|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gratinirane školjke


0

Okusna jed, primerna tudi za svečane priložnosti. Zraven priporočamo polento.



Najprej očistimo školjke, nasekljamo večjo količino česna in peteršilja. V večji posodi segrejemo malo olivnega olja in na hitro prepražimo dve žlici česna in peteršilja, zalijemo z vinom nato dodamo školjke in pokrijemo. Dušimo toliko časa da se školjke odprejo. Z ostankom česna in petršilja naredimo tržaško omako. V drugi posodi prepražimo čebulo in dodamo paradižnikovo omako z baziliko. Ko se školjke odprejo, zkornji del školjke kjer ni mesa odtrgamo. Tekočino ki je ostala od školjk prelijemo v paradižnikovo omako in dodamo malo droptin da se zgosti. Ko je omaka gotova jo prelijemo po pekaču (prišparamo eno zajemalko) nato pa školjke zlagamo v to omako. Ko so školjke zložene jih prelijemo še z ostalo omako in potresemo z sirom. Pečica naj bo segreta nekje 180 stopinj in školjke pečemo toliko časa da se sir čisto stopi in da se počasi že delajo mehurčki. Malo pred koncem pečenja (2-3min) še pokapajte z pripravljeno tržaško omako! Zraven se zelo dobro poda pečena lepinja ali polenta! Pa dobr tek

Čas priprave od: 60
Čas priprave do: 90
Število oseb: 3-4
Zahtevnost: 3

1,5 kg dagenj, peteršilj. česen, 1 čebula, 1 dcl vina, 2x paradižnikova omaka z baziliko, droptine, olivo olje, caa, 30dag topljivega sira




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?