|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
6.3.2006 9:42:08   
zoya24
Zoja vse najboljše!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
6.3.2006 9:54:16   
tina104
zoya, vse naj tudi od mene!

danes je bilo spanje prava katastrofa. nazadnje smo tako spali, ko je bil aljaž bolan. sicer ima malo zamašen nos, ampak ne vem, če je to krivo. zbujal se je nonstop in to s takim jokom, da ga sploh ziza ni pomirila. pomirilo ga je nošenje in to, da smo prižgali luč. enkrat je vmes bedel uro in pol! groza, upam, da so zobki. zdi se mi namreč, da ima zgornjo dlesen ful bolj napeto, ampak videt še nič ni. podnevi je sicer bil skoz dobre volje in tudi zdaj je.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
6.3.2006 10:02:22   
Jessy
Dobro jutro!

Pa smo le dočakali sonce! Edini problem trenutno je, kako so sčiščeni pločniki, ker drugače nimava kaj praskat zunej!

Tudi naša noč je bila podobna prejšnjim. Bujenje ob polnoči - duda! Bujenje ob 1.00 - duda! Bujenje ob 1.10 - joškica! Bujenje ob 4.45 - joškica! Vstajanje ob 9h! Pestro, ni kaj! Ni mi jasno, kako smo nekej časa že lahko tako fino spali, zdaj pa se vračamo na stare tire!

Tia, včerej sem v eni starejši reviji Mama prebrala pismo ene mamice, ki ima težave, da se ji 6-mesečnica zbuja ponoči in hoče hrano. Svetovalec ji je odgovoril, da 6-mesečni otrok mora čez dan zaužiti 1500 ml hrane, kar je 1000 kalorij in če tega ne poje, potem se ponoči zbuja lačen. Meni osebno se to zdi fuuuuuuul veliko, ker po mojih laičnih izračunih midve pojeva goste hrane cca 800 ml, mleka pa po moje tudi ne spije za 700 ml na dan. Žal nad tem nimam kontrole in je lažje vam, ki imate flaške.

Puzzle sem lepila z Mekol lepilom, potem sem pa na zadnji strani še vse luknjice lepo zalila z lepilom, tako da so danes res trdne, kot bi jih pribila in se bo mogla fejst potruditi, če bo hotela to spraviti narazen, ampak mislim, da se to neda več narediti. Projekt je 100% uspel in sem zadovoljna!

Grem kuhat kavico!

Zoja, vse naj naj! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
6.3.2006 10:02:47   
petri85
Dobro sneženo jutro!

Nas je dobesedno zamedlo!!!!! Kje je tista, ki je obljubljala danes pomlad in 14°C? user posted image  Bili smo nonsop včeraj popoldne brez elektrike, k sreči je ravno ob 7ih za eno uro spet bilo ve OK, tako, da smo našga lumpija zrihtal in spravil spat. Kajti mi smo BOSI brez el.!

ZOJA, vse naj naj!

ŽIGA, bravo za 2. zobek!

Jaz sem bila pa tako zaposlena ta vikend, da računalnika tud od daleč nisem videla. K sreči niste bile tako dejavne s pisanjem...V soboto smo cel dan prebili od doma - atijeva ideja, da gremo na izlet, da bo mami lažje prebila sadni dan :) Bili smo tudi na Bledu, kjer k sreči ni deževalo! Pa kupili smo Zappa - naš mali bi bil kar v njem!

Aja, Violinski, najlepša hvala za info o plavanju, vendar midve s kolegico bi šle najrajši v Kranj, ker nama je ful bližje.

Jaz našega tud ne upam hvalit, kako lepo spi ponoči, da ne bo že ta noč katastrofa. Tia, mi tudi jemo ob 17.30 saje (+ skuto včasih), potem pa ob 20ih 240 mll mleka z žličko kosmičev. Zaenkrat nam spi do 7ih, tako, da takrat sedaj dobi mleko in še pospi do 8ih oz. 8.30.

Sem se pa danes zjutraj hudo ustrašila, ko sem ga dvignila iz postelje - imel je povsem krvav ušesek! Ko sva ga s palčkami probala malo očistiti sem ugotovila da je spraskal eno pikico na uhlju in mu je očitno fuuul kri tekla - zdaj ne vem , kako naj zaščitim, da ne bo praskal?

