|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
7.3.2006 9:47:10   
zoya24
Jaz tudi jabolke in hruške samo toliko skuham, da zavre, potem odstavim. Jih mali lepo je. Surove še nisem probala, niti ne vem zakaj ne.

Zoja user posted image user posted image user posted image za zobek, če je spodnja enkica, bo verjetno kmalu še drugi.
Nanka kako je pa kaj z Zojino krvjo in železom, a ste že dobili izvide?

Zdaj se grem pa mal učit, imam izpit enkrat v začetku aprila, pa mali se pridno igra v stajci (kar je zelo redko).

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
7.3.2006 10:21:11   
miševi

Jessy, jaz si vedno spravim fotokopirane izpolnjene obrazce dohodnine, pa je. Tako grem ponavadi po obrazce za otroški tik pred zdajci. Itak pa sedaj CSD pošilja po pošti obvestila, da bo rok potekel in da moraš oddati na novo.
Dohodnino bom šele danes začela izpolnjevati, ker je mož iz službe šele včeraj prinesel vse potrebno.

Pleničke iz Mullerja so res poceni. Na žalost je nam najbližji v Kranju, tako da bo kar nekaj časa trajalo, da pridem do tja. Sicer gre moj dragi danes v LJ, pa se meni ne da zraven. Če grem, potem po trgovinah sigurno zapravimo vsaj 10000 in to za stvari, ki jih nujno ne rabimo.

Mi še nimamo zobkov.

Jabolka jaz že od začetka ne kuham. Se mu pa že 3 dni izogibam, da bi videla ali bodo izpuščaji, ki jih ima še vedno samo po obrazu, izginili. Pa še nič ne kaže na to. Bom še jutri in pojutrišnjem brez jabolka, pa bom videla. Sem se odločila, ker sem ga malo sumila, jedla sva ga pa non stop, vsak dan. Sicer ni ne vem kakšne izbire sedaj, pa si malo pomagam s frutki in hippi. Prejšnji dan je bil frutek breskev-riž, včeraj sveža banana in melona, danes hipp marelica, jutri bo spet banana in melona, pojutrišnjem pa verjetno frutek ali pa bom poskusila skuhati hruško in dodati malo banane. Sva hruško že jedla 3x, pa ga je vsakič tako zvijalo, da sem za nekaj časa prekinila.

Grem med papirje, po kosilu pa ven (sedaj je še mrazek, se raje potem fino na sončku kuhava)....

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
7.3.2006 10:21:15   
nelči
Pozdrav

Po dooolgem času se ponovno javljam. Berem vas itka vsaki dan!! Tako na brzino, dokler Jan spi, pa še celo goro likanja imam.user posted image

Ja tudi Jan je zelo grob, včasih tudi pokrampa do krvi in ščipa ful. 

Ko se ravno pogovarjate o dohodnini. Čez vikend sem dobila zelo dobro informacijo - preverjena na več mestih. Za vse tiste, ki imate kredit za stanovanje. Če imate kredit, s katerim ste rešili svoj stanovanjski problem (torej, ne za nakup katere druge nepremičnine), dajte znesek pod splošne olajšave, ampak ne pod stolpec A, temveč pod C/2. S tem zneskom naredite izračun in boste videle ogromno razliko v končnem izračunu. Jaz profitiram za 30.000 SIT!!!!!!!!!    Če niste sigurne v ta podatek, se raje še same prepričajte pri svojih virih. Baje pa, da na davčni tega ne radi povedo.

Jessy in Petri, vidve hujšata po loč. dieti, a ne? Sama se je bom verjetno tudi lotila, pa me zanima, kako vama gre do sedaj. A je težko vzdržat?

Moram it...........

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
7.3.2006 10:39:55   
petri85
Dan!

Joj kako lepo sije sonce moje dete pa kar spi...

