manna
|
bjondi, sam tole z vašo punco pa zveni grozno? Tik pred šolo so otroci stari 6 let (včasih smo bili 7, nevem kdaj je šla vaša v šolo) in po mojem res ne rabijo da grejo spat po kosilu?!?! V našem vrtcu že 3 leta starim ni treba spat! Vse kar morajo je, da se tišje igrajo, če nekateri želijo počivati. Ene igralnice ki so za otroke v starosti od 3-6 so pa razdeljene na dva dela, v enem delu naštimajo ležalnike, v drugem delu se lahko igrajo tisti, ki nočejo spati. Seveda morajo biti tiho, recimo lahko berejo ali rišejo. Ampak da bi en deklič doživljal tak stres zarad siljenja ...no nevem. Jaz sem mnenja, da otrok nikoli ne dela problema kar tako zanalašč, da bi nagajal. Sej nevem, mogoče nimam prav. Seveda je režim v vrtcu za vse enak, ampak glede enih stvari se pa pač mora razlikovati - če recimo en triletnik nima več pleničke, drugi pa ja, se pač ne da enako ravnati z njima?! In isto je s hranjenjem, spanjem...tko da malo je pa treba tudi režim prilagodit ?! Nevem, glede vrtca - še zmeraj včasih vidim kakšno stvar,odnos,ukrep, ki me blazno zmoti, ampak se potolažim, da v splošnem le ni tako slabo, navsezadnje gre Manca kar rada tja, torej ni tako grozno. Ona ima že svoje radarje za ljudi tko da sklepam da ne bi stekla vzgojiteljici v objem, če se ne bi počutila dobro pri njej.. In seveda je tudi res, da se mora otrok pač navaditi da ga ne bodo vedno vsi samo ujčkali kot mamica, ampak da je treba malo tudi ubogati,počakati,se navaditi.
|