|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
11.11.2006 14:01:20   
pikicaa
žmož dobrodošla nazaj med nas

SelmaC bradico maži s hladilnim mazilom tako je meni pediatrinja rekla, ko je naša imela pikice po bradici.

Pišem še kasneje ker imamo kosilo.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
11.11.2006 17:36:57   
pikicaa
OJLA

user posted image Puncica vse najboljše in najboljše in najlepše za tvoj rojstni dan. Želim ti čimveč spanja in vse kar si sama želiš.user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Barbs jaz tudi potrjujem udeležbo na pikniku.

Spanje pri nas še vedno ne spimo user posted image  user posted image  in zaradi tega mami hodi po svetu kot zombi. Ponoči jemo tudi do šestkrat, dudo pa popravimo neštetokrat. Upam, da bo ta faza kmalu minila. Zaradi tega nespanja sem z živci čisto pri koncu. Znorim že če mi kdo narobe reče a.

GH še nič ne dodajamo. So mi na pregledu rekli naj čim dlje dojim. Sem ji že ene parkrat dala kašico za probat pa je šlo vse ven.Očitno še nismo pripravljeni jesti nič drugega. Če po pravici povem mi tako najbolj paše.

Razgibavanje se že kotalimo prav veselo v obe smeri, jemo nogice in se ne pustimo previjati, ker smo preveč zaposleni z drugimi stvarmi.

Grem, ker se moramo previt. Se pišemo.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
11.11.2006 17:50:23   
mojca75
Ojla punce, ste tolk pridno pisale, da sem skoraj ves "čas spanja" porabila za branje user posted image

Naj sporočim naše mere, velika 68cm in težka 7050g, komentar... večja med "vrstniki" po teži v zlati sredini. user posted image

Količina hrane... mi tamali frutek in pol za šalo pomažemo (pol je za mami user posted image ), pa očitno tud pokurimo, res pa je da tud obilno kakamo in tud pogosto (mogoče ma hitro prebavo?)  mam pa en lonček za hrano sicer ..tko da vem kolk je njena mera. sam moram mililitre preverit!

Ma ste tolk napisale, da si bi morala neke komentarje kar zapisat, ker pol k pišem pozabim, al pa moram skoz nazaj skakat!

Uh konc spanja....

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
11.11.2006 17:51:48   
mojca75
Aja, še nekaj o denverskem testu... pri 6 mesecih naj bi le opazil rozino, prijel pa pri 9mesecih.

Aja, kri nam pa niso vzeli niti vode, mogoče ko bomo cepljeni, ker nismo bili ker ŠE VEDNO ni izvidov iz alergološke user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
12.11.2006 10:29:31   
pikicaa
Lenika in mojsoncek čestitke za pol svečke user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
12.11.2006 14:11:06   
lenika
Pikicaa, hvala za čestitke.
Anže, vse najboljše. user posted image user posted image user posted image

Včeraj sva se z možem imela super. Popoln odklop in uživancija.

Imamo pa še vedno problem glede dnevnega dojenja, zato vam bom napisala naš red hranjenja in vas prosim, da mi poveste, če Matic dobi dovolj mleka čez dan.

Ob 5.00-dojenje

Ob 7.00-dojenje

Ob 10.00 -doma narejena sadna ali zelenjavna kašica

Ob 13.00 - ga poskušam podojit, ampak, ker se brani in dere kot da ga dajem iz kože mu ponudim Frutek

Ob 16.00 - po flaški 150 ml mojega mleka, ki si ga črpam skozi cel dan

Ob 19.00 mlečna kašica (od Milupe ali Hippa, ki že vsebuje adaptirano mleko)

Hvala za odgovore.

Imejte se lepo.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
12.11.2006 15:09:22   
petka
Lenika, ne razumem v čem je težava.... saj dobi dovolj mleka user posted image  V bistvu ima kar 4 mlečne obroke.
Jaz mu naprimer dam flaško zjutraj in zvečer pred spanjem (zajtrk, kosilo in zgodnja večerja so pa GH), čez dan le včasih, če se mi zdi žejen, ker noče pit drugega kot mleko (pa še takrat mu dam razredčeno).
Po mojem si po nepotrebnem delaš skrbi user posted image . Važno, da se Matic dobro počuti user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
12.11.2006 15:16:26   
lenika
Petka, hvala, si me pomirila. Koliko mu pa daš v flaško mleka za obrok?
Na forumu mi je ena odgovorila, da otrok pri 6 mesecih potrebuje 500-600 ml mleka na dan. Ko mu dam po flaški, mu dam 150 ml, tisto dvakrat, ko se doji, pa pojma nimam koliko poje.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
12.11.2006 15:26:25   
petka
Jaz mu dam zjutraj in zvečer 200 ml, ampak to je pri adaptiranem mleku veliko lažje... Čez dan mu pa dam 150 ali 180 ml, ampak razredčeno (tako da dobi recimo 120 razredčeno na 150 user posted image ) - ampak popije različno, včasih vse, včasih pa le polovico.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
12.11.2006 17:15:21   
cofek
uf, ste pa pridne....

