|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 18:45:54   
marty5
Ojla,

no, danes vam lahko celo sledim user posted image

Pri nas napetost narašča........17.6. je že zelo blizu. Danes sem se končno uspela dogovorit še z varuško - krasna punca!! Edina škoda je, da je čez teden v LJ, kjer študira, tako da mi bo malokdaj še prišla v poštev, če bom še kdaj kaj rabila.

Stolček - tudi mi smo dobili za darilo ob krstu stolček PP Prima pappa Diner, le da je naš v rumeni barvi. Sprobali pa ga bomo čez kak mesec.......

Steriliziranje - jaz tudi vsak dan steriliziram, ker kar zlagam not v aventov sterilizator za mikrovalovko. Če ne, najbrž bi 1× tedensko.

Dopust - mi še gruntamo, kam jo bomo mahnili. Najbrž šele septembra. Smo doma na morju, tako da se znajdemo user posted image .

Šibam.......

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 21:12:05   
Valentina76
Dober večer!

Moje sonce že spi.... je bilo pa pestro. Najprej ga skopam in celega namažem in lepo porihtam ter mu dam za jest. In nato se pune pokaka. Bi ga bila najraje kar še enkrat v banjico vrgla.user posted image user posted image user posted image

Eviii.......zanimivo da staviš name...glede prve nosečke....iz tvojih ust v Božja ušesa! Res... midva sva že pri Joštu na  umetno hodila in imava za sabo dva neuspešna poskusa a med čakanjem na nov postopek se je zgodil čudež....JOŠT.
Sedaj bi zopet rada po naravni poti sestrico a se bojim da ne bo tako easy. Res se ne bi rada spet pikala in pridobivala kg (jih tak moram še dol spravituser posted image ).

Danes sem imela na obisku sodelavke... polna terasa učiteljic... smo tako čvekale, da bo jutri sigurno dež. Joštu so prinesle kavbojke, miko in ful svetovno jopo s kapuco. Sem bila zelo vesela. Mene pa so obdarile z rožo. Glede na to da se jeseni selimo v našo novo hiško bo prav prišla.

Za v hiško sva kupila že hladilnik.... ameriški z ledomatom.... je res špica in sem ful vesela da ga imamo ... zato se moram malo pohvalituser posted image .Tudi kuhinja je že v izdelavi, kopalnico že imava......še malo...................

Aptamil ....tiste, ki ga uporabljate... kje ga kupujete? Kje je najcenejši?

Naš Jošt ima tako velika stopala da mu  športni copati na katerih piše od 0 - 6 mes.  niso prav!user posted image  Koliko bo le imel fuso veliko ko odraste?!? Glede na to da ima Grega 45 se kar bojim.

Aha še to.... danes je prvič spal od 20.00 do 6.00. Rečem lahko samo... kako je pasaloooooooo!

Kupila sem si nov CD Siddharte PETROLEA. Bravo Siddhartauser posted image user posted image user posted image .

Moje kilce.....nosečniških ni več ( -22kg) so pa še kg od ICSI postopka in vseh injekcij...grrrrrrrrrruser posted image !


Jošt se že kar nekaj časa prevaža v športnem delu . Imamo Jane slalom  in ima večstopenjski naslon ki se popolnoma ležeče spusti. Ko zaspi ga dam ravno, ko bedi pa opazuje okolico in ni šans da bi ležal.

Danes se je tako na glas smejal da sem bila kar solzna od sreče saj ga še nisem slišala tako se smejati. user posted image user posted image


Vsak dan nekaj novega.


Grem.. p a     p a!


Tina



(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 22:07:57   
sarazan
Danes smo se v Tivoliju dobile s Sazi, BaGSi in sestro od Sazi. Spet smo čvekale skoraj 2 uri. Jutri bo sigurno dež user posted image . Ko smo se z BaGSi že poslavljale, je klicala Kikibor, če smo v Tivoliju. Potem sem pa še MjaV srečala v BTC in pravi, da bi tudi ona še kdaj prišla na srečanje. Skratka naslednji petek bo spet veselo v Čolnarni user posted image . Vabljene...

Drugače sem pa čist nesrečna user posted image . Sem malo brala forum Alergije. Jao, kaj nas lahko še čaka. Boga moja punčka. Upam, da ne bo kaj hujšega s temi njenimi izpuščaji.

Uživajte čez vikend.

< Sporočilo je popravil sarazan -- 9.6.2006 22:08:31 >


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 22:14:16   
natalia
Valentina, jaz imam 5 škatel Aptamila, še neodprtih pa ne vem, kam z njimi, ker naša pije Hipp. če boš imela, povej.aja, dobila sem jih na recept, ker občina plača, naša pa ga takrat ni prenašala zaradi krčkov.

in mi trenutno:

sedenje: nonstop želi biti gor in sedeti poleg nas. dobro, da imamo ta stolček jo samo priključimo zraven k mizi in že meče stvari z mize. to je veselje...

gosta hrana:smo še na uvajanju, jabolko, korenček,banana,hruška (ne!), je zelo dober jedec, popacana je redko, ker raje vse v usta spravi. ni čudno, da ima že skoraj 9 kil in 67 cm!odpira pa usta kot ptiček..user posted image

zobki: meni se zdi, da jo fejst mučijo, nonstop si čoha dlesni in se ji vidi, da jo boli. je zadnje dni tudi precej sitna in joče, pa bolj občutljiva je. aja, pa še težje zaspi.lahko pa traja še mesece, prej ko bodo ven pokukali...user posted image

spanje:nikoli še nismo prespali noči. vedno se zbudi, ko mine 5 ali šest ur od zadnjega hranjenja. zadnja dva dni pa sploh ne spimo, ker jo spet nekaj muči. joka zelo in to sredi noči, danes ponoči je tako jokala, da sem izgubila živce in še sama zajokala, eh včasih pač poči...user posted image  nič je ni moglo potolažiti...

