|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
16.9.2009 22:04:31   
blazka
Mene pa sam nekej zanima, a tiste, ki pravite, da otroke ne privežete, pa jih držite v naročju, ker jokajo - a vas nič ne gane, ko pogledate ta posnetek, kjer se točno vidi, kaj se zgodi z otrokom ob trku. Če vas to ne premakne, potem vas ne bo nič drugega....

Ena je rekla, da otroka ne priveže, ker ima vrtec 50m stran - zakaj pa ne gresta peš v vrtec?!?! Sploh mi ni jasno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
16.9.2009 22:08:25   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Jaz se pa vezem zgolj iz navade.
Tako se privezem tudi, ce avto premaknem dva metra. Pac navada, se usedem v avto, pripnem pas in prizgem luci. Bejba se je pa tudi navadila in se zdaj priveze sama.

Enako. Danes sem, recimo, samo preparkirala avto (na drug konec parkirišča) in sem mlajša dva, ki sta bila z mano, lepo pripela v sedeža.
Zame tu ni trte-mrte, tu ne popuščam.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
16.9.2009 22:11:14   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Mene pa sam nekej zanima, a tiste, ki pravite, da otroke ne privežete, pa jih držite v naročju, ker jokajo - a vas nič ne gane, ko pogledate ta posnetek, kjer se točno vidi, kaj se zgodi z otrokom ob trku. Če vas to ne premakne, potem vas ne bo nič drugega....


hja, to tudi mene zanima ... user posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
16.9.2009 22:11:30   
rubica
IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Ali so vaši otroci vedno v avtu pripeti z varnostnim pasom oz. sedijo lepo pripeti v svojih avto sedežih?

Meni se je danes zgodilo, da so tamalo brez moje vednosti vzeli s sabo in se odpeljali dober kilometer do prababice...seveda v avtu ni bilo sedeža v katerem bi sedela in bila lepo pripasana. Ko sem to zvedela mi je skoraj padel mrak na očiuser posted image user posted image Rekla sem samo, da mi tamalo učimo, da je treba biti v avtu lepo pripasan in da tega ne toleriramo. Sem bila dokaj mirna, čeprav je v meni vrelo. Klicala sem pa mojega in mu rekla, da naj se s svojimi starši temeljito pogovori glede tega...

Kaj pa ve menite ali pretiravam...jaz mislim, da neuser posted image user posted image





nč ne pretiravaš, jaz bi znorela kar sama!!!!!!!!!

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
16.9.2009 22:12:18   
Anonimen
Ampak ekstremi, kot so VEDNO,


vedno privezan otrok v avtu pa zame res ni ekstrem, nouser posted image
zame tu ni pardona. ma u življenju si neb oprostila, pomoje se mi utrga, da otroka ne privežem, pa da se kej nardiuser posted image jst s tem neb mogla živet, zato ni šans da reskiram. če pa kdo lohk živi s tem, pa nej izvoli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 155
   [Brisano sporočilo]
16.9.2009 22:14:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 9:21:49   
ronja
Ena je rekla, da otroka ne priveže, ker ima vrtec 50m stran - zakaj pa ne gresta peš v vrtec?!?! Sploh mi ni jasno...

Se isto sprašujem. Če moramo tako blizu it, da se ne bi splačalo otroka v avto privezovat, gremo pač peš, ne glede na vreme: rajši imam živega in mokrega, pa magari celo prehlajenega otroka kot pa mrtvega ali pohabljenega, ki mu ne teče iz nosa... Dostikrat grem marsikam peš, ker se mi ne da spravljat otrok do avta, v avto, pa potem parkirat bogvekje in spet obe iz avta, ko po možnosti ravno zaspita itd... Sem z vozičkom hitreje, vsaj po centru LJ.

Se pa podpišem tudi pod zgornji del blažke in kalbota.

Evo, tisti, ki trdite, da ti nikoli, vedno itd... ne obstajajo: enkrat smo prišli zvečer domov in sta malidve v avtu zaspali (pripeti, seveda). Nakar jaz mini že odpnem, da bomo šle gor, oči bo pa avto parkiral (pred blokom v 99% ni prostora), nakar se nama ni dalo takoj gor (bil je mir, hehe, ki ga ne doživiš nikoli;) in sva se še malo pogovarjala v avtu in medtem se pa po čudežu nekdo odpelje in seveda se bomo sparkirali not. Vstanem in grem nazaj privezat tamalo. Lubi se je smejal, da tu zdaj pa res nima kaj bit (in mel je prav - na naš parkirplac ne moreš pridivjat, ker je vse zelo na knap), vseeno pa je počakal, da sem jo pripelauser posted image , ampak enostavno nisem mogla pustit otroka neprivezanega v avtu, ki se bo premaknil. čisto iz navade, kot pravi mič.

