Pupica
|
Punce da se še mi malo javimo. Sploh ne morem verjeti, da gre čas tako hitro. Stari smo bili komaj 3 mesece, in prvič cepljeni. Namerili smo 64 cm, in 6190 g. Mal reakcije je bilo po cepljenju ampak le v tem smislu, da se ni ves dan smejal, ker ponavadi se samo smeji. Že zjutri, ko je lačen, da se kr trese, se on še vedno smeji. Zaenkrat se še dojiva, malo dodajam zvečer na flašo, ker poje obe zizi, potem pa še išče.Po flaši(ponavad 90 ml)pa zaspi v trenutku. Komej mu uspem dati lubico(njegova ninica je plenička), včasih dudo, če pa je preveč zaspan pa niti ne,in že spi(okol 20h). Zbuja se 2 x vstane pa okol pol 9h. Sedaj že veselo prijema stvari v roke, si jih ogleduje, in se zabava po svoje. Še najraj pa se "pogovarja"z sestrico, njej gruli kot mali golobček. Komaj čakam še 10 dni, potem bova pa tut mi2 začela malo z gostimi obroki(seveda najprej jabolček, pa nato korenček, krompirček)joj se že veselim.Tia pa tut veselo razlaga, da ga bo ona nahranila Pa tudi zvečer bom dodala kako žlico rižolinota, mogoče se bomo potlej zbujali le 1 x na noč. puncica - naš se je tut hotel na 2 uri dojit, ker s eni najedel. To je bilo kak teden nazaj, in sem mu dla flaško(okol 60 ml)za zraven. Pa je potem zdržal 4 ure. Pomoje se zbuja, ker je še lačen. Sej to je blo samo par dni potem je pa flašo zavračal. SEdaj pa spet zvečer išče, čez dan pa ne spravim v njega niti žlice čaja pa je bil vmes že čas ko je spil tut po 120 ml čaja na dan... Kdo bi vedel??? Kakamo pa le 1-2 na teden. Mi ej prvo čudno, ker Tia je kakala 2 x na dan. Ampak ker je baje vse normalno in Ok, ne delam preveč panike. Pač manjkrat kaka, bo že... Jokat ne zna, tako kot tut ta starejša ni znala. Razen...če ga pustimo v lupinici....to pa je čist užaljen.Ne vem zakaj, ne mara je pa pika(imamo Maxi cosi).Smeje se zaenkrat še vsem, tudi neznanim. Prevračat se še ne znamo, čeprov je pediater pri 3 mes rekel da mu čist mal manjka da bo šel s trebuha na hrbet, mi je bilo ful čudno, ker je zelooooo malo na trebuhu. Več ali manj je na hrbtu, pa gleda kaj mu Tia neumorno nosi. Kapljice smo nehal, in zdej vsak dan znova rečem, da mu jih bom dala.Ampak sedaj jih bom pa res, takoj ko bo gosto začel jesti. En dan pa moram tut poklicati, kako je kaj s tečajem plavanja za dojenčke, da gremo še fanta razmigat, nekje pri 5 mesecih(pri nas je namreč ful čakalna vrsta za to). Sicer pa se sploh ne morem predstavljat, da je bila Tia pri 4 mesecih na tečaju plavanja. Gal se mi zdi še tak neboglenček, zato sva rekla, bova kr malo premaknila na 5.mesec. Gal namreč uživa v vodu. Gruli in se smeje da je kaj.Tako da še vedno v čebričku prakticiramo kopanje vsak dan. Počasi se odvajamo od spanja v vozičku, saj bo kmalu pritisnil mraz, pa da en bo samo vzuni spal zdej je namreč celo poletje užival v spanju na proste, pa seveda gunganje v vozičku. Sej nama kar gre, le če je sestrica preglasna, dviguje glavo in gleda v smeri glasu pa čeprav je zaspan, da že kr škili Zdej pa gre še mama počasi v mižule, očka namreč tut že težko gleda, pa da en bo revček sam hodil spat Lepo se mejte, lubčka vsem majčkom!
< Sporočilo je popravil pupic@ -- 19.9.2006 21:22:44 >
|