|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 13:13:05   
4.mama
Je moj isti in sem prav žalostna.
U glavnem ženske mene so premestili na intenzivno tam nas je 5, 3 so rodile v 32 tednu zaradi visokega pritiska z otroci vse BP.
Eni v 34 tednu so danes sprožili porod

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 13:32:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ironic
danes se tak počasi premikam in komaj kaj čistim in pospravljam. Tak napor mi je in bolečine. Trebuh takoj otrdi, krči v križu, roke mi mravljinčijo.. Res mi je že muka in neprijetno..

Do kdaj pa vas vodijo vaši G, preden vas porodnišnica?


Ironic zakaj se pa toliko matraš? user posted image Če ne zmoreš je boljše da počivaš, čiščenje bo že počakalo, kosilo skuhaš kaj lahkega, ali pa naj tvoj, ali pa kakšna dostava. Sicer pa ja vem, kako je. Jaz sem daes tudi celo dopoldne pucala vse možno, ampak me nič kaj ne matra. Samo boli me pri levi lopatici že 3 dni, očitno sem se nekako zaležala. Uglavnem, ne pretiravaj, ker res ni potrebe user posted image user posted image
Mene bo očitno mel moj G do konca, sedaj pregledi vsak torek - CTG pa to.

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1927
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 13:37:46   
foxy_cat


IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Je moj isti in sem prav žalostna.
U glavnem ženske mene so premestili na intenzivno tam nas je 5, 3 so rodile v 32 tednu zaradi visokega pritiska z otroci vse BP.
Eni v 34 tednu so danes sprožili porod



Zakaj pa intenzivno?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 15:08:04   
4.mama
Ni nikjer prostora

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 15:40:54   
foxy_cat


IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Ni nikjer prostora



Zgleda da je kaj čudnega v zraku pa vse hodijo rodit hehe...

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 15:46:25   
ironic
Saša, ma na splošno me je začelo mučiti, se vidi da se gre v zadnje tedne. Noben drug mi ne bo tega naredil, pač sama. Počasi in dolgo traja, ampak dobro, na koncu naredim. A res, na 2t? Mene prav zanima kak me bo naročila,glede na to da bom prek 35t in v 36t. Ker to pa potem res gre že v zadnje tedne.. Res komaj čakam da se jo rešim, dobesedno,ker ni energije med nama, prav posrka mi jo.. Kako pa si ti Saša? Se držiš?

Saj je fajn takole slišat, da nisi edina ženska, te malo pomiri, ampak potem se pa tudi vprašaš ma kaj je z dedi in kam to pelje.. saj se ni nič spremenilo. Samo da do ženske sedaj lahko tudi na vodilnih položajih in delajo 16h/dan, pa še poskrbijo za dom, družino in seveda največjega otroka. Ampak realno, kot da gremo nazaj.. Res groza, smo preveč prilagodljive in podložne.

4.mama, ne oziraj se na druge in njihove težave ter v katerem t so rodile, da ti ne bo v podzavest to prišlo! Da ne boš vse to na sebe vzela. Zmoreš to in bodo poskrbeli, da še ne bo tvoj čas! Maš to! 🍀🍀

Foxy_cat ti si sedaj ok?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 15:46:54   
4.mama
Ma res. Do nedelje sem tu, pol pa še par dni na oddelek da vidijo kaj bo brez zdravila in pol max 14 dni in porod

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 16:51:16   
foxy_cat
Ironic ne obremenjuj se s pospravljanjem, saj mene tudi razjezi samo lej.. sem se naučila zapret oči, če komu kaj ne paše naj pa pospravlja.. Pa pospravljat za mojim, pa za tamalo pa za psom.. pa kaj še.. skuham kosilo pa imam dovolj. Drugače pa tak tak sem danes je bilo šele par popadkov. Prej sem imela nek izcedek sem se malo ustrašla da ni kaj drugega4.mama a so ti dali to kar sem rekla ali so te samo našopal z Buscopanom?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 17:02:22   
Stella Marella
vse, kar pocnes, bi moral poceti z veseljem. jaz vidim pri sebi, da nikomur ne pomaga, ce se necesa lotim slabe volje. potem rajsi pustim vse skupaj in pocakam 🙂 ce se le da. vcasih je cela kuhinja polna vsega cel dan. ja pa kaj. tako vsaj moz vidi, da ne gre drugace. ce se pa nekaj trudim in trudim, pa se noben nic ne opazi, potem sem pa res slabe volje. brezveze. ja, stanje se na žalost le poslabsa, ko so otroci enkrat tu. ker za njih pa pac moras poskrbeti. zenske imamo to (na sreco?) v sebi, ker drugace bi se svet nehal vrteti, to mi je ze jasno. ampak vazno se mi zdi potegniti crto, ko res ne gre. ker hej, ko bomo v porodnisnici ali kje drugje, se bodo morali tudi znajti brez nas (in se tudi bodo, a ne). 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 17:03:39   
4.mama
Dali so mi to kar si mi rekla 48 ur bo teklo, Buscopana ne smem zaradi aritmije. Sam zdaj sem spet čutila 2 popadka