Drug primer: letos, ko smo šli iz morja, smo imeli seveda ogromno prtljage. Ker smo na ladji srečali lubijevega sodelavca, ki je bil z avtom, se je ta ponudil, da nas zapelje do železniške postaje, kjer smo šli na vlak, da ne bomo nosili vse prtljage. Hotel nas je peljat vse 4, vendar nisva hotela, ker nisva imela lupinice. Tako je peljal samo lubija in Ronjo (avtosedež za večje otroke je imel, saj ima svoje otroke), midve z malecko pa sva šli peš (no, ona se je vozila v vozičku). Tak da - ja, pri nas je res kar lepo VEDNO, pa pika.

Tretji primer: ko sva z Ronjo šli z lubijem na njegovo službeno pot na Ciper, sva vzela lupinico s sabo in jo tovorila čez vse vmesne lete (moraš 2x prestopat - 3je leti...), ker sva vedela, da bova morala iz letališča nekak prit do hotela, torej s taksijem (druge možnosti tam itak ni), ki po vsej verjetnosti ne bo imel lupinice, tvegat pa nisva hotela, da bi jo peljala brez nje. Tam nisva prav nič rabila lupinice, saj nismo šli nikamor drugam in sva jo dejansko tovorila s seboj samo za tisto eno vožnjo iz letališča in na letališče. Vendar: če bi se kaj zgodilo, si ne bi nikoli oprostila, da se nama ni dalo vzet lupinice s seboj. NObenemu od naju se to,d a bi jo pustila doma, ni zdelo sprejemljivo. To je hkrati odgovor tistim, ki pravite, da se v taksijih pa ne bojimo. Jaz se in ne bom vzela taksija, če nimam sedežev, pika. Grem pač peš. Če je taka nuja zaradi zdravstvenih problemov, pa rajši rešilca pokličem.

Avtobusa prav zaradi tega ne uporabljam, odkar imava male, ker ju ne morem zavarovat tam. Če bi že morala it, bi si malecko zavezala v wrap sling na mene, s taveliko ap ne vem, kaj bi - upala, da ne bo nič, verjetno, pa jo dala sedet v nasprotni smeri vožnje. Vseeno so nesreče z udeleženim avtobusom precej redkejše, hvalabogu.

Na začetku se je tudi tast ponujal, da če sva kdaj kje, pride po naju, če začne deževat, pa kadar sva šli k njim na obisk, se je ponudil, da naju pelje domov, da ne bova nazaj hodili z vozičkom, zdaj pa niti ne predlaga več, ker ve, da brez avtosedežev ne gremo nikamor. Smo čudni, ni kej, ampak so stvari, ki si jih ne bi nikoli oprostila, zato rajši ne tvegam  - kot pravi Ulla.

Sva pa enkrat na parkirišču pred neko trgovino videla družino, ki se je sparkirala, iz avta je priskakljal starejši bratec (nisva videla, ali je bil on privezan ali ne), nakar mu starša govorita, da naj bo čisto tiho, medtem ko odpirata prtljažnik - nama ni bilo nič jasno. Nakar oba zelo previdno iz prtljažnika vzameta voziček - z dojenčkom not! Midva sva bila tako paf, da sploh rekla nisva nič! Najprej sva oba mislila, da se valjda motiva, pa bogve, kakšna fora je vse skup... Najhujše je to, da tema staršema gotovo ni bilo vseeno za njuno dete, saj ga nista hotela budit... Hotela sta mu dobro... Ampak če bi se nekdo takrat čisto na rahlo zabil v njun prtljažnik... rajši ne pomislim... Otroka bi ubilo to, da mu starša hočeta dobro...

Enkrat mi je soseda priznala, da je bila "neodgovorna mama" in je imela malo kar v naročju, ker je ravno spala. Nekak je vprašala, če sva midva kdaj kaj takega naredila in sem ji povedala, da si nisva upala. Pa sem ji povedala čisto lepo, ker se res fajn razumeva. In od takrat tudi ona ni več peljala svoje male tako. Sem pa prepričana, da če bi imela okoli sebe ljudi, ki bi ji rekli, da to ni nič takega, ter da oni dostikrat tako vozijo otroke, bi tudi sama še kdaj peljala malo tako. Zdaj pa je ne bo (vsaj mislim, sem optimist, ja, ampak jo tudi poznam). Zato po moje ni prav, da se te teme banalizira, da se posmehuje varnosti na cesti in da se zbalkanizira vse na "Vozi Miško, vezanih oči 20 kilometara u rikverc!"  Zato, ker ljudje na začetku pač ne vemo vsega, kaj je najboljše za naše otroke. So pa nekatere stvari dokazano škodljive. In zato jih moramo kot take tudi prikazat drugim mladim staršem, da ne bi zaradi neumnosti trpeli oni ali njihovi otroci.