Zoja, bravo za zobek!!! (pri nas ga tudi še nismo dočakali)

Mi imamo tudi Mullerjeve plenice. Sem jih čist iz firbca kupila ob otvoritvi novega Mullerja v Kranju, ko so bile v akciji in sem zelo zadovoljna. So pa res majhne, tako, da ko ponucamo ta paket (4+) gremo na večje!

Jaz tudi še vse sadje kuham, jabolko tud sam povrem. Obroke imamo pa na tri do štiri ure, ki so več ali manj vsak dan ob isti uri, saj vstane vedno ob isti uri.

Nelči, jaz sem ful zadovoljna s to dieto, ker nisem popolnoma nič lačna. Sem pa zaenkrat zgubila 3,5 kg, vem pa , da bo skoz težje kilce dol spravit.

Sedaj čakam (pa mal likam) da greva VEN! 

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
7.3.2006 10:44:35   
MajaPRO
Pozdravljene!

Jupi, spet je sonček, samo upam, da so pločniki kolikor toliko ščiščeni, da ne bo problem za voziček.

Tina, jaz jabolka že od začetka ne kuham, mu pa kuham hruško.

Zoja, user posted image za 1. zobek!

Punce, ste me prav potolažile z grobostjo svojih user posted image . Sem namreč vprašala 2 kolegici, če sta njunadva tudi groba in ste rekli, da ne. Sicer se dotikata drugih obrazov in las, vendar sta nežna - kot bi božala. Moj je pa taki kramp. Samo čakam, kdaj mi bo zlomil očala... lasje pa itak povsod po tleh ležijo, ko mi jih puli. Saj res, a so vam kaj izpadali lasje po porodu? Meni so začeli 4 mesece po porodu in mi še zdaj. Sem se začela umivati lase s šamponom Fitoval in je za spoznanje boljše. Mi pa pri vsakem česanju in umivanju las izpade kar lep šop.

Tudi jaz sem včeraj zvečer izpolnjevala obrazec za dohodnino. Ne vem, če je potrebno prijaviti  denarno pomoč ob rojstu otroka (57.190 SIT) pod št. 9004, ker nisem dobila obvestila s CSD-ja. Mama mi je svetovala, naj vseeno vpišem in zravem dodam opombo, da od CSD-ja nisem dobila obvestila (tako so baje svetovali na neki oddaji o dohodnini na radiu).

Kako je zdaj z otroškim dodatkom?? Do kdaj je treba oddat vlogo?

LP

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
7.3.2006 10:55:52   
petri85
Maja, sem pozabila povedat, da neš je tudi zelo grob. Mene skoz cuka, moža si pa upa ful ščipat pa tepst. Ga ful želimo malo bolj lepo vzgojit, pa nam gre zaenkrat slabo. K sreči jaz nosim leče, kajti enkrat samkrat sem imela očala - ni bilo bolj zanimive stvari za vlečt!

Tudi meni ful lasje izpadajo tam nekje od 4. meseca! Da ne govorim kakšno je po stanovanju, če 2 dni ne posesam - povsod sami moji lasje!

Denarni znesek od CSD ni potrebno vpisovat v dohodnino! Potrebno je vpisat denarni znesek Pomoč občine novorojencu pod 9004!!!

Novo vlogo za otr. dod. je potrebno oddati takrat ko ti stara poteče, najbolje da pogledaš na pogodbo!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 7.3.2006 10:57:49 >

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
7.3.2006 11:26:10   
Jessy
Jaz se pa še nisem lotila dohodnine in bom še malce počakala! Zdaj dajte ve vse izpolnit, da bom potem ob morebitnih dilemah vedela kam povprašat!!!!

Neja je včasih groba, včasih pa nežna. Čist, kot jo piči! Se pa vedno, ko jo dvignem v naročje, avtomatsko zagrabi za moje lase, kot bi se bala, da bo padla.

