ursa_p
|
Danes sem se lotila branja! Nase zdravje je tako tako ... sem sla danes z Galom k zdravnici, kljub temu, da je sestra rekla, da nam ni treba hodit, da to ni nic takega (sem potem ta drugo sestro zelela na telefon in se z menila) ... dobili smo tudi Calpol (vceraj sem si ga sposodila od Katjeandraz, ker predno bi Matic prisel do dezurne lekarne, bi Gal ze spal). V glavnem imamo virozo! Pa shujsal je za cca 200g. No, danes vrocina sicer ni presegla 38,5 (je pa dobil 2x Calpol), ampak se mi zdi, da se je kar dobro drzal ... je bolj utrujen kot ponavadi, ampak je bil neverjetno priden. Mi je pa danes 3x zaspal v narocju (kako to paseeee ) ... samo stiskal bi se ... prav naslanja se nate in isce blizino. Pa drzi se me kot klop. Drisko je sicer popoldne se imel, ampak do vecera pa ni vec kakal. Sem mu dala riz pa korenjcek za jest (pa malo bucke zraven za boljsi okus), pa zjutraj malo rjavega jabolka, pa malo rjave banane (ta zapira - enkrat smo se nekaj o tem pogovarjali s sarozan, ce se ne motim) ... tako da upam, da se mu je driska ustavila. Smo bili pa kljub vrocini zunaj, ampak samo ce jo je imel najvec 37,5 ... je zdravnica rekla, da mu zrak kvecjemu pomaga. Kljub slabemu pocutju pridno je! Plavanje ... a mogoce katera ve, ce so vsi otrocki zdravi ali je kateri bolan ... cisto informativno me zanima, ker je zadnjic ena rekla "joj, a nimas ti vrocine" svojemu otrocku (pa mislim da ni bila nobena od februarcic) ... pa me samo zanima ce smo mogoce tam kaj pobrali. Sicer ne dela razlike, bi pa rada vedela. Danes sem spet imela solo in je bil Gal zelo priden pri ociju ... smo ugotovili, da ce mene ni zraven je 100x bolje, kot ce je z ocijem, pa jaz okoli letam ... ker samo da me vidi ze nekaj cmera ali pa ihta. En mali scrkljani lumpek je. A veste kaj se mi zdi .. da sem ga cist prevec scrkljala .. ampak samo zato, da me usesa ne bolijo od njegovega kricanja (trenutno se je malo umiril ). Vceraj sem pozabila napisati, da se ze 5. dan kopamo v "taveliki" (v resnici je majhna) banji ... no, vceraj ga nisem skopala, ker sem ga samo na hitro uredila, ker je bil cist fuc, drugace pa ze od ponedeljka. Mu je ful vsec, samo je pa bolj tako tako, ker nimamo tiste nedrsece podloge. Drugace pa ful uziva ... ja, pa ni boljsega kot v banji imeti svojo kuhovnico . Ga ucim NI NI ... pa zdej skoz eno roko tako postavi, kot da bi zelel to narediti, ampak mu ne rata cist ... pa zraven vedno nekaj pripomni. Ful ga je fajn gledat ko se takole uci in probava. Igranje ... tudi Galu je ful zanimivo, da si mece igracke in potem siba po njih. Ampak je pa tu en problem ... imamo doma eno pasjo lisico in mu igracko ukrade tako da nihce ne vidi ... tako da sta na zalost ze dva dela tiste didakticne hisice obgrizena! Jah, kaj cmo ... on jo vrze, Aika jo pohopsa ... jaz pa tud skoz ne gledam kaj dela 1 meter stran od njega .. kar naenkrat je ni vec zraven in je cisti mer pred njo .. ja, le kaj drugega dela, kot da ima Galovo igracko med tacami! Temenca ... jih nimamo ker Gala se vedno skoraj vsak vecer po kopanju mazemo z oljckom. Plavanje in spanje ... Gal tudi po plavanju obvezno zaspi ... tam mu dam se malico, potem pa ponavadi spi od ure naprej .. nazadnje je spal celo 2 uri. Plavanje in ocki ... a ste opazile, da samo v nasi skupini ni nobenega ocka ... v drugim pa samo ockati ven hodijo. Maxi Cosi ... Tinkatonka ... pa si ga kupila malo prekmalu ... na Rudniku bojo imeli zdej 30% popust ... je pa res, da imajo na soncku ceneje te avtosedeze, ampak je pa tudi to res, da so to sedezi s slabsim blagom. V BC