|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pečeni jajčevci z medom in začimbami


0

Kombinacija vročega, začinjenega, sladkega in sadnega bo prepričala vse goste in vsak bo želel dobiti recept za to maroško jed, ki jo postrežemo kot predjed ali kot lahko drugo jed.



1. Segrejemo pečico (pod žarom) ali ponev za žar. Jajčevca po dolžini narežemo na debele rezine. 2. Rezine namažemo z oljčnim oljem in pečemo v pečici (pod žarom) ali v ponvi za žar. Obračamo jih, da na obeh straneh enakomerno porjavijo. 3. Medtem v široki ponvi za cvrenje segrejemo malo oljčnega olja in za nekaj sekund popražimo česen. Nato naribamo ingverjevo korenino, kumino, omako harissa, med in limonin sok. 4. Prilijemo toliko vode, da zmes razredčimo. Dodamo rezine jajčevcev in segrevamo približno 10 minut, da bodo jajčevci vsrkali vso omako. 5. Če je treba, dodamo še malo vode in po okusu posolimo. Jed postrežemo na sobni temperaturi skupaj s koščki svežega kruha za pomakanje v sok. Vir: Skuhajmo v 20 minutah, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4

2 jajčevca
oljčno olje za praženje
2–3 zdrobljeni stroki česna
5 cm dolg kos sveže ingverjeve korenine, olupljene in naribane
1 žlička mlete kumine
1 žlička začinjene omake harissa
5 žlic čistega medu
sok 1 limone
sol




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?