|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pričakujem preveč?
26.1.2010 21:43:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Draga Lilijana in podobno misleče, ne mi zamerit, ampak ali ste sploh dobro prebrale avtoričin post...očitno ne, ali pa ga ne razumete.


Prebrala sem ga.....res da samo enkrat, vendar ga razumem.......user posted image



Tudi jaz sem prebrala in razumem.... tudi tvoje sem prebrala in govoriš o popolnoma istih rečeh kot prva avtorica - ne razumem pa vajinega dojemanja sveta. Kakšne čudne predstave, res so mi čudne. Ne moreš zahtevat, da ima nekdo enaka čutenja in odzive kot ti. Kaj pa potem, če je crkjen po službi, pa mu ni najprej za k otroku zavit, pa bi raje najprej k sebi prišel? Kaj pa potem, če zanj ostali svet ne neha obstajati, tako kot tebi, s prihodom otroka, zakaj bi to bilo narobe? Kaj pa potem, če ne dela z otrokom na tvoj način? Kako lahko iz tega sodiš, koliko ga ima rad? Kako mu lahko to zameriš še leta dolgo? Ne, oprosti, ne štekam, če me tepeš ne. Meni se zdi to posiljevanje z načinom odzivanja in čutenja. Samo tvoj način je pravi in nekaj dokazuje, vsi ostali pa so zanič?????user posted image user posted image  Sori, če je kaj egocentrizem, je ravno to.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 11:04:06   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ti si naredila iz tega vojašnico, ne pa toplega doma. Pa mi verjemi, da vem o čem govorim, ker mam doma tri otroke.
Sprosti se, skuliraj se in bo takoj bolje. Tvoj mož bo v sproščenem okolju dosti bolje funkcioniral, verjemi mi.

Ojoj, Kalbo, mislim, da ni point v tem, da je ona naredila kao vojašnico doma, ampak da se njenemu dedcu resnično nič ne ljubi potruditi! Saj nikjer ne piše, da je samo tako prav kot ona pravi...ves čas samo poudarja da on ničesar ne naredi sam od sebe ampak le iz ljubega miru in še to z glavo v oblakih....Ja, pa topel dom in bla bla bla...ona bi se morala skulirat in bit vsa sproščena , vesela in ah in oh, med tem ko on po službi pride domov in otroka ( in verjetno tudi njo) na celi črti ignorira...aja verjetno bi se možek bolje obnašal v sproščenem okolju... revček. A si se mogoče vprašal, da se bi ona prav rada sprostila in skulirala, pa se ob takšnem partnerju ne more? Verjemi mi , da bi se verjetno prav rada in da gre tudi sebi na živce, kadar se spravi nad partnerja...Vendar...ima očitno on preveč dela sam s sabo, ali pa se mu ne zdi vredno, da bi se potrudil...
MateOjino mnenje mi je bližje, pa tudi bolj realno se mi zdi...




A dej. Zate je zahteva po poznavanju imena pediatra normalna, pa pisanje postopka previjanja na listek? Meni ni in se mi zdi ženska rahlo usekana in mi ni čudno, da ima mož tak odziv, konec koncev ne skrbita za vesoljsko postajo, ampak za dojenčka.
Za tole situacijo sta v prvi vrsti kriva oba in tako sem ji tud napisal. Naj poizkusi bolj sproščen pristop tako do nege, kot do svojega deca, pa bo stvar lahko bistveno drugačna. Kje pa piše, da tipu dol visi za dete. Mogoče tega samo ne pokaže na način ki si ga je ona splanirala v glavi.

