|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
23.10.2006 14:14:57   
petra81
Tinkatonka; mogoče je vreme krivo! Tami samo vsako toliko malo pocvili, ampak ni hudega!! Bodte fajn!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
23.10.2006 19:52:17   
Bonnie_RR
user posted image

Nik že spi. Je pa danes za njim pravi maraton... Je podiral rekorde v tem, koliko časa zdrži brez spanja. Vam povem, da sem čist hin...user posted image  Tinkatonka, pri nas je bilo danes tud pestro...
Zjutraj se je zbudil že ob pol 6h in bil že takoj po tem strašno siten. Skoz se je na noge postavljal in jokal zraven. No, malo pred sedmo sem ga previla, nahranila in potem sva se spavila nazaj v posteljo še malo podremat (kot po navadi). Ma ja de... Več kot eno uro sem ga prepričevala, da naj še malo zaspi (je bil totalno zaspan - se je čist sčohal po glavi), on se mi je pa skoz na trebuh obračal. In ker mu tega nisem pustila, je bil jok. In to takšen, da me je na trenutke kar zabolelo, ker takšnega pri njem še nisem slišala.
Ko sem videla, da ne bo uspeha, sva vstala. Po naslednjem obroku mi je za 30-45min zaspal, potem pa cel dan nič več. Od pol 4h naprej je bil tako zaspan, da je padel v jok takoj, ko si ga kam položil ali odložil. Je moral skoz plazit po stanovanju, ker je bil drugače čist na tleh. user posted image  
No, prej sva ga še skopala, je pojedel in mi zraven že tud kar zaspal na rami...user posted image  Ne vem, ali vreme na njega vpliva ali kajuser posted image  No, tud meni je bil današnji dan beden do konca. Tako nikakvo vreme zunaj...user posted image  Ne dež, ne sonce... nič!user posted image

zobki... Že od 6. meseca imamo spodnji enkici, od takrat pa se na tem področju nič več ne dogaja.

mama... Zadnjih nekaj dni Nik vztrajno ponavlja mamamamamamama, ko me vidi. Mislim, da že malo ve, za kaj gre in da ni to kar nekaj v tri dni. user posted image

prvih 8 mesecev: Ja, tud mi lahko naštejemo nekaj stvari, ki zaokrožijo naših 8 mesecev:

- 3x cepljen
- 2 zobka
- lepo že je skoraj vso hrano (razen preveč začinjenega ali bolj alergenega) s  koščki vred
- če odštejem manjši prehlad, še ni bil bolan (trkam!!!)
- samostojno sedi, plazi po vseh štirih, ob opori se postavlja na noge, zdaj poskuša naredit že tud kak korak (ko je spočit, mu tud že fajn uspeva)
- ploska
- ko mu paše, nam pošilja lupčke, če mu rečeš, naj ti da lupčka, ti ga zanalašč noče datiuser posted image
- ko pije čaj, si sam drži flaško
- sam si da dudo v usta 
Mer pa nimam zdajšnjih (ga nismo nič merili in tehtali, je pa zelo zrasel na pogled - v stajici in na previjalni se to najlepše vidi). Jih dopišem, ko ga stehtam in zmerim...user posted image

spanje ponoči... Upam, da se vse tiste, ki imate zdaj probleme ponoči, kmalu dobro naspite...user posted image

Čestitke Aneju in Miji za 8 mesecev! user posted image user posted image user posted image

No, toliko zaenkrat, ker sem se spet kar razpisala. Vas preberem še preden grem spat.

Za zdaj pa:

user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
23.10.2006 20:21:28   
Valentina76
Dober večer!

Tako....mi smo se preselili v svojo novo hišo.user posted image Kak luksus. Tako uživamo da se ne da opisat. Ob priliki bom poslikala prostore in našo rdečo fasado ( ful dobro zgledauser posted image ). Jošt se je hitro navadil na nov dom a ko gre k babi se je zeloooooo razveseliuser posted image . Je kar navezan na moja starša.

Danes (komaj) je začel kobacatuser posted image . Kak je smešen....

Meni je še kar naprej slabo a kak % manj kot v prvi nosečnosti.

se beremo

V

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
24.10.2006 11:05:09   
sazi
Moran nekaj napisat, da nas ne vrže na 2. stran user posted image

Čestitke Valintina za vselitev, pa čestitke tudi vsem obmesečnikom - mi bomo tudi ta mesec končno spet imeli obmesečnicouser posted image
Se tudi na vaših otročkih pozna vreme? Lev je precej sitkan.

