|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJ 2022
9.2.2022 23:52:34   
Hope90
Frkla, čin čin na štiri ure! 🙌🤗 Top je, res.Superca, da je vse ok na pregledu. Za Recaro sem slišala, ja, super, da si našla to kar ti je všeč. 🙂 Midva sva skoraj 100%, da bova kar Nuna Mix voziček in košaro vzela. Posteljici pa najverjetneje kar dve. Eno za v spalnico, to Julijo in eno za v dnevno a la zibko. Ker pri dveh psih babya nekako ne bom mogla odlagat na kavč... Upam, da bo kakšna babica priskočila zraven pri nakupih. 😉U, ja, začetek maja je skoraj za ovinkom. 🙂 Jaz imam rok šele 21., zato bi si nekako konec aprila še upala kam it. Kam blizu. Če bom pokretna 😅Moj naslednjo pregled je 24.2., če bo vse tako kul kot do sedaj, ostanem na štirih urah. Če bom pa do takrat kaj bolj utrujena, pa bom z marcem kar doma.. Ampak nekako mi je kar kul it v službo, v družbo malo. 🙂 Upam, da se zdaj to s korono malo umiri, da bom lahko šla na kakšno kavo brez slabe vesti.. Zdaj se res čuvam, nikamor ne greva in mi to že malo preseda. 🙈Lep pozdrav vsem. 🤗 

(odgovor članu Frkla)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: MAJ 2022
13.2.2022 14:29:34   
Hope90
Hej, punce. A ve že kaj štejete brce? To moraš od 28. tedna naprej delat vsak dan? Ali ste pač samo pozorne na neko redno prisotnost brc in če jih ni oz. jih je manj kot druge dni, potem še toliko bolj?Pri meni jih je kakšen dan za vzorec, kakšen dan je pa cel dan akcija, sem pa trenutno še 27. teden...Lepo nedeljo vsem. 🤗 

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: MAJ 2022
14.2.2022 13:36:19   
Frkla
Kak je pa tole luksuz, moj križ je zelo hvaležen za skrajšan delovnik :D Uuu, dva kužata maš user posted image Bi js tud verjetno dve postlce v tem primeru. Že tak sem gruntala, da ne bi blo slabo. Ampak bomo probali z gnezdecem na sedežni zaenkrat v spodnjem štuku. Bomo vidli kak se bo obneslo. Dopust pa absolutno tudi podpiram. Odklop vedno prav pride. :)
Brc pa js ne štejem. Sem danes vstopla v 29. teden, ampak nekako se mi zdi, da dokler čutim redne premike, nekak ni potrebe po tem. Kaj pa vem. Čutim pa zjutraj pa zvečer bolj intenzivno, ponoči ko se prebudim tudi miga, pa čez dan se tud premika, tak da se zaenkrat nisem odločla za strukturirano štetje. Sem pa danes le oddala prijavo za materinsko šolo. Gruntam še malo o kakih okroglih trebuščkih, mislim da so v četrtek. Jutri je pa tudi online srečanje trebuščkov, pa po opisu me nekako niso posebej prepričali. Se bo katera udeležila?

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: MAJ 2022
15.2.2022 13:06:09   
Hope90
Ojla. 🙂 Jaz na trebuščke sedaj ne bom šla.. Sem pa naju prijavila na individualne priprave na porod k eni douli, da še malo na štiri oči predebatiramo kako naj bi stvari izgledale in kaj pričakovat. Imamo eno srečanje že februarja, nato pa še tri v marcu ali aprilu. Tako da bom pokrila "fiziološki" vidik z on-line pripravami, ki jih organizira bolnišnica, ta čustveno-psihični vidik pa s temi individualnimi in potem še Veva spletno šolo, ki jo planiram v aprilu. Pol pa pač "kar bo pa bo" 😉. Všeč mi je, da priprave vsebujejo tudi info o dojenju, ker me je tega dela po porodu, ko bo vse frišno in mi še "nebogljeni" mogoče še najbolj "strah". Oz ne vem kaj točno pričakovat pri tem delu...Kar se pa službe tiče, pa imam občutek da bom maksimalno še en mesec oz. do osmega meseca (30-31 tedna) v službi. Kakšen dan sem čisto ok, polna energije, po službi sprehodim pse, pospravim po stanovanju, skuham in grem poleg sprehodov še na pilates, recimo.. Kakšen dan pa mi je že sprehod s psičkama po službi muka, trebuh otrdeva in vse kar mi paše je topel čaj, kakšen piškot in kavč.. In takih dni je čedalje več 🤷‍♀️

