|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pica


0

Kdo pravi, da je pica fast food?



Najprej pripravimo kvasec: v malo tople vode nadrobimo 15 g kvasa (približno 1/3 kocke, ki jo lahko kupimo v trgovini) in dodamo žličko rjavega sladkorja in žličko tapiokine moke. Pustimo na toplem, da vzhaja in se naredijo mehurčki. Natehtamo moke. Malce posolimo. V sredo moke naredimo luknjico in vanjo nalijemo pripravljen kvasec. Na vse skupaj nadrobimo pol centimetra debelo rezino rastlinske masti ali margarine za peko (če imate tako brez mlečnih sestavin in konzervansov). Počasi dodajamo toplo vodo (približno 2 dcl ali po potrebi), tako da zamesimo gladko testo. Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 45 minut do ene ure. V tem času namažemo veliki pekač z žličko olivnega olja. Omako pripravimo iz 1 žličke zelenjavne juhe ali sojine omake, 1 žličke gorčice, 1 žličke olivnega olja in 3 žlic domačega kečapa ali paradižnikove mezge. Lahko jo tudi malce posolimo. Vzhajano testo še enkrat premesimo in ga razdelimo po pekaču. To testo se težko valja, zato sama naredim takole: na sredo pekača dam kepo testa in ga počasi z dlanmi pritiskam proti robovom, tako, da je cel pekač pokrit s testom. Testo premažemo z omako in nato damo na vrh sestavine po domišljiji. Sama naredim takole: polovico pice pripravim za moja fanta klasično - s šunko in sirom in kakšno olivo, drugo polovico - za nas punce - pa prekrijem z raznovrstno (na pari skuhano) zelenjavo. Zadnja pica, ki sem jo naredila je tako imela olive, grah, cvetačo, brokoli, ohrovt in baby (sladek) korenček. Začinimo z origanom in baziliko. Narejeno pico pustimo na toplem še kakšnih 15 minut, tako, da ogrejemo pečico na 230 stopinj in damo peč. Pečemo približno 15 minut. Nasvet: Tudi na pico pašejo razni kalčki.

Zahtevnost: 3

Za kvasec: malo tople vode, 15 g kvasa (približno 1/3 kocke, ki jo lahko kupimo v trgovini), žlička rjavega sladkorja in žlička tapiokine moke.
Za testo: 10 dag tapioke, 10 dag Celiax moke, 20 dag Schar Mix-C moke in 12 dag riževe moke, sol, pol centimetra debela rezina rastlinske masti ali margarine za peko (če imate tako brez mlečnih sestavin in konzervansov), topla voda, 1 žlička olivnega olja, 1 noževa konica pecilnega praška (če je dovoljen)
Za omako: 1 žlička zelenjavne juhe ali 1 žlička sojine omake, 1 žlička gorčice, 1 žlička olivnega olja in 3 žlice domačega ketchupa ali paradižnikove mezge, sol.
Nadev: na pari kuhana zelenjavo, po domišljiji.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?