|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Piščanec s sojino omako in janeževo zvezdo


0

Čeprav je piščanec hitro pripravljen, ga lahko izboljšamo, če ga prej mariniramo. To nam ne bo vzelo veliko časa, ko pa bodo prispeli gosti, bo vse delo že opravljeno.



1. Piščančje fileje položimo v plitvo nekovinsko posodo in dodamo janeževi zvezdi. 2. Marinado pripravimo tako, da v majhni skledi razžvrkljamo olje in sojino omako ter popramo. 3. Marinado polijemo po piščancu in premešamo, da so vsi fileji povsem pokriti. Posodo pokrijemo s prozorno plastično folijo in postavimo na stran za toliko časa, kot ga imamo na voljo. Če lahko piščanca pripravimo vnaprej, ga mariniramo približno 6–8 ur, saj bo tako še okusnejši. Pokrito posodo postavimo v hladilnik. 4. Piščanca pečemo v pečici (pod žarom) približno 8 minut na vsaki strani (vmes ga obračamo). Ko je pečen, ga takoj postrežemo. Vir: Skuhajmo v 20 minutah, Založba Mežek, Ljubljana, 2008.

Čas priprave: 16 min
Število oseb: 4

4 fileji piščančjih prsi brez kože
2 celi janeževi zvezdi
3 žlice oljčnega olja
2 žlici sojine omake
mleti črni poper




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?