hranjenje:zadnje čase ga nekaj sračka, bolj ko bi rada uvedla gosto hrano, bolj se mi zdi nemogoče, da bi do tega prišle... namreč poje 180 ml zjutraj okrog 8.30, ob 11.00 125 ml kašice, včasih manj koliko ji dam, ker ona bi tak vse spraznila, potem pa še 13.30 180 ml mleka, itd... toliko poje čez dan, da si včasih mislim, da bo spala malo dlje, pa nič... aja, pa spet bom morala zvišati količino mleka, ki ga poje, ker se mi zdi, da je non-stop lačna...

spanje na trebuščku:mission impossible, še nikoli ni niti glavice položla na posteljo, ne da bi ona še spala na trebuščku. je preveč zanimivo gledat iz te perspektive...

nogomet:dobro, da imava dve Tv, ker bi jaz popuser posted image .


lp in lahko noč!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 22:39:23   
taja27
čer

stolček dobro, da sem tu prebrala, da nekatere že uporabljate stolček. še včeraj zvečer sva ga dala ven in je že na čelu mize. smo imeli danes obisk in je naša Ava prvič sedela z nami za mizo in je bla zelo dobre volje, se je malo pogovarjala, malo je delala balončke z brrrrr. skratka naši obiski so bli čist navdušeni nad njo. Ava je bla pa tud navdušena nad obiski, jima je poklanjala čudovite nasmeške in vriske.

zobki tudi naša mala je čisto slinasta zaradi zobkov in kar naprej si rine pesti v usta. včasih si tako drgne dlesni in kriči zraven, da še mene boli.

gosta hrana jst sm čist zmedena glede uvajanja goste hrane. toliko različnih nasvetov. na forumu '' uvajanje goste hrane'' sem vprašala za mnenje, pa sem na istem. res ne vem ali naj začnem, glede na to, da kaže Ava kar precejšnje zanimanje za hrano ali počakam vsaj do 5 meseca, če ne že do šestega????

no Ava že spet ni kakala že dva dni user posted image


nočka

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 22:41:45   
taja27
sem pozabila vprašat če katera uporablja plenice Pretty Baby??

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 22:56:13   
sazi
Valentina: če ti je kaj v tolažbo ali vzpodbudo: poznam par, ki se je za prvega otroka trudil 2 leti. Takoj, ko je ona dobila 1. menstruacijo, sta se odločila, da delata na naslednjem, ker sta se bala, da bo dolgo trajalo. No, uspelo jima je v prvo user posted image . Želim vam, da vam uspe čimprej "pridelati" sestrico za Jošta.

Tivoli: ja, smp se dobile danes, ampak sva midve s sestro in malima precej zamudili. Se je namreč danse, ko sem bila po dolgem času nekaj zmenjena za uro , odločil, da bo podiral rekorde. Najprej je bil buden skoraj 3 ure in potem spal uro in 10 minut (prej pa nikoli čez 30).

sedenje: midva sva ga pri mizi malo dvignila na ležalniku, da nama je bližje, pa ni pokazal kakega pretiranega navdušenja.

gosta hrana: še nič. Mogoče se bom za naslednji teden (preden gremo na dopust) zmenila s patronažno, samo verjetno tako v zadnjem hipu ne bo imela časa. Sicer pa mali še ne kaže zanimanja za hrano. Naju gleda čisto ravnodušno, ko jeva in se nič ne čudi, kaj to dajeva v usta.

spanje: ponoči 1x hranjenje, podnevi pa strašni problemi zaspati. Danes je bil popoldne buden od 15:30 dalje. Od petih naprej je jokal od zaspanosti, nekajkrat zakinkal na rokah, ampak čim sem ga odložila je začel spet jokat. In tako v nedogled, dokler ga nisem naložila v voziček in sva šla ven. Zaspal sicer ni, je bil pa vsaj zadovoljen (je gledal naokrog in bil tiho, čepraj je zgledal precej apatičen).

hranjenje: Lev poje 180 ml samo zvečer in še to samo včasih (npr danes je pojedel 140). Čez dan pa zmaže največ 130 na obrok, pa še to ga je treba včasih prav posiliti. Ni čudno, da je bolj vitke postave (kot očka).

No, in ker sem se celo popoldne ukvarjala s tolažbo malega, nisem uspela nič naštudirat. Sem se resneje spravila šele, ko je zaspal. Letim zdaj spat, da bom jutri lahko nadaljevala.

Lahko noč

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
9.6.2006 23:57:01   
Bonnie_RR
Dober večer!

Je bilo dost učenja za danes in se morem malo sprostit ob prebiranju RR-ja...user posted image

Moj dragi je šel s kolegi ven (na "eno" pijačo), Nik sladko spančka, jaz pa še malo prečekiram RR, potem pa hop v posteljo.

obiski z majhnimi otroki... Mi smo imeli do zdaj na obisku od otrok samo 2,5 meseca starejšo punčko od Nika in se je zaenkrat še lepo obnašalauser posted image . Ima pa Nikova sestrična 4 leta in sem pri njih na obisku (podzavestno) malo bolj pozorna, kaj se kaj dogaja okrog Nika. Ga ima pa mala ful rada in ga skoz boža, pa igrače mu nosi, pa dudo popravlja... Včasih malo brez občutka, ampak je pač še majhna in tudi Nik se ni še nič pritožil. Pa tud njena mami je ena tistih, ki zna otroku povedat kaj sme in kaj ne. Tako, da s te strani zaenkrat nisem imela še nobenih težav.