(odgovor članu Frkla)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: MAJ 2022
21.2.2022 9:13:22   
Anonimen
Zivjo imam vprasanje, sem kaksen mesec pa pol za vami. Ze od 15. Tedna naprej cutim premike in brcike. So tudi ze vidne cez kožo in izjemno intenzivne. Zdaj zadnje 4 dni pa sploh ne cutim da bi se kaj dogajalo not niti na ven se ne vidi, je mozno da se otrocek umiri? Hvala bogu imam angelsound s katerim sicer tezko zaznam srcek ampk po dolgem iskanju ga najdem. Nevem sicer kako je zdaj maternica, cutim jo nekje do popka gor, je mozno da je v tem casu nastalo ogromno prostora in otrocek potuje po celi maternici zato ga ni vec toliko cutit? Naslednji pregled imam sele cez dobre 2tedna, mislite da bi mogla ze prej it pogledat kaj se dogaja?

(odgovor članu Hope90)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: MAJ 2022
21.2.2022 10:15:12   
Hope90

Zdravo, 
Brce so lahko vmes nekonstante, vendar jaz odkar jih čutim, jih čutim vsak dan. Sicer niso enako močne skozi tedne, so pa enako pogoste oz. prisotne. Vmes je bilo kakšen teden zatišja, ko sem se res morala umirit, da sem jih čutila, ampak vedno so bile. Prisotnost utripa ni nujno pokazatelj stresa otroka oz. odsotnosti kakšnih težav, zmanjšanje pogostosti gibanja pa je lahko.. Če se ti zdi, da gibi niso tako pogosti, kot so bili in da jih kljub sladki hrani/počivanju/mrzli pijači ne spodbudiš, je mogoče fino poklicati ginekologa. Mu povedati svoja opažanja in se naročiti na dodatni pregled, da preveri, če je vse tako kot mora biti.Se pa ti ni potrebno obremenjevati na obroke, zelo verjetno je, da je to "zatišje" čisto normalno. Obisk pri zdravniku ali vsaj klic tako razreši dilemo in pomiri tvoj strah... 

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zivjo imam vprasanje, sem kaksen mesec pa pol za vami. Ze od 15. Tedna naprej cutim premike in brcike. So tudi ze vidne cez kožo in izjemno intenzivne. Zdaj zadnje 4 dni pa sploh ne cutim da bi se kaj dogajalo not niti na ven se ne vidi, je mozno da se otrocek umiri? Hvala bogu imam angelsound s katerim sicer tezko zaznam srcek ampk po dolgem iskanju ga najdem. Nevem sicer kako je zdaj maternica, cutim jo nekje do popka gor, je mozno da je v tem casu nastalo ogromno prostora in otrocek potuje po celi maternici zato ga ni vec toliko cutit? Naslednji pregled imam sele cez dobre 2tedna, mislite da bi mogla ze prej it pogledat kaj se dogaja?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: MAJ 2022
21.2.2022 14:55:14   
Frkla
Anonimna, živjo.
Ja, tudi pri meni so bili premiki kar konstantni, razen en teden vmes, mogoče ravno en tak čas, kot si ti zdaj, se je vse skupaj malo umirilo. Niso bili več tako pogosti, niti intenzivni. Pomoje se to vse skupaj nekako premakne, pa se ne čuti več tako zelo. Ampak nek premik sem še vseeno čutila vsaj zvečer. Jaz bi pomoje poklicala h ginekologu, pa ti bojo najboljše znali svetovati. Glede na to, da pregleda nimaš ravno pojutrišnjem, te bojo verjetno vseeno pogledali. Držim pesti, da je vse ok. Sporoči seveda :)

