|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stročji fižol
1.7.2008 16:20:56   
mala zirafa
Zanima me kako poteka vlaganje tega fižola.Imamo ga veliko okoli 10 kg, pa ga ne moreš non stop jest.Rada bi ga vložila.kak recept.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stročji fižol
1.7.2008 16:26:01   
Hope2
Ne vem za vlaganje. Lahko pa ga daš tudi v zmrzovalnikuser posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stročji fižol
1.7.2008 21:16:14   
alička
Skuhaš ga v slani vodi (najbolje narezanega, gre lepše v kozarce). Še vroče daš v kozarce in zapreš. To je vse.
Lahko pa na koncu kuhanja dodaš še malo kisa, če ga boš uporabljala za solato, drugače raje ne.

< Sporočilo je popravil alička -- 1.7.2008 21:17:00 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stročji fižol
2.7.2008 10:15:20   
mojsoncek
    * 5 kg stročjega fižola
   * 1 l svetlega kisa
   * 3 l vode
   * 2 žlici soli
   * 20 zrn črnega popra
   * 3 lovorovi listi
   * 6 strokov česna
   * 1 manjši šopek kopra

predpriprava
■  V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje stročjega fižola.
■  Česen olupimo.
■  Steklene kozarce in pokrovčke temeljito operemo, in odcedimo.
■  Stročji fižol temeljito očistimo, operemo in odcedimo.
■  Pečico segrejemo na 80° C, potem pa vanjo zložimo odcejene kozarce s pokrovčki.

priprava
■  V krop stresemo očiščen stročji fižol. Kuhan naj bo na zob.
■  Medtem v loncu pristavimo in zavremo kis, vodo, sol, lovorove liste in olupljen česen.
■  Kuhan fižol odstavimo, odcedimo in nemudoma za minuto potopimo v ledeno mrzlo vodo. Nato ga znova odcedimo. Iz tekočine, v kateri smo ga skuhali, odstranimo česen in lovorove liste, potem pa tekočino še enkrat pristavimo in zavremo.
■  Odcejen stročji fižol nadenemo v kozarce, in sicer tako, da stroki v kozarcih stojijo pokončno. Vmes v vsak kozarec dodamo po košček lovorovega lista, po vejico kopra ter po nekaj poprovih zrn. Kozarce dobro zapremo.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stročji fižol
2.7.2008 11:27:40   
mala zirafa
Hvala vsem.Kaj potem ko jih daš skuhane v kozarce jih zaliješ s tisto vodo kjer se je kuhal česen in ostalo?Zaliješ jih z vrelo vodo?Kolko časa morajo bit kozarci v pečici?
Hvala

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stročji fižol
2.7.2008 17:39:47   
gojska
lani sem ga vložila v slanico in je prva liga. Strešeš iz kozarca in ga narediš v solati ali pa s krompirjem in kislo smetano. Pozimi paše nekaj poletnega. Sam kuhat ga ne moreš, ker je pač že kuhan. Meni je boljš kot iz zmrzovalnika, je pa tudi res, da nimam velikega zmrzovalnika in ne morem fižola not tlačit, ker pol ni placa za meso in jurčkeuser posted image

< Sporočilo je popravil gojska -- 2.7.2008 17:40:19 >

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stročji fižol
2.7.2008 18:58:57   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

lani sem ga vložila v slanico in je prva liga. Strešeš iz kozarca in ga narediš v solati ali pa s krompirjem in kislo smetano. Pozimi paše nekaj poletnega. Sam kuhat ga ne moreš, ker je pač že kuhan. Meni je boljš kot iz zmrzovalnika, je pa tudi res, da nimam velikega zmrzovalnika in ne morem fižola not tlačit, ker pol ni placa za meso in jurčkeuser posted image

U tole se pa faj slisi. In kaksen je postopek?


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stročji fižol
3.7.2008 16:27:15   
gojska
očiščen in narezan fižol skuhaš v slani vodi, ne preveč. Daš v čiste kozarce, zapreš pa v pečico na 100 stopinj za 20-30 minut. Pol pa v deki tri dni hladiš.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





8 najboljših zdravih zajtrkov za nosečnico
Če ste brez idej, kaj bi si pripravili za zajtrk, da bi bilo zdravo in bi koristilo vam in vašemu razvijajočemu se otrok...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?