spanje na trebuhu... Jaz sem ga prvi mesec večkrat čez dan dala na trebušček spat in mu je tudi pasalo, ampak sem s tem prenehala po nasvetu pediatrinje na 1. pregledu zaradi dvigovanja glavice. Na pregledu pred pribl. 3 tedni pa ga je pediatrinja spet pogledala in ugotovila, da se je stanje lepo izboljšalo in da ni več razloga, da ne bi smel bit na trebuščku. No, sedaj se pa niti ne spomnem, da bi ga dala na trebušček spat. Vedno, ko zaspi, zaspi na hrbtu in potem ga ne obračam na trebuh. Če pa kravice pase (to mu je ful fajn postalo, kar vriska zraven), pa nikakor ne bo zraven zaspal, ker je vse naokoli preveč zanimivo. Tako da zaenkrat ne spimo na trebuhu, ampak predvsem na hrbtu z eno roko pod povštrčkom (to ima pa po meni...user posted image ).

igrače... Ja, jaz po eni strani kar nerada hodim po BC in ostalih otroških trgovinah, ker se ne znam izognit nekaterim policam... Pa če imajo tolk enih igrač, pa raznih (nepotrebnih, a lušnih) drobnarij... Nik ima precej igračk - ene samo gleda, ene intenzivno grize, ene k sebi stiska, z enimi tolče... Mu pa ne dam preveč igrač naenkrat, ampak mu jih sproti menjavam in nastavljam, da se jih prehitro ne naveliča. Je pa v tisti fazi, da takoj, ko stvar prime, poskusi, če je dobrega okusa...user posted image

steriliziranje... Eh, meni se niti ne da tega pogosto počet, niti se mi ne zdi smiselno... Nimam pa sterilizatorja, zato občasno flaške in vse kar sodi zraven prekuham.

gosta hrana... Ja, res vsak drugače govori in svetuje. Zdaj je pač tak trend, da pediatri svetujejo uvajanje goste hrane šele po dopolnjenem 6. mesecu. No, jaz ne dojim in ne bom čakala do 6. meseca, ampak mu že zdaj dam kaj za poskusit. Če se bo pokazala kakšna reakcija na kakšno hrano, bom pa z le-to za nekaj časa prenehala. Vidim pa, da Nik v poskušanju novih okusov ful uživa in tudi lepo poje in tudi zato se mi zdi dobro ga že zdaj navajati na gosto hrano.

aptamil... Jaz sem najprej kupovala Aptamil1 v lekarni za 3500 SIT/škatlo (900g), potem pa sem ugotovila, da je v BC kar za 600 SIT cenejši in od takrat ga kupujemo tam.

nogomet... Meni osebno tudi ni kaj zanimivo brez Slovencev, verjetno pa bom pogledala tu in tam kakšno tekmo. Sicer sem pa bolj navdušena nad tenisom. Sploh zdaj imam TV veliko na Eurosportu, ko je Rolland Garros... Finale Federer: Nadal...user posted image Mal heca... Smo pa res na tenis mahnjena familija. Najprej sem ga js trenirala (nehala zaradi poškodbe), zdaj pa gre sestra po mojih stopinjah... No, po dosežkih me je že kar krepko dohitela in tudi (kljub 13 letom) prehitela. Glede na to, da že precej časa nisem imela loparja v roki, bi me še konkretno našolala...user posted image user posted image user posted image Bo treba počasi spet malo lopar v roke vzet...

spolni odnosi... Mene nič ne boli in je tako kot pred nosečnostjo...

kontracepcija... Tabletke!user posted image

dopust... Mi gremo 8. julija v Bernardin za (samo) 1 teden. Si bomo drugo leto bolj privoščili, letos sva se odločila, da ne bomo šli nikamor daleč (na Hrvaško pa tako ne hodimo). O tem, kaj zraven vzet, morem pa še temeljito razmislit, ker se mi zdi, da bom vzela FUL PREVEČ stvari s sabo. Bom verjetno jaz v kufer dajala, Jure pa ven...user posted image

No, zdej grem pa počas spat... Jure je pa tud že vmes domov prišel. Preden je šel ven, mi je za danes obljubil še 20-minutno masažo, tako da hitim...user posted image

Lahko noč!






_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 8:18:26   
tinkatonka
Spet med vami...

Ni šel disk, ampak disketna enota, hvala bogu, ker bi izgubila vse slikce od Aneja od 2.meseca dalje. Sem jih potem takoj spravila na CD. Vsa pohvala pa firmi Miška d.o.o., ki so mu v pol urce zrihtali računalnik. user posted image user posted image  

No ampak imam še eno žalostno novico...Mi smo bolani. Anej in jaz imava zapacana noska, vročino in sva sitna. Žal...Upam da bo kmalu bolje. Zdaj revček malo spi, ker ponoči nismo nič spali. Držite pestke, da se kmalu pozdravimo.

Lp Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 9:05:00   
ursa_p
Jutro!

Pri nas je vsak dan nekaj novega user posted image user posted image user posted image  .

No, Gal se je vceraj naucil "ropotati" s slino ... spusca mehurcke in zraven spusca zvoke bfffffffffffffffffffffffff ... vceraj je to neumorno pocel pol ure, potem pa vsake toliko, ko je bil dobre volje. Mu je prav lusno.

Vceraj je imel Gal kar 8 obrokov ... noro. Najprej se je zbudil ob 4-ih zjutraj, potem pa normalno do vecera, zvecer pa kopanje, potem pa se celo 2 obroka, ker ni bil nic zaspan in je bil buden do naslednjega obroka ... potem pa je padel v posteljo in zaspal kot top do 7-ih.