Hope, kako si?
Mislim, da imam podobne plane kot ti. Tole na 4 ure je sicer super, ampak pride pa dan, ko vseeno službo in kosilo normalno zvozim, ampak na sprehod se mi pa res ne da več. In potem je scenarij tak, kot si že opisala. Sedežna pa nekaj toplega in nekaj sladkega. :) Pa mislim, da bi v tem obdobju blo bolj koristno energijo porabit za kaj drugega, kot službo. Sej sva dolgo zdržali. Zdele še preguram tja do 32 tedna, potem na pregledu se pa verjetno zmenim za bolniško in ostanem doma.
Luštno si si to zamislila s pripravami. Poročaj, kako boš zadovoljna :)
Jaz sem v tem tednu uspela nabavit jogi, eno rjuho pa nepremočjivo podlogo sem tudi naročila, čeprav nisem čisto prepričana zakaj. Verjetno ne rabim, ampak sem kliknila zraven. No, verjetno ni lih edina stvar, ki je ne bom rabla :D Ali pa bomo dobili kako ekstra polulanko, pa bo čisto ok da imamo :D Zdaj se bom pa počasi vrgla na posteljnine.
Ostale majčice so naju pa zgleda čisto zapustile?

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: MAJ 2022
21.2.2022 15:49:16   
Hope90
Zdravo, Frkla. 🙂Ja, tudi meni se zdi, da sva bolj kot ne "sami". Mogoče so pa ostale samo super busy, pa nimajo časa. 😉Jaz bom že v tem tednu (28.) videla kaj mi ginekologinja reče. Zelo zelo imam nizek pritisk, mogoče ne bi bilo slabo pogledat železa... V prejšnjem tednu se mi je 2x močno zvrtelo v službi, enkrat sem celo zgubila zavest za nekaj trenutkov. Nič hujšega, samo neprijetno. Vseeno bi še malo hodila v službo, samo po drugi strani pa kakšen dan nimam niti energije niti volje več. Bomo videli. Imam pa v tem tednu tudi 3D uz, to pa koomaj čakam. 🙌💛Ja, vidiš, ta del mene tudi še čaka - posteljnina in jogi. Imam plan v začetku marca it po posteljico in potem še to naročit.. Pa za to električno črpalko se še nekaj premišljam, nisem še čisto odločena.. 🤷‍♀️

(odgovor članu Frkla)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: MAJ 2022
23.2.2022 8:23:24   
Hope90

Hej, Anonimna, 
Kako si? Vse ok? 
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zivjo imam vprasanje, sem kaksen mesec pa pol za vami. Ze od 15. Tedna naprej cutim premike in brcike. So tudi ze vidne cez kožo in izjemno intenzivne. Zdaj zadnje 4 dni pa sploh ne cutim da bi se kaj dogajalo not niti na ven se ne vidi, je mozno da se otrocek umiri? Hvala bogu imam angelsound s katerim sicer tezko zaznam srcek ampk po dolgem iskanju ga najdem. Nevem sicer kako je zdaj maternica, cutim jo nekje do popka gor, je mozno da je v tem casu nastalo ogromno prostora in otrocek potuje po celi maternici zato ga ni vec toliko cutit? Naslednji pregled imam sele cez dobre 2tedna, mislite da bi mogla ze prej it pogledat kaj se dogaja?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: MAJ 2022
23.2.2022 11:56:59   
lotty23
Druge so verjetno bolj aktivne v fb skupini, kjer se dogaja. user posted image user posted image user posted image

Jaz imam večino stvari še od prej doma, tko da mi je prihranjeno nakupovanje vsaj ta večjih stvari. Zabavno postane, ko moraš še ostale "male" stvari nabavit, hahah.

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: MAJ 2022
2.3.2022 10:28:23   
ROXY_
Zivijo punce,
sem rekla, da se malo javim. Kako ste kaj? Sama trenutno 28t4d, pocutje dobro, edino kar me zares muci so napadi kisline  in ponoci mravljinci v rokah. 😏Sicer hodim kar pogosto na preglede , vodena sem pa tudi v UKc Lj, zaradi tezav s posteljico- ampak zaenkrat kaze vse ok. Trebuh mi zelo redko otrdeva, edino brce so vedno hujse, sploh lustno je ko kasiram kaksno v mehur 😣. Delam od doma, ko in kadar lahko- imam svoj s.p. tako da sproti prilagajam urnik- glede na to kako so ostali otroci od doma- sola , vrtec :). Sem se pa ravno vceraj drzala za glavo, ker sem imela ene dva, tri nakupovalne sunke in je omara spet prepolna oblacil pa odejic, copatkov, plenic in  igrack 🙈, seveda je bilo treba obnovit barve za fantka 💙. Kupili smo tudi novo lupnico in posteljico - tokrat sem izbrala Stokke. Mislim, da imamo bolj kot ne vse, le se nekaj stvari iz lekarne narocim. Smo pa  se v prenovi podstresja, kamor se seli najstarejsi sin in tudi spalnice , tako da nekaj dela nas se caka, preden rodim. Upam, da ste ostale dobro, cas tako hitrooo tece, 1,2,3 bo maj pred vrati 😊. Lep dan zelim 🌷. 

