ninaki
|
Hej punce, najprej drugi del cestitk. Zadnjic sem tako hitro pisala, da sem pol pozabila in samo Valentini & fantom cestitala. Torej, nadaljujemo s cestitkami: Bonnie_ za izpita, Tinkatonka za obletnico in zmontirano pohistvo. Kako ze pravijo, prve ne pozabis nikoli Zadnjic sem pozabila napisati, da ima tudi Enej vsake toliko pikice okoli vratu in po desni rami. Ker v nekaterih obdobjih nic novega ni jedel, sem predvidevala, da je res od svica. Tinkatonka, upam, da je noga ze vredu in da bergel ne potrebujes vec. Anej se je pa najbrz ze opomogel od soka, ki ga je dozivel. Sreca v nesreci, da jo ni se on skupil! Petra81, jutri bomo stiskali pesti zate, da cim vec € osvojis Smo te v napovedniku videli Nove besede...vuuu je vlak ma v razlicnih frekvencah je macka in mijavkanje, krava (dela kao mu oz. ma ), hrana (mam ali samo ma), pijaca (ma). Tako da me ze trenira kaj posamezne nianse zvoka pomenijo. Moj mali zgleda zeli, da se "na stara leta" bolj glasbeno izobrazujem. A poznate tisto pesmico o uri in Jurcku, k jezna ura rece buf, cakaj Jurcek potepuh. No, Eneja sem naucila, da jaz recem jezna ura rece, on pa buf. Vse sorte se ga da nauciti, samo, ce se mu zdi dovolj zanimivo. Zadnjic ga je babica naucila kje ima kenguru vreco in notri dojencka Ga vprasas in pokaze na trebuh. Nas pa oponasa na vsakem koraku. Najprej nadrobi kruh, potem pa hiti z rokami (kao) brisati. Vzame cebulo in jo pomaka v sol (vidi ocita), vzame plastenko in "zaliva" roze (midva vsako soboto skupaj zalivava roze), to, da pa "obvlada" pranje cunj pa itak Vsakic, ko greva v kopalnico veselo napolni stroj, magari s svojim pliskotom. Zmisljevanje pri hrani...pri nas obrocno na sporedu. Tudi pri jedeh, ki jih ima rad. Najprej si zelo podrobno ogleda kaj je na zlici. Ce mu ni vsec, ne bo niti probal. O trmi pa.... Pri nas enako, kot je opisala Taja27 v "napadu besa". Genau enako. Kricanje, metanje po tleh parkrat na dan. Da vidite vi to kricanje v avtu, ko se peljemo domov in se z dragim kaj meniva. Takoj uzaljenost, ker ni v prvem planu. Tudi jaz si v takih trenutkih vzamem cas in mirno cakam, da napad besa mine. Mu razlozim kako in kaj in potem gremo naprej. Sva celo parkrat zunaj cakala, da bes mine, ko se je protestno vsedel na tla, ker ni hotel dati roke. Sva malo pocakala, se je dvignil in sva sla naprej. Cez par metrov jovo na novo. Zdaj brez tezav da roko. Sej se bodo naucili. Ni panike. Mal morajo potestirati do kam nas lahko obracajo. Je pa res, da moras imeti obilico potrpljenja in mirne zivce. V varstvu je super priden, nobenih izpadov. Edino, ko prideva ponj, dela vse tisto, kar ne sme in kar ne dela, ko naju ni zraven. Pri nas se opazi, da mu babica takoj ustreze, ko karkoli zeli. Doma, ce ni vse po njegovo v prvi sekundi, ko si zmisli, zacne kricati. Ampak se bo postopoma navadil, da naju ne more enako natrenirati kot babico. Ena mamica je v "napadu besa" pisala, da hcerki, ko tuli, najprej rece, da naj se umiri, ker je ne razume. Jaz imam vcasih tudi tako taktiko. Ko zacne tuliti, mu cisto mirno recem naj se umiri, ker ga popolnoma nic ne razumem kaj mi zeli reci. To je bilo npr. vceraj. Sem ga dala v posteljo spat, protestno vstane in zacne kricati. Zaspan pa tako, da je komaj gledal. Prisla sem do njega in mu rekla, naj se umiri in mi lepo pove kaj zeli. Ga vprasala, ce je zejen, ce je pokakan in mu lepo povedala, da mora spati, ker moramo jutri zgodaj vstati. Da se mora spociti, da bo imel naslednji dan veliko energije, ne bo utrujen in se bo lahko igral. Sem mu se rekla, no, zdaj se pa lepo vlezi, stisni Rexija k sebi (plisko) in lepo zaspi. Me nekaj casa gleda, potem se uleze in zaspi Ne recem, da bo naslednjic tudi tako - najbrz ne. Samo se mi zdi, da moramo biti mirne in vztrajati. Vcasih pa mu tudi jaz preusmerim pozornost - pri nas so psi se vedno zakon (oz. lajanje) - od jutra do vecera je slisati samo vou, vou, vou. In ga samo vprasam, Enej, a je pes na terasi danes ze kaj lajal? Ze leti proti terasi in vpije vou, vou, vou Trma cudezno izgine. Sazi...30 urni dan bi se meni tudi prilegel Samo po moje bi po parih takih dnevih total pregorele, tako da je vseeno bolje tako, kot je Pa da bi se Lev cim prej pozdravil. Upam, da so res samo zobki in da vrocina cim prej pade in bo spet nagajiv. Kar se pa hise tice, pa bodite vztrajni in se jim ne dajte! Pa se nekaj, da ne pozabim. Moja soseda je svojo hcerko pozdravila alergij z nekajkratnimi obisko pri, uf, sem pozabila kaj je ze tisti tip. Ce zelis, jo lahko vec povprasam o tem. Uzivajte, grem pod tus pa se malo za knjige. Aja, se to vam povem. Bila sem na NLB zaradi modrega varcevanja in premalo izplacanih obresti. Toliko enih neumnosti, kolikor sem jih slisala, pa ze dolgo ne.... Jaz res ne vem kako imajo lahko dolocene institucije (ne bom rekla ljudje, ker verjamem, da clovek, ki so ga poslali, da se z menoj sooci, nima nic s tem) obraz govoriti v enem stavku eno, v drugem kontra temu... Mah, po drugi strani pa, sej itak to isto vsak dan poslusamo po TV.... Zdaj pa res grem. Uzivajte in se beremo.
|