Oh, sem se pa razpisala....

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
6.3.2006 10:12:48   
zoya24
Tina sem prebrala na uvajanju goste hrane, da imate še vedno probleme uz gosto hrano. Če se spomniš sem tudi jaz nekaj dni nazaj pisala, da mi je začel štrajkat nekaj pri zelenjavi. Pol pa zadnjič pride k meni sestrica in ga po 1,5 uri spanja zbudi user posted image , pa mu dam čaj in on spije celo flašo. Pred spanjem sva jedla sadni košico). Pol mu pa naredim kosilo in vse poje. Včeraj naredim enako, ko se je zbudil je dobil čaj (spil skoraj vse), čez kakšne pol urice pa zelenjavni obrok in on spet celega zmaže brez problemov. Sem ugotovila, da je bil najbrž ful žejen in zaradi tega ni hotel jest. Pa tudi čas med sadnim in zelenjavnim obrokom sem povečala in sicer na cca 4 ure. No in zdaj spet vse veselo papcamo. user posted image user posted image user posted image Mogoče je pa Aljaž tudi žejen, probaj.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
6.3.2006 10:34:19   
Jessy
Zoya, zdaj si me psomnila na čas pred zelenjavnim obrokom. Pri nama tudi mine od 3,5 do 4 ure in mi tudi vse zmaže. Včerej mi je pojedla 220 g zelenjavne kašice z mesom. user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
6.3.2006 10:36:53   
nanka
Hvala za čestitke.

Jaz moram tudi dati Zoji čaj med hranjenjem. Ko poje skoraj 100 ml goste hrane, ji moram dati čaj, drugače neha jesti. Ko pa popije malo čaja, je pa naprej in poje skoraj vse kolikor ji pripravim. Uf, naša niti pod razno ne poje 1500 ml hrane na dan. Sem malo računala in prišla do skoraj 1000ml, pa še to ob najboljših dnevih, drugače poje manj. Pa še za to moram vložiti vso energijo, ki jo imam. 

Mi smo tudi globoko pod snegom. Tako, da danes ne greva nič ven.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
6.3.2006 11:04:02   
natasaxy
Oj oj. Nas je včeraj tudi tako zamedlo, da še internet ni več delal, kr neki, je pa danes prav lepo zunaj, čeprav bi si že vse želele pomladi. Midva sva bila že eno uro zunaj, pa je v vozičku zaspal, tako da sem ga kar malo še zunaj pustila, da pripravim kosilo.

Spali smo od 19-7 zjutraj, ponoči se ni nič zbudil, včasih se zbudi in malo pojamra, ter zaspi nazaj.

Zoja vse naj naj. user posted image user posted image

Naš tudi veliko pije, včasih popije tudi pol litra čaja na dan. Treba bo nehat kurit, pomoje so zato še bolj žejni, ker je suh zrak notri.

A večinoma dajete čajke za pit, a tudi sokce. Jaz mu po večini dam čaj (bebi, janež, kumina, kamilica, koromarček,) včasih kakšen kompot, sokcov mu pa ne dajem kaj dosti, včasih kakšnega korenčka stisnem, al pa jabolčka, redko mu dam tudi frutkov sok. Vode pa ne mara piti.

Tiste, ki dajete adaptirano mleko, a še vedno vodo prekuhavate? Do kdaj jo je sploh potrebno prekuhavati? Eni pravijo da do enega leta...no sej prej bomo pa že alpskega probali.

Pri nas zaenkrat sva še vedno na 2 gostih obrokih, za kosilo vedno poje okoli 200ml (ponavadi zelenjave), sadja pa tudi 200ml. Bova pa počasi uvedla še tretji gosti obrok.

No sedaj moram pa res nekaj it skuhat. user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
6.3.2006 11:10:28   
miševi

Zoja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Tudi pri nas je bil pester vikend. Včeraj sploh. Smo imeli it na rojstni dan in sem se dopoldan veselila, ker je padal dež, potem, ko je pa začelo snežiti, smo imeli podobne fore kot Jessyuser posted image . No, na koncu je ati svojo mamico poprosil, da merka Jureta, z Niko smo jo pa mahnili peš. Vmes smo porivali avte, pa ati je s kolegom "reševal" situacijo, ko je ena mamica z otročkom ostala v avtu sredi ceste, ker ji je zakuhal. V glavnem, zanimivo...