(odgovor članu lotty23)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: MAJ 2022
2.3.2022 20:11:52   
Hope90

Heej, Roxy, super, da si se javila. 🙂 Sama sem danes tudi 28t4d. ☺️ Mene tudi zgaga čedalje bolj muči in dva dni sedaj so brce in nočno obračanje reees močni oz. da ne rečem na trenutke kar nadležni. Danes ponoči nisem spala od dveh naprej, ker je baby imel žurko in ni in ni nehal.. Vmes se mi je enkrat trebuh raztegnil po širini tako močno, da se mi je zdel, da mi bo pri popku kar počil. 🙈 Upam, da to pomeni, da se je končno obrnil na glavo. 🤞Držim pesti, da vam uspe prenova oz. čim več pred porodom. 🙂 Uživaj v zadnjem tromesečju, res gre hitro... Še malo, pa bodo že tu. 💛 Če ne prej, se javi, ko bo fantek tu. ☺️🤗
IZVIRNO SPOROČILO: ROXY_

Zivijo punce,
sem rekla, da se malo javim. Kako ste kaj? Sama trenutno 28t4d, pocutje dobro, edino kar me zares muci so napadi kisline  in ponoci mravljinci v rokah. 😏Sicer hodim kar pogosto na preglede , vodena sem pa tudi v UKc Lj, zaradi tezav s posteljico- ampak zaenkrat kaze vse ok. Trebuh mi zelo redko otrdeva, edino brce so vedno hujse, sploh lustno je ko kasiram kaksno v mehur 😣. Delam od doma, ko in kadar lahko- imam svoj s.p. tako da sproti prilagajam urnik- glede na to kako so ostali otroci od doma- sola , vrtec :). Sem se pa ravno vceraj drzala za glavo, ker sem imela ene dva, tri nakupovalne sunke in je omara spet prepolna oblacil pa odejic, copatkov, plenic in  igrack 🙈, seveda je bilo treba obnovit barve za fantka 💙. Kupili smo tudi novo lupnico in posteljico - tokrat sem izbrala Stokke. Mislim, da imamo bolj kot ne vse, le se nekaj stvari iz lekarne narocim. Smo pa  se v prenovi podstresja, kamor se seli najstarejsi sin in tudi spalnice , tako da nekaj dela nas se caka, preden rodim. Upam, da ste ostale dobro, cas tako hitrooo tece, 1,2,3 bo maj pred vrati 😊. Lep dan zelim 🌷. 




(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: MAJ 2022
3.3.2022 10:52:27   
Frkla
Ojla punce! O kak fino čut, da sta ok (razen manjših pripadajočih težavic ;) ). Js se pa občutno širim :P Pride kak dan, ko me vse tišči v vse smeri, zadiham se že samo, če se v službi peljem z dvigalom ipd :P Potem pa spet dnevi ko je vse bp. Se pa probam malo zavestno bremzat, ker če po službi še kosilo skuham, krofe pečem, kako rožo presadim, pa še kej pospravim pa počistim, mi zvečer noben položaj ne paše več, niti pri ležanju. Se pa na vsake par dni zbudim ob dveh in pol ne zaspim nazaj vsaj uro pa pol. Tak da ni kaj drugega, kot vstat, lulat, malo naokrog sprehodit, se na sedežno prestavit, počakat da la bebe neha s svojo žurko, pa nazaj spat :) Je pa naše dete precej uvidevno, sicer intenzivni premiki, ampak ne boleči/moteči. Kar se nabave tiče sem še vedno samo pri postlci, jogiju in posteljnini :) Upam, da mi rata to soboto it voziček dokončno zbrat. Ahahah Roxy, js še take sunke čakam, če me bo kaj doletelo ;D Se pa tud pri nas dogaja še rihtanje bajte, ena kopalnica je še v precej surovem stanju, tak da zdele moram intenzivno še to pospešit, da se dokonča :) Sem se odločla zdaj, ne bom mela previjalne komode, ampak kar pult nad sušilnim strojem pa podlogo gor, nad tem pa poličke za sprotne potrebščine, zraven pa bo itak ena velika omara, tak da bo lahko tam not vse ostalo spravljeno. Tu vmes me pa še čaka nabava vseh ostalih drobnarij. Ampak vse bomo zmogle, ane? (:
Hope, kako je bilo na 3D pregledu? :) Pritisk je ok? Upam, da se kakšno skup padanje ni ponovilo :/ Si še v službi?
Hjoj, ja, maj se mi zdi da je že praktično tu! Js bi zdej eno upočasnenje, ni treba da tak ful leti čas.