imajo razlicne cene razlicni tipi blaga ... tako da bojo zdej okoli 30 jurjev Priori XP na primer ... v glavnem 2005 modeli. Tinkatonka ... si videla, da bo Zapp znizan? Frizerka ... ja ena hodi k meni, sicer iz Domzal, ampak ko pride k nama mogoce lahko pride se k tebi ... ce bi ti odgovarjalo, lahko vprasam. Drugace pa imas frizerski salon tam nekje v blizini Mercatorja na Vevcah, ce te to tudi zanima. Bonnie ... a ves kaj ti priporocam za boljso prebavo Nika ... grozdje ... to je najboljsa zadeva, probaj. Stanje ... Gal v vecini ze ves cas kar lepo stoji na celih stopalih ... ko smo bili v razvojni je rekla samo, da je vecji problem to, da ima podplate malo na ven obrnjene. Kar se pa hojice tice in stanje na prstkih je pa tako, da jo imam ful spusceno in da niti ne more na prstih stat. Aja .. pa misek misli, da obvlada stat in se kar spusti ... pa se obrne in misli, da bo ze kar sel. Plazenje ... se vedno nic, se pa lepo puza ... ampak zdej jaz pred njim ze bezim, ker siba za mano, potem se mi pa na hlacnico obesi in hoce v narocje ... ce ga ne vzamem pa jok in stok da je veselje. V glavnem moram prej stran, preden do mene pride, pa kaj mu moram pod nos nastimat, potem pa lazje prenese. Socializacija ... moj otrok je namrec vedno bolj socializiran ... se vedno navezan cist na mamo, ampak ni pa vec take panike kar se drugih ljudi tice. Separacijska kriza ... kot pises Tinkatonka, je tudi pri nas .. moram iz njegove sobe oditi tako da me ne vidi (le tako je v redu), drugace plane v jok .. cim me vidi, spet plane v jok ... ko je sam in se igra je pa zelo priden. Pa po meni tudi leze, kot sem ze napisala, pa iz hojce se kar za hlace prime in vlece gor. Sarazan .. hvala za tole teorijo. Kami hvala tudi tebi. Jaz Gala nacrtno sicer ne puscam nikjer (samo zato, da se bo navadil se koga drugega) ... ce zeli iti h komu v narocje prav, ce ne pokaze s kricanjem in ga nihce vec v nic ne sili. Ga pa dam v varstvo zaradi drugih interesov in je po kratkem joku vse ok (seveda ce se od njega poslovim, drugace niti ne joka!). Problem imava samo, ce vidi, da odhajam ... to je pri nas najvecji problem! Porodniska = dopust ... ja, tudi pri nas je kdaj pa kdaj tako ... ampak vedno manjkrat odkar je Matic imel Gala dlje casa. Sej ni vec tako hudo, ampak mi gre pa na jetra ker mi vcasih rece ... ja, sej si cel dan doma ... juhuhu .. pa glih v luft gledam, ja! Govorjenje ... se vedno smo na ada, ata in baba ... pa vsake toliko mu rata papa (ampak ne v povezavi z mahanjem!) .. pa bra ... ampak tak bra kot se izgovori za modrce wonder bra .. al kako se ze napise. Pa napenja se ... polglasnik e se sicer slisi, ampak je tak, napenjajoci ... zdej ima tako zabavo, da se ne pogovarja, ampak napne in zraven spusti cuden zvok ... in ko zagleda ocija, ko pride iz sluzbe in ne gre najprej k njemu zacne isto delat .... se napenjat in spuscat zvoke, da se ga ja slisi. V glavnem ce kaj zeli, dela tako. Drugi otroci ... vsakic, ko vidi drugega otroka zacke klepetat ... vceraj in danes pri zdravniku se je tako lepo pogovarjal ... prav gleda druge otrocke in jim govori. Kako ga je lepo gledat, ko to pocne ... prav srecen je. Druzba drugih otrok mu je pa sicer fajn ... sploh starejsih. Gosta hrana ... ni vec panike, ce dobi koscek v usta. Mu sicer se vedno miksam na palicnega, ampak bolj grobo. Vse lepo pridno je ... tudi ce mu dam koscek najinega krompircka ga lepo poje. Kruh je sam cisto lepo, piskote tudi, razen pri kakem jabolku se mu zalomi, ce mu ga dam v roko ... si odgrizne prevelik kos, pa mu ga moram jaz ven vzet, da