|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
13.1.2011 15:33:24   
Nika v službi
Naša mala miss, rojena sredi septembra 2005, gre tudi letos v šolo. Mi nismo dobili še prav nič - nobenih vabil, nobenih informacij...user posted image  Naši vrtičkarji so sicer že bili nekajkrat na tej šoli in tudi šolarji iz omenjene šole pri njih (šola in vrtec sta na razdalji 100 m), ampak da bi mi starši bili povabljeni na šolo, pa pač še ne. Moram prav preveriti, kdaj kaj planirajo... Je pa to sicer šola, kamor sem jaz hodila in je najbližja lokaciji, kjer stanujemo.

Naša se niti ne veseli preveč oz. je precej indiferentna do šole. V vrtcu strašansko uživa in po moje ji je kar malce hudo, da bo konec vrtca.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Gremo v šolo 2011
13.1.2011 22:04:18   
jakaracman
Da se pofočkamo.Naša je julij 05 in gre letos v šolo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Gremo v šolo 2011
13.1.2011 22:28:48   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Janeja, we meet again user posted image . Čestitke mali Lei user posted image , res je prava asica.


Ja, spet sva skupaj. user posted image Pa hvala za čestitke, res je prava fajterca tale naša Lea.

Drugače pa mi tudi še nismo dobili nobenega vabila, nismo imeli nobenega srečanja,...
Pa še v drugo šolo bo hodila, kot bi morala. Sem že Jana prestavila pred 4 leti, pa ni bilo nobenega problema. Šli smo na vpis, kakor so nas povabili in tam povedali, da bi želeli, da Jan hodi na drugo šolo in so nam brez problema odobrili. Sta obe šoli vse sami med sabo uredili. Upam, da bo letos tudi tako.
Je pa šola, kamor bo hodila Lea 200m stran od vrtca kjer je sedaj. Pa vsak dan gre ati najprej po njo v vrtec, potem pa gresta skupaj po Jana v šolo, tako da pozna vse učiteljice in prostore. Si že 4 leta "teren pripravlja" user posted image .

Torbo si je pa tudi Lea izbrala Winx, kaj pa drugega. In to na koleščkih, ker ona se pa že ne bo matrala in torbo nosila na ramah. user posted image Vem, da je ne potrebuje, ampak ji jo bomo kupili, ker si to res želi in vem, da bo s to torbo še raje hodila v šolo. Pa glede na to, kako malo jo bo nosila okoli, jo bo lahko imela sigurno še za drugi razred.

Glede zvezkov in ostalih šolskih potrebščin pa pri nas dobimo vsako leto natančen seznam, kaj se potrebuje. 

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 9:38:43   
teta beta
Še ena bodoča šolarka, rojena septembra 2005. Šole se veseli, čeprav tudi v vrtcu uživa, pač nič posebnega okoli teh čustev, v šolo bo šla in to je dejstvo in to čisto normalno sprejema kot normalni razvoj stvari. 

Glede razporeditve otrok sem jaz od svoje bodoče sosede dobila informacijo, da jih tam menda delijo po načelu: rojeni 1.1. gredo v A, rojeni 2.1. v B, 3.1. v A... in tako naprej. Če sta dva rojena na isti dan, gresta vsak v svoj razred. In še to mi je rekla, da gresta od tam v to šolo le dve deklici za enega dečka pa še ne ve. Tako da se zdaj res čedalje bolj nagibam k vpisu v podružnično šolo (to je bil zdaj dodatek za tiste, ki ste brale tudi spodnjo temo "kam vpisat otroka" user posted image )