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: MAJ 2022
3.3.2022 21:22:46   
Hope90

Hejla. 3d je bil danes, prejšnji teden je bil mož v izolaciji, pa nisva mogla it. P.s: Sama pa nisem dobila okužbe, tako da 1:0 zame. 💪🙌😉Baby se je skrival, na koncu smo videli nosek in ustnice, prstke, nogice, vse meritve so lahko naredili.. Ni pa nekih izjemno lepih slik, ampak saj to ni tako važno. Biba je zdrava, v vseh pogledih ravno prav velika oz mogoče kakšen % pod povprečjem, ampak sva tudi midva manjša, pa je to normalno (jaz 165 cm, mož 175). Tehta 1211g v 28t5d, kar je čisto ok. Pdp ostaja 21.5., vse bp v glavnem. Sem pa po tem UZ skoraj bolj prepričana, da bo deklica. 😅🙃 Haha, vsakič drugače. Res je fino ne vedet, v bistvu. In pod črto ni važno kakšnega spola je, samo da je zdrav in v merah. 
Pritisk je nizek, ampak nisem več skupaj zlezla. Pijem eno kavo na dan, če mi paše. Malo več počivam in to je to. Danes sem šla na malo daljši sprehod in v klanec, pa je bilo vse ok. 🙌 Trenutno še delam, ampak ne bom več dolgo. Sem že vse projekte predala, naslednji teden imam še dva pomembnejša sestanka in to bo to. Neham najkasneje po 15.3 in se nato malce umirim, uživam v prostem času in gnezdim. Upam, da bo tudi čas potem tekel malo bolj na easy. 😉😊  Greva pa naslednji vikedn v Kranjsko Goro, malo športat (sprehod v Tamar bo višek mojih športnih aktivnosti, pomoje 😅) in zamenjat okolje po dooolgem času. Komaj čakam. 🙂Ti imaš še namen dolgo delat? 
IZVIRNO SPOROČILO: Frkla

Ojla punce! O kak fino čut, da sta ok (razen manjših pripadajočih težavic ;) ). Js se pa občutno širim :P Pride kak dan, ko me vse tišči v vse smeri, zadiham se že samo, če se v službi peljem z dvigalom ipd :P Potem pa spet dnevi ko je vse bp. Se pa probam malo zavestno bremzat, ker če po službi še kosilo skuham, krofe pečem, kako rožo presadim, pa še kej pospravim pa počistim, mi zvečer noben položaj ne paše več, niti pri ležanju. Se pa na vsake par dni zbudim ob dveh in pol ne zaspim nazaj vsaj uro pa pol. Tak da ni kaj drugega, kot vstat, lulat, malo naokrog sprehodit, se na sedežno prestavit, počakat da la bebe neha s svojo žurko, pa nazaj spat :) Je pa naše dete precej uvidevno, sicer intenzivni premiki, ampak ne boleči/moteči. Kar se nabave tiče sem še vedno samo pri postlci, jogiju in posteljnini :) Upam, da mi rata to soboto it voziček dokončno zbrat. Ahahah Roxy, js še take sunke čakam, če me bo kaj doletelo ;D Se pa tud pri nas dogaja še rihtanje bajte, ena kopalnica je še v precej surovem stanju, tak da zdele moram intenzivno še to pospešit, da se dokonča :) Sem se odločla zdaj, ne bom mela previjalne komode, ampak kar pult nad sušilnim strojem pa podlogo gor, nad tem pa poličke za sprotne potrebščine, zraven pa bo itak ena velika omara, tak da bo lahko tam not vse ostalo spravljeno. Tu vmes me pa še čaka nabava vseh ostalih drobnarij. Ampak vse bomo zmogle, ane? (:
Hope, kako je bilo na 3D pregledu? :) Pritisk je ok? Upam, da se kakšno skup padanje ni ponovilo :/ Si še v službi?
Hjoj, ja, maj se mi zdi da je že praktično tu! Js bi zdej eno upočasnenje, ni treba da tak ful leti čas.