Pa še to. Svojega prvega sem do njegovega prvega leta previl večkrat, ker se mi je pač zdelo da to moram, priznam pa, da mi je bilo veliko ljubše če je to opravila žena. Tamalo in zdaj najmlajšega sem pa do prvega pol leta previl tolikokrat kot prešteješ na prste ene roke. Veliko rajši previjam večje, ker se mi zdi, da bi tisto štruco malo polomil, pa še na popek je treba pazit.... Pa je previjanje otroka na gosti hrani mnogo neprijetnejše, kot novorojenčka. Zanimivo je tudi, da se mi obrne vsakič, ko nesem kahlo polno dreka v WC (pa nesem vsak dan vsaj tri), previt do vratu usranega enoletnika mi pa ni bil problem. Pri ženi je ravno obratno, tko da ljudje smo si različni in vojaški dril pri negi je nekaj najslabšega.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 27.1.2010 11:10:55 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 20:15:35   
misamuk
Evo punce, se vam spet oglašam. Najprej hvala 100x za vsa mnenja, sem jih resno prebrala in se zamislila.
Najprej par pojasnil: moj mož vsak večer dete nahrani (rižko), skopa in zrihta v pižamico. Za vikende jo ene jutro/dopoldne prevzame on, da se jaz lahko naspim. Za kopanje ne rabi pisnih navodil, za previjanje tudi ne user posted image . Potem pa se neha. 5mesecev že zjutraj v nedeljo on vstane, da jo zrihta in me ON prosi za listek z navodili. Ker še vedno ne ve, kaj z njo počet. Koliko mleka pripravit, kdaj jo previt (kako zna, kdaj pa ne, pa je bilo dete tudi od 7h zvečer do 12 dop v polulani plenici, skasiralo vnetje ritke), kdaj gre mala dop spat, kdaj ma dop malco (aja, jo ima??), kaj je, koliko (ne, 1 jabolko ni dovolj, in ja, joka zato, ker je še lačna), ja ima tudi kosilo, morda bi bilo fajn dat kaj skuhat. Vse to zveni morda smešno, ampak ko človek to opravlja 5 mesecev zapored VSAKO nedeljo, bi bilo iluzorno pričakovati, da si bo po ene 10-ih nedeljah zapomnil, kaj se z otrokom dela? Ja, naredi napako, saj ne moreš vedet, ampak ko te prosim, da drugič naredi to in to (daj 2 jabolki), ne bit užaljen, ampak si zapomni. Ne pa, da me še vedno vsako soboto zvečer prosi za listek. Vidite, to me moti. Za boga milega, za tvojega otroka gre, za njegove osnovne potrebe, pa si ne moreš zapomnit, kdaj ma malco dopoldne? Po 5 mesecih???
Ja, vedno obstaja možnost, da ga pustim, da sam ugotovi, kaj in kje ga je polomil. To sem parkrat probala, pa mu ni svanulo, da bi naslednjič naredil pravilno.
Ampak žal ne mislim uporabljati otroka za to, da njega po n-tih poskusih naučim lekcije/ga naučim biti oče. Zakaj za vraga bi morala tvegat, da mi prehladi otroka, zato, da se lahko nauči na lastnih napakah? Zakaj ni dovolj, da 1x rečem: "otroku potipaj nogice, če ima hladne, daj copatke" pa to potem velja za vselej in vekomaj? Zakaj si takih "navodil" ne želi zapomnit?
Moj princip je, da otrok nikoli ne sme (pri osnovnih zadevah: hrana/spanje/suha ritka/žeja) občutit, da je eden od staršev odsoten. Vseeno mi je, kaj ji natakne za oblečt, tudi če ji pozabi pleničko dat gor (ja, se je zgodilo), mi je smešno, ampak a se res ne da zapomnit, da je kosilo ob pol enih???
Kar se tiče vojaškega drila: priznam, sem pristaš reda. Z malo sva vzpostavile rutino dokaj zgodaj. In ta rutina mi je omogočila da v moji oskrbi od 1.meseca dalje (ko sva pač ugotovili, kako funkcionirava, kaj ji paše) mala skoraj ni nikoli jokala, da je lačna, ni nikoli jokala, ker bi bila žejna, ni nikoli jokala od zaspanosti, ni nikoli rabila uspavanja. Tik preden je lačna dobi obrok, redno dobi za pit, spat hodi ob tej in tej uri, ko še ni preveč zmatrana, da bi postala tečna, za nočno spanje se jo odloži v posteljico, poljubčka in gre ven, dete takoj zaspi. Seveda priznavam možnost, da je temu tako, ker je ona pač tak otrok in najina rutina ne igra pri tem velike vloge, ampak za kaj za vraga bi tvegala?