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
24.10.2006 14:38:29   
petra81
Valentina; čestitke za vselitev!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
24.10.2006 15:11:53   
Eviii
drage mamice in očka user posted image . in seveda tudi dojenčki.
user posted image
kako gre kej danes? mi je prou všeč ta link, ki nam ga je poslala bonnie (bom rekla možeku, nej mi kej prevede). mene tako boli glava, da se mi zdi, da mi jo bo kr razneslo. ta pritisk je res katastrofa!!! nej se končno ulije pr nas, da se zrak malo popravi.
valentina, čestitam za vselitev user posted image user posted image . in tudi bonnie nas je presenetla z lepo novičko, da so dobili hišico. lepo. vem, kako se počutita, mi tudi lepo uživamo na svojem.
kar se tiče tečnobe, no comment. prejšnja noč je bla katastrofalna. dejan se je zbudu ob treh in se je drl ko sraka ene pol urce. smo ga komi umirili. nič ni pomagalo. ko se je umiru, je bil pa še skori eno urco buden ko sova. dokler ni cedu. pol sva pa potegnla do devetih in pol (no, vmes se je še enkrat zbudu). včiri sm bla ko da bi me nekdo z buldožerjem povozu in šou še rikverc čez mene user posted image . sm pa šla popoldne lepo v šoping in sm si kupla dvojne hlače. pa ene lušne čevlce za dejana.
mi je mama prnesla glihkar eno šalco kave. drugače je sploh ne pijem, mogoče kakih par na leto. torej, vam je lahko jasno, da sm popolnoma obupana. se ne morem skoncentrirat. popravljam nalogo in se mi kr ne da. malo prej me je še mentor klical, da je našu še neki literature (eno fajn knjigo) in nej na hitro preberem in vključim not. no, pa bom.
drugače se dejan ne plazi, noče past kravic, hoče cele dneve samo sedet in gledat naokoli (dokler ni popolnoma zmučen), zobov pa kot zgleda itak ne bomo dobili pred vstopom v srednjo šolo user posted image .
no, zdej pa grem kej nardit, dokler dejan počiva.
user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
24.10.2006 17:24:19   
petra81
Sej res, tudi tebi bonnie_; želim čim lepšo selitev in potem uživancijo v novem domu!! user posted image user posted image user posted image Aja, a imate tudi že vse opremljeno al ne??

Midve sva trenutno doma, ker je šel user posted image  na zavarovalnico, k cenilcu, ker nam je včeraj priletela v avto košuta!!user posted image  In je zgleda ful škode (odbijač, obe luči, smerokazi in meglenke)!!! Bo še trajalo, da nam ga zrihtajo!! Smo bli vsi v avtu, s tem, da je Tami vse prespala, tudi potem, ko smo policaje čakali, ker so rabli 40min da so prišli pogledat!!????user posted image
Aja, sem pa zakurila kamin in je taka fajn toplota!!! Zunaj je megla, prši in piha, se pravi, ni da ni!!!user posted image

Tinkatonka, tle pri nas je frizerka(ki je tudi  user posted image  sestrična), ki ima frizerstvo na domu in sploh nima salona! Ampak dvomim, da bi prišla k tebi!!user posted image

Drugače ni nič novega pri nas!!

Se beremo še kaj zvečer, če boste kaj napisale!!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
24.10.2006 20:07:31   
Bonnie_RR
user posted image

Joj, kakšno tečno vreme je danes! user posted image  Sem se peljala v LJ in sem si morala dat muzko ful na glas in pet zraven, da nisem zaspala. Sem si dala duška, ja...user posted image  Še dobro, da sem bila sama...user posted image user posted image user posted image

Je pa tud mene včeraj zvečer hotela nekaj glava bolet, pa sem se kar po hitrem postopku v posteljo spravila.

Nik je danes ponovil včerajšnji dan, s tem, da ni bil tako tečen. Spal pa vseeno ni. Zjutraj sva bila pred osmo že oba pokonci (s tem, da je bil Nik buden že od pol 7h), potem je pa ob pol 11h zaspal za dobro uro in bil nato buden skoz do 15 čez 7. Mi je že kar med večerjo zaspal in sem ga kot pijančka, ki je zakinkal na moji rami user posted image , odnesla v posteljico. user posted image
Zdaj pa ne vem, ali se je mali odločil, da bo podnevi samo še 1x spal, ali pa je to spet kakšno obdobje parih dni.user posted image  Bomo videli...

vreme in tečnoba... Ja, zgleda, da sta ta dva pojma pri nas tud povezana, ker je bil Nik včeraj tud skoz nekaj tečen. Na trenutke mu ni čist nič pasalo...

kavice... Ja, js sem sploh na faksu čist "poblesavila" s temi user posted image . Na dan smo spile tud 2 ali več (v kafičih seveda). No, v nosečnosti sem se malo umirila in vsega skupaj mogoče spila 10 kavic. Pa tud drugače jo pijem prav poredko, če sem doma. Zdaj pa že spet stopam na stara pota, ko se mi je začel faks.user posted image Vsakič, ko pridem v LJ, je najprej obvezna kava s kolegicami, potem pa veselo zavijemo proti faksu. Pa saj, v nečem pa moramo malo uživati. Js morem priznat, da sem kar malo pogrešala tole kofetkanje in čvekanje s kolegicami...

selitev... Ja, js sem res ful vesela, da bomo šli na svoje. Pa ne, ker se doma zdaj ne bi razumeli ali pa bi bilo kaj narobe. Sploh ne! Je pa en čist drug občutek, ko veš, da boš postal sam svoj gospodar in živel kot prava družina. Saj me razumete vse tiste, ki ste ali živite pri starših, ne?user posted image

eviii... Še noben ni škrbast ostal! Tud Dejan bo enkrat dobil zobke, brez skrbi! Potem bo pa grizel...user posted image

flaška... Tiste, ki imate flaško: Še dajete svojim user posted image  flaško? Za natalio vem, da Evi Zali že daje večerjo tud po žlički. Razmišljam, da bi tud mi s tem počasi začeli, pa sploh ne vem, kdaj bi naj bi pravi čas. user posted image  

Zdej me pa že Jure kliče, tako da grem počasi...

