|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
24.5.2011 7:04:29   
tecka
Oj, da se javim tudi jaz.
Srečko ima vneta ušesa in sem na bolniški. Včeraj je bilo kar hudo, se je pa tudi hitro izboljševalo, ko je dobil ab in svečko proti bolečinam. Zadnja 2 dni je celo spal čez dan in upam, da bo tako tudi danes.

Čez poletje bo tudi Srečko v vrtcu, ni druge. Sicer bi ga lahko vzeli ven za en mesec, ampak potem praktično zmanjka dopusta za skupni dopust. Pa glede na lani se mi zdi bolje, da vsake toliko časa vzamemo en teden dopusta, da se Srečko malo odpočije od vrtčevskih virusov.

Mini - pri nas je tako, da če čez poletje vzameš otroka ven za en mesec (in to mora biti koledarski mesec), plačaš polovično ceno. Mislim, da je to kar pravilo povsod, nisem pa prepričana.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 926
24.5.2011 7:58:33   
dreamhorse
dobro jutro punce...
Kako ste kaj danes? Medve z Žano sva do četrtka zvečer same, ker je moj šel za 3 dni službeno na pot. Mi je to prav zoperno, ko nisem navajena bit sama. Predvsem ponoči user posted image
No, pa lep dan vam želim.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 927
24.5.2011 8:31:34   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Mini - pri nas je tako, da če čez poletje vzameš otroka ven za en mesec (in to mora biti koledarski mesec), plačaš polovično ceno. Mislim, da je to kar pravilo povsod, nisem pa prepričana.

Pr nas je tudi tako.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 928
24.5.2011 8:39:31   
manna
tecka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Srečkota!

No pr nas bo pa Manči doma cel avgust ker bo tudi moj dragi doma, kr bo koristil dopust, pol pa seveda še očetovski dopust za ta novega dojenčka. Tko da bo mela miss malo oddiha pred novim vrtčevskim letom, pa da se navadi da ni več edina za crkljat pr hiši user posted image Julija pa nevem...verjetno bo v vrtcu, edin mogoče kakšen dan bo z mano doma, kr bom itak že na porodniški. A sem že omenila da delam samo še do 24. junija... ah kako fino.. še točno en mesec.
Je pa pr nas tko da je med poletjem ful prazno v vrtcu in spet vse združujejo neki, pa vzgojiteljice se izmenjujejo zarad dopustov, logično, tako da ja kar pestro.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 929
24.5.2011 10:10:46   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: manna

.
Je pa pr nas tko da je med poletjem ful prazno v vrtcu in spet vse združujejo neki, pa vzgojiteljice se izmenjujejo zarad dopustov, logično, tako da ja kar pestro.

Meni je pa to prav všeč, da se navadi na čimveč vzgojiteljic in čimveč otrok, da ni potem težav. Sploh pa da jih ne bo septembra, ko gre v drugo stavbo in dobi novo vzgojiteljico. in kar knedl imam, ker vem, da je ena, ko jih sili da jedo, tudi tako, da na koncu bruhajo... In upam, da ne bo te dobila... Ker je ne bi potem rada prestavljala v drugo skupino, ko pa pozna vse otroke tukaj

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 24.5.2011 10:12:24 >

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 930
24.5.2011 10:44:46   
manna
dh, joj tud jaz upam da ne dobi kakšne zmajeve babe, oz. upam da jih je nasploh v vrtcih čimmanj! Vem pa da se še kjera najde. Pa tud mislim, da niso vse vzgojiteljice tako medeno sladke kot pred starši takrat kadar nas ni zraven. Sam nimaš kaj, otroka pač ne moreš zavit v vato in ga met doma do šole.