In vse kar pričakujem od moža je, da POZNA to rutino. Absolutno mu je ni potrebno izvajat, ker sem večino časa jaz z njo. In z največjim veseljem mu NE BI pisala navodil, mu jo dala v naročje in rekla okej šibam se vidimo čez 6ur. In odšla z mirnim srcam, ker bi vedela, da VE.
In dejstvo je, da sem vse to pripravljena deliti z njim, velikokrat sem mu povedala/razložila, samo toliko, da bi vedel. Pa se mu ne zdi vredno zapomnit. TO je tisto, kar me pekli, kar me žge. Zakaj se mu ni vredno zapomnit stvari od katerih je odvisno preživetje IN dobro počutje njegovega otroka?
Kar se tiče koša plenic, plenic, fiziološke... ja, saj vse to jaz opazim in uredim, ampak vsakič?? Samo jaz? Umazano plenico odloži NA koš in mu ne svane, da bi ga kasneje šel spraznit in odnest.
In, da ne bo pomote: večerno hranjenje in kopanje opravlja on zato in samo zato, ker sem jaz to zahtevala, ne ker bi želel. On bi raje v tem času ležal pred TVjem. Če se mene vpraša bi njegov idealni dan potekal tako, da pride iz službe, se lahko za 1uro zlekne na kavč, da se odpočije, se nato 15min ukvarja s tamalo, nato pa spet počivanje dokler ne gre mala spat. Aja, in zvečer seveda živahen seks s svojo ženko. Ker on je utrujen, ker hodi v službo. Ko mu probam pojasnit, da naj razmisli, kaj se bo zgodilo, ko se tudi jaz vrnem v službo in bog ne daj, še jaz začnem tako razmišljat, kaj bo z otrokom? Se bo sam rihtal, ker bosta oba starša utrujena?
Velikokrat, ogromnokrat me spreleti, kaj če se mi kaj zgodi. Bodimo realni, mala ne bi umrla, to mi je jasno. Bi pa s svojim nevedenjem vsekakor absolutno porušil njeno dobro počutje. Zato, ker se mu ne zdi vredno ZAPOMNIT, kako dete funkcionira? Pa jebela cesta, sej to res ni upravljanje vesoljske postaje, kot je ena napisala (sicer v drugačnem kontekstu). Saj ne pričakujem, da bo vedel IN delal IN znal, vse kar jaz (ker sem le več z njo). Ampak da ne ve niti 5% o funkcioniranju otroka, mi je pa mimo. Kljub vsem listkom/navodilom/razlagam/prošnjam. Če vam zdajle povem, da ima mala obroke ob 7.30, 9.30, 12.30, 16.00 in 18.30, a bi si uspele to zapomnit?? Če vam zraven še rečem recimo: 7.30 mleko, 9.30 2 kosa sadja, itd... je to že vesoljska postaja? In če rečem, previj po obroku in ko se pokaka, pazi na mrzle nogice, daj ji redno pit, spat gre ob 10.30 in 13.30? Je že preveč? In če pridem domov in vprašam, če je kakala, pa se ne spomni???
Priznam, da sem včasih preveč zategla in ja, velikokrat mislim, da je samo moj način pravi, ampak...kako naj pojasnim... sprejela bi tudi njegov način, če bi le prišel iz glave in iz srca, ne pa iz občutka "morati". Če bi ji za kosilo dal jest svinjino, bi se nasmehnila, kljub temu, da je kao še ne smejo (klinc, je vsaj dobila obrok ob približno pravi uri v dovolj veliki količini). Ampak pri njemu je bolj: aja, kosilo?
Sorry punce, malo sem se razpisala, bolj da se spiham, kot kaj drugega. Hvala res še enkrat za vsa mnenja, bom se probala tudi jaz porpavit, tam kjer sem se v negativnih mnenjih našla.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 20:32:34   
mika
Misa, sedaj sem se pa res nasmejala. Daj popusti malouser posted image .