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 17:06:16   
ironic
Pa tega ne razumem, doma jemljete npr Buscopan, potem pa vas res zagrabi in greste noter, pa vam spet to dajo, samo pač opazujejo sproti kaj se dogaja.. Da ni kaj drugega. To mislim.. Dobro zdaj vem, prej pa sem skoz mislila da so drugačne obravnave, ne pa tisto kar imaš predpisano, tam enako. Če me razumete? V bistvu je tak vse isto kot da bi bila doma, samo pač da si pod njihovim nadzorom če pride do česa. Mislim pač res zanimivo.. jaz sem na srečo takrat imela samo za otrdevanje, pa še to nisem redno jemala,ker me je tablet res tolk strah.. Jaz pa farmacija sta res dva pojma 🤦🏼‍♀️ in potem npr, da se pomiri vse, vas odpustijo in je to to? 

Vem ja, da dejansko bi moralo to početi, pa če sem tolk tega navajena da mora bit vse na svojem mestu, boljše se počutim, ampak vem da še potem s tamalo ne bom mogla. Sploh ker bom sama, samo da mi tašča ne hodi na vrata, joj res. Se jo tak izogibam. Zdaj ko je take pritiske delala, se mi je res tolk usedla da je zaenkrat res ne morem...

Se pa mi je mala začela tolk razgibavat. Kolk je prej nisem čutila, zdaj ves dan v eno. Končno začne pa bo končano 😔 bom pogrešala ta občutek, zdaj ko se je končno umirilo vse.

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 19:55:19   
foxy_cat


IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Dali so mi to kar si mi rekla 48 ur bo teklo, Buscopana ne smem zaradi aritmije. Sam zdaj sem spet čutila 2 popadka



Ja potem je to Tractocil teče 48ur, ponavad je kar na črpalko pa je nevem koliko dozic. Ironic ja točno tako... prideš tja ti našopajo Buscopan v žilo kao da bolj prime, pa še mal paracetamola ti dajo hahah.. če ti tableti ne pomagajo ti tudi v IV ne. Tractocil  kot je dobila 4.mama zdaj dobiš lahko zgolj in samo enkrat v celo nosečnosti, meni so vedno rekli "ga bomo šparali za kasneje v kasnejših tadnih". Stane pa Tractocil 800€ - draga zadeva drugače.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 20:08:41   
ironic
Omg! Pa ti se hecaš? Šparali pa kasneje dali? Ma naj nehajo. To zdravstvo pa celoten sistem, žalost! Ja, ti dalje trpi ali pa dobro, naj se rodi, pač bo kak bo. Halo! Mislim pa to je noro. Ne bi rekla, da bi bilo zato omejeno ker je škodljivo obema, da je tak razlog. Potem itak se hočeš še ti temu izognit, ampak tole... Groza res! 🤢🤢 Pa samo enkrat.. Pa saj niso resni, res ne.. Že to da ti npr rečejo da zdrži do 35t. Ja kaj pa potem? Da ti ne prime, pol pa ti tega ne bi dali, ker si že dobila in kljub temu da bi lahko še za 2t podaljšali, ne oni bodo pustili da rodiš. Joj joj joj, res... Pa to je res obup. Pa saj niti ne veš, dokler si res tega ne izkusiš in vidiš kaj je potem vse v ozadju. Zdaj pa res še tolk bolj držim pesti da obe zdržita čimdalje, do 37t bi bilo super! 🍀🐞

Res sem šokirana no... To enako kot pri meni s to bakterijo, ko so mi rekli da če mi doma voda odteče ali začne, moram takoj v porodnišnico, da mi dajo antibiotik. Isto ne smem odlašati pri popadkih.. in dobila bom večji odmerek paracetamola.. Mislim.. nekaj takega ko se lahko že sama nafilam... 🙄🙄

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 20:50:32   
foxy_cat
Ironic kaj pa maš to streprokok B ali kaj drugega? Ja lej pr 35 meni ne rabijo nič ustavljat tudi zdaj mi več ne rabijo.. moji cimri so ustavljali in evo 41.teden včeraj je imela Cr ni šel ven...