jaz se tko težko zorganiziram, da pravi čas naredim kašicouser posted image - recimo prejle je Ažbe še spal, ko se je bližal čas kosila, pa sem rekla da nima smisla hruške prej "skaširat", ker bo porjavela, ko se je pa zbudil, pa nisem bila dovolj hitra, tko da smo kar Hippa odprli...aja, pa to ni bilo dovolj, ker se je na vsak način hotel še pocrkljat - vam rečem, da se ne bo nikoli sam odstavil...

tea - a ne,da izgleda prav elegantnouser posted image  - obstajata dve opciji (al pa kombinacija obeh): A) ima težke kosti in/ali B) ima fuuul mišicuser posted image user posted image ...ja, cepljenje sem pa preživela - tokrat tudi meni ni bilo tko hudo...
a vi tudi zdaj spite ponočiuser posted image ? ahmuser posted image ...

lenika -tudi v paparici navajajo to količino mleka (500-600ml) oz. veljajo tudi mlečni izdelki (recimo kašica z adaptiranim mlekom, skuta, jogurt...)
sploh se mi pa zdi da kar naprej jeste - naš je na 4-5 ur (ob 8h, pol enih, pol štirih in pol osmih, pol enih, ob 4h +/- pol ure). Mogoče pa zato ponoči spite user posted image

mene pa bolj skrbi, ker se mi zdi da Ažbe pa premalo oz. skoraj nič ne pije - če začne pit po flaški, je čez nekaj sekund ves užaljen, ker najbrž misli, da se doji, ko pa ugotovi, da me ni na drugi strani, pa panikauser posted image , magični lonček pa še nismo poštekali...

aja pa še to...so mi odsvetovali gluten in ribe do enega leta user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
12.11.2006 17:32:27   
cofek
joj, tolikokrat sem že mislila napisat, pe vedno pozabimuser posted image  - Barbs, tudi mi bi prišli na vaš piknik in obljubim, da samo trije, da ne bi štorkelj spodili user posted image . Saj vem, da je do takrat še kar nekaj časa, vendar ti kar povej če je kaj za prinest oz. donirat...

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
12.11.2006 18:24:29   
lenika
Cofek, a vi imate potem samo 3-4 obroke na dan? Mi jih imamo 6. Naš Matic zahteva hrano na vsake 3 ure (je po mamiciuser posted image , ki ima tudi 5 obrokov dnevno). je pa res, da potem ponoči zdrži 10 ur brez hrane.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
12.11.2006 19:19:37   
F*S*M
Oj, jaz tut vedno pozabim, barbs tudi mi2 se prijavljava za na piknik, za ata še ne veva če bo imel čas

čao

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
12.11.2006 20:19:12   
Anonimen
malo na hitro pokomentiram oz bolj poročam. tako ste pridne s pisanjem da vas sploh ne dohajam :) kje šele da bi se vse zapomnila :)

mija je prava mala firbčka. ležat že dolgo ni več ok, zdaj večinoma sedi, tudi brez opore ji že kar gre, ampak čisto pa še ne seveda. ni še pravega ravnotežja. ima pa že 2 zobka - seveda spodaj enici. ima 3 goste obroke na dan, en sadni, en zelenjavni in en mlečni. je že meska, pa jogurte, skuto, makarončke, pa tudi piškote in žemljo je že dobila. zdaj če koga vidi da je zraven nje čisto ven pade, ker ona bi tudi :) in če ji potem kaj daš za probat se kar trese od veselja :) tako je učeraj zmazala skoraj cel kos jabolčnega štrudlja, ki je bil res kvaliteten iz domačih jabolk - seveda je jedla predvem sredico jaboko.

drugo cepljenje sva že imele konec prejšnega meseca. mi malo zaostajamo s temi cepljenji, ker so nas v prvo tako pozno naročili. tako da bomo verjetno zdaj decembra ko imamo naslednjo posvetovalnico dali in vodo in kri. ma tole kri dajat je men za otroka tako mučno ko jim tam prstek stiskajo otročki pa se derejo kot bi jih iz kože dajali. no drgač je bla pa velika 72 cm in težka 8600 g. - vagana prejšni teden, ko smo imeli kontrolo uz kolkov in je vse 1a! sem vprašala tudi kako je s postavljanjem na noge, pa je rekla pediatrinje, da če so kolki ok da jo za kratek čas lahko postavim na noge, da se ji potši ta želja. mija bi itak bla skos na nogah user posted image

je pa ful zagnana s premikanjem. če je na trebuhu se ful visoko na roke dviguje, če jo postavim na kolena stoji na vseh štirih ke lep čas in se ful smeji, k ji je to ful všeč. :) kotali se tudi že v vse smeri. v glavnem čakam da začne voreng sedet potem pa ne bo več daleč od plazenja.