Pa sej ti pravi, da mu napiši listek. Če si ne zapomni, si pač ne. Tega ne počne vsak dan, tako kot ti in ne razmišlja o tem. Ti pa in so ti te zadeve samoumevne.

Moj je men rekel, da mu naj pripravim, kaj bosta jedla, pa se mi ni zdelo nič čudno.

Jaz sploh nimam občutka, da tvoj nima volje do otroka. Dela pa isto kot moj(tušira, previjal jo je, hranil z navodili, ki jih je tud sam hotel), pa je men moj zlati možuser posted image . Dobro...smeti so 'njegovo opravilo', tega ne pušča, ampak jaz njemuuser posted image .

veš, če bi tvoj bil nesramen, pa ne bi hotel nič naredit, pol bi te razumela. Tako pa hoče samo navodilauser posted image in nič druga. To pa sploh ni grozno.


< Sporočilo je popravil mika -- 27.1.2010 20:38:10 >

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 20:38:49   
Anonimen
Madona, no, mene je kar panika zagrabila user posted image . Malo si obsedena s kontrolo, a veš user posted image .

On je on in ti si ti. Vsak ima svoje navade, želje, potrebe, vrednote. Ti daj otroku to, kar se tebi zdi pomembno, njemu pa pusti, da si odnos do hčerke razvije po svoje. Vse kar pišeš, je, kako bi ti rada, da on naredi. Po tvojih predstavah in reglcih. Ampak on ni ti in njemu so pomembne druge stvari. Hčerka bo imela očka in mamo ali pa mamo in kopijo mame.Tebi ni potrebno njega učit postati očka, to naj postane posotopoma, sam, ne s tvojim vtikanjem.

BTW: mene je dragi ravnokar vprašal, če naša mlajša 10-mesečnica lahko pije mleko in je mandarino. Pa je super očka, daje jima vse tisto, kar jaz ne.

(odgovor članu misamuk)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 20:43:27   
bumerang
Jaz bi ti sicer še enkrat napisala tisto, kar sem ti že...

ampak, zakaj pa teh listkov ne plastificiraš in jih zalepiš na kuhinjske omare?

Kako pa kaj sodeluje pri ostalih domačih opravilih? In koliko v planiranju skupnega prostega časa oz. vsega časa, ki ga ne preživi v službi? Se sploh kdaj drugega pogovarjata kot to kako se otroka rihta?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 20:47:31   
Ulla80
če naša mlajša 10-mesečnica lahko pije mleko in je mandarino. Pa je super očka, daje jima vse tisto, kar jaz ne.


mleko in mandarine user posted image user posted image

user posted image user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 21:47:16   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Madona, no, mene je kar panika zagrabila user posted image . Malo si obsedena s kontrolo, a veš user posted image .

On je on in ti si ti. Vsak ima svoje navade, želje, potrebe, vrednote. Ti daj otroku to, kar se tebi zdi pomembno, njemu pa pusti, da si odnos do hčerke razvije po svoje. Vse kar pišeš, je, kako bi ti rada, da on naredi. Po tvojih predstavah in reglcih. Ampak on ni ti in njemu so pomembne druge stvari. Hčerka bo imela očka in mamo ali pa mamo in kopijo mame.Tebi ni potrebno njega učit postati očka, to naj postane posotopoma, sam, ne s tvojim vtikanjem.

BTW: mene je dragi ravnokar vprašal, če naša mlajša 10-mesečnica lahko pije mleko in je mandarino. Pa je super očka, daje jima vse tisto, kar jaz ne.