Nelči, jaz sem z dieto tudi zelo zadovoljna. Sama po njej hujšam že drugič in mi je ful vredu. Da se zdržat, ker se veliko pije, pa ješ lahko skoraj vse. Meni je danes zjutraj tehtnica kazala -2,8 kg in sem zelo zadovoljna. Petri, a ti sploh kaj ješ, ker si že tolk šla dol??? user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
7.3.2006 11:32:47   
nanka
Jessy, ja podatke, ki jih navedemo v dohodnini, jih navedemo tudi v otroškem dodatku. Meni najlažje, da si kopiram liste za dohodnino ali pa kupim dva obrazca otroških in prepišem podatke. Kakor ti je lažje.
Naša ima najrajši grisolino, keksolino ji tudi ne potegne.

Zoya, ja spodnja enkica je prišla ven, je imela pa cel mesec bulo na obeh enkah, zobka sta se videla, samo dlesni nista tako dolgo prebila. Izvide krvi nama niso dali, so jih poslali k pediatrinji in bova izvedele vse v petek, ko imava tehtanje.

Maja, jaz sem klicala na davčno upravo in vprašala, če je potrebno prijaviti znesek, ki smo ga prejele od CSD namesto paketa (57.190), pa so mi odgovorile, da letos še ne. Jaz ga nisem prijavila. Pod rubriko 9004 gre denar, ki ti ga je nakazala občina. Naša občina ni lani nič dala.
Otroški dodatek oddaš takrat, ko ti poteče lanska odločba. Kdaj si pa lani oddala? Jaz sem v avgustu, ko se je rodila še Zoja, zdaj pa mi poteče odločba 31.7.06, do takrat moram oddati novo.

Zoja je groba samo takrat ko ulovi lase ali očala. Zna že dober pocukat, sploh Tjašo, ki ima zelo dolge lase.

Sem pisala odgovor, pa je Petri že vse napisala.

Jaz jabolka nisem kuhala, hruško dobi pa zaenkrat kar Hippovo. 

< Sporočilo je popravil nanka -- 7.3.2006 11:33:47 >

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
7.3.2006 13:48:05   
tina104
Še nekaj glede dohodnine - jaz sem lani delala še preko študenta in nisem zaslužila toliko, da bi sploh morala oddat dohodnino, vendar ker dobim nekaj nazaj, kar so mi preveč stran vzeli, bom oddala, pa me zanima, če katera ve, če se starševski dodatek kam vpiše?

Ja, Maja tisto je, če si od občine kaj dobila.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
7.3.2006 14:14:47   
nanka
Tina glede starševskega dodatka ne vem, ali so ti poslali izplačevalci kakšen obrazec kjer piše koliko so ti izplačali? Tam je navedeno v katero rubriko se napiše.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
7.3.2006 16:28:06   
violinski
Spet bom dolgo pisala, ker se nisem že od petka javila user posted image .

Vsi tisti, ki ste se v nedeljo obrnili in šli domov, namesto na obisk (no, miševi, vi ste šli peš), ste naredili prav. Mi smo od doma odrinili že dopoldne in je bilo v LJ 11°C, prav tako na Vrhniki. Potem, ko je enkrat začelo, je pa tako padalo, da smo ostali prespati. Seveda nisem s seboj imela ne dovolj plenic za oba moja pleničarja, kaj šele večerno hrano za Aljošo. Lani smo torej dali plenice od bratranca (6 namesto 5), za Aljošo sem pa šparala njene (5 namesto 4), ampak je bilo nazadnje treba uporabiti le eno, ker sem njegovih imela s sabo skoraj dovolj user posted image user posted image user posted image . Še dobro, da smo našo prenosno posteljico pustili tam že za Novo leto, ko smo bili tam in je nismo vozili domov. Ponoči smo spali bolj ne, kot ja - ob 23h se je Aljoša začel dreti (še sedaj ne vem, kaj mu je bilo), pa se je v otroški sobi (tri dve sobi narazen) zbudila še Lana in začela jokat, da ona ne bo več tuki - spala je v postelji skupaj z bratrancem, ker ima posteljo veliko 120x200 in sta oba škržatka in je dovolj prostora za 4 take, kot sta onadva. Pa se je selila v najino, NAPIHLJIVO posteljo iste velikosti (120x200), kjer smo potem spali vsi trije. Mož in svak sta šla ob 22h, ko je nehalo snežiti, kidat, da ne bi bilo treba zjutraj, ko je mož šel v službo in peljal tudi Lano v vrtec in sta kidala do polnoči in še čez.