Pa kakali smo vceraj ... je revcek pokakan cical v svojem stolcku ... se vidi, da ga je imel Matic cez user posted image , medtem ko sem bila jaz s psi na vrtu, kosila travo in urejala okolico ... pa pridem noter in Gal siten ko hudic ... potem pa le Matic opazi, da nekaj smrdi. No, pa sploh ni vedel, kdaj je kakal ... aja ... fuzbal je bil, mogoce zato. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Slinjenje ... Gal se ze ornk slini, samo zobki se niso na vidiku. Glih vceraj mi je soseda rekla, da otrocek od prijateljice se pri enem letu nima nobenega zoba, ga pa ze zelo dolgo casa mucijo. Upam, da Gala ne bojo prevec.

Uvajanje goste hrane (spet) ... meni so vsi do sedaj rekli, da ce polno dojim in imam dovolj mleka naj jo uvedem sele nekje med 5-im in 6-im mesecem ... je pa sicer tako, da se je najbolje orientirati po otroku ... ko bo imel veliko zeljo se bo ze videlo ... vsaj tako pravijo. Bomo videli .. .drugace pa zacnem sele malo pred 6-im mesecem.
Tudi najih Gal se za hrano se nic kaj dosti ne zanima ... pac gleda ... Sazi, Lev in Gal sta samo dan razlike in si cisto podobna (se se ne zanimata za hrano, se se ne valita iz ene na drugo stran ... user posted image  )

Taja27 ... katere plenicke pa so to? Prvic slisim.
Sem sla pogledat v album, da vidim tvojega Maxa ... sem ti ze hotla rect, da daj kako sliko v album ... drugace imate pa ful fajn stanovanje user posted image  ... pa sobica mi je se vedno noro vsec.

Galova sobica ... vsak cas jo bova zacela praznit (kam bova dala stvari nimam pojma) in se se odlocava kaksen "motiv" bo imela ... sva razmisljala, da bi bila rumene barve (eni sicer pravijo, da rumena barva povzroca zivcnost - kdo kaj ve?), pa da bi par likov narisala na vsako steno ... no, bova se videla.

Tivoli ... naslednji petek imam pa avto, samo imam tudi Matica doma, tako da mogoce pridem, ce ne bomo sli kam na izlet.

Bonnie_ ...  a vi imate ze povster????? A n itako, da jih otrocki ne smejo imet??? Sem cist zmedena ... Gal ima samo plenico pod glavo zaradi bruhanja.

Moram pa se povedat kaj se je zgodilo par dni nazaj ... kupila sva mu novo ropotuljico, ki je taka trda, ampak ni tezka. No, pa se je z njo kresnil ... jaz ga resno gledam naprej, Gal pa zacne nabirat, potem se mu pa zacnem na glas smejat, se je pa odlocil tudi sam, da se bo raje smejal, kot jokal ... hehe ... kako so smesni s spreminjanjem razpolozenja. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aptamill ... ce prav vem, da imajo v Muellerju ves cas v akciji. Ce je pa ceneje kot v BC pa ne vem, ampak je pa zelo mozno, ker je vse ceneje.

Tinkatonka ... cimprej se pozdravite.

Mi gremo pa danes na rojstni dan prijateljicinega 4. leta starega fantka. Bomo videli kako bo tako zabavo prenesel Gal ... sploh ker se je zacel bat ljudi in bojo vsi vanj silili ... bom probala omejit "stike" user posted image  ... no, bomo videli.

Lp, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 11:22:23   
ursa_p
Se eno vprasanje imam bolj na hitro.

Ali razkuzujete previjalno podlogo in ce ja s cim in kolikokrat. Jaz imam na previjalni brisacko ovito v tetra plenicko, ampak podlogo pa vseeno razkuzim mogoce vsak vecer, ko vse lepo pospravim in zamenjam cunje ... ali pa na malo dlje casa. Razkuzujem pa kar z 98% alkoholom ... sicer je kar drag, ampak sva ga na sreco kar veliko dobila (toliko, da imava v vsaki sobi eno pol litrsko flasko).

Roke ... Predvsem na zacetku sva si roke vedno razkuzevala prav zaradi psov, prav tako obiski, ker so sli vsi najprej pozdravit pse (tudi umivanje rok je bilo obvezno) ... sej psi so cisti, pa vseeno. Zdej si jih pa malo veckrat razkuziva sploh ko prideva iz trgovine, ker je baje ogromno viroz v zraku. Sicer sva z razkuzevanjem rok ze nehala.

No, pa se razkuzevanje igrack ... ali jih kaj razkuzujete? Jaz Galovo igracko za grizenje, ki je iz materiala za zobke dajem samo pod vroco vodo, pa ostale, ki se jih lahko da pod vodo tudi. Druge nisem niti prala, ker so iz blaga - je pa vedno vec stvari, ki jih nosi v usta ... oziroma skoraj ni stvari, ki je ne bi nesel. user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 13:45:10   
čuko
Tudi mi smo bolani. Gal ima tak zabasan nosek da ga že dva dni samo aspiriram, take muce mu gredo ven. Bošček!Pa moram, ker drugače samo kašlja ko ne more dihat. Pa se sploh ne čudim, da so naši sončki bolani, ko imamo tako vreme.

Krčki: še vedno pune kape. Za popuser posted image . Se celo noč zbuja od krčkov.

Gosta hrana: jo že uvajamo, ker je za nas zelo priporočljiva zaradi refluksa, pa tudi upam, da bodo z njo krčki izginili. sicer imam mleka dovolj in bi lahko samo polno dojila.Zanima me koliko dni dajete po en okus in ali date prvo sokec tega okusa ali kar kašico?

Spanje: katastrofa! nič ne spimo ne čez dan in ne ponoči. Zaspi, spi pol ure in se začne zvijat in jokat, tak da se skozi nosimo. Meni bodo počasi roke odpadle, pa da o hrbtenici ne govorim.

V četrtek imamo posvetovalnico, me prav zanima koliko je velik in težek.