Se strinjam. Čist enako sem že napisala v prvem postu - ti hočeš mamo poleg sebe, ne partnerja. In mene bi ubila, če bi zahtevala, da otrok je samo ob določenih urah in točno tiste reči, ki jih ti zahtevaš in še bolj bi me ubila, če bi zahtevala, da vse to vem na pamet ali da se igram z otrokom na tvoj način, ali da ti poročam, a je kakal otrok ali ne.... ali karkoli drugega podobnega. Pa sem mama, ne fotr. Pa rada imam relativni red, ap moji froci so tudi imeli neko približno rutino, ampak takle vojaški dril pa ne. Tako da te ne razumem. Od tega, kar si ti napisala NI!!!!!! štekaš, ni odvisna sreča ali še manj dober razvoj tvojega otroka. Napačne predstave imaš. Še najmanj pa razumem, kako lahko napišeš, da te skrbi, d a ne bi znal poskrbet za vajinega otroka, če se tebi kaj zgodi. Malo se zamisli no. Ne pustiš ga biti fotr. In če bi se ti odmaknila iz kakršnegakoli razloga, bi on ugotovil, kako je fajn biti fotr, saj bi imel možnost delat sproščeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 22:04:37   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk
Če vam zdajle povem, da ima mala obroke ob 7.30, 9.30, 12.30, 16.00 in 18.30, a bi si uspele to zapomnit?? Če vam zraven še rečem recimo: 7.30 mleko, 9.30 2 kosa sadja, itd... je to že vesoljska postaja? In če rečem, previj po obroku in ko se pokaka, pazi na mrzle nogice, daj ji redno pit, spat gre ob 10.30 in 13.30? Je že preveč?


Iskreno povedano, je preveč. Kaj bo v resnici hudega, če bo mala dobila tisti drugi obrok ob 9:50?
Saj ti verjamem, da imaš pogruntan optimum ravnanja s svojim otrokom. Moraš pa tudi razumet, da nihče drug ne bo nikoli delal z njim točno tako, kot ti želiš. V vrtcu verjetno ne bodo celega dneva njenemu urniku prilagodili. Če ga boš dala babici v varstvo, te bo samo nekam poslala, če ji boš zraven še taka podrobna navodila priložila.
Odločit se moraš med tem, da izključno ti skrbiš za otroka, in tem, da se enostavno sprijazniš s tem, da bodo drugi to naredili drugače.

Ena navodila so res samoumevna. Previj otroka, daj mu za pit, pazi da ga ne bo zeblo,... Ampak ti zraven dodaš še toliko drugih pravil, da se človek res ne znajde.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 22:11:27   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

če naša mlajša 10-mesečnica lahko pije mleko in je mandarino. Pa je super očka, daje jima vse tisto, kar jaz ne.


mleko in mandarine user posted image user posted image

user posted image user posted image



user posted image Z maminim dovoljenjem user posted image .
Saj po svoje se mi kar smili. Svoje čase je prišel iz službe, se v miru preoblekel, povečerjal, pocrkljal tamalo, midva sva kakšno rekla, zdaj pa še skozi vrata ne stopi, ko mu prva že leze v naročje in razlaga, kaj je počela, druga ga vleče za hlačnico in vriska, pes se mu motovili med nogam, večerja lahko šele, ko gresta mali spat,... jaz svojega lubčka za pozdrav dobim šele čez ene pol ure, ko se mu uspe prebiti mimo igrač in vreščečih otrok user posted image .