Aljoša se je še zbujal na dve do tri ure, ob 6 pa je trdno zaspal in spal do 9h. Zjutraj sem odpravila ta druga dva, pa nista šla na šiht, ampak domov, ker smo prejšnji dan pustili okna odprta (da se prezrači, ko nas ni user posted image user posted image ) in parkirat avto, ker je mož vedel, da v Tivoliju ne bo mogel parkirat (plužijo obupno, več kot pol parkingov zasedejo s kupi snega). Zato sta od tu šla z avtobusom. Moja dveletnica se je PRVIČ peljala z avtobusom in zraven uživala ko ptička - ko sem razmišljala o tem, sem mislila, da še dobro, da do sedaj nikoli ni bilo potrebe se peljat z avtobusom, da smo se vedno dobro zorganizirali user posted image . Je rekla, da bo šla še kdaj (itak sta potem tudi domov prišla z avtobusom) in da enkrat se bo peljala tudi v vlakom, ampak da ga bo ona vozila. Seveda, draga, kako da ne. Zdej je v fazi, ko hoče vse naredit sama. Jo kar vidim, ko je rekla "Jaz bom pelala!" user posted image

Včeraj zvečer sta oba padla v posteljo totalno utrujena in Aljoša je posal lačen okrog 1h in potem zaspal do 7:15, pojedel v spanju in spal do 9h. Ko se je zbudil, sem ga odpravila za plavanje in sva šla.

Po plavanju sva imela še ene opravke, in ko sva prišla domov, je bilo zunaj tako lepo, da sem ga kar spokala v voziček in šla en krog na sprehod. Z eno najmanjšo napako. Ruzak s plavanja sem spravila v prtljažnik in ko sem vzela ven iz ruzaka denarnico (če bi jo slučajno rabila user posted image ), pustila v ruzaku ključe od avta in zaprla prtljažnik. Tako sem sedaj brez ruzaka in brez ključev od avta user posted image user posted image No, pravzaprav se ne dobro spomnim, ampak res upam, da sem jih pustila tam, ker če jih nisem, sem jih zgubila nekje v snegu. Vsekakor jih sedaj nimam in čakam, da pride mož domov, ki ima še ene ključe od tega avta, da pogleda, če so not.

O tem, kako sem zjutraj odpirala vrata od mojega avta, ker je bilo vse zamrznjeno vam raje niti ne povem. Je tudi avantura svoje vrste.

Aljoša je pojedel kosilo okrog 14:30 in zaspal in še zdaj spi - je spet ful utrujen. Upam, da bo tudi ponoči vse v redu.

Se še beremo!!!!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
7.3.2006 18:25:10   
natasaxy
Pozdravček.

Nisem vas še prebrala za danes, se na hitro javljam. Midva sva danes imela posvetovalnico, Gašper lepo napreduje, velik je 68 cm in tehta 8 kg. Da daš kri in vodo je pa cela ceramonija. Smo mu namestili vrečko in celo večnost čakali, da se je polulal. Vmes sva že dala kri, joj kakšen jok...se je pet minut jokal, da je kar po sapo hodil. No očitno je pomagalo, se je vsaj polulal, tako da jutri pokličem za izvide. Bila sva tudi cepljena, glede prekuhavanja vode mi je pediatrinja rekla, da če imamo dobro pitno vodo, potem je ni potrebno več prekuhavati.

