|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 9:33:36   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


liliana, maš prav, moja zgovornost gotovo pride tudi od toduser posted image . pa še čisto neumestno: kaj je to "alomehor"?




Sploh ni neumestno......iz Modrega poletja je....pomeni pa mogoče ali nekaj takega, kot imam v spominu....takrat smo vsi to govorili, ker so v Modrem poletju tudi....user posted image je pa res, da je zapisano v stilu piši kao govoriš.....verjetno je originalno nekako A lo mejor......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 10:58:43   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Nisem brala vsega, ampak, zdi se mi, da ste nekatere takoooo pametne, da se kar kadi. Nimate tv-ja, pa bla blabla, pa kakovost življenja gor in dol.... a pišete pa nenormalno dolge poste in pametujete da je joj. Kaka kakovost življenja je pa to? Otroci se sami igrajo, vi pa tipkate do onemoglosti?

kaj bi šele bilo, če bi meli tv!user posted image

Ronja, tebe pa sploh ne razumem.

Se mi je zdela super ideja, zakaj nimate Tv-ja. Imate pa računalnik.In bolj kot te berem, manj te razumem.

Najprej si opisala, da nimate tv-ja, ker namesto, da se zleknete na kavč, pač preživljate čas skupaj. To je super.

Ampak, ko pa pišeš o računalniku, pa opisuješ nekaj popolnoma drugega- da nisi ves čas s punčkama, da hočeš, da se samostojno igrata. Saj to je prav, ampak s tem, kar si v drugem postu opisala, si izničila vse, kar si napisala v prvem.
Sorry, jaz ne razumemuser posted image


Maš prav, res sem čudno napisala. Bom poizkušala razložit:
Ni tako hudo, da bi se počla pred račko in pustila malidve s kupom igrač in to je to (to itak ne bi šlo;). V glavnem pišem, kadar spita ali pa spi vsaj ena. zadnje čase je to več časa, ker sta ves čas nekaj bolni, ker je pač Ronja šla parkrat v vrtec.
Pa tudi, če je recimo katera budna in se igra, to ne pomeni, da se zaprem v sobo in ne šlivim živega boga, pa naj se sami zabavata kot vesta in znata. lahko mi verjameš, da mi potem ne bi zneslo Lejle ujet za lulanjeuser posted image . Recimo včeraj, ko sem pisala enega od teh postov je bila Ronja budna in je sedela zraven mene pri mizi in barvala čmrlja, ki sem ji ga prej narisla, ker si je pač to zaželela. Ji narišem čmrlja, ji pripravim vodenke, čopič, vodo in se vmes pogovarjava, katera barva je katera, pa kako delajo čmrlji, se smejeva, itd... Vmes pa kljucam po račkotu. Ne vem, res nisem več čas z mislimi samo pri njej, samo se mi zdi, da ona tega takrat ne rabi - meni je šlo vedno na jetra, če so mi pod prste gledali, ko sem kaj risala. ko sem naredila, sem pokazala, če me je kaj vmes zanimalo, sem vprašala. Se mi zdi,da Ronja isto dela...

Mogoče pa se motim, ne vem in bi bilo boljše, da bi ju non stop gledala in se samo z njima ukvarjala, sem se že spraševala. Vendar nisem tako prepričana v to, da bi bilo to boljše. V bistvu poznam samo eno mamico, ki je dejansko tega sposobna in to tudi počne. Vendar se mi ne zdi, da bi bila njena sinova tako blazno bolj srečna - ker se kar ornk ravsata, med drugim...

Mislila sem rečt, da se ne ukvarjam ves čas z njima v smislu: "zdaj pa primi to kockico in jo postavi na drugo. Zdaj pa vzemi punčko in ji obriši nosek. Zdaj jo daj pa spančkat. Pridna punčka, lej kako lepo spi." Ne oblačim punčk cel dan, jih pa oblačim skoraj vsak dan, ne berem cel dan pravljic, jih pa berem vsak dan. Sem pa zraven njiju in "pojem", kar Ronja "skuha", zavrtim Lejli vrtavko 100x vmes, če je treba, ker tega se po moje ne bi nikoli naveličala, se grem kuku z Lejlo iza monitorja, recimo,... Ampak včasih rabim odklop - da se ne "pogovarjam" cel dan samo z malčki.

Druga stvar je, da jaz res zelo hitro in slepo tipkam desetprstno. To je posledica par stvari (da je mami prevajalka in sem to občudovala pri njej, da je gledala drugam in kar tipkala dalje, pa da mi je rekla, da se lahko igram s pisalnim strojem, ampak samo, če bom uporabljala 10 prstov, ne samo 2 in pa tega, da bolj slabo vidim in včasih nisem skoz nosila očal in nisem videla tipk, pa se mi ni dalo tok sklanjat in mi je bilo lažje lepo slepo tipkat). mogoče se sliši neumno, samo jaz za en tak post res ne rabim prav dolgo časa. Tipkam enako hitro, kot govorim.

liliana, maš prav, moja zgovornost gotovo pride tudi od toduser posted image . pa še čisto neumestno: kaj je to "alomehor"?

roberta, madona, ko si takole napisala, bi si pa še jaz hišo zaželela, pa sem zaprisežena bloku sicer!user posted image
skratka, ja, tudi če si v bloku lahko živiš kvalitetno in ne vem kaj, ampak je pa potrebno več ogranizacije, časa in enegije za planiranje, ker moraš iti nekam...