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 21:24:04   
cbelca2
Držim pesti za vse ki hitijo oz.prehitevajo da zdržijo čim dlje na varnem in toplem 🙂A so tebi rekli gin, da imaš te popadke od tako zgodaj zaradi rh faktorja? Mi je čudno, tudi jaz sem rh- in sem rodila že 2 ki sta +, pri obeh dobila inekcije in nikoli nobenih težav zaradi tega. 
Jaz pa sem danes zadnji dan oddelala v službi, v nedeljo zaključujem 36 tednov in začenjam s 37 in porodniško.  Še 4 tedne do pdp. Tako da sledijo končno priprave na prihod nove štručke.pranje in likanje, pa da vidim kaj še manjka (večino sem dobila stvari, tako kot sem jih od starejših že oddala), pa torbo pripravit. Se mi kar ni mudilo oz.ni zneslo. Sem bila precej utrujena sedaj zadnji teden. Poleg polno opravkov v službi in doma verjetno tudi nizko železo (93 ga imam samo, kljub tabletom).Otroček pa je zelo živahen in ves čas telovadi, samo noče se prav obrniti...upam da se bo v tem tednu. Bi raje da se sam kot da obračajo, pa še posteljico imam spredaj. V ponedeljek sem imela pregled in je normalno velik za svoje tedne 2400-2500g. Glavica malo večja trebušček malo manjši.Vzel mi je tudi bris za streptokok pa ponovno kri... Sem pa ena tistih "srečnic" ki je prebolela sedaj v nosečnosti 5.bolezen. K sreči v zadnjem tromesečju. Pa mi zato vedno uz delajo in bolj spremljajo. Drugače pa sem imela nazadnje 3 tedne med pregledoma pred tem pa na 4-


(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 21:51:03   
ironic


IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Ironic kaj pa maš to streprokok B ali kaj drugega? Ja lej pr 35 meni ne rabijo nič ustavljat tudi zdaj mi več ne rabijo.. moji cimri so ustavljali in evo 41.teden včeraj je imela Cr ni šel ven...




Ja to imam.. ma kr neki 🙄 ma ko sem bila na urgenci so mi vzeli bris in ugotovili...CR in da ni šel ven, ma kako? Kaj se je pa zgodilo? Je pa res čisto do konca zdržala. Joj, jaz bi najraje tam nekje v 38t rodila, če bi res lahko kar tako izbrala. Da čakam do konca 😮‍💨🥵No 35t in 36t se mi zdi ravno tista meja, če me razumeš, da bi še lahko poskusili malo zaustaviti za par dni. So vedno pravili za te tedne pred 37t. Zdaj, če še je tako.. pač to vem da so vedno zelo poudarjali.
Cbelca2 pozdravljena 🙂🙂 in sedaj res sladke priprave. Ma če si hodila do konca v službo, logično da nisi niti zmogla še priprave imet. To so res redke, da imajo tolk energije da zmorejo in furajo vse. Saj glavno ziher vse imaš, da samo postaviš na svoje mesto, uživaš še v zadnjih brcikah in daš lepo noge v zrak in čakaš 😊😊😉



(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 21:57:08   
foxy_cat
Cbelca2.. če misliš name glede popadkov.. ne vejo zakaj, eno z drugim.. najprej anomalija pritrditve ploda - na zgornjem delu maternice 5mm od stene maternice pri vhodu v jajčnik, potem odkrit hematom, trije miomi,.. Tri krvavitve, v 14T so prvič videli popadke na UZ.. Tekom nosečnosti sem dobila že 3 injekcije zaradi Rh. No imam pa tudi Gardnerello diagnosticirano med prvo hospitalizacijo - takrat so grozili da se mora pozdravit, ker povzroča splav v 19tednu - takrat sem bila v 17.em,... no štirikrat so jo že zdravili še vedno jo imam, sedaj poslušam da povzoroča prezgodnji porod.. Imam pa tudi steprokok B v urinu in nožnici (v urinu odkrit pri drugi hospitalizaciji), ta pa tudi zna povzročat prezgodnji porod - ga tudi niso uspeli pozdravit. Tako da en kup vsega.. 

(odgovor članu cbelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 22:03:57   
foxy_cat
Ironic voda ji je odtekla v sredo popoldne, ob 16.ih je že bila sprejeta v porodno, odprta je bila 1cm, zato so ji dali trakec... reva se je matrala do včeraj - četrtek do 14.00 ko so jo poslali na CR, ker enostavno ni šel ven. Tak da ja tole ustavljanje je tak tak... pač se razume v zgodnjih tednih, v poznejših pa se mi ne zdi ok, namreč narava že ve kdaj je nekdo sposoben otroka ven dat.. pustmo to da se ti sproži ker preveč delaš, dviguješ težke stvari, konec koncev sexaš heheh.. sam če se sproži ko večina časa ležiš pa pač že mora tako bit. Saj pravim jaz sem 37/5 rodila 3610g, 51cm.. za primerjavo ona je v 41tednu rodila 48cm, 2850g.. Torej ja jaz komot rodim s 35.tedni popolnoma zrelega in okroglega fanta hheheh...