Midva sva ravno poskusila jesti skutko, sem kupla kar navadno pasirano od LJ mlekarn, pa vmes zmešala banano, joj kako je to dobro, mali je skoraj celo pojedel, no mami mu je z veseljem malo pomagala.

No vas preberem kasneje in se še kaj oglasim...pa pa

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
7.3.2006 21:55:49   
Jessy
Violinski, a veš, da sem se spomnila nate, ko mi je moževa sestra pripovedovala, da sta rabila od nas do Kopra 5 ur in še to sta pol poti prevozila z verigami! Še dobro, da imate možnost, da prespite dol!
Drgač se pa pri vas skozi kaj dogaja! Tako vam vsaj ni dolgčas, kajne? user posted image user posted image user posted image  Me pa firbec matra user posted image , kaj se je dogajalo zjutraj z odpiranjem vrat od avtomobila! A nam zaupaš? Te je fajn brati! user posted image

Gašper, user posted image user posted image user posted image  za napredovanje!!! Kar tako naprej!

Sem že prej omenila, kako bom kuhala jabolko in hruško..in sem res to storila, ampak Neja ni hotela jesti! Jaz ne vem, kako jo bom pripravila do tega, da bo jedla surovo jabolko in hruško.

Se pa danes vstrajno postavlja na kolena, ampak je ful hecna, ker glavo zarije med dlani in dvigne rit. Sem objavila kar nekaj novih sličic, med njimi je tudi ta s to ritko! user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
7.3.2006 22:54:18   
violinski
Spet dober večer!

Jessy, hvala za skrb, ampak k sreči mi nismo bili v KP ampak 'samo' na Vrhniki, vendar je bila popoldne in zvečer cesta taka, da tudi če bi bili nekje v Katmanduju bi bilo čisto vseeno - domov ni bilo mogoče prit.

Dogaja se pa res, to imaš prav. Sem zase vedno mislila, da sem tak zapečkarski tip, najraje v svoji sladki mali luknici s svojimi bližnjimi (študentska leta so izvzeta), ma zdej mi je čisto jasno, zakaj je tako - ker se tako malokrat zgodi in ker ko sem zunaj, je vse tako nepredvidljivo user posted image !

Tudi Aljoša se postavlja na kolena tako kot Neja, nos pa uporablja za ravnotežje in ga tišči v tla. Smešno? Ma je bilo, na začetku, ma zdej bi lahko počasi že držal to presneto glavo gor user posted image user posted image .

Zdaj bom bogokletna in ti bom nekaj svetovala v zvezi z jabolki in hruškami, ti pa kot hočeš - sprejmi al pa ne: sladkaj jih. Mogoče, če se ti zdi sladkor prehuda zadeva, uporabi javorov sirup ali pa tisti sladkor za dojenčke, ki ga dobiš v lekarni. Jaz ga sicer nisem še nikoli videla, ampak sem samo slišala zanj (mi ga je svetovala pediatrinja), imam pa en tak filing, da je precej drag user posted image .