lenika - mislim da sem pri tebi zasledila, da se ti tamal hooče sam odstavit. meni je to naredila tastarejša pri 5. mesecih. samo da je vidla joško se je začela dret kot jeshar! če sem ji dala flašo pa ok. js sem kar švicala zraven ona pa rdeča in zaripla. sem rekla tole dojenje pa ne bo vredno mojih živcev. zato smo uvedli flašo in adaptirano mleko. tudi mija zdaj je na adaptirancu in sicer je mleko 3x ali 4x na dan po 150 ml poleg gostih obrokov, ki so na 3 ure čez dan. čez noč pa zdrži tam od 7h zvečer ko gre spat in do ene 3h popije 150 in spi do ene 6h. ob 7h že je po žlici.

nekaj sem od enega piknika ujela...a lahko šeenkrat kera napiše zakaj se gre :)) hvala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1464
13.11.2006 8:36:03   
MarijaPo
jaaa piknik rula

mi se tudi prijavljamo na barbsin piknik, kadarkoli ta ze bo, ocka (moj lepi in nadvse zabavni Igor) bo tudi prisel, moja mala obozevalka Aleksa, pa tudi. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
13.11.2006 9:21:58   
pikicaa
Mojca in Filip vse najboljše za polovico svečke user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
13.11.2006 9:24:09   
Lara28
Še mi (trije) se prijavljamo za piknik! Barbs a si ziher, da maš tolko placa? Če ne bomomorali žrebat kdo pride in kdo ne, al pa bomo naredili v dveh delih!user posted image

Pri nas nič novega, preživeli smo vikend kar dobro, končno (samo informiram) smo malce več spali tako čez dan kot ponoči. Danes od 20.30 do 3h in potem še do pol šestih. Tak da to še gre skozi.
GH - mi imamo nekje 5 obrokov od 8ih zjutraj do 8ih zvečer, približno na 4 ure. Trikrat dobi okoli 180ml mleka enkrat mlečno kašico in  enkrat sadje ali zelenjavo. Čeprav nad zelenjavo ni ravno nekega navdušnja.
Dojima se ponoči (oz zjutraj md 5-6) in enkrat ali dvakrat čez dan. Ponavadi preden zadrema, ampak mislim da to ni več ravno hranjenje ampak bolj cartanje. Za mamino dušo, ker naš otrok se že noče kaj dosti več cartlat. Ko je buden je kot hurikan, samo gleda kje je kaj novega, kaj lahko zgrabi, vrže... Me je že strah kako bo ko bo znal plazit. Ful je aktiven, na miru ni sekundo. Najbolj pa uživa, če ga vrtim okoli sebe ali zibam - ampak to na tak adrenalinski način.  Ga kar težko obvladujem. Ž zdaj... Ampak je pa sladki ko bonbonček, ko se nasmeji s svojima dvema zobkoma in smeji se tudi veliko.
Evo mu je že dovolj da je sam - trenutno se trudi na tleh priti do ene igračke in ker ne gre n gre, mora it mami pomagat.
Čau!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
13.11.2006 9:53:51   
mojca75
pikicaa hvala hvala!

ja danes imamo mi pol leta! ah kako cajt letiiiii... sva glih z možem stavila kolk je bila ura takat - seveda sem dobila stavo - zato cel teden on pomiva posodo user posted image , he he...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
13.11.2006 10:32:12   
lenika
Mojca in Filip user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za pol svečke.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
13.11.2006 11:21:23   
puncica
Ojla punce.-

Najprej hvala pikicaa za tvoje lepe želje ob mojem rojstnem dnevuuser posted image user posted image , ena izmed redkiih ki se je spomnila na moj rojstni dan. Pa ok, je že mimo.