bačko, mothercare stvari so prispele!!! Tako da povej kako se zmenimo, oz. mi povej na ZS svoj naslov. Trenutno sem sicer še v službi, bom pa šla lahko popoldne na pošto.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 931
24.5.2011 12:23:05   
bjondi
vzgojiteljice-smo jih nekaj zamenjali pri taveliki...pred koncem vrtca v vstop v šolo smo dobili dve krasni vzgojiteljici,ki pa vseeno nista bili popustljivi-zakaj bi bili ,če je režim za vse enak...v glavnem ratal je problem v spanju...ni in ni hotela več zaspat in ker je stvar pripeljala tako daleč je začela zavračat tudi kosilo,ker je vedla da bo potem treba na ležalnik...in ker še to ni bilo dovolj je na ležalniku začela tlačit roke v usta in ji je ratalo bruhnit...in to je bilo enkrat in še enkrat in še enkrat...skratka komaj sem čakala šolo in s tem vse tegobe ,ki nam jih je uspela izvest tavelika punca ,samo zato ,da nebi bilo treba na ležalnik...do takrat pa ni bilo nobenih problemov ne iz spanjem ne s hrano...dobro da je že mimo,me je pa dejansko izkušnja kar izčrpala,saj je vedela da če bruha imajo vzgojiteljce delo z njo in ni treba na ležalnik...tako da sem se najbolj vstrašila tega da ji ne pride zadeva v navado ...tako ,da ja vedno se najde kaj...če ne drugega da nam ni dolgčas ob naših malčkih...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 932
24.5.2011 12:28:46   
bjondi
Sam nimaš kaj, otroka pač ne moreš zavit v vato in ga met doma do šole.

Definitivno da jih ne moreš zavijat v vato...ampak verjemi da vseeno ni prijetna kdaj pa kdaj kakšna zadeva...tudi jaz sem takrat premlevala ali naj jo izpišem za dva meseca in jo nakopljem tašči na grbo,ki je bila takrat edina na razpolago in dejansko ustrežem vzgojiteljicam ,ki ne bosta imele dela z našo taveliko punco...tako da mi ni preostalo drugega kot da zamižim in si želim ,da je čimprej minilo...in ker je bil čas poletja smo štukali s počitnicami ,da je hitreje minilo...in potem le komaj pričakovana šola...jeee...in z njo nove težave user posted image ...mal se moram pohecat...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 933
24.5.2011 12:29:40   
bjondi
Ravno se matram z eno tako ugabno sladko banano...kako gre težko dol...imam jabolko za poplaknit user posted image ...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 934
24.5.2011 13:06:15   
bjondi
Ni šlo do konca user posted image ...jabolko je zmagalo...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 935
24.5.2011 15:08:45   
manna
bjondi, sam tole z vašo punco pa zveni grozno? Tik pred šolo so otroci stari 6 let (včasih smo bili 7, nevem kdaj je šla vaša v šolo) in po mojem res ne rabijo da grejo spat po kosilu?!?! V našem vrtcu že 3 leta starim ni treba spat! Vse kar morajo je, da se tišje igrajo, če nekateri želijo počivati. Ene igralnice ki so za otroke v starosti od 3-6 so pa razdeljene na dva dela, v enem delu naštimajo ležalnike, v drugem delu se lahko igrajo tisti, ki nočejo spati. Seveda morajo biti tiho, recimo lahko berejo ali rišejo. Ampak da bi en deklič doživljal tak stres zarad siljenja ...no nevem. Jaz sem mnenja, da otrok nikoli ne dela problema kar tako zanalašč, da bi nagajal. Sej nevem, mogoče nimam prav. Seveda je režim v vrtcu za vse enak, ampak glede enih stvari se pa pač mora razlikovati - če recimo en triletnik nima več pleničke, drugi pa ja, se pač ne da enako ravnati z njima?! In isto je s hranjenjem, spanjem...tko da malo je pa treba tudi režim prilagodit ?!

Nevem, glede vrtca - še zmeraj včasih vidim kakšno stvar,odnos,ukrep, ki me blazno zmoti, ampak se potolažim, da v splošnem le ni tako slabo, navsezadnje gre Manca kar rada tja, torej ni tako grozno. Ona ima že svoje radarje za ljudi tko da sklepam da ne bi stekla vzgojiteljici v objem, če se ne bi počutila dobro pri njej.. In seveda je tudi res, da se mora otrok pač navaditi da ga ne bodo vedno vsi samo ujčkali kot mamica, ampak da je treba malo tudi ubogati,počakati,se navaditi.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 936
24.5.2011 18:45:38   
mini86
tudi res, da se mora otrok pač navaditi da ga ne bodo vedno vsi samo ujčkali kot mamica, ampak da je treba malo tudi ubogati,počakati,se navaditi.

a pri tebi pa ne rabi nič ubogati in počakati..user posted image
upam da nov družinski član prehud šok za manco

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 937
25.5.2011 8:17:00   
bačko
Jutro!
No punci sta v vrtcu, jaz pa sem sedaj pomila po tleh sedaj pa grem malo likati.
Tecka user posted image user posted image user posted image user posted image za Srečkota.
Manna daj pošlji mi kar v službo po povzetju. Ti bom na ZS napisala naslov.