Vas preden grem spat še kaj preberem...

user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
24.10.2006 20:52:39   
sazi
Če slučajno katero zanima, danes je zadnji dan prijav za Lumpi tek. Sem prejle prijavila Leva, nečaka in nečakinjo v kategorijo otroci s starši - so pa čudni, ker ne dajo na izbiro letnice 2006, pa sem jih prijavila pod 2005 - pa poznam enega zaposlenega na Timingu, ki organitira zadevo, pa ima ravno tako sinčka rojenega 2006 in pri njem ni napisane letnice - no, je pri koritu, pa očitno ni uspel zrihtat tako pomembne letniceuser posted image
Me prav zanima, če jim bo letos uspelo tole po letnicah in posebej za starše - lani je bil totalen kaos.

flaška - z veseljem bi mu vse takoj dala po žlici, če bi le pokazal kaj interesa - ne vem, zakaj bi vztrajali na flaški, če otrok lepo je po žlici - no, pri nas bomo itak še dolgo po flaški vlekli
sistematski - ga imamo jutri (ta 9-mesečnega). Me prav zanima, kaj bo pediatrinja rekla na njegovo neješčnost in tudi koliko ga modo namerili - meni se zdi kar težek (sploh glede na to, kako suhcen je)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
24.10.2006 21:13:27   
Kami
Čao punce,
pri nas te dni ni časa za tečnobo. user posted image  Pa sicer je mali res dobrovoljček.

Zobki....nič ga ne dajejo te dni, ampak zunaj jih pa tudi še ni. user posted image  Tinca_34 jaz mu dam žličko Calpola, kadar ga ponoči ne morem drugače umiriti. In mu je še vedno pomagalo. Pa tudi njegov jok se mi zdi drugačen, kadar ga kaj boli.  Če to traja 3 dni zaporedoma se sicer začnem sekirat češ da bom zadrogirala otroka, ampak potem je pa spet par dni dobro. Tako da tudi skrbi minejo. user posted image  P

Počitnice.... juhuhu se bližajo. In s tem tudi najin obisk koncerta v Munchenu. V bistvu naju ne bo samo eno noč, ampak me kar stiska, ker Evana še nisem pustila nikoli samega. Obeh naenkrat pa sploh ne. Čeprav verjamem, da nama bo pasal. Poročilo sledi!

Punce, uživajte!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
24.10.2006 22:34:40   
wallery
Oj!
Da se vam malo na brzino oglasim da me ne boste pozabile

- Imamo 8 zobkov
- že cel teden je ful tečna vseskozi sam joka
- v stajici noče biti več
- nekajčasa se plazi pa se naveliča in začne jokat
- priplazi se do mene se vsede in dvigne roke ali pa hoče plezati po meni ,ker hoče da jo vzamem v naročje
- vreskozi bi samo hodila da jo kdo drži za rokice in hodi,hojca ji ni všeč in začne protestirat 

Valentina čestitke za selitev(mi se bomo tudi drugo leto če bo po sreči in bodo vsa dela v hiši končana)

moram iti se že prvič oglaša to noč

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
24.10.2006 22:39:13   
tinca34
aloha,

tudi pri nas je doma en velik dobrovoljček z ogromnimi bolečinami oz. srbenjem. Če ga ne bi bolelo, bi blo že kičasto.....upam, da ta zob pride že enkrat ven!
Sem mu včeraj pred spanjem namazala dlesni z Gengigel-om in je začuda spal kar celo noč (1x hranjenje). Danes sem ponovila zadevščino, zdaj bomo pa videli......

Mislim, da so se punce danes dobile v Koloseju in jaz nisem prišla, ker sem pucala user posted image . Katastrofa! No, ampak se zdaj ful bolljše počutim ko se po tleh vse sveti. Žanko se je danes prvič peljal v avtu brez mamice - je šel z babi in dedijem v šoping. Baje, da je bil priden. Fajn.

Kami.... zdaj ko sem prebrala tvoj post.....a greš v Muenchen na George Michael-a???????  Jaz grem tudi!!!! user posted image user posted image user posted image  Komaj čakam. Tudi pri nas bo Žanko prvič v varstvu za toliko časa......upam, da bom zdržala brez njega user posted image .
Ja, na njegov koncert si pa želim it odkar pomnim.

Nič, zmatrana sem, da popizdiš. Grem spat.

Lepo in mirno noč vsem,
t.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
25.10.2006 7:48:50   
ninaki
Helou,

mi imamo danes zobarja!!! Me prav zanima kako bo in kaj bo rekla na palec, ki je non stop v ustih. Se pa iz dneva v dan smejim mojemu malemu fantu. Zadnjic sem mu kazala kako se poslje lupcka na daljavo. In mu na koncu recem, dej se ti Enej. Pa pride do mene in da svojo roko na moja usta user posted image Vceraj sva se pa lovila po stanovanju in zgeckala, tako da je zvecer cisto omagal brez uspavanja.

Tudi jaz se vsako jutro sprasujem ali sem ponoci vstala ali ne in nimam pojma user posted image Zadnje case je kar OK z nocnim spanjem (ze trkam). Dnevnega je cedalje manj.

V soboto sem ga ostrigla. Jao, to je cel projekt. Niti sekunde ni bil pri miru.

Skoda, da vceraj nisem imela avta, bi se vam se jaz pridruzila v Koloseju. No, pa drugic.

Sem pa zakljucila z drgnjenjem in generalnim ciscenjem stanovanja in se spet vse lepo sveti. Hm, ja, ne za dolgo user posted image Sicer pa Enej poskrbi za veckratno vsakodnevno brisanje parketa.

Tinca34, welcome!!!

Cestitke Aneju in ostalim otrockom za obmesecnico!!!!

Bonnie_ in Valentina76, cestitke za novi dom!!!!