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 22:32:49   
4.mama
Foxy ti si imela skupek enih dejavnikov, jaz pa nič pa Evo kje sem. In tu v Lj vse ki pridejo 35 + tednov so super srečni, ker je ogromno 25 tednov starih malckov

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 22:41:56   
foxy_cat
4.mama res je.. jaz sem prvič rodila v Lj oni vse nad 36T smatrajo kot donošene, tako so takrat rekli, tukaj v Mb pa še v 36T komplicirajo "joj dajte probat še kak teden zdržat". Kako se držiš? Je kaj novega?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 22:59:32   
ironic
Joj reva, pravo mučenje. Jaz sem razumela da s CR ni šlo ven. Poznam eno,na isti način. Šla noter v nedeljo s popadki, odtekla voda.. rodila šele v torek, vaginalno. Konkretno mučenje res. 

Ma kolikor je meni znano, ko sem prebirala streptokoka tak niti pozdravit ne moreš, se skoz pojavlja nazaj. Samo res zanimivo, prej pa nikoli nič, med nosečnostjo pa te najdejo. Zanimivo. Mogoče pa potem tudi ne bo več.. ker drugače pa ga ima vsak v sebi (tudi moški), samo npr meni je takrat imunski malo padel pa evo, ti pa tak s svojimi težavami si še bila bolj dovzetna.

Ja glede tednov, saj pravim, pač tak se je vedno govorilo, da so nekateri ključni/kritični.. Saj jih tudi kar nekaj rodi pred 37t pa je vse ok potem. Ampak zanimivo, kot je omenjeno. V Mb bi zaustavljali, v Lj ne. Kak je že to odvisno, kdo te ima prek...

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
   RE: Julijke 2023
9.6.2023 23:14:05   
4.mama
Foxy zdaj imam priklopljen CTG, vse BP, čakam polnoči da dobim še eno injekcijo za plučka, popadkov ni, tako da to res ustavi, vprašanje pa za koliko časa 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
   RE: Julijke 2023
10.6.2023 7:14:14   
nevergiveup
Ojoj, imate kar pestro tukaj glede vsega... Držim pesti za prav vsako posebej 😘 Jaz sem imela včeraj pregled- 36 tednov in 3 dni, narocila me je naslednjič šele 27.06. Kaj ni to fuuuuul pozno?? No, je pa res, da jaz sem totalno dolgočasna v primerjavi z vami in brez nobenih popadkov ali znakov za prej rodit, ta mali je na glavo obrnjen, težek 3 kile in glede na to, da trikrat nisem pred rokom rodila tudi zdaj noben tega ne pričakuje... Tudi moža imam tako pridnega, da tudi nimam pripomb. Je pa res, da je to moj drugi mož. Prvi ni bil tak pa sem skoz poslušala: "a ne moreš sama?? Saj si mama/ženska. Moja mama je tudi vse samaaaaa!!!" Joj, mešalo se mi je!!! Zraven je pa tašča vedno uspela pripomniti, da ja, ženske sp zdaj drugačne in so one res vse same in nikoli nič pisnile 🤯🤯🤯 No, pol sem pa res vse sama in tako sama sem tudi ugotovila, da ga sploh ne rabim in mi je on čist odveč, ker mi samo na živce gre 🤣🤣🤣 Pol je bil pa čisto šokiran pa je bil še par let šokiran in moram reči, da je z novo partnerko popolnoma druga zgodba zdaj. Se tolažim, da hvala bogu se je očitno nekaj iz ločitve naučil. Vsake toliko me pa vseeno špikne zakaj z mano tega ni zmogel/hotel?? Ampak zdaj sva oba srečna z novimi partnerji in je ze prav tako... Delam še vedno, čeprav sem že na porodniškem uradno pa še selimo se, tako da kar se tiče tega je zelo pestro, zraven pa seveda vsi trije otroci z zaključki pa nastopi v šolah in vrtcih in dejavnostih, tako da res pestro. Bom pa počasi se začela pripravljat s plenicami in dudami tudi jaz, do zdaj mi ni zneslo. Zelo ste pridne... Imam kar slabo vest... 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
   RE: Julijke 2023
10.6.2023 8:11:21   
4.mama
Nevergiveup ti kar uživaj v vsem kar se ti dogaja in da ti nosecnost poteka BP. Jaz sem tudi imela čez rok prej...pa Evo zdaj,  ampak srčno upam da se 2 tedna zdržve 


(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
   RE: Julijke 2023
10.6.2023 9:17:25   
foxy_cat
4.mama da ne boš čez rok heheh.. kot moja kolegica po tem ustavljanju.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?