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pričakujem preveč?
27.1.2010 23:45:22   
SINEJA
Ali ti to resno misliš?Res imaš "vojaški režim".Nikoli nisem otroka hranila točno ob določeni uri ampak takrat ko je bil lačen,kar je z svojim obnašanjem(ko še ni znal govorit)tudi pokazal(jok,nelagodje....)Takrat pa hitro "papica",plenico sem menjavala po potrebi ne v točno določenem času.Moram reči,da sem bila pri vzgoji dokaj izi in se nisem držala nekih načel kot pijanec plota(sm,da sem pri prvem otroku bila stara še ne 21let.Pa sta sedaj že oba gimnazijca,moram reči, da dokaj dobro vzgojena,da imata neke delovne navade .
Zdi se mi,da boš v svojih strogih načelih morala malo popustiti,ker ko bo porodniški dopust minil boš otroka verjetno dala v varsto oziroma v vrtec.Tam pa verjemi mi ne "špilajo" tako kot ti igraš.Poskusi otroka en dan pustit možu in verjemi mi da se bo prav dobro znašel.Verjetno ne bo dobil obroka ob točno določeni uri,sigurna pa sem da otrok ne bo lačen in da ga bo tudi previl,ko bo za to potreba.
Na začetku si napisala,da ne ve imena pediatra.Moram reči,da tudi moj ni nikol vedel  kdo je otrokov zdravnik pa je bil in je še zelo dober očka.Vdrugi nosečnosti sem bila dva meseca v bolnišnici.Hčera je bila takrat stara 2 leti.Takrat me je bilo malo strah kako se bo znašel.Pa se je odlično.Tudi k zdravniku jo je peljal,celo k frizerju(kjer je bil baje pravi šov).Skratka svetujem ti,da daj možu malo več svobodne volje pri vzgoji vajinega otroka.Veš to si jaz predstavljam tako.Naprimer,če ti nekdo  non stop stoji za vratom in pravi,to ni dobro tako ampak to moraš naredit tako,boš izgubil vso voljo in vse naredil še slabše.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 7:51:27   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Evo punce, se vam spet oglašam. Najprej hvala 100x za vsa mnenja, sem jih resno prebrala in se zamislila.
Najprej par pojasnil: moj mož vsak večer dete nahrani (rižko), skopa in zrihta v pižamico. Za vikende jo ene jutro/dopoldne prevzame on, da se jaz lahko naspim. Za kopanje ne rabi pisnih navodil, za previjanje tudi ne user posted image . Potem pa se neha. 5mesecev že zjutraj v nedeljo on vstane, da jo zrihta in me ON prosi za listek z navodili. Ker še vedno ne ve, kaj z njo počet. Koliko mleka pripravit, kdaj jo previt (kako zna, kdaj pa ne, pa je bilo dete tudi od 7h zvečer do 12 dop v polulani plenici, skasiralo vnetje ritke), kdaj gre mala dop spat, kdaj ma dop malco (aja, jo ima??), kaj je, koliko (ne, 1 jabolko ni dovolj, in ja, joka zato, ker je še lačna), ja ima tudi kosilo, morda bi bilo fajn dat kaj skuhat. Vse to zveni morda smešno, ampak ko človek to opravlja 5 mesecev zapored VSAKO nedeljo, bi bilo iluzorno pričakovati, da si bo po ene 10-ih nedeljah zapomnil, kaj se z otrokom dela? Ja, naredi napako, saj ne moreš vedet, ampak ko te prosim, da drugič naredi to in to (daj 2 jabolki), ne bit užaljen, ampak si zapomni. Ne pa, da me še vedno vsako soboto zvečer prosi za listek. Vidite, to me moti. Za boga milega, za tvojega otroka gre, za njegove osnovne potrebe, pa si ne moreš zapomnit, kdaj ma malco dopoldne? Po 5 mesecih???
Ja, vedno obstaja možnost, da ga pustim, da sam ugotovi, kaj in kje ga je polomil. To sem parkrat probala, pa mu ni svanulo, da bi naslednjič naredil pravilno.
...
...


Še vedno ti pravim, da nimaš doma vesoljske postaje, ampak otroka. Po temle sestavku se čudim, da mož sploh še zdrži pri tebi. Obisk kakega terapevta bi ti prišel zelo prav. Aja pa moški sem....

