|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj narediti v takem primeru?
25.8.2005 9:44:43   
Anonimen

Razumem, da ti gre na zivce, ker se to dogaja.. samo tvoja babica pac placuje te poloznice.. to je njena izbira.
Pac ima v svojem umu taksna prepricanja in pri 74 letih jih verjetno ne bo kaj veliko spremenila.

ne vem ce ti lahko sploh kaj naredis.. Pusti ji to lekcijo, da se nauci, da takole pac ni najolje.. da vsedno vsem pri vseh zadevah ugodi in pri tem pozabi, na svoje sanje..
Mogoce pa so to njene sanje, da ugodi in pomaga drugim..
Ce bi nekso ugrabil tvojo babico, potem bi ti morala nekaj storiti v tem primeru pa ji lahko samo namignes, da morda tole kar pocne ni najbolj fajn za njo.. drugace pa v bistvu itak ne mores vedeti, kaj je za njo najbolje.

Meni je enako razumljivo to, da bi ti rada njej pomagala, kot to, da ona vse to pocene, kar opisujes.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Kaj narediti v takem primeru?
25.8.2005 13:05:26   
kimba
Anitaz točno te razumem kaj doživljaš, ker sem tudi sama po podobni situaciji. Pri meni je v zgodbi partnerjeva babica in z njo živi sin, ki je ločen.Babica živi stran od nas cca 5 km in tudi sama hodiva s partnerjem k njej (brisat tla, sesat, likat, kosit travo, urejat vrt, nabava, vožnja k zdravniku in velikokrat tudi prineseva kakšno skuhano hrano). Saj problem ni v tem da ti je težko. Vsaj pri nas je tako, da je partnerjeva sestra stran 20 min. in samo govori kaj se mora pri babici narediti (in to seveda nama), sama pa ne prispeva nič zraven. Ko sem bila na porodniški ni bilo problema, ker imam pridna otroka, da sem vsak dan šla k njej. Sedaj, ko zopet hodim v službo je težje, ker je ura 16. oz 17. ko pridem domov. Ritual je še vedno tak, da vsak petek popoldan oz. soboto grem k njej pospravljat in v nabavo. Ampak pri nas je pa tako, da me partnerjeva sestra pokliče in naroči, da bi bilo fino, če babi ne bi sama toliko kuhala oz. da sin ne zna kuhat tako kot bi moral in da naj midva še hrano skuhava in voziva gor. Ko pa pride na obisk pa ostane kakšno uro ali pa še to ne. Velikokrat ji pa pripelje tudi svoje tri otroke v varstvo tudi čez noč in kot samoumevno je, da pridem gor pazit njene otroke ker babi tega ne more oz. ne zmore več, ker ima strašne bolečine v hrbtenici in nogah tako da komaj hodi (stara je 80 let). Tudi sama s partnerjem sva premišljevala, da bi kaj rekla, vendar sva ugotovila, da je brez veze, da besede ne padejo na plodna tla. Pred končanjem porodniške sva omenila posredno in se je njegova sestra sama ponudila da bo pomagala, vendar s tem ni bilo nič, s tem da ona končna službo ob 14.30 uri. Tako da vem da trpiš ti in seveda tudi tvoja babica. Svetujem ti lahko samo da poskrbiš za babico, kolikor moreš in nič drugega, ker bo samo babici še bolj hudo.
Upam, da sem ti s svojo zgodbo kaj pomagala.

:zmeden:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Kaj narediti v takem primeru?
25.8.2005 15:34:14   
zoya_
Na tvojem mestu bi malo zaropotala, kaj hudiča se grejo in če nimajo nobenega spoštovanja in bontona. Jaz svojo babico velikokrat dobesedno napizdim (sej vem, da ni lepo, samo ne gre drugače), ker vedno nekaj dela, moji sestri, bratu in fotru v rit vtika vse živo, oni se pa obnašajo, kot da so vsi stari 5 let in si ne znajo niti kosila skuhat. Da jih ni sram. Babica je pa bolna pa zadnji mesec mi je potožila, da kako ni več tako pri močeh. Drugi mesec jih bo imela 70. in vedno ko lahko, grem do nje... žal živimo skoraj 50km narazen, vendar se vedno najde kakšen vikend, da jo grem pogledat, potolažim, pocrkljam malo ona mene, malo jaz njo in se z njo pogovorim. Ker se mi zdi, da vsi ostalo jo jemljejo kot samoumevno... kot da ona pa kar mora to pa to narest...
Men je čist vseeno, kaj si kdo misli, ampak zadnjič sem vse po vrst napizdila, ker se do nje tako obnašajo. PA noben ni upal ravno jezika nazaj stegnit. Ne prenesem, da se eni nosijo, kot da so invalidi, potem mora pa enkrat starejši človek ve to delat, oni pa še na pol življenja niso oz. nimajo nobenga drugega dela, kot skrbet za svojo rit.

Tvoja babica pa naj kar jamra, da ne more delat in pazit otrok. Ali pa enostavno vstane v postelji, da je zelo bolna in mora ležat. Sej jim mora hudiča potegnit al kva.... :zmeden2:
Ti kar brani svojo babi, jaz jo tudi, z vsemi štirimi ;)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kaj narediti v takem primeru?
29.9.2005 15:46:00   
Anonimen
Zanima me, kako se je kaj ta stvar razrešila, glede na to, da je mesec že naokoli. Upam, da ti je uspelo razbremeniti babico, bi pa bila vesela, če bi napisala, kako so stvari potekale dalje.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kaj narediti v takem primeru?
3.10.2005 8:32:53   
anitaz
Anonimen-zakaj anonimnost???

Bom vseeno povedala: Nič nisem razrežila,ker sem babici povedala,kaj nameravam,pa je želela da o tem popolnoma molčim,ker se bodo samo kregali. na žalost pa živijo v isti hiši,čeprav vsak v svojem nadstropju,pa vendar. Prosila me je naj ne rečem nič in seveda sem jo upoštevala.Kaj pa naj bi drugega...Mogoče se pa kdaj premisli,mogoče..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?