A, pa še tisto z avtom te zanima.... No, pa dejmo. Moj zlati mož je včeraj popoldne, ko je bilo vreme najlepše in najtopleje, odkidal mojo uško, ki je vse sneženje prečakala zunaj na parkirišču. Ni se pa spomnil, da bi takrat odprl vsa vrata (sploh ni imel ključev s sabo), da bi malo omilil posledice snega in nočnih zmrzali. Danes zjutraj, ko je nad Bežigradom še visela megla in je bilo zunaj okrog -2°C, prinesem lupinico z Aljošo do avta in ga odklenem na sovoznikovi strani. Čeprav sem z odklepanjem imela zadnje čase težave, je to šlo kar lepo. Pokljukam in potegnem vrata k sebi, ta se pa niti ne premaknejo. Poskusim na voznikovih vratih - še slabše, teh niti odkleniti ne morem. Poskušam prerukato sovoznikova in jih kar nekajkrat potegnem, vmes parkrat odklenem in zaklenem, da se prepričam, da res poskušam odpreti odklenjena in ne zaklenjena vrata. Odložim lupinico (do takrat sem jo balansirala v drugi roki) v sneg !ojoj!, se še enkrat uprem v sovoznikova vrata in mi jih uspe premakniti za nekaj manj kot centimeter. Stlačim prste not, najprej ene roke, potem še druge roke in počasi mi uspe odlepiti gumo narazen. Se zaletim noter in z notranje strani poskusim odkleniti voznikova vrata - ni šans. Vzamem lupinico v naročje in se preko sovoznikovega sedeža skobacam na voznikovega. Vmes se spomnim, da moram še brisalce položit nazaj na šipe in ponovim pot v obratni smeri. Potem še enkrat, spet na voznikov sedež user posted image . Mah, sem si mislila, če sem tako prišla not, bom tako prišla tudi ven, če bo treba. Upalim avto (ima 15 let in kresne ko majka tudi na -10°C) in grem proti DIFu - sva šla na plavanje. Zakurim na ful, ventilatorje usmerim v voznikova vrata in se peljem. Nekje na pol poti je že ful sonce in greje ko v peklu. Ko pridem na parkirišče od DIFa, brez težav odklenem in odprem voznikova vrata - saj ključavnica ni bila več zmrznjena.

Aja, BTW - ključe, ki sem jih zgubila popoldne sem očitno usejala nekje na sprehodu, ker jih ne najdem nikjer.

Pestro? Zgleda, da res, ampak teh dogodivščin imam že poln kufr.

Jutri mi pridejo montirat nove omarice v kopalnico, me je že zdej strah...... user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
7.3.2006 23:16:51   
Jessy
Violinski, svašta!!! Sem se nasmejala, kot že dolgo ne! Si te kar predstavljam, kako se kobacaš iz sedeža na sedež! user posted image user posted image user posted image user posted image  Prava akrobatka! user posted image  

Sem pa prej resno razmišljala, zakaj za user posted image  ste mogli v KP kidat sneg (sem predvidevala, da ste šli v KP), saj ga tam morda sem pa tja zapade kak cm! Blondinka! user posted image

Mi smo se pa zdaj več kot 1 uro ubadali z jokom. Ne vem, kaj jo buta! Zdaj zgleda, da bo končno ponehala. Se je nekej časa drla, kot bi jo rezali na pol, pa nič nisva mogla narediti, da bi nehala. user posted image  Ne vem, če bi zobki delali tak kažin!

Tisto s sladkanjem, mi pa še na pamet ni padlo! Hvala za nasvet! Bom poskusila tudi s tem (kar z navadnim...ne bom komplicirala s kakšnim mlečnim in podobnim sladkorjem), da vidim kako in kaj. Drgač se mi pa zdi, da bomo teh nekuhanih jabolk in hrušk zmetali za celo gajbo v smeti. user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
7.3.2006 23:24:15   
miševi