Zdaj se moram pa pocasi iti pripraviti za najin podvig user posted image

Lepo se imejte,

Nina

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
25.10.2006 10:00:57   
Eviii
user posted image
evo, na. danes se počutim nekako tako kot garfield na tej sliki. me je dejan zbudu malo pred eno in sm mu dala za jest, ker drugo ni pomagalo. pol me je pa še možek klical, da je na bledu glih pršu v sobo, ki so žurali. in da če ga lahko za vsak slučaj danes zjutri pokličem, da ne bi zaspal turnirja... pol sm bla pa zbujena ko sova in sm do petih zjutri popravljala doktorat. pol sm šla pa nazaj spat. sicer me je dejan vmes ene parkrat zbudu za joško, ampak sploh ne vem, ne kaj ne kako... vrjetno je bla za to kriva una šalca kave včiri...
zdej je na njegovih puzzlih in se igra. pazi ga pa moja sestra. sicer je manj kot dva metra oddaljen od mene, tko da ga lahko takoj poškilim.
zadnič ste spraševale o dajanju goste hrane po žlički. dejan je sploh nikoli ne jedu kako drugače. flaške niti pogledat noče. mogoče samo za vodo, pa še to bolj občasno. ima vse raje po žlici. zdej jemo že skori čez cel dan. dobi, kar imamo tudi mi na sporedu. joško dobi samo, če je tečnoba in sitnoba na vrsti, da pol zaspi. ponoči imamo pa še kr joško najraje user posted image .
včiri sm prebrala, da nam ta teden plavanje zaradi praznikov odpade. kaj tudi v ljubljani ta teden ne boste plavali? pa tko sm se navadla ob četrtkih zjutri it v vodo z dejanom.
ajde, grem jst zdej v nov dan. se kej beremo. lep dan user posted image .

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
25.10.2006 10:37:59   
Valentina76
Pozdravljene!

Obup!!!!!!! Danes zjutraj sem spet skupaj zlezla.user posted image In to med previjanjem Jošta. Še dobro da je bil Grega še doma. Bil je na vratih in odhajal ko sem zakričala naj hitro pride in sem že lezla. Si predstavljate malega samega na previjalni?user posted image Da mi dol pade? Grozno. Sem ful nesrečna zaradi teh slabosti in padanja v nezavest. Ampak to še ni vse. Včeraj me je v vratu ful štihnilo in sedaj se premikam kot ET. user posted image Sem čisto trda. 

Sedaj ko smo se preselili v svojo hiško si lahko  mislite kaj je pospravljanja.........imamo pa grozno. Jaz enostavno ne morem. Za likat imam celo goro. Grrrrrrrrrrrr!user posted image

To je moja zadnja nosečnost!!!

Grem sedaj počivat.

LP

V

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
25.10.2006 12:01:52   
sazi
Valentina, tole se res hudo sliši. Ne obremenjuj se s pospravljanjem, bo pač malo razmetano in neurejeneo - kos po kos, sobo po sobo. Ne prehitevaj - ni vredno v primerjavi s tem, kaj vse te v takih trenutkih lahko doleti. Kar se pa likanja tiče: kaj je to likalnik? Ga nisem prijela v roke že odkar ima Lev zaceljen popek - mi ne pade na pamet, da bi tistih nekaj prostih minut preživela z likalnikom v roki - pač nismo čisto polikani, pa kaj potem... Kot nujno bi razumela, da se lika le srajce, če jih mož nujno potrebuje za v službo - vse ostalo se pa da dobro "polikat" tudi pri zlaganju.
Na plavanju danes je bilo spet super.
O včerajšnjem srečanju nisem vedela ničesar, sem pa na plavanju izvedela, da je bila to ena spontanih variant. Smo se dogovorile, da če bo lepo vreme (napovedano je suho in toplo), da bi se dobile v Bizoviku, ampak enkrat od 11. ure naprej, ko je res že zelo toplo.
Zobozdravnik - mi smo ga že imeli. Povedala je samo vse, kar smo že itak slišali v šoli za starše, mi naročila, naj otroka naučim plazit, ker si v nasprotnem primeru otročki pogosteje razbijejo zobe, ker če samo začnejo hodit, potem menda ne znajo lepo pasti (se ujeti na roke) in grejo zobje adijo user posted image . Pa recept za fruorove tabletke sem dobila (bom danes še vprašala pediatrinjo, kaj pravi na to - moj zobar pravi, da priporoča, ampak mogoče v manjših dozah, kot mi naročijo). Zobke mu je pa pogledala v manj kot treh sekundah. Naročiti ga moram spet za čez 1 leto.
Plavanje pri nas odpade naslednji teden - zaradi počitnic, ta teden so pa vse ure.
Letim izkoristit čas, ko Lev po plavanju spi - tako lepo spi, da bi ga najraje vsak dan peljala plavatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1241
25.10.2006 12:06:59   
tinkatonka
HOJ!

No pa smo iz plavanja. Piščančja obara se kuha, Anej spi, jaz pa na RR-ju. user posted image
Bonnie_ in Valentina76, cestitke za novo domovanjeuser posted image . Komaj čakam, da bom tudi jaz lahko napisala tukaj gor, da se selimo. user posted image

Valentina76...pazi nase. A ti mogoče primanjkuje kakega vitamina, da tako skupaj lezeš??user posted image  Al da te pritisk heca???

flaška..Anej dobi prvi jutranji obrok (od 5h do 6h enkrat) in večerni obrok po flaški. Jutranjega bi z veseljem ukinila po flaški, ampak ob tako zgodnji uri nisva niti jaz, še manj pa Anej, zainteresirana, da bi se ukvarjala s hrano po žlički. user posted image