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 18:36:53   
tinkatonka
No evo zbolel je še mož...zdaj je pa naša družinica kompletno bolana. Me je prov strah noči, posebej zato, ker se počutim tako izrčpano, totalno brez energije zaradi tega nahoda. Aneju z aspiratorčkom vlečem ven take šmrklje, na trenutke so tudi zeleni. Sem mu pa pomojem danes zlila že kak deci fiziološke v nos, ampak pomaga. Ko mu jo nalijem in očistim je dobrovoljček, mogoče tudi pol ure dobro spi, potem mu pa spet začne teči v grlo in je ves nesrečen. Bogi revček. user posted image

Čuko...no tudi pri nas imamo krčke. Sploh zdaj ko diha skozi usta in pri tem poje ogromnoooooo zraka.

Upam da prehlad hitro mine, krčki pa še hitreje.





_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 18:49:49   
Bonnie_RR
Zdravo!user posted image

Aptamil... Ja, verjetno bi se še kje našel bolj poceni, ampak v našem mestecu, polnem enih trgovin in trgovskih centrov na kupu, npr. Mullerja na žalost nimamo. Zaenkrat sem našla v BC najcenejšega pri nas.

povšterček... Ja, mi smo skupaj s celotno posteljnino dobili tak majhen povšterček, ki pa je samo malo debelejši od pleničke (debel je največ 1 cm) in ga uporabljamo že vse od prihoda iz porodnišnice. Je pa za nas praktičen predvsem zato, ker si Nik ves čas tisto tetra pleničko pod glavico vleče na obraz in jo tako lahko zataknem za povšterček in sem brez skrbi.

gosta hrana... Jaz sem mu ene 3x na začetku dala po kakšno žličko jabolčnega soka. Sem par koščkov jabolka skuhala, spasirala in mu dala samo sok. Potem sem mu dala 1x 1-2 žličke kuhanega spasiranega jabolka, včeraj pa že kar surovo (na steklenem strgalu) naribano jabolko, zraven pa se je fajn še sok naredil in je bilo bolj sočno. Je z užitkom popapcal kar par žličk. user posted image No,  počasi bova probala preiti že na kakšno banano ali korenček. 

pleničke... Tudi jaz še nisem slišala za te, ki jih je omenila Taja. Sploh pa sem glede plenic čisto zmedena, ker je baje ful odvisno tudi od tega na kakšen paket katerih naletiš. No, jaz bom šla v ponedeljek v ljubljanskega Mullerja po najmanj 2 paketa Pampers Total care. Zdaj uporabljamo zanič Pampers Active baby in komaj čakam, da jih do konca porabim, ker nam gre zelo velikokrat vse čez in čez. user posted image

obroki... Mi smo pa zdaj v tej fazi, da moram skoz na uro gledat in bit pozorna, da pojemo vsaj 5 obrokov/dan. Ker rata že okrog 7h zvečer fejst zaspan, je potem problem, če do takrat ne dobi 5. obroka, ker je potem bolj malo verjetnosti, da bo še buden. Včasih nama ga uspe animirat do enih pol 8h, ampak je kar naporno. Rata siten. Je pa tako, da če mu dam prehitro jest, poje čisto malo, zbujat ga pa nočem. Se sprašujem, kje je ta preskok rasti nekje pri 3 mesecih o katerem sem že tolikokrat brala...

kakanje... Nik kaka nekje 2-3x/dan, čeprav sem opazila, da je včeraj in danes samo 1x (no, danes ima še čas...user posted image ). S tem, da je danes nadoknadil še za včeraj...user posted image Ima zgleda kar urejeno prebavo.

ponovna nosečnost... Jaz sem imela cr in mi je ginekologinja svetovala vsaj 2-3 leta pavze (imam pregrado na maternici, ki je bila tudi vzrok Nikovi legi, neuspešnemu poskusu zunanjega obrata in posledično carskega reza). Glede na to, da tako drugega otroka ne načrtujeva pred koncem študija, je glede tega vse ok. Mi je pa ginekologinja že zdaj povedala, da bo tudi naslednji otrok moral biti rojen s cr.

tiste, ki ste rodile s cr... (mislim, da Eviii in Taja) Zanima me, če si brazgotino s čim mažete? Jaz imam sicer Contragel za brazgotine, ampak sem bolj lena in sem se samo ene 2x namazala. Preprosto pozabim...

Lp




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 19:36:47   
Eviii
evo nas tle.
dejan je spet peljal mojo mamo malo naokoli, na sprehod user posted image .
moj možek je tudi neki bolan. se mu je nardil en izpuščaj (kr velik in gnojen) na spodnji strani jezika včiri. ga bom v pondeljek peljala k dohtrci, da ga pogleda. včiri je šou spat okoli osmih (večerne tekme sploh ni gledal - torej si morte mislit, da je res bolan) in je spal do devetih zjutraj. ko sm šla jst spat okoli enajstih, je bil vs prešvican. upam samo, da ne bo še naju česa nalezu. moremo bit 22. zdravi, da bomo lahko dobili pikico.
bonnie, se ti pridružujem. rano si mažem s kontragelom, ampak sm prou tko pozabljiva. sm povedala svojemu g zadnjič, da ga imam, pa je reku, da itak ne bo kej dosti pomagalo... imam pa lepo rano, ker sm naletela na najboljšega kirurga porodničarja na obali. mu pravijo singerca, ker zna tko lepo šivat.
meni je tudi g reku, da bi mogli ene 2-3 leta počakat na ponovno nosečnost. pa ne vem, če bova zdržala tolko, ker sva oba že čez 30... kot sm rekla, sm pa obljubla, da bom najprej ledvice (in tudi žolč) zrihtala (vrjetno drugo leto, ko neham dojit), pol bom pa o tem spet razmišljala. ni mi blo pa rečeno, da bo naslednjič tudi cr. jst upam, da bo šlo po naravni poti...
mi danes še nismo kakali. in vrjetno tudi ne bomo. ni pa nič narobe, če kak dan ne kakamo. je rekla zdravnica, da dojeni otroci niso nikoli zaprti. pač izkoristi več mojega mleka in porabi vse za rast.
danes me je klicala kikibor in pravi, da je z njima z borom vse ok, samo da ima ogromno dela. nas redno prebira in nas pozdravlja in se bo oglasla takoj, ko bo imela čas.
zdej igra glih švedska fuzbal in si lahko zamišljate, kako je pr nas doma... niti kihnit se ne sme user posted image .
grem, ker je dejan lačen in rabi joško. pol pa spet vn.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 20:41:43   
Bonnie_RR
Oj!