To je pa vsekakor res. Samo ko se navadiš, da greš vsak dan ven, pač greš, ni več tak hud podvig... Res pa je, da imamo srečo, da živimo v takem delu ljubljane, kjer je precej narave okoli...

Evo, za ta post sem porabila 6,5 minut (vključno z branjem vaših), sem štopalauser posted image .




ronja , user posted image  priseži , da nisi ena od kerensenih metamorfoz.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 14:29:40   
ronja
mamamajča, nisem vzela kot napad - samo dostikrat so me že isto spraševali kot bina, pa sem se razpisala. Razlika je zame v tem, da če se oni sami samoiniciativno zaigrata, se mi zdi fajn ju pustit (mogoče se pa motim in bi bila res iskreno vesela kakega strokovnega nasveta - ti si vzg., ne?), da se igrata svojo igro, kot jima paše (recimo ko ronja daje punčke spat itd...) Ne bi ju pa rada posedla pred tv/račko..., kadar meni paše met mir samo zato, da mam čas zase (no, zdaj še nisem tako crknjena, pa mi ni treba, bom videla, kako bo ko bo v službiuser posted image ). Ker se mi zdi, da če se otrok sam nekaj igra, je to dobro za domišljijo, če ga pa ti nekam počiš, da maš mir, pa nisem preveč prepričana, da je to fajn zanj. Ne vem, se priporočam za kake smernice, ker sem res malo zmedena včasih.

bina, jasno, da imam slabo vest, kadar nisem prepričana, da je to, kar počnem, dobro za moje otroke. Včasih si zavestno vzamem čas zase, čeprav bi se lahko tačas igrala z njima. Včasih ga enostavno rabim - ko tega nisem čisto zavestno delala, sem precej preveč shujšala in posledično skup padala, kar pa tudi ni glih dobro zanju. (to lahko preveriš tu gor, ko sem spraševala, kako jest in spat z dvema malima in so me punce lepo najurile, da sem blesava - in imele - kot vednouser posted image - prav).

Se pa jasno zamislim, če mi kdo reče, da ne skrbim dobro zanju - a ti se ne bi? In če hočem dobit ene pametne odg. je najboljše, da opišem, kako je - ker potem bojo ocene najbolj točne. Sem bila pa zmedena, priznam - ker večinoma mi ljudje očitajo ravno nasprotno: da se preveč ukvarjam z njima - tako tisti, ki me poznajo osebno kot nekateri tu gor. Zato mi zdaj ni več nič jasnouser posted image .
Zdi se mi, da ravno zapuščeni nista, bi se pa lahko več ukvarjala samo z njima, to pa definitivno. ne vem pa, koliko bi bilo najboljše.

lilijana, hehe, a veš, da sem celo vedela, kaj je Modro poletje, se spomnim, da sta bila 2 fanta, pa 2 sestri, a ne? Al nekaj takega? Vsi so to gledali, sem vse zvedela, ko smo cucke sprehajale punce iz iste ulice, hehe.
a lo mejor - ja, to bi pa razumelauser posted image , se vidi, da sem bolj knjižni tip, hehe.

uškinamama, prisežem. Kerensa mi je simpatična, vendar imava glede marsičesa čisto nasprotno mnenje (jaz nimam pojma o modi, ona pa ne o kuhi, recimouser posted image ). Napiši mi mail naslov, pa ti pošljem link s slikcami (tu jih ne objavljam), pa se boš lahko na lastne oči prepričala, da nisem ista, hehe.user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 15:01:31   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


lilijana, hehe, a veš, da sem celo vedela, kaj je Modro poletje, se spomnim, da sta bila 2 fanta, pa 2 sestri, a ne? Al nekaj takega? Vsi so to gledali, sem vse zvedela, ko smo cucke sprehajale punce iz iste ulice, hehe.
a lo mejor - ja, to bi pa razumelauser posted image , se vidi, da sem bolj knjižni tip, hehe.





Ne, bile sta dve prijateljici Bea in Kristina.....pa dva fanta.....Pancho in Javi, oba zaljubljena v Beo....pa še dva mala fanta Tito in Piranja.....pa Chankete.....in ena gospodična Julija......mogoče sem kako ime zgrešila......user posted image

Sem se sedaj malo spet nostalgično spomnila starih nadaljevank.....verjetno me ti, Ronja bolj težko razumeš.....saj drugače se spomnim tudi tega iz otroštva, kako smo se na vasi Odpisane igrali......