Violinski - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
8.3.2006 7:41:56   
Tiamo
Jutro, mi pa spimo zdaj super, ko je zadnji obrok okoli 17 pa potem ob 19-20 samo mleko. Danes je spala do 5 pojedla, zdaj še vedno spi user posted image user posted image  Violinski si mi povedala že na plavanju, ampak ne vsega user posted image  Danes je spet sonček, jo bove ucvrle ven. Jaz skoz sladkam, čisto malo, vse kar ji kuham od sadja.  Včeraj je imale Demi po plavanju spet napad dretja in vodja plavanja mi je rekla, da je imela njena punčka isto. Prve 4 mesece po hrani se je drla in drla. Šli so k zdravniku in potem v bolnico, kjer so ugotovili, da ima REFLUKS (Refluks oesophagitis pomeni splet bolezni, ki se najboljše definirajo kot simptomi ali znaki okvare požiralnika, ki nastanejo predvsem zaradi vračanja želodčnega soka v spodnjo tretjino požiralnika. Želodčni sok se lahko vrača celo do ustne votline a tudi v dihalne poti. Poškodba, ki nastane zaradi delovanja močno kislega želodčnega soka, povzroči vnetje ali rane na požiralniku. Najbolj pogoste so okvare na prehodu sluznice iz požiralnika v želodec. Pogoste so tudi okvare ustne sluznice, okvare in vnetje glasilk a tudi akutno ali kronično vnetje dihal.) Jaz sem to dretje pripisovala trmi in zaspanosti. Tako se mi zdere mogoče 1 krat na 14 dni. Zdaj pa res ne vem, a naj grem k zdraviku z njo.? Pa še nekaj violinski ali druge, kdaj se začne zbirat dokumentacija za podaljšanje porodniške. A mislite,da bi jo lahko podaljšala na podlagi tega k sem hodila z Demi na fizioterapijo in ker je imela tako močne krče? zdaj se pa Demi prebuja, se tipkamo...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
8.3.2006 7:55:10   
tina104
Dobro jutro!

Naše spanje je bilo dobro od pol enajstih naprej, prej pa groza, vsaj ob desetih - takrat se je zbudil z groznim jokom in sploh ni hotel zize, tudi zibanje ni pomagalo. Potem sem videla, da je skozi moker in ga šla previt, ves čas je ful jokal, potem pa le prijel zizo in zaspal. Res ne vem, zakaj toliko joče zadnje čase zvečer oz. ponoči, ko se zbudi. Čez dan pa je vse v redu.

Včeraj je zdržal buden skupaj 6 ur - sploh ni spal od pol dveh popoldne do pol osmih!

Naj povem še kaj se nam je včeraj zgodilo. Zmanjkalo nam je plenic za ponoči. En dan smo imeli že Libero za ponoči, pa je bil celi moker zjutraj. No, in včeraj grem  v DM, da kupim Pampers sensitive, niso imeli večjih št. kot 3, potem sem šla v babycenter, da bi kupila fixies in spet niso imeli nobene velikosti, ki bi bila našemu približno prav. Potem sem se odločila, da grem v mercator po huggies zelenorumene. Nisem še jih uporabljala, pa slišala sem, da so ok. No in seveda niso imeli št. 4. Potem sem kupila kar 5ko. Pa še prav so mu, ker so ful neke male. So pa mi v treh urah premočile. No, potem sem dala drugo in je zdržala do jutra. Verjetno je nisem prav gor dalauser posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
8.3.2006 8:25:53   
nanka
Dobro jutro,

violinski pri vas je pa polno dogodivščin.

Jaz tudi včasih sladkam, če noče jest in to kar z navadnim sladkorjem.

Tia, za poslajšanje porodniške vem, da je potrebno oddati papirje na CSD en mesec pred iztekom porodniške, zbiraš jih pa najbrž že zdaj.

Zdaj se pa odpravljam na davčno oddati dohodnino, pa malo po trgovinah. Se kasneje še oglasim

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
8.3.2006 8:38:16   
MajaPRO
Jutro!

Drage ženske, najprej iskrene čestitke ob dnevu žena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tina, kaj takega se lahko samo pri nas zgodi, da greš v 5 trgovin in ne najdeš pravih plenic.... katastrofa!

Jaz sem včeraj porabila Mullerjeve plenice Beauty Baby in zdaj imava še nekaj Pampersk na zalogi. Neverjetno, kako so Pamperske tanke proti ostalim plenicam - po mojem je malčkom prijetneje, če imajo manj med nogami, kaj pa vem. Smo pa mi že lep čas na plenicah št. 5.

