sazi
|
dan zunaj je prečudovit dan, pa sem se vseeno odločila, da malo napišem, ker se vam drugače sploh ne javim. Danes dopoldne sta Lev in mož preživela sama, jaz pa sem se odpeljala na primorsko (tisko od koder se ne vidi morja ) in se udeležila klubskega prvenstva (če je katera pozabila, se "kao" ukvarjam z orientacijskim tekom). Prav pasalo mi je malo se zlaufat po gozdu, ko si res sam s sabo in narisano potjo. Rezultat je itak bolj tako, ker mi manjka kondicije, ampak sem res vesel,a če se lahko udeležim kake tekme - so kar naprej, ampak nimam časa, pa še velko jih je tako daleč (v Prekmurju, pa v Avstriji, na Hrvaškem), da se ne spravim, ker je preveč izgube časa s prevažanjem. Včeraj dopoldne smo bili v živalskem vrtu, popoldne pa smo odpraznovali moževih 30. Je bilo prav lušno, pa otroci so bili zelo pridni. Le organizirati sva morala vse tako, da smo zjutraj namenova zgodaj vstali in sva zbudila tudi Leva, da je šel potem dovolj zgodaj spat, da je bil za skupno kosilo in "žuriranje" spočit in dobre volje. Počasi klestim spisek, ki me živcira in se počutim mnogo bolje. Vem, da je treba malo več energije vloiti v vse skupaj in imeti nekaj volje, pa gre. Vsake toliko me malo pesimizem pograbi, ampak načeloma sem pa optimist, sploh, če se pote končno kaj premakne. Lev je končno zdrav - in tak cukr... Glede kredita sva dobila "požegnano" od prijateljice pravnice. Dobila sem rezulatate zadnjega izpita z inštituta (na magosteriju mi žal še 2 manjkata) in opravila zelo uspešno. Danes sem šla na tekmo, torej sem poskrbela za prezračevanje mojih pljuč in nekaj nujno potrebnega gibanja. Na hiši izvajajo sanacijo in če bo vse po sreči, jo prevzamemo v naslednjih dveh tednih. Le z možem morava pri notarju vse urediti glede pooblastil ,ker gre službeno v tujino in ga ravno takrat ne bo tu. Sva že narisala tlorise z glavnim pohištvom (kopalnice, kuhinja), da veva, kje naj se postavljajo stene, potem pride pa na vrsto vse ostalo. Avto sva načeloma tudi že našla (enega so nama pred nosom prodali), le preveriti moram, če ga še imajo. Malo cincam med limuzino in karavanom (ker enega že imamo), ker razlika v ceni ni tako velika, jaz pa prtljažnik vedno poln (voziček, tricikel), pa fino je, ko Leva vedno kar v prtljažnik postavim, ko sestavljam voziček in on potem pleza in se igra. Bila sem pri frizerju in koš za perilo je skoraj prazen . Danes zvečer še na lotu zadanem, pa bo teden popoln, jutri pa spet v službo in na lov za informacijami za moji zaključni nalogi. bonnie_, upam, da je Nik že zdrav. Umivanje zobkov - mi jih umivamo zjutraj in zvečer, sladkarij pa ne je, razen kakšne rozine sem in tja in piškotov, ki ne vsebujejo sladkorja. Alergije: sem Leva spet naročina na alergološki. Če je na dieti, je stanje super, čim pa kaj dobi iz mleka ali jajc, pa se mu spet pojavijo fleki. Prav bogi je, ko bi rad kaj pojedel z mojega krožnika pa ne more vedno, ker je včasih kaj od tega zraven. Se trudiva tako kuhat, da ne dodajava nič od obojega. ninaki, hvala za vspodbudne besede. vem, da si ti zelo pridna in te verjetno zato tudi ni toliko tu gor. Se moram malo zresnit in zagrabit. fore med hranjenjem - pri nas je podobno, kot pri petri81, le z manjšo pomanjkljivostjo - mi ga moramo ponavadi hecat za vsak grižljaj, najtežji pa je res prvi. Ampak ga moram pohvaliti, ker res bolje in več je. Po novem kaka 2-3x na dan, prej je pa vedno samo 1x, pa še to je včasih izpustil. Mora nadoknadit izgubljeno težo med boleznijo. Pri nas po novem pri količini hrane pomaga samo to, da ga vzamem v naročje in potem je sam - oz mu pomagam. Tako poje zelo veliko, ampak si morava res vzeti čas - in si tudi ga. Sem tako vesela, ko tako veliko poje. Kami, mislim nate in držim pesti. Ko boš pa opravila z izpiti, pa kako popoldne pokliči, da se kaj dobimo. Res je jedec Evan. Pri nas je toliko hrane za 2-3 dni. Zato pa verjetno tudi mi še nismo na 10 kg. Hranjenje - veste, kaj sem izvedela. Se spomnite, ko sem jamrala, da je bil Lev na mleku do 10. meseca - non stop in brez GH, kljub ne vem kakšnemu trudu? No, se zadnje čase veliko pogovarjam z eno RR-jevko, ki ima podobne težave (oz njen mali - od alergij, do hipotonosti, le da je leto mlajši) in mi pove, da ji je fizioterapevtka razložila, da imajo hipotončki pogosto probleme tudi s požiranjem in da lahko, da za toliko časa zavrača GH. Meni ni pa nikjer nihče kaj takega omenil. Sadje - Lev ga ne poje nič - oz. skoraj nič. 1 krhelj jabolka na dan, pa še to traja pol ure. Sploh noče nič poizkusiti. Odkimava in obrača glavo stran, če se mi pa uspe s sadjem dotakniti ustnic, se pa nakremži in potisne z jezikom stran. Zjutraj poje kašo z banano in jabolkom - vsak dan isto že nekaj mesecev in to je to. prsti na nogah - petra81, pojma nimam, kakšni so. Nič posebno ukrivljeni se mi ne zdijo. Zagotovo pa je odvisno od tega, kakšne imata vidva. suky, lepo da si se uspela malo priklopit, še kdaj se daj. Glede dojenja ali kuhinj pa tu ne morem pomagati. srečanje - kaj pravite na srečanje v Bizoviku enkrat v tednu od 25. do 30. junija? Enkprat popoldne okoli 17. ure? Pišem že zdaj, da napišete svoje komentarje, predloge. Meni je načeloma vseeno, kateri dan. No, zdaj grem pa kaj skuhat, preden se Lev zbudi, pa gremo potem popoldne spet kam - tokrat skupaj. Lep dan vsem.
|