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 15:49:42   
ronja
pa dva fanta.....Pancho in Javi, oba zaljubljena v Beo...

ja, to mi je pa nekaj znano. Samo sem mislila, da sta bili sestri, sem nekaj zamešalauser posted image . Baje je bila to super nadaljevanka.

hehe, ma super te razumem: saj vidiš, da mam Ronjo na avatarju - obožujem to knjigo! Pa smrkce posteljnino imam tudi še vedno, trenutno jo mava na pojstli, hehe. pa risanke na splošno obožujem (tadobre, seveda) - celo toliko, da sem se naučila risat risane junake (in potem po naključju celo dobila eno tako delo, hehe). Tak da nič proti risankam kar tako! Šreka obožujem! Nostalgijo mam pa po dnevih, ko sva ga lahko šla v kino gledat, hehe. no, saj čez par let ne bo problem it gledat risankeuser posted image .

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 16:50:24   
Nenya
Ronja s tvojimi nasveti drugim se v veliki večini primerov strinjam, vidim tudi, da se vedno trudiš da jih karseda detajlno razložiš.

Ampak opažam da so tukaj na RR zadnje čase same virtualne ubeRR mamice, ki nas navadne smrtnice dol tlačijo.
Pišem o mamah katerih otroci jejo le bio hrano - zgleda majo doma bio kmetije kjer pridelujejo (žita, zelenjavo, sadje, začimbe) in redijo vse kar dajo v lonec, vključno z mlekom, mesom itd., vse kar kuhajo naredijo od nule same, nikoli ne uporabljajo kupljeih polivk, hrenovk in še kaj hujšega za otroke. So tudi izredno podkovane o vzgoji in preživljanju kakovostnega časa z otroki.

Jaz delam podobno kot ti, trapasto se mi zdi kar naprej rinit v tamalidve z enimi predlogi igre in dejavnosti, ki se predvsem MENI in STROKOVNJAKOM zdijo primerne za njuno starost. Popularno je učenje črk, številk, (ulomkov, integralov, jedrske fizike) itd. Meni je pomembno, da se znata sami zaigrat, če me povabita zraven se rada odzovem, da ne stojim vedno nad njima in nadzorujem vsak njun gib in usmerjam njune igre. Logično je seveda da si ubeRR mati ne sme vzeti časa zase, če je glede kuhanja in čistoče hiše vse postorjeno in otroci spijo, pa naj se loti oblikovanja 'projektov' za svoje otroke za naslednji dan. MISLIM HALO!!??

Glede TV-ja je meni najbolj blizu rešitev, ki jo prakticira kolegica, živijo v 2. nadstropju družinske hiše in v dnevni sobi nimajo ne televizorja, ne računalnika. Vsa ta mašinerija je v pritličju. Rekla mi je da tako njene 4 hčerke, gredo dol gledat in delat na rač le stvari, ki jih res zanimajo, ker se jim za vsako bedarijo ne da hoditi dol.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 17:04:15   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya




Jaz delam podobno kot ti, trapasto se mi zdi kar naprej rinit v tamalidve z enimi predlogi igre in dejavnosti, ki se predvsem MENI in STROKOVNJAKOM zdijo primerne za njuno starost. Popularno je učenje črk, številk, (ulomkov, integralov, jedrske fizike) itd. Meni je pomembno, da se znata sami zaigrat, če me povabita zraven se rada odzovem, da ne stojim vedno nad njima in nadzorujem vsak njun gib in usmerjam njune igre. Logično je seveda da si ubeRR mati ne sme vzeti časa zase, če je glede kuhanja in čistoče hiše vse postorjeno in otroci spijo, pa naj se loti oblikovanja 'projektov' za svoje otroke za naslednji dan. MISLIM HALO!!??


s tem se strinjam.

kje je pa to katera napisala????

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
25.11.2009 18:40:46   
Nenya
Mislim da je Ronja pisla da je zanjo en mini relax oz čas zase če lahko tipka na RR, pa so jo ene napadle da potem ni kakovostno s svojima hčerkama, čeprav je fizično prisotna.

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
26.11.2009 15:27:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Mam samo eno vprašanje.
Na raznih forumih se najde veliko mamic, ki povdarjate, da doma nimate Tv-ja, kar spoštujem.
me pa zanima razlog za to- a je to kakšno osebno prepričanje, finance,....?





Imajo pa računalnik user posted image


in ne samo enega. na enega se priklopim sama, na drugem pa tamal do onemoglosti gleda risanke.user posted image  aja, zdaj smo ravno dobili tv (brat se je preselil, pa nam ga je podaril). nismo ga pa imeli, ker smo ga med renoviranjem stanovanja deportirali in zaradi lenobe nikoli več prinesli nazaj. user posted image
mamamajča, zadovoljna?user posted image

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Koliko risank na dan je še OK?
26.11.2009 18:21:03   
mamamajča
izjemno zadovoljna, hvalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?