škrtanje z zobmi....moj Anej je čist ponorel. Teh svojih 6 zob v ustih sploh ne pusti na miru in med igranjem ful škrta z zobmi. In bolj ko mu govorim,da naj neha in ga malo pobezam po ustnicah, bolj on z užitkom škrta. Če ga pa pustim pri miru, si da pa sploh duška in škrta non stop. Kakšna ideja kako naj to prekinemuser posted image ? Vem da si lahko tako uniči zobno sklenino. user posted image

separacijska kriza..a katera ve kaj več o tem??? Anej doživlja namreč hudo krizo. Če ga doma postavim med njegove igračke v dnevni in grem v kuhinjo par metrov stran pa še vseeno me ima na vidiku, čist znori, se v joku odplazi do mene, se dvigne in hoče v naročje. Če grem pa potem k njemu na igralno blazino se bo pa igral, mu ne rabim nič asistirat, samo zraven moram bit. In ko čez nekaj časa spet skušam kidnit v kuhinjo (kaj skuhat, pomit posodo,...) spet jok in za mano.user posted image A katera ve kolko časa naj bi ta kriza trajala?? Ker opažam, da tud (v Koloseju npr) med družbo otrok, če ga pustim, noče biti in odplazi stran, joka,...Glede nato, da sva bila vedno veliko v družbi drugih ljudi in tudi otrok, mi je ful čudno in hudo, da ni "družaben".  

srečanje v petek... če bo vreme sem definitivno za Bizovik, mi sprehodi po zraku zdajle v teh bednih dneh, ki so bili, prav primanjkujejo.

nahrbtnik za nošenje otroka...trenutno smo v nakupovanju tega nahrbtnika. Ogledujemo različne firme, nas pa zanimajo bolj "gorske variante". Kake ideje in predlogi ???

No zdaj pa dosti nakladanja....

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 25.10.2006 12:08:56 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1242
25.10.2006 12:47:51   
sarazan
Evo, moja goveja juha se tudi že kuha user posted image .

Blagor vam, ki vam otroci po plavanju spijo. Sara je pa naspidirana 100 na uro. (Tole pišem čist preveč dolgo, ker imam Saro v naročju.)

Jaz sem tudi za petkov Bizovik ob 11h.

Neposredna povezava do sporočila: 1243
25.10.2006 15:01:17   
Eviii
joj, valentina, ti prou ne zavidam. kot zgleda, to bo ta druga nosečnost fajn zdelala. upam, da ti mine s čimmanj težavami.
drugače sm pa ravnokar od zdravnika. sm mogla šibat k dežurnemu. torej, v nedeljo sm spet fasala klopa (user posted image , kje me je pa ta našu user posted image ). in sicer me je piču na bradavico leve joške. in sm ga uspela lepo vn potegnit. dejana sm do zdej normalno dojila, ker so mi tko rekli tudi poleti, ko sm ga staknla na švedskem. problem pa se je zdej pojavu, ker mi je okoli mesta pika začelo ratevat rdeče. in me je primla panika in sm se kr popokala v zdravstveni dom. je dohtr poklical dežurno pediatrinjo v bolnico in je rekla, nej se ne sikiram. samo še mi na sredini nastane bela pikica (je nimam) oziroma če se bo ta rdečica začela širit naokoli. pol mi je zdravnik povedal, da je do tega pršlo, ker si nism dala miru in sm malo razmrcvarla mojo bradavico in da je to vrjetno posledica mojega trpinčenja. tko da lahko dojim naprej, čeprou samo parkrat na dan... joj, sm srečna, ker sm se sikirala, da bi kej dejanu prenesla. če bo pa kej narobe, bom pa dobila antibiotike. no, sm se fajn pomirila.
tko, sm mogla to delit z vami.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
25.10.2006 16:55:05   
sazi
sva nazaj s sistematskega
v naših skoraj 9-ih mesecih je slika takšna:
- 75 cm in 8370g (velik suhec)
- 4 zobki in še nova 2 na pohodu (zato smo bolj jokavi in vsi slabše spimo)
- lepo sedi, se ne plazi, rad pa stoji, čeprav se sam na noge lahko postavi samo v banji, na suhem pa ne
- "preboleli" smo 2 manjša prehlada
- stajica je zaenkrat še super - se zna igrati sam in me tistih 10 minut prav nič ne pogreša (če je drugače z njim vse v redu, seveda - naspan, sit (kar pri nas ni problem), pa da ga ne mučijo zobki)
- hrane ne je praktično nobene - oziroma skoraj karkoli, ampak samo 2-3 žličke ali pa še toliko ne - "obožuje" samo Aptamil 3 - te "smrdečke" pa spije med 7 in 8 dcl na dan - pa ga je tudi za to treba kar spodbujat in včasih malo prepričevat
- nor je na vodo - čofota, naredi poplavo v kopalnici in na plavanju uživa
- ploska (no, nekaj dni zdaj to ni več zabavno), pogleda lučko - včasih, pomaha, če mu pomagaš in se zraven smeje
- spi 2x na dan po pol ure, včasih pa 45 minut, le ob sredah, ko imamo plavanje spi po plavanju tudi uro in pol ali pa celo malo več, v zadnjih treh dneh je zaspal zvečer sam - upam, da mu postane navada, ker je to noro dober občutek, ker je drugače vedno takooooo jokal
- ponoči se vedno 1x zbudi in malo poje - če imam srečo, zaspi nazaj, drugače sva budna uro do dve
- čeprav je star 9 mesecev, je imel do zdaj samo 4 obmesečniceuser posted image

Kar se pa nahrbtnika tiče, tinkatonka, sem preverila pri kolegu in je njihov nahrbtnik Vaude, pravi pa, da podobne delajo tudi Deuter in Ferrino - izgleda super, ampak za ceno pa pojma nimam - po mojem je kar huda - si bomo tudi mi nekaj podobnega omislili

Evii, za klopa pa (te ne želim strašiti, ampak...) res bodi pozorna, če se ti bo kak kolobar kje delal (menda ni nujno, da na mestu ugriza ampak lahko tudi drugje po telesu). Pred nekaj leti sem bila kar pogosto na infekcijski kliniki (še zdaj ne vejo, zakaj sem imela več kot 1 leto povišano telesno T) in sem tam kar naprej srečevala bolnike z Boreliozo - zahrbtna zadeva, ki vsake toliko useka na plano, če se je dovolj zgodaj ne začne uničevati - samo toliko, da bodi pozorna na morebitne fleke kjerkoli na telesu. Sicer pa se mi zdi, da primorska ni neko zelo ogroženo boreliozno območje, ampak nisem prepričana.