še glede razkuževanja...
Mi ničesar na razkužujemo (ne previjalne, rok, igrač...). Si samo bolj pogosto roke umivamo (no, jst mam od tega že čist suhe in hrapave roke tako, da si jih morem ful mazat), pa igrače pred prvo uporabo umijemo v vroči vodi.
ursa, mislim, da ti ni treba več ničesar razkuževat. Saj previjalna je itak samo Galova (v porodnišnici je bilo drugače), pa tudi umivanje rok zadostuje za čistočo. Če boš preveč razkuževala, boš imela probleme, ko boš s tem nehala in bo Gal manj odporen. Isto je s prekuhavanjem in steriliziranjem.

eviii... Meni je pa ravno ginekologinja svetovala, naj si rano redno mažem, ker imam na sredini rane čisto malo reliefno in da se mi to zgladi. Sama tega sploh opazila nisem. Me pa ravno ne moti...

vsi bolani... Držim pesti za čim hitrejše okrevanje!

Lp




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 21:01:59   
natalia
zdravo,


mi smo danes še kar o.k., moj dragi je tudi bolan, ne vem kaj je v zraku.

povšter: ga uporabljamo že kar nekaj časa
razkuževanje: nič, razen redno umivanje rok
Taja: si mogoče mislila Beauty baby, za druge še nisem slišala
Valentina: ZS
Nov član: niti pomisliti še ne smem, da bi šla tja... so spomini še preveč sveži...
Čuko:res upam, da krčki čimprej nehajo.Bogi Gal!

lepo spimo!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 22:22:42   
pika-poka
evo..se vam še jst- ena zgubljena primorka oglašauser posted image ...mi smo kar v redu..krčki so ponehaliuser posted image user posted image user posted image bravo mi!!!sočustvujem pa z vsemi tistimi ki jih še imajo!!!!in upam da bodo kmalu prenehali!...sploh ne vem, kdaj so nehali kar naenkrat je odrezalo...
imamo pa zdej druge preobleme..se naš Klemen prerad zbuja ponoči...kar na tri ure in mi je kar muka!...tri obroke ima ponoči in sem malce neprespana ker tako spanje pa ni nič vredno!...sploh ne vem kako zgleda praspana noč...user posted image ...v glavnem se še sploh nismo cepli..ker je zdravnico strah...pa nas je za vsak slučaj poslala na alergološko da bo sigurna. se boji da bo imečl stranske učinke in se še bolj jokal...ampak kot sem rekla ..se je pri nas stanje zeloooo izboljšalo...je pa res da je izredno zahteven otrok..in moraš se skozi z njim ukvarjat...ampak počai se bo že naučil tudi sam se zamotit...samo da več ne boli!!!
ker pa se tako zbuja ponoči in pšreko dneva bi včasih kar na 2h ali1h jedel je rekla zdravnica da kar začnimo z gosto hrano ker je že velik in močen..pa da najbrž rabi...tako da frutke in kažice kar pridno popapamo..sploh mu ni problčem...karkoli da v usta poje...hvala boguuser posted image .ampak bomo videli čez čas..da se ne bomo hvalili prevečuser posted image . je pa na zadnjem pregledu (ta teden)..tehtal 6910g in velik je bil 65cm. priden fant ni kaj!

ponovna nosečnost:ja oj možek  nme bi rad preveč čakal pa tudi jaz sem za to da ni prevelike razlike v letih tako da sva računala čez kake 2-3leta...ne vem..potem pa spet čez 2-3 leta. bi rada imela 3 otročke če bo šlo...bomo pa še vidli kako bo z dinarčki pa stanovanjem in tako...

lepo se imejte in uživajte lepe dni z sončki!!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 22:24:31   
sazi
res je nekaj v zraku - je tudi moj mož prehlajen in ker se po sili prilike (ker res moram študirat) očitno preveč tiščala malega možu, se je zgleda nalezel in imamo huuude probleme z dihanjem, kašljanjem - me je kar strah noči.
Zdaj spi dobri 2 uri, pa smo pred 3/4 ure imeli akcijo - je mali začel tako kašljat in jokat (težko dihat), da sva mu šla fiziološko v nos zlivat - je takoj pomagalo in k sreči je mali takoj zaspal nazaj (čeprav je ful jokal, ko sva ga v kopalnici "matrala" s fiziološko).
Je bil pa danes že čez dan malo čuden - je zelo malo jedel - vsega skupaj manj kot 600mluser posted image , volje je bil pa kar dobre in ko se je napal pravi veseljko...