Naš mali se je danes zbudil ob 6h, pozizal in ni več zaspal nazaj. Potem pa je bil ob 8h že tako siten in jokav, da sem ga dala kar spat. Sicer pa to noč ni bilo neke krize. Zbujanje je sicer bilo, vendar ne pogosto in se je dalo zdržat.

Danes je spet sonček in že komaj čakam sprehod. Upam samo, da ne bo tako vetrovno kot včeraj, ko sem celo pot imela voziček s folijo pokrit.

Danes pride župnik, ki bo krstil Vida, da se pomenimo o vsem. Kak je smotano, ko veš, da nekdo pride, ne veš pa približne ure. Upam, da se ne bo pricinglal ravno v času kuhe ali kosila ali sprehoda.

Se še tipkamo!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
8.3.2006 8:39:35   
tina104
violinski, sem prebrala vaše dogodivščine. vedno se nekaj dogajauser posted image

ta refluks je imelo nekaj dojenčkov v bolnici, ko sva bila in so jokali vsak dan in veliko časa.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
8.3.2006 8:45:28   
zoya24
Dobro jutro,

Žiga tudi še spi in danes bom elo kavico v miru spila, sem se zaradi tega kr dvignila.

Violinksi vam se pa res dogaja user posted image

Tina glede plenic pa jaz uporabljam za ponoči te Huggieske, so mi OK, še nikoli mi niso premočile, pa je bil mali zelo dolgo notri, so pa res malo manjše. Jaz sem imela 4-ko, ko mali še zdaleč ni imel 8 kg. Zdaj ko jih ma bomo pa po moje kmalu na 5-ko prešli.

Mi imamo tudi tak lep sonček, ko ne bi bilo tega snega, bi bilo pa še 100x bolje. Grem zdaj še mal po forumu pobrskat, ko imam še mir user posted image .

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
8.3.2006 9:31:42   
Jessy
Dobro jutro!

Glede na slabo začeto noč, smo še kar vredu spali. Okrog 2h se je začela jokat in sem šla k njej in ni bilo druge, kot jo vzeti v naročje, kjer je še kar jokala. Pa ji ponudim čaj in ga zavrne, nakar preostane le joška. Z dobrim namenom se naštimava, ji dam joško, ona pa v taaaaak jok, kot zvečer, ko je kričala, kot bi jo rezali. Tako sem lepo pospravila joško nazaj, jomalce dvignila pokonci, da se je umirila in dala nazaj v posteljo. Čez 2 minutki je že spala in se do 8h ni nič oglasila. Tudi ob 8h je bil še mir in ko sem ob 8.15 prišla k njej, je imela lepo dudo v ustih. Je sama poskrbela zase.

Zdaj sva pa že okopani! Sonček lepo sije in če ne bo hudega mraza, jo mahneva že dopoldne ven. Popoldne grem pa itak s prijateljico na kavico, tako da bomo spet zunej!

Tia, moji sodelavki vem, da sta podaljšali porodniško ravno na račun fizioterapije. Kolk časa sta jo obiskovale, pa ne vem. Morda ti pa uspe! Probat ni greh! "NE" ti še zmerom lahko rečejo!

Zdaj je pa na vrsti jutranja kavica!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
8.3.2006 9:44:32   
Jessy
Pravkar sem videla, da imamo prvi zobek, spodnjo enko! user posted image user posted image user posted image  Zdaj vsaj vemo, zakaj je bil včerej tak grozen jok!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
8.3.2006 10:10:33   
zoya24
Neja user posted image user posted image user posted image user posted image za zobek.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Otroci bi morali spati z mamo do 4. leta s...
Mnenja o tem, ali naj otrok spi skupaj s starši, so zelo različna. A znanstveniki so zdaj dokazali, da je za otrokov raz...
V življenju mi je najbolj žal za to
Zaprla sem oči in si nas predstavljala čez deset let. Videla sem družinske počitnice s pohodi po kozjih stezah in igro n...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?