|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ribja polpeta


0

Ribo je priporočljivo jesti vsaj dvakrat tedensko. Orada, oslič ali morski list v pečici so izvrstna izbira – odličnega okusa in zdrave obenem.



File orade temeljito pregledamo, da odstranimo vse koščice, strjeno kri ali hustanec in operemo v mrzli osoljeni vodi. Dobro osušenega zmeljemo ali na drobno narežemo. Dodamo v vodi namočen in dobro ožet kruh, stepena jajca, natrgane liste peteršilja in česen. Prilijemo stopljeno maslo in maso dobro premešamo. Z majhno zajemalko (še lažje s kleščami za sladoled), oblikujemo polpete - zrezke in jih zložimo na naoljen pekač. Preden damo v neprevročo pečico, jih obrnemo, da je naoljena stran na vrhu. Pečemo približno 12 do 15 minut na 180°C. Vmes jih večkrat prelijemo z omako, v kateri se pečejo, da ostanejo mehke in sočne. Na koncu dodamo malo oljčnega olja. Namesto orade lahko uporabimo tudi osliča, morskega lista ali drugo ribo brez koščic. Kako najhitreje očistimo ribo? Za čiščenje pečene ribe uporabljamo vilice in nož. Ribo prerežemo po sredini trupa, od glave proti repu, nato pa še ob robu, na levi in na desni strani, da odstranimo tanek rob zunanjih košcic. Z nožem gremo nazaj na sredino. Oba fileta preložimo na čisti del krožnika. Odstranimo hrbtno kost in glavo, nato z nožem privzdignemo in odstranimo še 5-7 rebrnih kosti. Dobimo štiri filete pečene (ali kuhane) ribe.

File - orade (80 dag)
Jajce - drobno (2 kom)
Peteršilj
Česen
Sol - morska
Maslo (4 dag)
Kruh (2 kosa)
Oljčno olje (1 žlica)
Olje - sončnično (2 žlici)




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?