Saj ni treba, da otrok prav umre: lahko ostane samo hrom, gluh, slep ali kaj podobnega - kako mu bom to razložila? Lubi, veš, res se nama ni dalo jemat lupinice s sabo na letališče...??? Mislite, da bo razumel? Jaz ne bi, poslala bi ju nekam!

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 9:26:38   
špelin@
ronjauser posted image user posted image user posted image

Očitno tudi t.i. "ekstremi" vseeno nismo tako zelo redki, kar je super pohvalno user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
Jaz se nič ne norčujem. In priznavam, da ga do vrtca ne pripnem. Ampak ekstremi, kot so VEDNO, NIKOLI, SAMO JAZ ipd, mi pa ne grejo skozi. Žal.

Če je to tvoja tolažba, izvoli. Prisilit te ne more nihče.


< Sporočilo je popravil špelin@ -- 17.9.2009 9:28:07 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 9:36:12   
ronja
Aja, še to: v materinski šoli so nam povedali, da je v letu 2006 umrlo v prometnih nesrečah 5 dojenčkov oz. malih otrok in PRAV VSI NISO BILI PRAVILNO PRIVEZANI ali pa sedeži niso bili pravilno nameščeni... To ti da mislit. Če je nekaj tako zelo enostavnega... ZAKAJ ne bi tega naredila? a je tiste pol minute mojega časa (kalbo, jaz mam (zaenkrat) samo 2, pa to traja samo pol minute, ko bojo trije, bo pa minuta, hehe) res toliko vredno? ne vem, jaz svojega časa ne cenim tako zelo, malo razmigavanja pa tudi ne škodi - pa naj bo to sklanjanje nad sedežki ali pa peš hoja, če je zadeva blizu.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 9:37:13   
Anonimen
ronja user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 12:02:32   
barika
 
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ronja user posted image


user posted image


< Sporočilo je popravil barika -- 17.9.2009 12:03:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 12:11:06   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: mlea

Konc koncev ga ne privezujem zato, ker bi jaz slabo, prepočasi ali prehitro vozila, ampak zato, ker je danes vse preveč prepotentnih mulcev, preslepih starcev, prevšečnih mladenk in predvsem preveč neodgovornih staršev na cesti. 


Jaz se pa vezem zgolj iz navade.
Tako se privezem tudi, ce avto premaknem dva metra. Pac navada, se usedem v avto, pripnem pas in prizgem luci. Bejba se je pa tudi navadila in se zdaj priveze sama.

Ko se usedem v avto, ne razmisljam o vseh teh cudnih voznikih, ampak se skoncentriram na voznjo.

Saj vem, brezveze, nic kompliciranja in globoke vseskrbvzbujajoce filozofije.

Ja, sej počasi to preide v navado....
Drugače pa tudi jaz ne razmišljam o čudnih voznikih, vse dokler mi kak norc ne zapre pot ali pa me kje na avtocesti ne prehiti  v škarjice pri 160 km/h. Sory, ob takih situacijah se mi dvigne pritisk....

_____________________________

So what....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 13:47:16   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: blazka


Ena je rekla, da otroka ne priveže, ker ima vrtec 50m stran - zakaj pa ne gresta peš v vrtec?!?! Sploh mi ni jasno...



blazka, pa menda ja ne boš od mame, ki ji je preteško porabit nekaj sekund za pripet otroka, pričakovala, da bo šla 5min peš do vrtca.

Ronja, zelo dobro napisano!

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 13:57:48   
Čebel@
ronja,super napisanouser posted image user posted image

jaz ne speljem,če nismo VSI privezani.......je pa sestra enkar svojga otroka v najin avto(ww lupo) dala na zadnje sedeže postrani(lupinico),da mu nebi sonce svetil v obrazuser posted image user posted image user posted image ....moj mož je bil hud in je rekel ,da ju ne bo vozil okoli,če ne bo lupinica pravilno nameščena in privezana in ga je s težki srcem obrnila-taki se mi pa smilijouser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 14:03:48   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Jaz se nič ne norčujem. In priznavam, da ga do vrtca ne pripnem. Ampak ekstremi, kot so VEDNO, NIKOLI, SAMO JAZ ipd, mi pa ne grejo skozi. Žal.



