mamica deklicam
|
Dobro jutro. Jaz ne morem več spati, smo imeli včeraj delavno soboto in me vse mišice bolijo . Sva z mojim drva zlagala. Se je vseeno splačalo, ker so bila zastonj. Upam, da se bo kmalu nehalo to vlažno vreme. Jaz imam polžev za izvoz . Ko bi bili vsaj tisti, ki jih jejo v restavraciji, bi še obogatela, če mi že zelenjavo jejo. Včeraj sem šla po nove sadike zelja in še nekaj drugih sem rabila. Baje je šroti njim dobro tudi žaganje. Posuješ in se žaganje nanj prilepi, tako da ne more lazit. Vglavnem, včeraj ob 10h ponoči sem vzela naglavno luč, kozarec od kumaric in plastično žlico. Z njo obrala krompir in zelje, nato prečesala še ves tisti del vrta in okolico kompostnika. Če jih nisem našla najmanj 100, pa tudi nič ne rečem . Moram odkriti, od kje so se zaredili k mani. malo sumim sosedovo brunarico, kjer imajo že toliko časa drva notri, da je cela stavba iz mahu in vse plesnivo. Aja, pa še to, tista greda, okoli katere sva zasadile česen, je nedotaknjena. Vse sadike na njej so cele. Pri nas bomo letos imeli ogromno česna, ker ga bom šla okoli celega vrta posadit, oz. vsaj tega dela, od koder mi polži lezejo. In imajo radi pijačo, ki je narejena iz kvasa, sladkorja in vode. Sem jo dala v plastenko, zakopala v zemljo in so že delali "špure" proti njej. Jih je v tiste pol ure, ko sem bila tam, že nekaj plavalo. Zato tedy, pivo lahko uporabiš za kaj drugega Lepo nedeljo vam želim.
|