Tia, sem ti hotela predlagati podobno, pa vidim, da si že ugotovila kako in kajuser posted image . Jaz sem tudi pri Niki imela predzadnji obrok goste hrane, zadnjega pa le flaško z 1 žličko rižolinota ali greska. Jure je pred uvedbo 3. gostega obroka tudi zahteval nočno hranjenje. Odkar je popoldan mlečne kaše, zvečer pa flašo, spi do 7-8ih zjutraj. Če do 7ih, potem še celo nazaj zaspi. Sem pa delala po svoji logiki. Če sem se jaz zvečer nabasala, sem bila zjutraj lačna kot volk. Pa še popoldan v miru pojemo na žlico, zvečer se pa crkljamo ob flaši. Pa še manj je obremenjujoče za zobe.

Tudi naš ne poje 1500 ml, pa kar pridno je. Obroke imamo super razporejene. Upam, da tako ostane.  Pije pa še vedno ničuser posted image .

Mogoče bomo pa danes po kosilu lahko šli ven - sicer samo pred hišo, ker spluženo je bljak (včeraj smo do kolen gazili po cesti, ki pluga ni videla do poznih večernih ur).

Sedajle mi Jure spi v novi prenosni posteljici. Je zaspal z medvedkom ob škrabljanju po mrežiuser posted image . Posteljica je sicer malo slabša od tiste, ki sem jo posodila sestri, ampak je še vseeno dobra. Glavno, da spet sam zaspi in ga ni treba guncat po rokah. Pa še past ne more nikamor. Edino iz dnevne jo bom prestavila v spalnico, da bo bolj v miru spal. Imamo itak vse povezano in ga vidim iz dnevne.

Toliko zaenkrat.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
6.3.2006 11:49:25   
nanka
Nataša, jaz ji dajem pit Hippov čaj zeliščni ali komarček(granule), ker pač na mojo veliko žalost soka spolh ne mara piti. Sem mislila, da bova kakšen gramček pridobile z gostim sokom, pa ga ne mara, ne gostega, ne bistrega. Pa sem probala frutek, hipp in alete. Tudi vode ne mara. Sem ji pa v petek kupila sadni Hippov čaj pa ga tudi ni marala piti. Drugače pa spije 3 dc ali pa tudi več.

Jaz ji vode ne prekuhavam, ampak samo zavrem v vrču za kuhanje čaja. To delam že odkar je bila dojenček. Sem ga samo enkrat vrela 5 min, pa je bila voda čisto motna in bela. Bljak. Sem ji pa tudi kupovala tisto vodo za dojenčke, ki je ni potrebno prekuhavati, ampak samo pogreti. Je bilo super, samo drago kot žafran. Zdaj sem jo že nehala kupovati.

Naša tudi spi čez dan v prenosni posteljici, ki jo imam postavljeno v Maticevi sobi. ( spalnico imava v zgornjem nadstropju). Zaspi brez problema, jo samo položim in že spi. 

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
6.3.2006 15:07:48   
Jessy
Danes je bilo pa tako lepo zunaj, da smo na vse slabe dneve, ki so bili, pozabili!

Zdaj pa čakam, da se mi zbudi, da bova jedli!

Natasa, jaz ji dajem za piti Hippov čajček z okusom komarčka. Dam malo manj zrnc notri, kot je priporočljivo, pa mi v enem dnevu spije cca 1 dcl, kakšen dan pa skoraj nič. Sokov ne mara, vodo je sicer pila ampak precej manj kot Hippov čaj!

Danes sem kupila Grisolino in bom s kuhanjem pravega gresa še malo počakala in ji raje ponudila grisolino v Hippovem mleku. Me zanima, če ji bo šlo po grlu!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
6.3.2006 15:09:28   
Jessy
Pa vode jaz nič več ne prekuhavam, niti je ne dam zavreti, ampak jo samo pogrejem. Tudi, če pripravljam Hippovo mleko. To delam že cel mesec.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
6.3.2006 15:35:04   
MajaPRO
Lepo pozdravljene!

Pridne ste, koliko ste napisale! Mi smo bili med vikendom leteči (rojstni dnevi), tako da ni bilo nič časa za RR.