Za torbo še res ne vem, kaj bomo kupili, ker mi je v.d. svakinja rekla, da pri njih nosijo torbe domov šele v 4. razredu. in če jaz zdajle kupim torbo, se pravi ornk torbo za 150 evrov, bo to prav gotovo rozasto roza z bleščicami, winxicami in kaj vem kaj še vse, v glavnem ultra punčkasta. Ok, nimam nič proti, ampak mi je pa butast dat toliko za to, da bo stala v garderobi in da jo bom jaz vsak petek in ponedeljek nesla od šole do avta ali domov. V četrtem razredu, ko bo pa začela služit svojemu namenu, bo pa naenkrat "otročja", "ne-kul" in bo treba takrat ali pa najkasneje leto kasneje seveda kupit novo. Tako da bi verjetno raje kako torbo malo nižjega ranga v vsej punčkasti veličini ali pa trši nahrbtnik. Sicer je pa za to še dovolj časa, itak bomo najprej počakali na vse sestanke in kaj oni tam menijo, pa Daša še itak sploh ne razmišlja o tem. Zadnjič je celo rekla, da bo imela za v šolo nahrbtnik, ki so ga dobili na gimnastiki (polonoma nprimeren, iz blaga) user posted image . Si je pa že spravila na stran neke flumastre, radirke, ravnila, nove tempere in paleto, nove jollyke in še enkaj stvari, ki jih je zdaj dobila in je rekla, da to bo imela pa za v šolo. in sem ji res pospravila in tistega sedaj ne uporablja.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 9:49:39   
diva 4
Tudi naš sine gre septembra v šolo.Meni ni to tak šok, saj smo dve leti nazaj imeli prvošolko.Pri nas ni nekih vlikih ceremonij.Enkrat februarja je vpis, potem sestanek  in spoznavni dan za otroke in starše in to je to.Prvega septembra pa veselo na delo user posted image . Mali pa šolo že pozna , saj vsak dan spremlja sestro v šolo.Vrtec pa je v bistvu prizidek k šoli in imajo v uporabi tako telovadnico kot šolsko avlo za prireditve.
Šole se pa zelo veseli.Ga je sestra navdušila.En čas sta se igrala samo za šolo .Jasno , da je bila ona učiteljica user posted image  in mu je na tablo pisala črke, zdaj pa jo mali že šije v branju tako velikih kot malih črk.Večinoma mu uspe prebrat eno vrstico podnapisov  na tv user posted image  in tudi razume kaj prebere.Če mu bo ta zagon ostal vsaj nekaj let , potem smo na konju.

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 14.1.2011 9:50:40 >

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 9:50:04   
Šarki
No, še ena šolarkauser posted image  - februar 2005.
Živjo Rubin. , lepo da si nas spomnila da je to tako blizuuser posted image , novembra sem še razmišljala- vpis je šele po novem letu- ah, kje je še to user posted image

mi imamo torbo že od septembra. smo jo kupli ko smo šli v južne krajeuser posted image , kupli smo Winx torbo za 14 evrovuser posted image  al nekej tacga. pa itak smo jo mogli še za tamalo kupit čeprav je 2007 letnik, tko da dve torbici čakata na svoji šolarki.

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:01:56   
Zala01
No, mi gremo tudi...Sinček je julijček 2005. Smo pa včeraj dobili vabilo za 1. setanek, ki bo naslednji četrtek, vpisi bojo pa od 14.2. do 18.2. Sinko komaj čaka, kupljeno nimamo še nič. Sama nekako ciljam na torbo s koleščki, motiv bo pa bodoči prvošolček sam izbraluser posted image

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:04:13   
nikolet
še en šolar rojen septembra 2005... naš tud komaj čaka da gre v šolouser posted image
mi pa HB nimamo problemov s tem kam ga bomo upisali k je sta sam dve šoli, in ena mi je čist izven lokacie, tak da ostane sam enauser posted image
me tud že kar stiska pri srcu k gre v prvi razred, kar ne morem verjet da je tako hitro zrasel....


_____________________________

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:13:39   
Rubin.
Nika mogoče pa bo dobila večje veselje do šole, ko bo v vrtcu to postala aktualna tema. Se spomnim lani, so se samo o tem pogovarjali in je moji bili prav hudo, da ne gre. Edino cepljenja se ni veselila user posted image .