(odgovor članu Frkla)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 8:08:45   
Pandiica
Hej hej, se javljam po dolgem casu🙃 mi smo bili v sredo na 3d pri dr. Levakovi. Izvedela sva, da pricakujeva deklico, sem sicer v 27 tednu in tehta ze kilco😁 Je pa sicer zivahna, ampak je ravno takrat spala in se ni dala motit. Malo je odprla ocke pa malo pocmokala, sicer pa se z roko drzala za lice in nogico gibcno dala pred obraz tako da tudi niso ne vem kaj slike🙈 Je pa dr. rekla da bi se mi pdp iz 31.5. po meritvah lahko spremenil na 24.5. Solo za starse ste ze dale skoz?

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 8:58:59   
Hope90

Hej, Pandiica. Kako fino slišat, super da punca raste tako kot mora. 🙂 💛 Čestitke, a ime sta že izbrala? Nama se šola za starše, ki jo organizira bolnišnica, začne drugi ali tretji teden marca. Greva pa še na privat ure k eni svetovalki oz douli, to pa začneva naslednji teden. Tako da bomo "izobraženi" do konca marca. Ti? Aja, v aprilu grem pa še na pripravo na porod na Veva, to bo pa za finiš, bolj ta "opolnomočenje ženske energije" stil za konec, da pokrijemo vse aspekte.. 😉 
A boste imele kakšen porodni načrt oz kakšne posebne želje glede poroda? Kje pa planirate rodit? 
IZVIRNO SPOROČILO: Pandiica

Hej hej, se javljam po dolgem casu🙃 mi smo bili v sredo na 3d pri dr. Levakovi. Izvedela sva, da pricakujeva deklico, sem sicer v 27 tednu in tehta ze kilco😁 Je pa sicer zivahna, ampak je ravno takrat spala in se ni dala motit. Malo je odprla ocke pa malo pocmokala, sicer pa se z roko drzala za lice in nogico gibcno dala pred obraz tako da tudi niso ne vem kaj slike🙈 Je pa dr. rekla da bi se mi pdp iz 31.5. po meritvah lahko spremenil na 24.5. Solo za starse ste ze dale skoz?



(odgovor članu Pandiica)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 9:08:14   
lotty23
O, super, Pandica. Midva nisva sšla na 3d, ker itak je najin otrok čist zase, se skor nikol ne pokaže. Že na nuhalni je štrajkal, pa na morfologiji, se miz di potem škoda dajat denar, da ga gledam, kako brca in miga, slikce pa noče naredit, hahaha.

JAz sem želela na šolo za starše v porodnišnico v Lj, pa je že vse zasedeno, tako da grem sedaj v porodnišnico v Kranj, ker ima online.

(odgovor članu Pandiica)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 9:25:09   
lotty23
V bistvu sem jaz tuhtala o Vevi, potem sem pa ugotovila, da je veliiiiiiiiiiika večina zapisana tudi v knjigi Modrost rojevanja, zato se nisem odločila za prirpave tam. Jaz sem si v bistvu kupila dostop do neke druge doule oz. babice, iz tujine, pa je meni osebno res pasala na mojo osebnost.

Kar pa se tiče poroda, imam pa samo željo, da se vse lepo izteče. Mislim, da je ključna komunikacija z babico, ker one RES vedo, kako porod poteka. Že pri spontanem splavu lani, ko sem rojevala, sem samo njo poslušala, pa je vse lepo teklo. Bom pa sama rodila v Lj.