Tudi pri nas je vsaj 20 cm snega, če ne več user posted image . Sicer je lepo za pogledat - prava zimska idila - samo kaj, ko se že vse topi in bo sami drek.

Tina, sva že 2, ki ponoči ne spiva. Meni se je pred mesecem začel zbujat (z jokom), pa sem ga morala na rokah uspavat, drugače ni hotel zaspat. In sem bila čez čas zjutraj tako utrujena, da nisem več mogla tako naprej. Potem sem ugotovila, da zaspi s flašo sadnega soka (tudi podnevi) in sem bila tega vesela, saj se ponoči nisem rabila sprehajat. Zdaj pa se je navadil ponoči pit, kar spet ni OK. Imam pa Pentleyino knjigo, vendar jo moram najprej  prebrat.

Midva sva imela po porodu kondom, ki sva ga pa hitro opustila, tako da zdaj paziva. Se ne bi nič sekirala, če bi se zgodil še en user posted image .

A so vaši user posted image tudi tako grobi? Vid vleče za lase, grize me v brado, krampa... in to ful. Tašča ima na obrazu že 2 rani (jo je do krvi vkrapnil).

Zoja, vse najlepše user posted image user posted image user posted image , Neji in Žigi pa user posted image user posted image user posted image za plazenje!

Midva se danes nisva vozila v vozičku (nama ga je ati pomotoma odpeljal v službo), ampak na sankah in je bilo prav lušno.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
6.3.2006 15:51:12   
MajaPRO
Naš pije le instant čaj, ki je sladkan, zadnji čas pa sadne sokove (Hipp ali Alete, ki nimajo dodanega sladkorja), kar je precej dražja varianta. Redčim ga pa precej: 180 ml vode in 40-50 ml soka. Vode nisem nikdar  prekuhavala. Navadno sem napolnila z vodo čajni lonček in ga dala v mikrovalovno za 1,5 min (da skoraj zavre). Zdaj, ko mu čez dan pripravljam sadne sokove in mlečno žitne kašice za popoldne, pa porabim več vode in si prekuham pol litra vode (je pa res tako bela, kot pravi Nanka, da mi je prav težko tisto vodo v flašo nalit).

Danes sem mu za kosilo skuhala korenček in kolerabo s polento, pa mu je bilo všeč. Zdaj zelenjavo kuham do mehkega (s tem najbrž izgubi vitamine user posted image ), da jo potem pretlačim (zelo malo stvari še miksam, v glavnem večino jedi pretlačim z vilico).

Danes sem znižala ležišče v posteljici na 2. raven, čeprav se še ni prijemal za ograjo in se dvigoval. Je pa res že v taki starosti, da se kaj takega lahko hitro pripeti.

Zdaj mu grem delat popoldansko malico, in sicer Milupino mlečno žitno kašic. Zdaj za popoldansko malico je izmenično skuto s sadjem in mlečno žitne kašice.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
6.3.2006 16:03:00   
Tiamo
Hojla, midve sva se danes skoz potepale, prvič sva šle ven ob 11 prišle domov, sem ji naredila pire krompir z korenčkom, je full papcala in spet sva jo ucvrle ven, zdaj je pa začelo pihat, tako da sva šle kar lepo domov. Prejle sem jedla navadni jogurt, pa sem ji ga dala malo, pa je kar 5 žličk pojedla..kar jaz jem tudi ona je. Zunaj sem srečala sosedo, ki ima dve punčki stari 4 in 1,3 letne punčke in mi je sama ponudila, če hočem oblekce, ki sta jih prerastli. Tako, da v sredo dobive nove stvari user posted image  Jaz vodo samo pogrejem oz. zavrem v čajniku, kot nanka. To sem delala od vsega začetka. Upam, violinski, da se jutri vidimo na plavanju

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
6.3.2006 17:53:19   
tina104
Zoya, hvala za nasvet. Ponavadi sicer noče pit in tudi sicer zelo malo spije, bom pa mu vseeno poskusila še med obrokom ponudit pijačo.

Našemu za pit ne dajem nobenih sladkih sokov ali čaja, ker je njegova teža že itak visoka. Pije vodo, komarčkov čaj, poskusila sem mu dat tudi čaj od alete korenček jabolko (v vrečkah)pa mu ni bil všeč, vsaj zaenkrat ne.

vodo zavrem v mikrovalovki.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
6.3.2006 18:22:25   
Kety
Ojla!