< Sporočilo je popravil sazi -- 25.10.2006 16:57:15 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
25.10.2006 20:44:01   
sarazan
separacijska kriza ... oziroma bolj prav se reče tesnoba ob ločitvi. Hja, kolikor sem jaz prebrala!!! (torej sem polna teorije user posted image ), je najbolj narobe, da v tem obdobju na silo ločuješ otroka od sebe. Se pravi, da ga zanalašč puščaš npr. pri babicah ali tetah, ga siliš drugim v naročje,... Otrok ima pač obdobje, ko mora dobiti zaupanje v svojo mamo oz. v tistega, ki je največ z njim in zanj skrbi. Če tega zaupanja in občutka varnosti ne dobi, se to kasneje izraža v manjši samostojnosti, manjši samozavesti, otrok nima lastnih pobud in raje "sledi čredi"....

Mi smo že imeli eno tako kratko obdobje in mislim, da naslednje spet prihaja. Jaz sem prvič res spustila vse iz rok (posledica: bomba v stanovanju user posted image ) in se stiskala s Saro - se mi zdi, da je tako hitreje šla čez krizo.
A ja, pa tudi slučajno je nisem smela pustit kje v varstvu. 

Neposredna povezava do sporočila: 1246
25.10.2006 21:51:52   
ninaki
Helou,

jaz pridem v Bizovik! Enkrat po 11, ko se bo malo ogrelo. A ste za, da pripeljem se eno februarcico? Sicer ni aktivna na forumu, je pa fajna punca! Pa njen tamali tudi!

Valentina_76, drzi se!!! Pucanje bo pocakalo, ti samo pocivaj.

Pri zobarju bilo genau tako, kot je Sazi napisala.

Separacijske krize zaenkrat nisem zasledila. Se lepo zaigra in tudi pri drugih se cuva. Zadnjic ga je moja soseda prevzela za 2h!!! user posted image user posted image user posted image Je prav pasalo!!! Tudi, ko ga kdo zeli prijeti v roke, sodeluje. Vendar le takrat, ko ta oseba ne plane takoj vanj. So pa tudi izjeme.

Moj dragi je pred 14 dnevi tudi fasal klopa. Ker se vedno ni bilo bolje in se je rdecica vecala, poleg tega pa se nama je zdelo, da je notranjost bela, je sel po antibiotike. Aja, pa zdravnica je tudi rekla, da to ni to. Samo midva sva rekla, ziher je ziher.

Drugace pa zelo ucinkovito uspava Eneja. Npr, ko ga jaz uspavam, moram biti pri njemu in me mora drzati za roko. Moj dragi ga pa da v spalno vreco, nastima v polozaj in gre ven. Mali niti ne pisne in takoj zaspi. Ce bi jaz kaj takega naredila, bi tekle ze krokodilske solze v stojecem polozaju v postelji.

Joj, punce, da vam to povem. Danes mi je Enej rasturil eno rozo. Sem mu ze velikokrat rekla, da se roz ne trga in ne cuka, samo gleda. Pa zgleda ni hasknilo user posted image Jo je potegnil ven iz loncka (je majhna), loncek pa je po tleh odletel. Vse se je razsulo. In ga okregam - kaj hujsega. Je bila taka zamera, da me se 2h po tem ni hotel pogledati!!! Sva sla ven in me ni smirglal.

Grem mal pred tv meditirat in saltat. Danes je bil dolg dan. Sva se pol se v sluzbi oglasila. Je bilo kar precej novih info in je glava prepolna. Upam, da bom lahko spala.

Lahko in mirno noc vam zelim,

Nina

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
25.10.2006 23:08:06   
MjaV
Živjo tudi od naju (no ja, samo od mene, ker Jona pančka (oz. je spala, ko sem to začela pisat - to je včeraj zjutraj, potem pa se je zbudila in imam šele sedajle, ko zopet spi, malo časa, da tole dokončam))

Tudi jaz bi prišla v Kolosej, tako da le nadaljujte s tem, enkrat vas bova že uspeli ujeti.

Moja "to be" 90 -dnevna se še ni začela... Jap, ko se zjutraj znajdem pred odločitvijo, ali naj pojem tista 2 sadeža (nisem ljubitelj sadja) al pa kaj bolj slastnega, hitro poiščem dober izgovor, da prestavim vso zadevo na kak kasnejši datum... Tokrat je "dober izgovor" rojstni dan mojga user posted image (28.10.), saj bom vendar morala pripravljati sladice in user posted image  in seveda jesti kar sem pripravila in potem tudi "pospravljati" ostanke (ja ne bom stran metala???). Tko, da začnem naslednji ponedeljek user posted image ... Vseeno pa velik hvala in user posted image   Eviii za diete po mailu in pa tudi Sarazan za pripravljenost, čeprav ni uspelo...

Tudi tebi Ninaki se zahvaljujem za tisti seznam vrtcev, zaenkrat pa se še nismo odločili, kaj bomo (potihem kar še upamo na Dragomelj...)

Skratka punce, fajn ste user posted image .