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 22:56:30   
BaGSi
Zdravo punce!

razkuževanje: jaz nisem nikoli nič razkuževala, igračke pa samo operem z vročo vodo pred prvo uporabo, potem pa po potrebi (pa sem mikrobiolog in še predobro vem, kje so kakšne bakterije in virusi user posted image )

gosta hrana: nam je patronažna in pediatrinja rekla, da je v redu, ker smo že začei, ker je kar krepka punca. Drugače pa sem začela kar s kašicami, ne s sokom (seveda kuhano sadje in zelenjava; surovo naj bi šele po 6 mesecu). Vsake tri dni novo zelenjavo ali sadje. In je super.user posted image

virusi: mi smo bili bolani v začetku tedna, pa smo že boljše. Vsi ostali - hitro se pozdravite

povštrček: mi ga nimamo, pri Boru pa smo ga tudi začeli uporabljati po 1 letu

hranjenje: prav smešno se mi sliši, ko se nonstop pogovarjate koliko kateri otroček poje user posted image (po steklenički). Kaj ni bistveno, da je sit in zadovoljen? No ja, pri meni se tamala doji kadar hoče in koliko hoče - pa nimam pojma koliko je pojedla - v glavnem da je zadovoljna.
Sicer pa se ponoči zbujamo na 3-5 ur.

tiste, ki imajo otročki še vedno krče: pri nas jih je Bor imel zelo dolgo (raje ne povem kako dolgo, da vas ne prestrašim) upam, da bo hitro boljše (pri nas je bil vzrok neznana alergija in atopični dermatitis). Držite se, vse mine, to so naši sončki!!!! user posted image

LP!

< Sporočilo je popravil BaGSi -- 10.6.2006 23:03:17 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
10.6.2006 23:46:07   
ursa_p
Cer!

Danes je bilo na praznovanju rojstnega dne celo zelo v redu. Otroci niso silili v Gala, pa odrasli tudi ne ... no ja, v mejah normale. Pa priden je bil tako, da sploh niso mogli verjet ... ma sej je res priden tale najin sinko.

Razkuzevanje ... sem vedela, da bo izpadlo, kot da Gala povijam v vato, ampak sem seveda zraven napisala da ni tako ... tudi psi ga kdaj pa kdaj polizejo (na primer), tako da pri nas sterilnosti ni. Roke si ponovno razkuzujem ravno zaradi toliko viroz (sej ste vsi bolani) ... pa se to recimo 1x na dan ... mi je tudi to nekdo predlagal, pa spet ne vem kdo. V glavnem pri nas ni vse sterilno ... ce bi hotela, bi morala vsak dan ne vem kaj vse naredit. No, sej pravim, pri 4-ih psih je to nemogoce.
Previjalno pa ne vem zakaj razkuzujem, tako mi je svetovala ali patronazna ali pa v porodnisnici (ce so mi svetovali v porodnisnici, so mi rekli, da naj isto pocnem doma) ... ampak res ne vem, kdo mi je to rekel. Pri nas je bil ves cas problem srcek ... ce bi Gal zbolel z luknjico na srcku, so rekli, da bi lahko imel vec problemov. Mogoce je bil to vzrok, da so mi svetovali razkuzevanje ... in to mi je ostalo v navadi. Pa tudi zaradi tega smo gledali, da imamo umite roke, na zacetku tudi razkuzene. Zato pa sprasujem ce se kdo to pocne, ker nobena o tem nic ne pise. Hvala vam za odgovore.

Tiste, ki imate krcke ... je katera poskusila s cebrickom???

Danes sem zacela pit Donat, bomo videli, ce bo kaj vplival na Galovo prebavo.

Jutri gremo pa se na pasji piknik ... komaj cakam.

No, zdej grem pa pocasi spat, me noro boli glava, pa ne vem od cesa ... upam, da nisem tudi sama kaj zbolela, ceprav sem redkokdaj bolna, ampak takrat ko ni treba se vedno zgodi.

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
11.6.2006 0:04:26   
taja27
vsi bolani, veliki in mali, pošiljam vam ogromno pozitivne energije, da se čimprej pozdravite. vsi bejbiji z krčki, za vas pa držimo z Avo pesti, da čimprej izzvenijo.

razkuževanje tudi pri nas ne razkužujemo, niti previjalne niti rok. na previjalni podlagi imam brisačko, ki jo menjam vsak dan, če pa se Ava polula in pride čez brisačo, potem operem previjalno s čistilom in vodo. z vročo vodo operem vse nove igrače, ki so pralne in jih tudi potem umivam glede na uporabo. pliš igračke perem v stroju. igračke za utrjevanje dlesni (tiste, ki niso tudi iz pliša) pa steriliziram skupaj z dudami im flaškami.

bonnie zgleda, da sem bolj slabo brala, ker nisem zasledila, da si tudi ti imela neuspešen zunanji obrat in potem CR. tudi to sem spregledala, da so se pri Valentini tudi ''matrali'' za Jošta. no Valentina, pa imava vsaka svoj zakladek. user posted image user posted image user posted image

po CR tudi jaz si mažem rano s Contrakelom in sicer vsak večer, takoj po tuširanju. ker imam dokaj suho kožo si vsak večer namažem telo z mlekom in zraven mleka imam contrakel, da ne pozabim. deluje. je pa tudi meni rekel mon G, da pomaga.
bratec ali sestrica meni je G rekel, da lahko zanosim eno lepo po CR. je omenil, da je statistika raztrga maternice po zanositvi v manj kot letu dni po CR sicer zelo majhna, vendar ne želim tvegati. ker sem že krepko čez 30 bomo začeli delati na novem dojenčku kar februarja 2007. prostora imamo namreč dovolj za cel razred.

pleničke Pretty Baby  Premium-Windeln (ime je pravo) so narejene v Nemčiji za Špar. Dobila sem 4 pakete po 56 plenic Midi (od 4-9 kg). Ker se z Avo še dojiva ima zelo redko blato, te pleničke pa nimajo elastičnih paskov za spenjanje in nam pride vse čez (sprobala sem samo eno). Enako je bilo tudi pri Pampersicah brez elastičnega zapenjanja. Torej pleničke mi stojijo v omari pa sem mislila, če jih katera uporablja, da jih lahko odstopim.user posted image

ursa_p hvala za kompliment glede stanovanja. maxa sipa našla ne?