se mu ne zatakne. Flaska ... zvecer po dojenju mu dam vedno flasko, ker je tako utrujen, da po zlici ne bi pojedel nicesar, kar pomeni da bi bil ponoci lacen. Motofrik ... lepo te je brati (sicer bolj malo, pa vseeno) ... mogoce se pa se kak ocka opogumi. Tinca34 ... koncno se ti dobrodosla med nami ... je tako zgledalo, kot da te je ponosni ocka Motofrik pripravil, da se se ti javis ... sta se oba naenkrat oglasila med nas. No, res lepo da si se oglasila. Gnezdenje .. jaz sem imela tudi zadnje dni neko tako akcijo ... sem tudi pospravila vse cunje, ki jih ne bomo nosili vec in jih je Matic ze odnesel na Karitas, pa tiste ki se trenutno ne nosijo (moje predvsem zato ker jih ne spravim gor) sem pospravila v skatle ... v glavnem pospravila sem ful ... me pa se klet caka, ampak zaenkrat nic ne kaze, da me bo docakala, ker cakam Matica ... sej veste kako to zgleda, ce se na moske zanasas ... no, tako da se jo bom ocitno kmalu lotila sama ... Srecanje ... ja kaj pa ce bi se res kak vikend zmenili na enem druzabnem srecanju vseh februarcic oziroma vseh, ki tukaj klepetamo ... pa da pridejo tudi ocki zraven, da se bojo lahko po svoje menili ... zadnjic v koloseju je mozu od Petre sigurno manjkalo prave moske druzbe ... fantov je bilo sicer dovolj, ampak niso bili za pameten moski klepet . Valentina76 ... upam da bo cim manj takih neprijetnosti. Likanje ... tudi pri nas je ukinjeno ze nekaj casa ... meni se ne da, Maticu pa ocitno tudi ne vec ... tako da imamo na enem kupu stvari, ki so za zlikat, ampak ocitno se nic ni prislo v uporabo (se bojo zlikale, ko se bojo rabile) ... tisto kar nosiva pa ni panike ... smo tudi mi malo nepolikani. Jaz odhajam z Galom za dva dneva v Domzale (pri meni doma ni nobenega tako da bom imela stanovanje sama zase) ... sem cist besna na to klincevo bajto pa se kaj drugega zraven. Sploh ne bom komentirala kaj je vzrok, ker sem ze prevec prejokala danes zaradi tega ... cist sem zalostna. Predvsem zato, ker se moram selit z BOLNIM OTROKOM ... pa se v 4. nadstropje brez dvigala! No, tole sem pisala do 1-ih zjutraj ... potem ... ja, potem se je pa Gal zbudil ... sem ga ze prej hodila tipat in je bil ful vroc, potem se je pa sam zbudil od visoke vrocine ... 38,9 jo je imel ... sva mu takoj dala Calpol pa ni nic pomagalo. Potem se je Matic odlocil, da bova dala obkladke ... ok, ce obvlada potem ni panike ... no, potem se pa vmes spomni da nima pojma kako se to menja, pa kdaj, pa ... Galu seveda ni bilo vsec (ampak je bil vseeno zelo priden) ... in sem rekla, da grem banjo nastimat ... vsaj vem kako se naredi ... aja, z obkladki mu je zbil 0,3 vrocine. No, nastimam banjo in ga dava noter ... potem pa _____ (naj tule ostane brez besede) odpre mrzlo vodo na pipo in je Gala cist pospricalo po trebuscku oziroma celem telesu ... z res zelo mrzlo vodo ... potem sem pa cist popizdila da naj se spelje ze enkrat stran, ker to je bil pa visek vecera. Ze prej se je premikal s polzjo hitrostjo, potem pa se to. Gal je itak krical kot zmesan (jaz bi tudi!!!) ... no, potem sem mu pa jaz pocasi (a tezko z eno roko!) zmesala vodo in sva zbila vrocino na 37,7 in v parih minutah mi je zaspal v narocju. Revcek mali kako se mi smili! Prebrala sem skoraj vse ... samo se zadnja stran me caka (ampak poglejte koliko je ura!!!) ... nadaljujem pa kaj cez vikend (odvisno od tega kako v Domzalah deluje internet ... mislim da so tudi skoz priklopljeni). Lahko noc .... jaz sem cist hin! Ursa PS: Upam, da se vam je dalo prebrati moj roman, ampak klinc ce se pa ze toliko casa nisem konkretno oglasila.
|