Ko malce berem (ma vse nisem uspela, ker sicer ne bi imela časa za pisat) se mi zdi, da so naši mališani že kar dobro zastavili svojo pot do prve prave micene samostojnosti... Spominjam se, npr, kako je bilo še pred cca dvemi - tremi meseci potrebno praktično 100% animirati otroka, vse stvari dobesedno pomoliti pred nos. Sedaj pa že znajo pokazati voljo in interes, znajo se že sami potruditi, da nekaj dosežejo (tudi tisti, ki še ne plazijo)... Zame je že to ful veliko znamenje prihajajoče samostojnosti. Bravo, naši otročkiuser posted image .

Separacijska kriza - se mi zdi, da je pri nas sploh ne bo (ali pa bo jokala za babi), namreč moj otrok je zelo vesel, ko jo dam babici in vedno stegne rokice k njej (saj to je v bistvu fajn, da imam vsaj nekaj svobode), se je pa že večkrat zgodilo, da je hotela k njej tudi, ko sem jo ponovno prevzela jaz user posted image  (to pa ni več tako zelo fajn - s stališča mame, mislim). A kaj čmo, tako je in s tem se je potrebno sprijaznit. (Vseeno pa imam včasih zaradi tega user posted image )

Kar se pa nahrbtnika tiče, imamo mi Deuter kid comfort, ki je bil poleg Vaude-jevega edini v ožjem izboru - potem, ko smo izločili vse ostale, ki so za resen izlet v gore neprimerni. (Edino za Ferrino ne vem, na splošno pa njihovi izdelki niso ravno trpežni). V bistvu, glede na informacije, ki smo jih uspeli pač v obdobju izbiranja zbrati, prav veliko ni za izbirati. Sem namreč mnenja, da je, če že kupuješ nahrbtnik, potrebno pomisliti tako na svoj hrbet kot tudi na udobje otroka. S tem izločiš vse cenene variante, ki ne zdržijo naziva gorniški, saj si s takim ne moreš kaj dosti pomagati na terenu, oz mučiš sebe in malčka (morda le za kak polurni potep po mestu, če kdo res kupi nahrbtnik za kaj takega). Res pa je bilo potrebno malo zamižati, ko smo odprli denarnico, a tega ne obžalujem. Do sedaj smo izkoristili vse vikende (vreme nam gre zares na roko) in tamala je zelo pridna in veselo prepeva v svojem kraljevskem razgledu in položaju - vse dokler ne omaga in zaspi. Bom dala kake fotke gor, ko oddam tole sporočilo (no, ja... roman). Počasi višamo cilj, a zares ne hitimo s tem, najverjetneje nam dvatisočaki ostanejo za nasledno leto - razen morda ta vikend... pobožna želja kak Viševnik... bomo vidli, kako bo vreme.

Danes smo imeli tretje cepljenje (namesto pri 6. mesecih, ker smo imeli vmes pregled EEG in smo čakali na izvide) in smo po pomoti opravili tudi Denverjev test - jaz zmedena oseba sem slepo pritrdila, da je stara 9. mesecev, test je "uspešno naredila", šele potem se mi je posvetilo, da je točno danes stara 8. mesecev (jao, kaj si morjo tam mislit o meni, najbrž, da sem malo user posted image ). No, ja sedaj se mi pa fino zdi, da se očitno prav lepo razvija. Vsem mamicam privoščim da bi razvoj njihovih otročkov potekal enako lepo.
Mi smo veliki 73 cm in težki 8590 g, sedimo, plazimo, vstajamo in se po malem gibamo ob opori in prehajamo med vsemi temi oblikami brez padcev, le ležimo ne (zato je previjanje KATASTROFAuser posted image ), vemo, kaj je pa-pa (pa nismo motivirani za izvajanje), bravo-bravo nam še kar gre, vemo, kaj je žoga, ogrlica, tika taka, muca in mogoče še kaka stvar. Radi imamo svetleče stvari, igrače, ki so v svoji biti kuhinjski pripomočki, igrače, ki so v svoji biti pisarniški pripomočki & igrače, ki so v svoji biti kozmetični pripomočki. Ne maramo pa čiščenja noska, previjanja, jemanja ven iz banje, mlečnih kašic, (u)spa(va)nja, daljše vožnje in branja knjigic, pa še kaj bi se našlo. Aja, mamino prepevanje in podobno nas ponavadi pusti popolnoma hladne. Le zakaj... user posted image user posted image

Hja, to je en tak splošni oris naše Jone, danes stare 8 mesecev!user posted image

Želim vam lep večer in noč, veselo jutro in uživajte v sleherni minutki s svojimi otročki, saj bo kmalu s..... (se ne upam napisat, da ne bom user posted image ).

Grem še slikce probat poštimat.

Aja, lahko kateri in kateri pošljem na ZS svoj mobi, da me pokličete, če se boste kdaj "spontano" dobile?

Zdej pa res. LAhko nooooč.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
26.10.2006 9:55:11   
tinkatonka
Dobro jutro!