prenavljanje hiše konec meseca bomo začeli prenavljati hišo. me je že zdaj groza kako bo to zgledalo. po moje bova z Avo kar pobegnili na Bled ali pa na Pokljuko, da bova imeli mir. po samem stanovanju ne bomo delali nič, razen eno okno bomo zamenjali z vrati za na teraso. se bo pa spodaj ogromno rušilo, razbijalo ploščice, ... me skrbi, kako bo vse to vplivalo na Avo user posted image

zdej grem pa spat

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
11.6.2006 9:26:49   
Eviii
evo nas...
jutro, zaspanke in zaspančki. al že vsi pridno pohajate?
jst sm že kr neki cajta pokonci. dejan se je to noč odloču, da bo spal samo do 3.38. pol pa lakota. in sva oba zaspala na joški. pol se je pa spet zbudu okoli sedmih in od takrat je bil do osmih in pol buden. zdej pa z možekom še malo počivata. možeka morem pa čez 5 minut zbudit, ker more it delat.
pr nas je danes tko lepo sončno... bo treba kr malo vn it. sicer je po kosilu formula 1, pa nogomet, tko da ne vem, kako se bomo uskladili. bomo že.
moj možek je danes bolši in se ne pritožuje več user posted image . upam, da ni mobenga nalezu. dejan sicer neki šmrca in ima malo zamašenega noska, ampak upam, da je to samo prehodno. kot vidim, so prehladi kr na sporedu. mislim, da je krivo vreme. samo poglejte vn. smo 11.junija in o poletju ni še govora. pr nas bi mogle bit že plaže polne folka, pa nikjer nobenga. v vodi je sploh zasledit malo ljudi. pa se je skori vsako leto ob tem terminu že kr trlo turistov na naših plažah.
zdej pa morem počasi it. dejan kliče. se beremo kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
11.6.2006 9:57:54   
čuko
Ali je že karera sišala za kaplice woodward grip water? Mi je ena rekla, da so njenemu po enem tednu krčki izginili! Naročijo se baje po internetu!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
11.6.2006 10:32:18   
marty5
Lp,

danes je res enkraten dan tu pri nas. Mi gremo k moji mami na kosilo, potem pa najbrž na sprehod po Parenzani....tak je plan, končno besedo pa bo itak dal Jernej - kot vedno user posted image .

Čuko - za te kapljice nisem slišala. Imam pa doma Gas Bimbi - še neodprte in neuporabljene. Če jih katera potrebuje, jih odstopim.

Steriliziranje in Ursa_p - no, jaz pa sem ena tistih, ki na vsakih nekaj dni z alkoholom razkuži previjalno, tu pa tam pa tudi igračke. Novokupljene pa seveda obvezno. Mislim, da ne pretiravam......Jernej pa si tako ali tako non stop tiči pestke v usta in s tem dobi svojo dozo bacilov user posted image

Povšterček - mi ga ne uporabljamo. Sploh zato, ker spi na trebuščku, tako da sem tudi tetra pleničko umaknila izpod glave. To seveda poemni, da mu non stop preoblačim spodnjo rjuhu - bruha sicer ne, se pa slini kot polžek.

Barva sobice - Ursa_p, mi imamo povsem rumeno sobico, pa se mi ne zdi, da ni kaj poseben agresiven user posted image . Na sploh sem jaz mahnjena na rumeno barvo in imamo povsod rumeno-oranžne kombinacije. Če si se nanašala na feng sui (ne vem, če sem prav napisala) je res, da naj bi po njihovem mišljenju bile splanice v modro-zelenih odtenkih, dnevna soba in kuhinja pa v takih rumenih in oranžnih barvah. Oranžna in morda tudi rumena  naj bi sproščale preveč energije za spalne prostore - sploh oranžna naj bi sproščala agresivno seksualno energijo. Ampak meni sta ravno ti dve barvi všeč za spalnici in jih tudi imamo. Posledic in stranskih učinkov (še) nismo zaznali user posted image .

gosta hrana - jaz se ubadam z istim vprašanjem kot Taja27 - Kdaj začeti ? Jernej ima 3,5 mesecev in čez kak teden bom začela z zelenjavno kašico. Več ljudi mi je reklo, da se najprej začne z zelenjavo, mlečnimi kašicami in šele na koncu s sadjem, ker je le-to sladko in potem se navadijo na ta okus ter težje sprejmejo drugo hrano.
Rižolino - morda se bo slišalo bedasto, ampak res ne vem........kupila sem Rižolino od Podravke. Mi poveste, kako naredite mešanico za v stekleničko - koliko date not v mleko, da je še vedno dovolj tekoče? Ali obstaja še kak drug rižolino?

Spanje - mislim, da je Jernej ravno v obdobju preskoka v rasti, ker ogromno spi. Včeraj mi je spal 12,5 ur v kosu!!!! (od 20:30 - 9ih zjutraj), tako da sem ga non stop hodila gledat, če diha.... Pa tudi je več - sicer na obrok ne poje več kot 180ml (večinoma manj), je pa zato večkrat - tudi na 2 uri. Glede na to, da zaenkrat ponoči spi od 9-12 ur, ga čez dan hranim pogosteje.....
Priznam, da je to nočno spanje prava pravljica in me je groza tega, če bi se končalo.....Kot pa berem, je veliko otrok tako spalo do kakega 4. meseca, potem pa so se ponovno začeli zbujat.......Ja, uživajmo sedanjost, kaj naj rečem!

pretty Baby - tudi jaz jih ne poznam. Zdaj uporabljam Mullerjeve, čeprav se mi je parkrat zgodilo, da so premočile.....A uporablja katera Beauty baby od DM-a? So kaj boljše? Pamperske 3 so brez elastike in sploh gre čez....

Grem zdaj lase umit.....takoj po poroki se šibam ostrič - morda bodo kaj manj odpadali.......

Prijetno nedeljo!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?