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 9:33:28   
Hope90
Lotty23, hvala za to info glede knjige Modrost rojevanja. 🙂 👍 Jaz tudi specifičnega porodnega načrta ne bom delala. Želim si sicer, da gre čim bolj spontano in v tempu, kot ga bo narekoval baby, če bo to mogoče in bo vse ok. Edino, malo me je strah rezanja, ker se mi koža rada brezgotini in mogoče bom izpostavila samo to, da naj mi plis, če se le da, čuvajo presredek... Sicer upam, da bom lahko rodila v Novem mestu, ampak moram počakat na info iz KOŽB, imam pregled pri dr. Kozaku v nekje 32. tednu in bova tam dorekla, kaj naj bi bilo najbolje. Če bo rekel, da moram v Lj, bom pač v Lj. 
IZVIRNO SPOROČILO: lotty23

V bistvu sem jaz tuhtala o Vevi, potem sem pa ugotovila, da je veliiiiiiiiiiika večina zapisana tudi v knjigi Modrost rojevanja, zato se nisem odločila za prirpave tam. Jaz sem si v bistvu kupila dostop do neke druge doule oz. babice, iz tujine, pa je meni osebno res pasala na mojo osebnost.

Kar pa se tiče poroda, imam pa samo željo, da se vse lepo izteče. Mislim, da je ključna komunikacija z babico, ker one RES vedo, kako porod poteka. Že pri spontanem splavu lani, ko sem rojevala, sem samo njo poslušala, pa je vse lepo teklo. Bom pa sama rodila v Lj.



(odgovor članu lotty23)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: MAJ 2022
4.3.2022 10:43:33   
lotty23
Kar se tiče presredka, babice to drugače res pazijo. Samo res res jih poslušat. Pri tem je zelooooooooooo pomembno, da si ti povsem sproščena! Ne zateguj čeljusti, stiskaj zob skupaj, skušaj imeti čim bolj sproščen obraz, ker potem boš imela tudi spodaj vse sproščeno. Poskusi naslednjič, ko greš na veliko potrebo, kakšna je razlika z zategnjeno čeljustjo ali sproščeno, pa boš razumela, o čem govorim. user posted image

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: MAJ 2022
5.3.2022 10:21:25   
Pandiica
Lotty23 hvala za nasvet za knjigo😊 Tudi sama sem sicer gledala Veva, ampak mislim da se bova zaenkrat odlocila za brezplacno preko porodnisnice Lj. Pred tem se moram se dogovorit kako je v porod. Jesenice, kjer zelim rodit. Tako da tudi nekega posebnega porodnega nacrta nimam, razen da poskusam naravno v polozaju, ki bo takrat meni najbolj ustrezal in ne prisilno lezeci na hrbtu, ter da ce se bo dalo brez oz. s cim manj sivi. Sicer pa spremljam in priporocam profil moja babica, ima fajn nasvete in tudi individualne tecaje.😉

(odgovor članu lotty23)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: MAJ 2022
5.3.2022 16:54:12   
lotty23
V bistvu ti v različnih položajih pustijo rojevat res povsod. Tudi pručko imaš in žogo v Lj, ne samo na Jesenicah. Vse se da dogovorit, če le poveš prej. Mene ne bi na Jesenice spravil, pa da je ne vem kaj. So mi tako zakoten kraj, da niti rodit nočem tam, kaj šele živet. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pandiica)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: MAJ 2022
7.3.2022 20:15:59   
Frkla
Oooj babnce :) E, pol niso hotli otročki pozirat? Ampak važno, da je vse ok. Js se za 3d nisem odločla, mam pa v sredo pregled rasti, tak da vidimo kje smo pa kak je dete obrnjeno. Pa da se zmenim za polno bolniško, tudi za 4 ure mi je ratalo naporno. Pa malo še koriščenja ur in dopusta, pa bo porodniška tu. Sem pa v soboto uspela voziček kupit, tak da zdej se lahko pa vržem že na drobnarije mnda :D
O hope, sem ti kr malo fouš vikenda na off ;) Midva ne vem če bova še kam šla, dela praktično cele dneve, tak da sem bolj kot ne sama. Se bom pa mogoče šla kak dan s sestrično kam kopat al pa met kak tak spa day.
Pandica, pri nas naj bi tudi bla punčka :) Sem pa že vstopla v 32. tedn, ne vem kam zdaj čas tak leti. Al prvi tedni pa tja do morfologije se pa hudimar nimakor ne premaknejo. Bi se lahko to malo zbalansiralo.
Šolo za starše sem pa štartala danes, online. Mi kr paše da sem lahko ležečki doma :D Bom pa še to knjigo prečekirala, hvala Lotty23!
Porodnega načrta pa tud js ne bom lih mela. Res se bom probala osredotočit na sproščanje, namen mam bit čimdlje doma, če bo to šlo seveda. Pa pod kakim toplim tušem, če mi bo pasalo. Razmišljam pa o Ultivi, če bi blo treba. Pa presredek se bom spravla masirat, škodlo verjetno ne bo. Za položaj sem pa razmišljala o bočnem mogoče. Sam to je vse tak, mal mi je hecno ko je vse na pamet, za mene bo prvič in v bistvu itak ne vem o čem govorim, na suho razmišljam :D Rodila bom pa v Celju.