Sploh nimam nič časa  in računalnik le poželjivo gledam, zdele pa mali spi in sem hitro izkoristila.

Mi imamo spet probleme z nočnim mirom,...spet ne spi in se zbuja na 1 uro in seveda je lačen!! Kaj je s temi otroki....a imajo skoz preskoke v rasti al kaj!? Se mi zdi da naš ogromno poje, saj mu non-stop neki iz ust rine, ker ima skoz poln želodček, pa še kar skoz neki jambra?!?!? Pa smo tudi že spali celo noč brez hranjenja kak teden... Ne vem, no! Jest sem spet totalno zmozgana! Ne spomnim se kdaj sem nazadnje spala celo noč. Prej nisem mogla zaradi trebuščka, zdej pa zaradi Timona,...se pravi bo že kar ene 9 mesecec odkar sem dobro spala!user posted image user posted image

Tina, sej ti itak skoraj samo dojiš in ne rabiš dodajat tekočine. Meni so rekli pri pediatru, da dokler dojimne rabi nobene dodatne tekočine, razen če je res vroče, kako žličko vode!?!? Tko, da jest se ne bi sekirala, če noče pit...potem pa ko je gosto hrano pa rabi več dodatne tekočine.

Jest moram tudi med jedjo dat čaj za pit, drugače neha jest. Pa po obroku tudi, da splakne hrano. Spije mi kaka 2dcl na dan ali manj. Odvisno od dneva. Dajem mu pa Hipp-ov instant zeliščni čaj in ga tudi naredim z več vode kot je napisano!

Tia, kako se ti obnesejo plenice iz Mullerja. Sem jih vidla in se mi zdijo na otip ful prijetne. A kej premočijo?? Baje imajo vato namesto tistih gelastih granul?!

Zoja, vse najboljše....

Žiga pa že kar puza,....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce kolk ur imate med obroki? Pri nas se je ritem čist zmešal, ker ful mešano vstaja. Enkrat ob 7ih, drugič ob 8ih in potem ful čudno jemo. Ponavadi je na 3 ure in tako se mi kdaj kosilo premakne na 14 uro, pa potem sadno kašico ob 17ih, kam nej pa potem dam žitno kašico. Gledam namreč na to, da ne bi prepozno jedel težke hrane in bi se zaradi tega zbujal??
Pa še to, jaz dam mlečno kašico včasih dopoldan (zajtrk), včasih pa zvečer okrog 19ih. A je kej narobe ker nimam teh treh obrokov ob istih urah. Tudi sadni in zelenjavni obrok kdaj zamenjam...user posted image user posted image user posted image

Še pol napišem...se je zbudu

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
6.3.2006 19:36:12   
MajaPRO
Tudi jaz sem se malce sekirala, ker Vid ni hotel nobenega čaja pit, dokler je bil polno dojen. Sem pa mu ga tiščala predvsem zato, da bi podaljšala čas med obroki. Zdaj, ko pa je na gosti hrani, kar sam zahteva tekočino (tečka in ko mu dam flaško s sokom, pije in je zadovoljen). Tako, da ne skrbi, Tina, ko bo sprejel gosto hrano, bo tudi pil.

Tudi jaz bom vsak čas porabila 2. paket Mullerjevih plenic. Prvo noč mu je plenička premočila, ampak se je izkazalo, da je očitno nisem dobro namestila.  Potem ni niti ena več premočila do včerajšnje noči (ko je popil 2 flaši soka).  Sem zelo zadovoljna, polnitev se mi zdi dobra, ne bi pa vedela, če je notri vata ali kaj. So pa po velikosti nekoliko manjše od ostalih pleničk (jaz sem najprej imela tiste od 11 kg naprej, pa so mu bile čez pas - kljub elastiki- malo bolj tesne, tako da imava sedaj večje - od 15 kg naprej). So pa res ugodne - za 38 plenic 1440 SIT. Je pa šel mož pravkar v Hoferja, pa sem mu naročila, naj pogleda njihove plenice (jih ene zelo hvalijo).

No, mali je imel pravkar težavo zaspat, pa je malo jokcal in sem ga namenoma pustila, ker me je zanimalo, če bi sam zaspal. In se je tako razjokal user posted image , da je skoraj dihat pozabil. Sem ga morala vzet v naročje, da sem ga potolažila in je v hipu zaspal.