Neposredna povezava do sporočila: 938
25.5.2011 9:47:51   
dreamhorse
Jutro...
bjondi, to pa je res grozno slišat. Ampak meni se tudi zdi, da 6 letniki ne spijo več čez dan...
Pri nas vem da je ena, ki je grozna... upam, samo, da je že šla v penzijo. Jih je silila s hrano, ki je niso marali, tako da so na koncu bruhali.. to mi pa ravno ne bi bilo prav.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 939
25.5.2011 10:22:41   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

tudi res, da se mora otrok pač navaditi da ga ne bodo vedno vsi samo ujčkali kot mamica, ampak da je treba malo tudi ubogati,počakati,se navaditi.

a pri tebi pa ne rabi nič ubogati in počakati..user posted image
upam da nov družinski član prehud šok za manco

Ne, Manči je moja šefica doma user posted image
Ma ne, seveda tudi doma mora malo ubogati in počakati, sam vsekakor je v domačem okolju bolj "upoštevana" in crkljana kot v vrtcu. Ne znam razložit..sam pač tam je 12-16 otrok in vzgojiteljica, ki tretira vse enako, po točnem redu, brez izjem. Sem prepričana da veste kaj sem hotela povedat.
Glede šoka pa bomo videli. Najbrž bo pestro.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 940
25.5.2011 10:23:24   
manna
bačko, kako to misliš po povzetju?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 941
25.5.2011 10:29:35   
bjondi

Tako da na paket napišeš koliko je vrednost paketa plus poštnina...in ko ga bačko prevzame,plača celotno kupnino,ki ti jo poštar prinese naslednji dan ...Bačko a sem prav napisala user posted image ...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 942
25.5.2011 10:30:42   
bjondi
Dans imam pa tiste taprave ta trde banane user posted image ...una medenka včeraj mi res ni šla dol user posted image ...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 943
25.5.2011 10:39:28   
dreamhorse
Jaz sem pa tako lačna, da bi bila zdaj čisto zadovoljna z banano. Tako ali drugačno.. saj samo še 20 minut.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 944
25.5.2011 11:00:44   
manna
bačko, je že poslano! Sem kar na pošti vprašala kako se to pošlje po povzetju in so mi prijazno razložili. Sem pa izbrala rajši da mi denar nakažejo na TRR, ker če izbereš da ti ga poštar prinese, je še 3 eure dodatno za plačat. Ti bom na ZS napisala koliko je zneslo skupaj. Je pa na pošti izračunala menjavo iz funtov v eure.

Neposredna povezava do sporočila: 945
25.5.2011 11:33:23   
bačko
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Tako da na paket napišeš koliko je vrednost paketa plus poštnina...in ko ga bačko prevzame,plača celotno kupnino,ki ti jo poštar prinese naslednji dan ...Bačko a sem prav napisala user posted image ...

Prav si napisala! user posted image
Manna hvala lepa!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 946
25.5.2011 12:17:05   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Jaz sem pa tako lačna, da bi bila zdaj čisto zadovoljna z banano. Tako ali drugačno.. saj samo še 20 minut.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 947
25.5.2011 12:17:51   
bjondi
dh-zdej si pa že sigurno zadovoljno sita...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 948
25.5.2011 15:47:47   
mini86
Jih je silila s hrano, ki je niso marali, tako da so na koncu bruhali..

sori ampak to pa ne verjamem..ker če bi bilo to res bi že zdavnaj letela, ker nebi blo nobenmu staršu prav in bi se pritožili..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 949
25.5.2011 20:45:35   
lenika
Tudi pri nas se je pred nekaj leti dogajalo, da je vzgojiteljica silila otroke s hrano in ko so bruhali, jim je porinila not dudo in so pojedli še svojo bruharijo. Ta vzgojiteljica je še vedno v vrtcu, samo da ima sedaj drugo pomočnico in mislim, da si tega več ne upa počet.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Naj otroci poleti hodijo bosi?
Bosa hoja ima številne koristi za otrokov razvoj – krepi mišice stopal, ravnotežje in senzoriko. A kaj pa klopi, črepinj...

IVF/ICSI
bit

Po kateri umetni oploditvi ste zanosile in rodile? Pod komentar prosim, kje - Lj, PO ali MB

prvi (28%)

drugi (4%)

tretji (2%)

četrti (3%)

več (5%)

še nisem (57%)

Število vseh glasov: 234

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!