imava tudi želje naravnane na najin proračun in se vse izide. Avto imava samo en. Jaz ga registriram, kar je pisan name, on pa servisira in tanka (pa pride njega precej več kot mene).

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 22.5.2009 13:18:40 >


_____________________________

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:18:12   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: mika
Za prehrano še gre, ko sva pa prejšnji teden kupovala pohištvo za teraso in baldehin...o bog...on je bil kot otrok, tik pred tem da se vrže na tla in histerizira, jaz pa besna ko risuser posted image .
ali pa nakup rož....zadnjič se mi je v Mercatorju postavil pred polico in me za roko vodil naprej, da se slučajno ne bi ustavilauser posted image . Sicer  jih itak nisem imela namen kupit.

ja no, moj je pa full velik zapravljivec, zato noče met kartice pri sebi. full rad hodi po trgovinah in tudi če iščem hlače, gre z mano (čeprov res probam milijon preden katere kupim, če jih sploh) - ne vem, ni mi problem it z njim k ma živce za touser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:21:33   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač
Jaz vem, da pri nama ne bo šlo tako, da bi imela skupen račun, kajti že sedaj, ko si s svojo štipendijo kupim kaj zase, recimo kakšno majčko, mi reče da bi samo zapravljala. In da bi on potem takem opravljal z denarjem, si verjetno ne bi mogla nič privoščit.

sej skupno življenje terja nekatere spremembe - tudi zmanjšanje kupovanja cunj - jaz si vsak mesec privoščim nekaj, vendar deefinitivno bolj gledam na ceno kot sem včasih (čeprov sem itak škrta zase user posted image ) tko da meni kar ugaja, da mava skupen račun in si ne teživa za nič, kar si kateri želi - v mejah normale.
Jaz si recimo full pogosto kupim čevlje (20-30eur) ker jih rabm, medtem ko pa moj dela v delovni obleki in je zelo malo v svojih supergah in ko si kupuje superge so veliko dražje kot moje. tako da ima on dvoje dvoje superge in ene čevlje (elegantne) jaz pa tri police samo štikl, tko pač je

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: kako si delite denar z možem ali fantom??
22.5.2009 13:23:15   
grahek85
Aha, pa še to - ni zdaj tako, da bi o vsakem nakupu poročala drug drugemu. Nekaj zasebnosti seveda ohranjava in niti ne rabiva dovoljenje, da si kaj kupiva, če je zase. Pogovarjava se samo o večjih stroških.

Drugače je pa res, da dokler človek ne gre nekajkrat v trgovino po hrano, res nima občutka, koliko to znese. Jaz en mesec nisem nič kuhala, ker je moj delal popoldne, jaz sem pa takrat pač jedla na bone ali pa bolj sendvičarsko. Tisti mesec sem prihranila cca 250€, pa sva zaenkrat samo dva!


_____________________________

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?