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2010 7:52:52 >

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 7:53:53   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mika


veš, če bi tvoj bil nesramen, pa ne bi hotel nič naredit, pol bi te razumela. Tako pa hoče samo navodilauser posted image in nič druga. To pa sploh ni grozno.



Logično, da hoče navodila, pa štoparico, pa tehtnico rabi, če se jih hoče držat.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2010 8:02:11 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:11:22   
misamuk
Spoštovani kalbo,

Hvala za mnenje o terapevtu, bom resno razmislilauser posted image user posted image
Sicer pa, če je zate red pri otroku vojaški dril, potem se tukaj pač razlikujeva v mnenjih. Verjetno si tudi sam kdaj vprašal ženo, kdaj otrok je, če ti ga je pustila recimo za cel dan. Ali pa si morda to že vedel? In kar se tiče štoparice, daj no. Zaradi mene jo lahko previja pol ure, hrani pa 1 uro, važno, da se spomni oboje naredit, preden otrok besno joče od lakote ali vnete ritke (in ravno zato mu dam približne ure, da se temu izognem, ker se je že zgodilo, pa ga ni izučilo).
Kar pa se tiče vrtca. Tam imajo njihov red (ja, RED), ki se ga držijo in bo seveda veljal tudi za moje dete.
Vsem ostalim (mika, gina, ajsek, ankica,...) hvala za mnenja in nasvete, bom razmislila.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:13:30   
mika
Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:16:11   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke


grem po kavo...prebrala sem kalbo je razvezan...



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:21:06   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke


grem po kavo...prebrala sem kalbo je razvezan...




intravenoznouser posted image ?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:25:24   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke


grem po kavo...prebrala sem kalbo je razvezan...




intravenoznouser posted image ?



oralno user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:56:42   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Spoštovani kalbo,

Hvala za mnenje o terapevtu, bom resno razmislilauser posted image user posted image
Sicer pa, če je zate red pri otroku vojaški dril, potem se tukaj pač razlikujeva v mnenjih. Verjetno si tudi sam kdaj vprašal ženo, kdaj otrok je, če ti ga je pustila recimo za cel dan. Ali pa si morda to že vedel? In kar se tiče štoparice, daj no. Zaradi mene jo lahko previja pol ure, hrani pa 1 uro, važno, da se spomni oboje naredit, preden otrok besno joče od lakote ali vnete ritke (in ravno zato mu dam približne ure, da se temu izognem, ker se je že zgodilo, pa ga ni izučilo).
Kar pa se tiče vrtca. Tam imajo njihov red (ja, RED), ki se ga držijo in bo seveda veljal tudi za moje dete.
Vsem ostalim (mika, gina, ajsek, ankica,...) hvala za mnenja in nasvete, bom razmislila.


Tvoj red je definitivno vojaški dril in čisto pošteno ti povem, da bi se mi pri taki ženski kot si ti zmešalo. Ko berem tvoje sestavke mi gredo lasje pokonci. Glavo grem stavit, da bosta čez nekaj let oba hčerka in mož bežala od tvojega drila.
Otrok rabi v prvi vrsti toplino in pri tvojem drilu za te stvari zmanjka časa. Pri mojih treh mulcih bi se blo pa tvojega drila nemogoče držat, pa ti lahko iz prve roke povem, da je najmlajši zelo zadovoljen in vesel otrok, pa mi verjemi, da mora marsikdaj potrpet nekaj minut, tako zjutraj, ko je treba starejša dva v vrtec dostavit kot zvečer, ko dva norčka spravljamo spat.