Vse kar ti lahko rečem je SKRAJNO NEODGOVORNO. Tudi teh 50 m. Oba bi bila pripeta v minutki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 14:53:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pf

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Jaz se nič ne norčujem. In priznavam, da ga do vrtca ne pripnem. Ampak ekstremi, kot so VEDNO, NIKOLI, SAMO JAZ ipd, mi pa ne grejo skozi. Žal.



Vse kar ti lahko rečem je SKRAJNO NEODGOVORNO. Tudi teh 50 m. Oba bi bila pripeta v minutki.



Vem, da je neodgovorno. Linčajte me user posted image  

Od zdaj naprej bo VEDNO pripet.

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 17.9.2009 14:54:45 >

(odgovor članu pf)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 14:58:05   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77



Vem, da je neodgovorno. Linčajte me user posted image  

Od zdaj naprej bo VEDNO pripet.


Meni ni namen te linčati, samo res glej, verjetno sama veš, da lahko pride do nesreče en, dva, tri in veš, da so posledice lahk tudi hude. Ko si najmanj misliš nekje pokne. Jaz sem prejšnji teden imela prometno, par sto metrov preden poberem svojo enoletno hčerko. Skoraj 30 km imam do službe in tik pred domom skoraj se je zgodilo. Ne vprašaj kako me vse boli. HB da male ni bilo v avtu, čeprav je stalno pripasana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 14:58:36   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: pf

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Jaz se nič ne norčujem. In priznavam, da ga do vrtca ne pripnem. Ampak ekstremi, kot so VEDNO, NIKOLI, SAMO JAZ ipd, mi pa ne grejo skozi. Žal.



Vse kar ti lahko rečem je SKRAJNO NEODGOVORNO. Tudi teh 50 m. Oba bi bila pripeta v minutki.



Vem, da je neodgovorno. Linčajte me user posted image  

Od zdaj naprej bo VEDNO pripet.


No daj se potrudi, pa oba zaveži, oziroma se verjetno mali natašek zna že sam.

Linčale so te že. Pa popljuvale, obglodale tudi. Ne skrbi , nobena navadna napsihirana mama ne uide tropu supeRR mamic.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 15:04:58   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Vem, da je neodgovorno. Linčajte me user posted image  

Od zdaj naprej bo VEDNO pripet.


Sej nima veze kaj nam napišeš...nima veze če priznaš, da zavedno delaš napako, nima veze če napišeš, da boš VEDNO pripela otroka...pomembno je kaj boš NAREDILA v zvezi s tem. Pa ne rabiš ne meni, ne nikomur obljubljat, da ga boš pripela. Ne boš naredila tega zaradi nas, super RRmame, ampak za svojega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 15:06:50   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: higuys



Linčale so te že. Pa popljuvale, obglodale tudi. Ne skrbi , nobena navadna napsihirana mama ne uide tropu supeRR mamic.




A tako se debatiranju tu gor reče?

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 15:31:46   
Anonimen
moj je mel zjutraj, ko je šel v službo na tej poti do vrtca že trikrat nesrečouser posted image enkrat se mu je ena k je od vrtca ven šla rikverc, zabila v bok, dvakrat pa dve nista gledali in sta se mu na križišču zabili v rituser posted image male sicer ni blo v avtu, ker midve hodima peš, samo si ne predstavljam, če bi bla? sploh tam, k je fasal v bok, glih na ulini strani, pa da nebi bila privezana.....

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 15:33:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

Linčale so te že. Pa popljuvale, obglodale tudi. Ne skrbi , nobena navadna napsihirana mama ne uide tropu supeRR mamic.



Ma, saj to me ne skrbi, ker mi dol visi, komu grejo lasje pokonci ob pogledu name.user posted image
Dejstvo je, da se zgodi, da ni pripet. Lahko se zgodi tudi med vožnjo, ker se zna sam odpet in tudi pripet nazaj. Itak, da se pripenjamo, tudi do pošte, ki je 100 m stran. Po ulici do vrtca se pa včasih ne. In kadar se mi mudi, raje počasneje vozim, kot hitro hodim. Sicer gremo pa tudi peš. user posted image  In kot sem rekla, mi ta vedno, nikoli ipd ne gre čez. Ker se zgodi.