Sonček je....pri nas se že kaže izza oblakov. Jaz sedim pred kompjutrom, Anej se oglaša iz ozadja, mislim da kaka v svoji posteljiciuser posted image , dokler ni jok, ga bom pustila, da se zamoti. Zdaj imam novo foro kako se zamoti dolgo v posteljici in zjutraj in pri dnevnem spanju - v posteljo sem dala enga psa, s katerim on debatira, ga vleče za ušesa, rep in ker je ta pes v bistvu povšter, zagrizeno rine glavo vanj in ga skuša ugriznit. user posted image

Danes se greva spet potepat. Če bo seveda vreme in Anej pri volji. Prijatelj bo namreč danes diplomiral, pa greva na faks in počakava da bo konec zagovora, da mu lahko iz srca čestitava. Nas bo kar nekaj tam (naša fax klapa), ampak na zagovor notr pa ne greva, ker mislim da Aneju diplomska tema ne bo všečuser posted image in se bo začel glasno pritoževat. Bova pa spremljala dogajanje pred vrati.

jutri - srečanje....vse tako kaže, da bom ostsla brez avta. GGGRRRRuser posted image  Naju je tast prosil, ker mora dat svoj avto na popravilo, pa če lahko najinega vzame. Ker sem jaz seveda na porodniški in "ne rabim" avta sva ga posodila. Pa sej mi ni panike, je tast tolk za naju naredil, da s tem da mu avto posodim, je še najmanj kar lahko naredim, ampak sem pa mal žalostna, ker se vam mogoče ne bom mogla pridružit, no razen, če ne bo moja mami jutri avta pustila doma. 

nahrbtnik...hvala za predloge. Pri nas bosta sicer nakup opravila Anejeva babi in dedi, ki sta zagrizena hribolazca. Jaz sem bila zagrizena kot mlada, odkar pa sem s svojim možem (takrat še fantom), ne hodim več v hribe, ker on to ravno ne obožuje, družbe svojih vrstnikov, ki bi hodili v hribe pa nisem imela. So bili vsi ene mestne srajce. user posted image  No ampak sem se odločila, da bom to porpavila in začela spet hodit v klanec user posted image . Je tukaj okoli kar nekaj hribčkov in mislim da bom kar na bolj ta nizkih začela. Z Anejem v ruzaku seveda.

No zdaj pa grem.

Upam da se vam jutri lahko pridružim.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu MjaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
26.10.2006 10:37:35   
Kami
Čao punce,
jaz se pospešeno pripravljam na tale vikend in praznike, po moje se vam ne javim do konca naslednjega tedna. Cela drama! user posted image

Valentina.... jao jao, tole je pa kar kriza. Upam, da se uspeš kaj odpočit med telimi prostimi dnevi in da bodo slabosti čimprej mimo.

Srečanje...mene tudi ne bo, jutri me čaka fax, kuhanje, pospravljanje. Lahk vam pa Evana pripeljem v čuvanje?! user posted image  On sigurno ne bi imel nič proti.

Separacijska kriza... ja, otrok sigurno potrebuje zaupanje. Vendar zaradi tega ne smeš zanemariti stikov otroka z drugimi ljudmi, otroki. Nič na silo, seveda, vendar mu je treba omogočit, da izkusi, da so drugi ljudje tudi fajn. In majčkeno ga je treba tudi stimulirat, da ga še kdo prime in da je to fajn in ga pustiti tudi kako minuto samega (in nič potem "bogi, bogi, pridi k mamici"!!!) In to je seveda čisto vaša odločitev, a ga boste "skrivale" v svoje naročje, al se boste odločile, da je čas, da ga tudi kdo drug zabava. In veliko teh kriz otrok je ponvadi ravno zarad mamine krize in ne-želje po ločitvi od otroka. Veliko prenašamo nanje, več kot mislimo, res. Tudi razpoloženja. Ponavadi imajo otroci seveda najhujšo  krizo ob vstopu v vrtec, zato je čisto ok, da ga že prej pripravimo (kolikor se le da) na ločitev. Ker takrat bo pa moglo it na silo, ker boste morale v službo, žal. In ne bo druge opcije in varnega maminega naročja. Seveda je pa veliko tudi karakter otrok in pri nekaterih gre to ena dva tri, pri drugih pa traja dlje. Otroku bo lažje, če mu boste že zdaj pomagale premagat to krizo. In če jo boste seveda premagale tudi same. user posted image  Evo, to vam govori ena "šeenoletopabo" vzgojiteljica. Sicer nimam dolgega staža v vrtcu, ampak dovolj dolgega, da vam povem, kje ga mame rade biksamo. A sem vam jih napela? user posted image

Zobki... kaj je že to? Punce, je pa kriza totalna, ker mi požre vse kar najde. Kjerkoli. Dnevno doza je sigurno en košček časopisa (se že nekak dokoplje do njega, čeprav smo jih dali na višje lokacije) ali papirja. Pa drobtine po tleh (sicer pometam sigurno 1x, ali tudi 2x dnevno), ampak valda da je že  kaj  na tleh glede na 2 majhna otroka. Pa kakšen prahec kje, pa kakšna nitka, ves čas mu nekaj visi iz ust al pa se mu zaleti, tako da vem, da je požrl spet nekaj. Ni čudno, da sračka 4-6x dnevno. user posted image

Postavljanje na noge.... kriza strašna, udarcev 100000. Jih sicer kar dobro prenaša, ni jokica in če se malo udari sploh ne joka. Zelo je vztrajen, velikokrat poskuša dokler mu ne uspe. Ne želi, da se ga drži za rokice pa hodi z njim. Imam občutek, da bi najraje sam hodil.

George Michael... ja, očitno greva obe s Tinco34 mal do njega. A preneseva še od katere pozdrave? user posted image

Punce, uživajte z možki in otroci!

Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
6 značilnosti avgustovskih mamic
Mamice, rojene v zadnjem povsem poletnem mesecu, so posebni ljudje, za katere je težko, da jih ne bi imel rad. Kljub tem...

Zadovoljstvo z življenjem v svojem kraju
majčica76

http://tinyurl.com/2wl93dx Tukaj je anketa, ki jo rabim za fax.... prosila bi vas če bi bila katera pripravljena rešiti anketo na tem spletnem naslovu... HVALA VSEM :)

/ (74%)

/ (26%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!