Da se ne spomnim na pripetljaj s plazma keksom. Mali se je danes z njim skoraj zadavil. Resnično me je stisnilo, ko je začel kašljat in sem videla, da je odlomljen velik kos keksa. Potem pa ga ni mogel ven izkašljat. Sem ga trepljala po hrbtu, na koncu sem ga kar preko roke položila in fajn po hrbtu poknila, pa ga je izbruhal. Vendar ni bil cel kos, ampak se je že raztopil nekje v sapniku ali kje je pač obtičal. Finta pa je bila v tem, da ga nisem samega pustila s keksom, ampak sva bila oba v kuhinji - on v stolčku, jaz pa za štedilnikom. In mislim, da ni minilo pol minute, odkar sem mu ga dala in do davljenja. Kriza, res zna biti nevarno...

Lep večer še naprej!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
6.3.2006 19:45:22   
MajaPRO
Kety, jaz mu dam za jest na 3-4 ure, odvisno, kako čez dan spi. Dopoldanski sadni obrok ima npr. enkrat že ob 8.30, drugič pa šele ob 10h (včasih zaspi po obroku, včasih pa je prej zaspan in je, ko se zbudi). Jaz mu dam dopoldne sadje, okrog 13h kosilo (zelenjava+meso), ob 16h en dan mlečno žitno kašico, drugi dan pa skuto s sadjem, ob 19h (pred spanjem) dojenje, med 5h in 6h zjutraj dojenje.

Jaz mu pred spanjem ne dam nobenih kašic, samo eno joško sprazni in to ob 19h, naslednjič pa se doji šele med 5. in 6. uro zjutraj (danes celo ob 6.15). Torej zdrži ponoči brez hrane tudi več kot 10 ur. Se pa neprestano zbuja, vendar ne zahteva dojenja, ampak ga potolažim drugače (v naročju, s flaško soka, z dudo...). Upam, da se bo to tudi pri nas uredilo do izteka porodniške.  

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
6.3.2006 20:41:18   
Jessy
Joj, Maja, še dobro, da si bila zraven, ko je jedel keks! Jaz sem ji ga parkrat dala in jo tudi za kako minutko pustila brez nadzora. Še pomislila nisem, da bi se ji lahko kam zataknilo. Jep ares, da midve jeva bebi pikote, ki so bolj debeli, tako da odgriznit ga še ne more in ga tako le topi v ustih.

Kety, po moje ni nič narobe, če mešaš hrano na določene ure. Saj mi tudi ne jemo vsako popoldne, npr. kruh s sirnim namazom, ampak je enkrat eno, drugič drugo.
Ure za hranjenje pa imava midve nekako enako porazdeljene iz dneva v dan. Se pozna, da več ali manj ob isti uri vstajava.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
7.3.2006 8:19:52   
Tiamo
Jutro, mi smo danes spet normalno spali do 4, pojedla in zaspala do 7.30. Hranimo se na 3-4 ure, zdaj ji dam zadnji gosti obrok okoli 17, pred spanjem pa mleko. Maja, te kar stisne ko se davi?!? Demi že ful lepo je piškote imava pa tiste iz evrospina. Zdaj velik kos sama ven vrže, ali ga ima toliko časa v ustih, da se stopi. Kety, meni so te plenice zakon. Nič ne pride ven, zdržijo celo noč, nič vnete ritke. Samo 4 mi je ful majhna, zato imave midve že 4+. Zadaj je tista elastika, da lepo stisne. Tisto o vati pa nevem, amapk ko je polulana cela plenica zjutraj, ni tako rumena na videz, kot npr. Hugginska. So pa zelo poceni 42 kosov pride 1500 SIT. Saj je to poceni? Kety kar se pa tiče hranjenja, ni nič narobe ob katerih urah imaš, samo iz lastnih izkušen ti povem, da do 17 mu dajaj gosto hrano, potem za lahko noč samo zizo. Jaz sem Demi dajala zvečer kašo, pa se mi je ob 1 zbujala..zdaj dva ni zaključim z gostim obrokom ob 17 pa potem mleko in spet spi do 4 zjutraj, poje in spi do 7 ali še kake pol ure več.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
7.3.2006 8:44:01   
nanka
Dobro jutro

jupiiii, zobek je končno pokukal ven. Tako pa imamo tudi mi prvi zobek.