(odgovor članu lotty23)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: MAJ 2022
7.3.2022 21:11:41   
Hope90
Frkla, jaz grem tudi na polno bolniško najkasneje v 32. tednu, torej čez 14 dni. Ful mi trebuh otrdeva, dost službe za letos... 😉Midva sva imela danes prvo uro pri douli, je bilo kul, sproščeno. Šli smo čez faze poroda z lutko dojenčkom, tako da sva si malo lažje plastično predstavljala. Svetovala je, kje mi lahko mož pomaga, na kaj naj bo pozoren pri začetku poroda, kaj je njegov doprinos.. Naslednjič gremo čez pristope lajšanja bolečine, različne položaje pri rojevanju in na koncu še ena ura o dojenju in hendlingu. Malo me je presenetila, ko je komentirala, da lahko od popolnega odprtja materničnega vratu pa do iztisa glavice traja tudi po dve uri, sploh prvič.. Fak, dve uri prehajanja glavice, se mi je kar malo zaletelo. 😅 No, ok je pač to, da take detajle pove in se lahko na to pripraviš. Da te to trajanje ne preseneti. Pa to je večkrat rekla, da reees ne rabiva hitet v porodnišnico, da počakava da bodo popadki redni na cca 5 minut (torej dolgi vsaj 30-45 sekund, na vsakih 5 minut, vsaj eno uro). Poudarila je, da načeloma prvi porod traja malo dlje, kot si prvorodke predstavljamo (od prvih (nerednih) popadkov do iztisa tudi več dni), da si je treba zaupat in ne hitet. Da je fino, da ko se začnejo redni močnejši popadki, da se "potopim" vase in sprejmem porod, ne da se borim proti občutkom/bolečini, ampak da jih razumem, da so tam z namenom, da diham z njimi (o dihanju bomo sicer naslednjič).. Uglavnem, meni je bilo top danes. 🙂 Mogoče tak pristop ni za vse, ampak meni je zelo pasalo, da ni zgolj "fiziološko opisovanje" poroda, ampak tudi ta malo bolj "povezava telesa in duha" pristop. Pa bilo je brez pretirane ezoteričnosti, kar je bilo sploh super. Tak komplementaren pristop h osnovni bolnišnični vsebini.. Kul, v glavnem. 🙂 

(odgovor članu Frkla)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: MAJ 2022
8.3.2022 9:30:44   
lotty23
Super, hope. Me veslei, da ti je bilo všeč.

Ja, tako nekako potem opisuje tudi knjiga Modrost rojevanja. Zelo pomembno je, da se na začetku ne ustrašimo, ko se porod začne. Jaz teoretično bom imela že drugi porod, ker se lansko leto dejansko šteje kot nekakšen porod, čeprav je bil splav v 22. tednu. Vse je bilo isto. Bo pa verjetno inteziteta potem drugačna.

Sploh ne morem verjet, da počasi že lahko odštevam dneve, šiiiiit.

Kakorkoli, jaz imam namen roditi brez protibolečinskih, zastopim pa, kako je potrebno dihati, da ti je lažje. Sem že prejšnjo nosečnost ogromno o tem prebrala in sem pri splavu prejšnjo rundo to tudi zelo upoštevala. Pa je bilo lažje in predvsem brez bolečin.

(odgovor članu Hope90)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?