Janeja user posted image . Sem mislila, da je to ustaljena praksa, da vabijo malčke na različne dejavnosti v šolo. Lara namreč hodi v drug vrtec, ne v matičnega in je tudi tam dobila vabilo na dejavnosti, zato sem sklepala, da je povsod tako, pa očitno ni. Škoda. Se mi zdi fajn. So pa otroci, ki imajo že starejše bratce/sestrice v šoli sigurno v prednosti, sploh če so le-ti navdušeni nad šolo. Prvič šolo že dobro poznajo, verjetno tudi učiteljice, pa še šolo se igrajo doma. Sicer moja že tudi nekaj prakticira v tej smeri, samo je ona učiteljica, jaz pa učenka user posted image .
Ja Lea je res brihtna punca, ni kaj. Zakaj bi nosila, če lahko lepo pelješ torbo user posted image .

Teta beta s tvojim postom se pa zelo strinjam, sem enakega mnenja kaj se tiče vstopa v šolo in torbe, tako da se ne bom ponavljala user posted image .

Diva super za tamaučka, bo učiteljici pomagal, ko se bodo učili črke user posted image .
Smo pa lani mamice v vrtcu imele debato, ali je dobro, da otrok zna brati ali ne. Ker nekaj jih je reklo, da če otrok preveč ve, mu zna biti dolgčas v šoli. Jaz pravim tako: če ima otrok interes pri bilo čem, ga je treba vzpodujat, pa naj bodo to črke, številke, branje, tuj jezik, seveda v mejah normale. Nikakor pa ne forsirat. Naša tudi pozna vse črke, prav tako so ji številke blizu. In če me vpraša: mama če jaz narišem 5 srčkov in dodam še 2 a jih je potem 7. Kaj naj rečem? V bistvu se sama uči seštevat in odštevat. Res pa upam, da v kolikor bi ji bil dolgčas v šoli, da bodo učiteljice poskrbele da ji ne bo.

Šarki helou, a pri vas imate tudi prvošolko? Kako čas beži, a ne?

Vidim, da bomo prav fajna družba mamic user posted image .



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:15:31   
Rubin.
O Zala super za sestanek, če ti ne bo odveč, napiši kakšno vrstico, kaj ste se pogovarjali user posted image .

Ja nikolet, čas neverjetno beži, se mi še ne zdi dolgo, ko sem jo vzela prvič v naročje, sedaj bo pa že osnovnošolka. user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:32:08   
aleži
user posted image Pozdravljen še ostale mamice prvošolčkovuser posted image

Torba: A bodo vse imele Winx torbo!!!user posted image  Kaj pa mamice fantkov, kakšno si želijo?
Jaz bom tudi mojega pelajala ko bo čas v trgovino in da si sam izbere torbo. Upam,da ne bo pretiraval!user posted image  

Šola: pri nas nista šola in vrtec skupaj. Šola je oddaljena od našega doma cca 3-4 km (v središču mesta) tako, da je kar velikauser posted image

Rubin: user posted image user posted image user posted image  tvoji punčki user posted image user posted image  lepo, da jo veseli matematika.

Diva4: user posted image user posted image user posted image  tvojemu fantiču in user posted image user posted image sestrici katera ga ja naučila. Tabla more bit pa kar dobra...hm, ena ideja za RD v marcu
Naš prepozna samo velike pisane črke, zadnjič pa mu je uspelo tudi male pisane črk. Pa zna tudi štet po ita., ang. do 10 in slo do recimo 20.  
Ker gledamo ben10 v ital., ga tudi zanima kaj govorijo in se je kar nekaj naučil. MOrem mu skozi prevajat kaj govorijo. Firbec ga mantra!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Smo pa lani mamice v vrtcu imele debato, ali je dobro, da otrok zna brati ali ne. Ker nekaj jih je reklo, da če otrok preveč ve, mu zna biti dolgčas v šoli. Jaz pravim tako: če ima otrok interes pri bilo čem, ga je treba vzpodujat, pa naj bodo to črke, številke, branje, tuj jezik, seveda v mejah normale. Nikakor pa ne forsirat. Naša tudi pozna vse črke, prav tako so ji številke blizu. In če me vpraša: mama če jaz narišem 5 srčkov in dodam še 2 a jih je potem 7. Kaj naj rečem? V bistvu se sama uči seštevat in odštevat. Res pa upam, da v kolikor bi ji bil dolgčas v šoli, da bodo učiteljice poskrbele da ji ne bo.



