|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Lososov file z jurčki


0

Polnomastna smetana in losos zagotavljata bogat obrok, ki ga slastni jurčki samo še oplemenitijo.



1. V ponvi stopimo 2 žlici masla in pražimo čebulo, dokler ne postekleni. Dodamo korenček, segrevamo 3 minute in večkrat premešamo. Nato v ponev stresemo gobe, prilijemo limonin sok in kuhamo še 3 minute. Dodamo pehtran ter solimo in popramo. Vse skupaj premešamo, potem ponev odstavimo z ognja in zmes preložimo v skledo. 2. Iz papirja za peko izrežemo 4 kroge (s premerom približno 23 cm) in vsakega posebej na eni polovici obložimo s četrtino zelenjavne zmesi, kosom lososa in naribano limonino lupinico. Nato vsak papirnat krog prepognemo na pol in mu zavihamo robove, da dobimo 4 zaprte zavojčke. Te razporedimo po pladnju za peko in jih v pečici, ki smo jo prej segreli na 200 °C, pečemo 12–15 minut. 3. Medtem ko v pečici pripravljamo lososa, v majhni ponvi kuhamo vino, da ga ostane približno za 4 žlice. 4. V drugi ponvi segrejemo ostalo maslo in pražimo šalotko, dokler ne postekleni. Prilijemo ukuhano vino in smetano ter segrevamo še nadaljnjih 8 minut ali dokler omaka ne postane kremasta. Ponev odstavimo z ognja in potresemo s ščepcem kajenskega popra. 5. Zavojčke vzamemo iz pečice, jih odvijemo, nato pa njihovo vsebino razporedimo po ogretih krožnikih in jo obložimo z omako. Vir: Čas je za zabavo, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4

4 žlice masla
1 čebula, tanko narezana
1 velik korenček, narezan na kockice
4 jurčki (sveži ali posušeni in namočeni), očiščeni in sesekljani
1 limona – naribana lupinica in iztisnjen sok
4 žlice sesekljanega pehtrana
600 g lososovega fileja, narezanega na 4 kose
125ml suhega belega vina
1 šalotka, sesekljana
150 ml polnomastne smetane
ščepec kajenskega popra
sol in poper




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?