PS: Lahko se ti zdi nasvet s terapevtom še tako nor, pa je bil bolj na mestu, kot se zavedaš.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 8:57:31   
alička
Po tvojem drugem postu (avtorica teme) berem, da si obsedena z redom. A ti misliš da je tvoj otrok vsak dan točno ob isti uri lačen, zaspan, pokakan , polulan? A si ti vedno žejna ob 9.30?
Ne pretiravaj, otroku daš jesti ob približno enakem času (moja je včasih tudi kakšno malico spustila, ker jo je prespala recimo in kaj pol?).
Opusti ta vojaški dril - kot so že druge napisale, v vrtcu ali v varstvu to tudi ne bo laufalo po tvojih listkih in po tvojem urniku- in vsem trem bo lepše in lažje!

< Sporočilo je popravil alička -- 28.1.2010 8:58:05 >

(odgovor članu SINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:17:42   
Anonimen
Miša, si kdaj pomislila, da te za vsako stvar vpraša 10x zato, da bo vsaj približno naredil po tvoje, da bo ja čim bolj zadel to, kar je tebi prav? Pa čeprav je več poti do rešitve in bi čez nekaj časa tudi on naredil s hčerko povsem svojo rutino in bi ji pokazal, da se lahko zadeve ureja tudi drugače, kot jih mama?

Napiši mu tisti listek s približnim urnikom, kaj je in koliko, prespi nedeljski dopoldan in jima pusrti, da ustvarjata skupaj, pa če bo še tako katastofalno. Bolj kot to, da ima otrok polulane hlačke je pomembno, da se med njima razvije pristen odnos. Saj čez kakšno leto bo pa mala začela protestirat, ko jo boš začela hranit, preoblačit, brat pravljico, ker to očka zna bolje (ali bolj zanimivo, zabavno, če že ne bolje).

Rutina in red je fajn. Ni pa se je treba držat kot pijanec plota in predvsem vsak ima svojo.

(odgovor članu alička)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:18:45   
misamuk
"Otrok rabi v prvi vrsti toplino in pri tvojem drilu za te stvari zmanjka časa." by kalbo
Oprosti ampak tole je pa naravnost nesramno. Tako kot jaz ne sodim tvoje ljubezni do otroka te prosim, da tudi ti ne sodiš moje. O vsem ostalem se lahko pogovarjamo, z veseljem sprejmem kritiko, o tem kaj čutim do lastnega otroka in koliko in kako ji to pokažem, pa mi ne boš solil pameti.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:42:33   
Nenya
Ne vem zakaj avtorico tako napadate. Očitno ste pozabili kako je ko maš prvega otroka in misliš, da če boš naredl kaj 'narobe' bo imelo grozne posledice. Lahko ji je soliti pamet potem ko imaš več otrok in se že 'veteran' na začetku smo se pa vsi lovili.
Strinjam se, da se rutine ni treba držati do minute, ampak res je tudi to da je vse naše življenje običajno nekakšna rutina, zajtrki, kosila, večerje, spanje. So tudi izjeme, posebni 'primeri' ampak v osnovi imamo vtirjeno življenje.
Jaz lahko iz lastne izkušnje napišem, da je zelo pomembno, da pozna oče rutino svojega otroka, jaz sem z danes na jutri šla v bolnico za dva meseca ko je bila moja prva stara eno leto, če moj user posted image ne bi poznal njenih navad bi se mu ob vsemu kar se je takrat dogajalo slabo pisalo.
Svetujem edino, da premisliš tole, ko mož pride domov da mu morda daš malo časa da pozabi na službo in si oddahne, potem mu daš otroka in glede previjanja pa tudi bodi zraven ko on previja AMPAK vzdrži se vsakršne kritike, daj predloge in nevsiljivo pomagaj če izgleda da na koncu niti plenica ne bo ostala na otroku.

Vse dobro

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:50:46   
baguSka
Uf draga misamuk.. po temle postu k si ga vceri napisala, se mi je pa tvoj dragi ze kr malck zasmilu... user posted image

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 9:53:13   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kalbo je že zverziranuser posted image ...on ima tri otroke


grem po kavo...prebrala sem kalbo je razvezan...




jst pa, da je rezerviran!user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?