jaz sem enakega mnenja. Bo že sam pokazal kaj se hoče in kaj noče naučit....user posted image

Kaj pa če bi naredile seznam kdaj praznujejo vaši prvošolci??

lepo se imejte čez vikend

< Sporočilo je popravil aleži -- 14.1.2011 12:35:16 >

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:42:39   
benika
Torba: A bodo vse imele Winx torbo!!!user posted image Kaj pa mamice fantkov, kakšno si želijo?


Hello Kittyuser posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:44:41   
Rubin.
Ja meni se tudi zdijo blazno radovedni za pet let user posted image . Pa prav je tako. Mi je pa zanimivo, črke jih zelo zanimajo, večina jih že pozna, prav tako jih napisat, jemljejo jih pa šele v drugem razredu user posted image .

Aleži za seznam: če ti je, go for it!
Evo prvi podatek: Lara 2.8.2005 user posted image .

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:45:41   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Torba: A bodo vse imele Winx torbo!!!user posted image Kaj pa mamice fantkov, kakšno si želijo?


Hello Kittyuser posted image




user posted image . Ja nimaš kaj. Pa naj imajo svoje veselje, sej ona meni tudi ne izbira moje torbe user posted image .

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:48:56   
benika
Šole se pa zelo veseli.Ga je sestra navdušila.En čas sta se igrala samo za šolo .Jasno , da je bila ona učiteljica user posted image in mu je na tablo pisala črke, zdaj pa jo mali že šije v branju tako velikih kot malih črk.Večinoma mu uspe prebrat eno vrstico podnapisov na tv user posted image in tudi razume kaj prebere.Če mu bo ta zagon ostal vsaj nekaj let , potem smo na konju.


user posted image user posted image user posted image

Jaz se pa spopadam z mislijo, da bo mojemu otroku v prvem razredu dolgčas in tule bi mi prišla prav Katrin oz. njeno mnenje. Naš zna brati velike in male črke, piše že skoraj 2 leti, pozna številke do 100 in račune do 20. Pozna tudi številke do 10 v ang. in nemškem jeziku. Pa da ne bo katera mislila, da smo ga učili. Ker ga nismo. Fant se je naučil vsega preko gledanja risank in računalniških igric. Spodbujamo ga ravno toliko, kolikor vpraša sam.

Kako s takimi otroci ravnajo potem v šoli? Ker naš bo znorel od dolgočasja. On ni neko potrpežljivo bitje in njemu se mora skoz nekja dogajat. Bi mu pa vsekakor prav prišel kakšen dodaten pouk telovadbe, ker na tem področju je pa živ štor. 3-letnik bolje lovi in brca žogo kot onuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:50:14   
benika
Aja, pa še podatek za seznam

Benjamin 21.9.2005

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:58:12   
Rubin.
Benika jaz resnično upam, da bo imel v prvem razredu učiteljico, ki bo upoštevala njegovo znanje in mu dajala dodatne naloge, ker drugače mu zna biti res dolgočasno. Poskusi se z njo pogovorit, ko bo tako daleč, jaz mislim da ne bi smel biti nek problem. To je teorija za prakso pa ne vem. Bo pa Katrin verjetno pravi naslov, kaj bi ona naredila v tem primeru. Vem pa za obratni primer: ko so skoraj vsi otroci v prevem razredu (takrat še osemletke) znali črke, in je šlo spoznavanje le-teh ekspresno. Naša nečakinja pa jih ni poznala in je bil kar velik problem. Torej se je učiteljica prilagodila večini, ona pa je izvisela in so morali ogromno delati doma, da jih je dohajala.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 14.1.2011 13:03:10 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 12:58:26   
Zala01
No, moj Tim je 14.7.2005

Črke...nekaj jih že pozna, vseh še ne. Številke so mu bolj domače. Brati pa tud še ne zna.
Ja, se strinjam, da bo njegovemu bratcu, ko bo čas za šolo, sigurno lažje vse skupaj. Bomo pač s Timom zorali ledinouser posted image
Glede sestanka, naslednji četrtek...ja Rubin, bom napisala, seveda...izčrpno poročilouser posted image ...
...imamo pa OŠ čisto zraven, praktično čez cesto, tko da to je res idealno.