Mi smo tudi lepo spali. Samo trikrat jo je bilo potrebno rešiti iz kota in dati čaj.

Midve imava zadnjo kašico ob 18.30, ob 19 gre spat, ob 22.30 ji dam pa še mleko z eno žličko grisolinota in spi do 7 zjutraj.

Pleničke pa uporabljava Huggiske št.3 in so super. Nič ne priteče ven in že dolgo ni bila polulana čez. Prej sva imele pa pampers aktiv baby, pa mi je takoj premočila. Tako da zaenkrat ostajava na Huggis.

Zdaj sem rešila vsa vprašanja glede dohodnine, jo samo še izpolnim in oddam. Moram narediti čimprej, da ne bo potem gneče. Samo še obrazec za otroške dodatke moram kupiti, da vidim katere podatke bo potrebno prepisati iz dohodnine. Oddati ga moram pa tako šele konec julija.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
7.3.2006 9:00:34   
tina104
Dobro jutro!

Danes smo malo bolje spali. Sicer se je zbudil najmanj 3x in tudi ob petih smo mogli vstat, ampak vsaj ni kričal ponoči user posted image

Tia, te plenice so res ful poceni. Jaz še jih nisem poskusila, jih moram, ampak ful redko grem v Mullerja, ker je v središču mesta in potem je problem parkiranje, pa ful več časa nam gre, če bi šli v središče.

Ja, Maja, tudi mi poznamo grobost. Če mu dam blizu obraz ful krampa, pa za lase konkretno potegne, ugriznil me je tudi že za brado, za prste pa itak.

Včeraj sem mu dala polento in jo je jedel, celo za kako veliko žlico je pojedeluser posted image .
Ve še vedno kuhate sadje?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
7.3.2006 9:30:51   
zoya24
Dobro jutro še od naju,

jaz si kar ne upam napisat kako fajn spimo, da se ne bi pol kej spremenilo. No odkar je v svoji sobici prespi celo noč, zadnje 3 tedne spi nekje od 8 zvečer do 7 ali osmih zjutraj. Vmes se zelo redko zbudi, pred peto nikoli, ponavadi ker ne najde dudo, mu jo daš in spi naprej. No upam, da ne bo danes kej drugač. Jeva pa midva kašico okoli sedme, potem pa se pred spanjem, okoli osmih, še podojiva.

Žiga je tudi grob, vleče za lase, praska po obrazu, ful ščipa..... sam jaz tud že dobila kakšno prasko po obrazu.

Plenice moram pa tud jaz te enkrat probat, sam gremo tudi mi ful redko v Mülerja, ko bom začela dalat, bom šla večkrat, saj delam v centru LJ.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
7.3.2006 9:40:30   
Jessy
Zoja, bravo za zobek! user posted image user posted image user posted image

Tia, pleničke so fuuuul poceni, saj malokje dobiš dobro pleničko za dobrih 35 SIT po komadu. Bom mogla enkrat ob priliki sprobat en paket. A to so prav Mullerjeva znamka? Kako se jim reče?

Jaz zaenkrat jabolka in hruške ševedno kuham, saj mi surove noče jesti. Je pa res, da jih kuham vedno krajši čas in prav danes imam namen kuhati samo toliko časa, da zavre, potem bom pa odstavila. Bom vidla, če mi bo jedla.

Smo pa mi danes super spali, kar celo noč brez bujenja. Zvečer sem ji naštimala v 100ml mleka grisolino, ampak mi ga je pojedla le dobro polovico, čez 15 min pa sva se še podojili. Se mi zdi, da ni bila ravno sita, ko je šla spat, ampak je spala kot polhek! user posted image  Da bi se to čimvečkrat ponovilo!!!
Grisolino ji je pa bolj všeč kot Keksolino. user posted image

Nanka, to, da si omenila, da greš po obrazec za otroške dodatke, je pa pomemben podatek za nas, ki smo prvič mamice! Ali pa, če si shranim fotokopijo dohodnine?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...
Zgodbe malih junakov: Prezgodnji porod zar...
Sledi operacija, strahu je bilo ogromno, saj nisem vedela, ali se bom po operaciji zbudila že kot MAMA ali še kot nosečk...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?