Pri nas je ponoči živa norišnica se mi zdi da z vsakim mescem tamali slabše spiuser posted image , se sam dere ponoč, pa nič mu ne paše, pa tud dojenje je zavračal in po moje imam vedno manj mleka, ker sploh noče pri meni pit, samo po flaški, očitno mu ne teče zelo hitro, sem imela ene dva dni mal krize, pa sem si rekla kaj naj če noče če joče, zdej mu dajam po dojenju še flašo in spije včasih veliko včasih pa sam kake 20 ml. Jemo gosto hrano tud tako da imamo zjutraj kakšno sadno kašico pa popoldne kakšno zelenjavno, čeprav ni preveč navdušen nad določenim jedmi, sploh tistih riževih kašic nekako noče, pa frutki mu tud bol pašejo kot moje naravne kašice user posted image

Plazimo se po trebuhu od igračke do igračke, najraje je na puzlih (pena) in potem se plazi po tleh, se postavi tud že na kolenenčka in ziba naprej in nazaj, po moje bomo kmal začel kobacat. Sedi že tud kr vredu, sicer ga moram še vedno pazit, če ne se mi kr prekucne na glavo, na hrbtu pa spoloh noče bit, on bi bil sam na trebuhu in se premikal naprej, še raje pa rikverc, ko so rokice bol močne, ga je pa po celi kuhni, dobr da mamo dost puzlov user posted image

Cepljeni pa smo tudi mi bili samo enkrat, drugič bomo pa konec meseca. Ja ta prehlad, smo prehlajeni po moje že enih 3 mesceuser posted image

Takole pa počivata s sestrico. Duda je sestavni del sestriceuser posted image
user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
13.11.2006 12:06:46   
MarijaPo
puncica - mi imamo tud te pence za po tleh - ful so v redu :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
13.11.2006 13:35:21   
Anonimen
punčica- kok sta lušna tamaledav :) pa punčica ma tako frizuro k naša tisa hehe :) ti dej mi povej a se tamau na kolena sprav iz sedečega položaja al iz trebuha? mija se tut z rokami poriva da jo je povsod okol, pa še kotali se. sicer se poriva mal težji, ker je debel tepih na tleh, če je pa na kaki gladki podlagi pa šiba k norc :) prele ji je na kavču k tolk ne drsi upel pridt na kolena iz trebuha za par sec.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1472
13.11.2006 13:49:40   
puncica
Ja MarijaPo, pence so res zakon, predvsem zato, ker so tople, ko imaš roko gor al pa stojiš gor, ti kr toplo rata, pa gladke so, pa trdne za oprijem, ne kot kakšna dekca al pa kej, sam mi bi jih res rabl za celo kuhno user posted image Jih priporočam vsem, katerih malčki radi raziskujejo na tleh in imajo radi razgled okol in okol.

LARA naš tamajnš se pa na kolenčke psotavi iz tako ležečega položaja na trebuščku kot je na sliki, sam na pencah mu to nekako še ne rata je še prešvoh, na postli pa ful hitr pride na kolečnke, predvsem zato, ker mu ne drsi, potem pa ziba naprej pa nazaj. Za igračami se pa najlažje plazi po tleh na teh penah al pa kr na tleh, ker če je na postli mu ne rata, ker mu ne drsi. Je pa res da ga nič kaj velik ne posedam ga dam na tla kr na hrbet, potem pa se on v sekundi prekucne na trebušček in začne z raziskovanjem in premikanjem, jaz ga potem popravljam nazaj na te pene. Ta velika je pa začela kobacat iz sedečega položaja se mi zdi da je prej sedela pa tud bol smo jo podpiral.

Ja nič zdej se je pa prestolonaslednik zbudil.

Mejte se

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
13.11.2006 15:02:16   
lenika
Puncica, me veseli, da si se po dolgem času oglasila. Pogrešam tvoje nasvete (kot izkušene mamice). Tvoj Vid pa že full stvari obvlada user posted image , mi še nismo tako daleč, bo že enkrat. Naš Matic bi se še vedno najraje nosil.

Lepo se imejte.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
13.11.2006 16:08:03   
žmož
Pozdravček!
Mater ma ste pridne za pisat! Za nami pa je prav nor vikend-pravzaprav so pri nas vsi vikendi nori! Zato pa sem jaz že dva dni tako sitna in živčna, da me ne sme nobeden pogledat, kaj šele kaj rečt. madonca, vi pa ste pridni za papcat, mi še vedno spijemo samo 130ml mleka, pa še to samo v spanju. na žličko sicer še kar gre, ma vseeno jemo na vsake 3 ure. imamo pa komaj 6,5 kg . Jokec je , moram it!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mikrosporija – najpogostejše glivice pri o...
Z dermatologinjo Tamaro Heraković smo se pogovarjali o glivicah pri otrocih. Povedala nam je, da je najpogostejša okužba...
Z Oki doki izdelki do napolnjenih šolskih ...
Z nakupom izdelkov Oki Doki v trgovinah Spar in Interspar med 1. in 26. avgustom pomagate omogočiti 100 napolnjenih šols...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?