_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 13:00:34   
aleži
user posted image user posted image user posted image user posted image ROJSTNI DNEVI PRVOŠOLCEV 
6. let user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image
 
Mesec, ime otroka in datum RD
 
JANUAR:



FEBRUAR:


MAREC:
- aleži  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image         Žiga, 21.3.2005
 
APRIL:
 
 
MAJ:
 
JUNIJ:
 
JULIJ:
 
AVGUST:
- rubin  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image                   2.8.2005
 
SEPTEMBER:
 
OKTOBER:
 
NOVEMBER:
 
DECEMBER:

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 13:02:31   
Nika v službi
Podatek za seznam še z moje strani: Nika, 13.09.2005

Glede torbe se strinjam s Teto beto, pa tudi sicer bomo mi z nakupi potrebščin in zvezkov počakali, dokler ne bo kaj več znanega.

Uf, hitim na sestanek, več kasneje.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 13:56:56   
Katrin
Pozdravljene mamice prvošolčkov user posted image

aleži: Kaja, 6.3.2005user posted image

benika: Hmmm, ... težko rečem. Izkušnje so različne. Dejstvo pa je, da je vse odvisno od učiteljice:)) Spominjam se deklice pred leti, ki je ob vstopu v šolo daleč prekašala vrstnike; znala brati, pisati, računati, ... Vendar pa je vse dodatne naloge zavračala. Vedno sva ji ponudili, da lahko naredi/reši še kaj zraven, jo dodatno zaposlili, a ona se je rajši šla igrat v kotiček Mnenja sem, da ni nujno, da bo otroku dolgčas, saj obstaja še ogromno stvari, ki bi ga morebiti zanimale, če ima interes (razni projekti, interesne dejavnosti, natečaji, pomoč sošolcem, ...) Moje skromno mnenje user posted image

Lep vikend vsem user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 14.1.2011 13:57:35 >


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 14:18:58   
Nika v službi
Evo me, sem že nazaj.

Torej, naša madam velike tiskane črke pozna že več kot leto dni, male tiskane ji še ne grejo oz. le redke. Preproste besede napiše samostojno, ostale po nareku, pri branju pa smo zdaj na zlogovanju, počasi se ji odpira, zelo verjetno, da bo do jeseni že kaj celo znala prebrati, če bo še naprej imela tako veselje. Ima veliko zanimanje za črke, številke, že zelo zgodaj je iz puzzle sestavljala besede in štela. Šteti zna do 100, seštevati do 10 bp, vse se je praktično sama naučila (nimam pojma, kako). Do 20 šteje po angleško, do 10 pa tudi v nemščini in italijanščini. Pozna veliko angleških pesmic, saj imajo angleščino v vrtcu, doma pa se jezikov uči skozi igro, ker kaže zanimanje. Sama namreč aktivno govorim angleško in nemško, pasivno italijansko in tuji jeziki ter potovanja so bili vedno nekako del nje (in nas). Abecedo tudi obvlada u nulo.user posted image  Dobra je v komunikaciji, zelo rada pleše in poje (na sintesajzer zna že kar nekaj pesmic), rada plava (letos poleti je splavala brez rokavčkov, zdaj pa hodi na plavalni tečaj) in se igra različne vloge (najraje je vzgojiteljica v vrtcu ali animatorkauser posted image ). Na športnem področju odlično obvlada vse, kar je v povezavi z žogo - metanje, lovljenje, metanje na koš (zadene na pravi koš na košarkarskem igrišču!), brcanje, zanimajo jo vse igre, povezane z žogo (tenis, košarka, odbojka...). Zdaj sem naštela vse tisto, kar ima rada in kar dobro obvlada, zdaj pa še nekaj o tistem, kjer ni preveč dobra.user posted image