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 20:18:17   
Anonimen
otrok v varnostnem sedežu lahko sedi tudi spredaj, spredaj pa ima stoenka varnostni pas, tko da za tistih 15 min bi to bila varianta, čeprov načeloma jaz nisem zato, da se otroci vozijo spredaj, čeprov je zakonsko to dovoljeno. se pa prej pozanimaj, kako je s tem na hrvaškem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
17.9.2009 20:29:45   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Mene pa zanima,kaj bi storile,če bi se otrok peljal z staro stoenko,ki nima niti pasov zadaj?Samo za informacijo,ker imamo namen otroka pustit na dopust na Hrvaško,oseba z tem avtom pa nima pasov zadaj,kaj šele avtosedež.Sama sem sicer odločno proti,ampak vseeno bi rada slišala vaše argumente,da se spopadem s tem problemom.Sem zelo vesela,da gre lahko zraven na morje,ampak še spati ne morem,če pomislim,da otrok ne bo niti pripasan kaj šele to da ne bo v avtosedežu.Gre sicer za dokaj kratko relacijo vožnje ( ene 15km)ker prej bo potekala vožnja z vlakom,ampak vseeno prosim za nasvet.Jaz osebno ga ne pustim.Torej se da kaj storiti?Na Hrvaškem nisem zasledila niti zakonika o uporabi avtosedežev,tako da se res ne znajdem najbolje...Bi pa rada,da gre otrok na morje...
Hvala za pomoč!

Lp


Stoenke so imele pred več kot 25. leti not že pasove montirane. Najbrž bo več kot 30. let. Skratka, v tako star avto več ne gre moj otrok, še manj pa v avto brez pasov. Ni varno.

Nisem brala zdaj vseh vmesnih strani, ampak...ko je glih govora o hrvaški. Peljem enkrat 30km/h skozi umag, ustavim na semforju in se s 30km/h vame od zadaj zaleti en turist. Nimaš pojma kako hud trk. BUUM! Noben človek te ne more s tako silo trščit kot si treščen v tistem hipu. Avto je butnilo čez pol križišča naprej (pa na bremzi sem stala!), podvozje zamaknjeno, avto totalka, moj stol je podrlo zadnji stol nazaj, meni je glavo fejst prerukalo, vretence zamaknilo, bila sem podpluta in imam dolgoročne fizične posledice. Moj otrok je sedel za mano. Če ne bi bila v otroškem avtostolu, bi najbolj verjetno pikirala direkt čez šipo na križišče na tla. Kaj bi bilo z njo? Pri bogih30km/h, ko sva mal vandrali po Umagu? Pa niti ni bilo čelno trčenje, hitrosti se niso NIČ seštevale? Tako pa ji ni bilo nič.
Ne ne, nikdar nepripete otroke za niti en sam meter vožnje. Saj v 99,99% ni nič, ampak kaj pa če me na naslednjem ovinku čaka tista nesrečna stotinka? Ne ne, ni vredno moje lenobe. Cena bi bila prehuda.

Vse neumnosti delate zato, ker se ne zavedate, kako silen je udarec v človeka pri trku 30km/h. Nobena roka tega ne zadrži, sploh pa ne otroka v roki. To je udarec, ki te vrže skozi šipo z vso silo ven.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Ali je vaš otrok vedno pripet??
18.9.2009 8:50:44   
ronja
Od zdaj naprej bo VEDNO pripet.

No, evo, odgovor tistim, kaj je namen te teme: da bo čim več otrok čimvečkrat pripetih.

Linčale so te že. Pa popljuvale, obglodale tudi. Ne skrbi , nobena navadna napsihirana mama ne uide tropu supeRR mamic.

Ma, ni tako hudo: vsi delamo napake, eni tu, drugi tam. Veliko jih je lahko usodnih. Fora je samo v tem, da se zaveš, da je nekaj napaka in jo probaš odpravit. Ne pa da zamahneš z roko, saj se ni še nikoli nihče zaletel vame, kaj bi ga vezala za teh 100 metrov.

Mene pa zanima,kaj bi storile,če bi se otrok peljal z staro stoenko,ki nima niti pasov zadaj?

Hm, koliko modelov stoenke pa obstaja? Jaz sem se kar nekaj časa vozila z dvema stoenkama (nobena ni bila mojauser posted image , sem imela samo kolo), pa sta obe imeli pasove zadaj...

Sicer bi rekla isto kot ulla - se mi zdi vseeno bolj varno bit privezan spredaj kot neprivezan zadaj (tudi iz lastnih izkušenjuser posted image ). Neprivezane pa ne bi pustila, ker bi me bilo preveč strah... Verjetno bi raje sama peljala otroke dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?