leda
|
mamo lara, sam trenutno bolj žalostne stvari. čakam zdele,da se moja pupa zbudi, potem pa na infekcijsko. sva pa tole noč preživeli odisejado po našem zdravstvenem sistemu. zvečer se je po pol ure spanja začela namreč čudno krčit (vročino ma itak na polno, skoraj 40 že zjutraj, že četrti dan. antibiotik že tretji dan) in sva šibali direkt na pediatrično. tam so jo sicer takoj vzel naprej, ampak hitro zmagoslavno ugotovili: aha, problem je visoka vročina. torej spada na infekcijsko. pa so naju po dežju pospremili tja. tam prav nič prijazna zdravnica ugotovi, da ma laringitis (mimogrede komaj da kaj kašlja in za laringitis je značilen lajajoč kašelj) torej seveda ne spada k njim, ampak na orl. in je hladno poklicala rešilca in naju poslala par metrov stran. kjer sva v prazni avli čakali pol ure, preden naju je sprejel sicer čisto simpatičen dohtar in rekel po hitrem pregledu: rok, to je angina. in naju poslal domov in dat kri k pediatru. in seveda uro nazaj kličem za krvne izvide in nadomestna pediatrinja (naša ma dons sam zdrave) rekla, jah, hm, levkociti, puf crp. pridte po izvide in nazaj na infekcijsko. oziroma rekla, je, jah, pa sem dala dons možu (je bil najljubši z njo) napotnico, ki velja en mesec in mogoče...tko da sva rabili kar nekaj mojih eksaktnih vprašanj, da sva prišli do tega, da naj gremo dons nazaj....mislim, počas se bom res angažirala, da začnejo na medicini uvajat predmet komunikacije s pacienti in njihovimi sorodniki.
|