Torej, v risanju je sigurno precej daleč zadaj v primerjavi z vrstniki. Sicer riše in barva rada, ampak nima preveč smisla za risanje/barvanje (očitno ima to po meni, ker sem jaz totalni aberveznik v risanjuuser posted image ). Tudi v ustvarjanju ni doma - lego kocke, ročna dela (zapestnice, verižice, ustvarjanje s plastelinom, ipd.) so ji precej tuja oz. se z njimi zamoti le na kratko, potem pa nima več potrpljenja. Je velik ziheraš, zato je vsaka nova stvar težko sprejeta, gre počasi, traja, da jo v nekaj prepričaš. Ampak je pa tudi res, da potem, ko jo prepričaš oz. ko vidi, da ji gre, to zelo hitro obvlada. Npr. vožnja brez pomožnih kolesc. Komplikator, da dol padeš, čeprav je pri dobrih dveh letih obvladala poganjalčka in se od treh let dalje z dvignjenimi nogami spuščala po klančinah kot Fitipaldi. Zdaj pelje brez kolesc, če ve, da jo držiš zadaj, če ne ve oz. v trenutku, ko ugotovi, da si jo spustil, tako zabremza, da skoraj poleti preko balance. Ziheraš, saj pravim.

Tudi jaz se strinjam z vsemi tistimi, ki menijo, da otroka ne smemo forsirati, da pa je prav, da ga spodbujamo na področjih, kjer sam kaže zanimanje.

Za konec samo še dodatno pojasnilo, ker se še ne poznamo tako dobro in bi lahko prišlo do napačne interpretacije, zato v izogib poudarjam sledeče: vse zgoraj napisano ni mišljeno kot kakšno hvaljenje, "ven metanje" ali kaj takega, želela sem zgolj svojo Niko (in nas kot družino) malce bolj predstaviti. Če se bomo že družili naslednjih nekaj mesecev... ali več.user posted image  Naj bo v takem smislu tudi razumljeno. Hvala.



_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 15:20:28   
Rubin.
Nika jaz sem čisto tako tudi razumela in mislim, da bodo tudi vse ostale mamice prvošolčkov. Prav je da svoje malčke pohvalimo, zakaj pa ne?

Se mi pa zdi nasplošno, da 5-letniki veliko vedo, sploh če primerjam sebe v starosti petih let. Mogoče je tudi to, da imajo več motivacije in vzpodbude doma kot smo je imeli mi user posted image .
Me je pa razveselil Katrinin post, da gledajo na to, da otrokom ni doglčas user posted image . Upam, da bo na naši šoli tudi tako. Ker kolegov sin je postal izredno problematičen prav iz tega razloga, sicer pa izredno intelegenten fant. Dolgčas je tudi sicer najslabši otrokov popotnik. Vidim pri moji user posted image .




(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 15:23:04   
Udb
Živjo! Tudi moj mali bo šel letos v prvi razred (rojen oktobra). Pravi da se veseli - v vrtec ne hodi preveč rad - bomo videli, ko se začne. Torbo bo mel pa Ben10!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Gremo v šolo 2011
14.1.2011 16:38:43   
diva 4
No, naš tudi že poleg branja računa do dest ,šteje do sto, šteje po ang. do dvajset...
Poleg vsega tega pa ima zelo velik problem z motoriko.Zato obiskujema psihologinjo,ki spremlja zadevo in mu daje različne naloge za motoriko.Tudi s kolesom se še ne vozi brez pomožnih koles, rolanje mu tudi ne gre o risanju pa sploh ne bi.Pred tremi meseci je še narisal človeka kot glavonožcauser posted image . Hvalabogu , da je cel prvi razred naravnan na delo motorike in je ogroooomno risanja.Sicer pa vsi ne moremo bit Picasojiuser posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?