|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 načinov, kako lahko povečate možnosti za zanositev

Uredništvo Ringaraja.net, 1.4.2023
Vsak šesti par ima težave z zanositvijo in v več kot štiridesetih odstotkih primerov so vzroki za to neznani. Če se trudite postati starši, pa vam ne uspe, preverite, kaj bi bilo dobro spremeniti v življenju, da bodo vaše možnosti večje.

image
Če ste v velikem stresu, je lahko to razlog za težave s plodnostjo. Lahko namreč pride do izostanka ovulacije in neravnovesja hormonov. (Freepik.com)
/11


1. Opustite pitje alkohola.

Alkohol ima lahko negativen vpliv na reproduktivni sistem v telesu. Celo manjše količine lahko vplivajo na menstrualni cikel in zmanjšujejo možnosti za zanositev.

Poleg tega alkohol zmanjšuje nivo testosterona in kakovost sperme pri moških, zato bi se morala alkoholu odpovedati oba.

Moški naj bi spili največ 7,5 decilitrov piva na dan, ženske pa ne bi smele popiti več kot ene do dveh alkoholnih pijač na teden.


2. "Vržite se" v seks.

Pozabite spremljanje in računanje vaših plodnih dnevov. Sprostita se in preprosto uživajta v intimi in seksu čim pogosteje.


3. Spremenite prehrano.

Jejte veliko svežih ekoloških živil, saj boste tako svoje telo založili s ključnimi antioksidanti in hranljivimi snovmi.

Cink vpliva na zrelost jajčec, največ pa ga vsebujejo puran, piščančja prsa in oreščki.

Selen je osnovna sestavina za proizvajanje sperme in testosterona - veliko se ga nahaja v brazilskih oreščkih, ribah, jajcih in gobah.

Jogurt, jajca, sveži losos, kivi, pomaranče, zelje in šparglji imajo vitamin B12 in vitamin C, ki povečujeta količino spermicidov.


4. Pazite na telesno težo. 

Če želite zanositi, ni dobro biti niti predebel niti presuh. Če se vaš ITM (indeks telesne mase) zmanjša za 10 odstotkov, lahko to precej pripomore k večjim možnostim za nosečnost.


5. Opustite kajenje.

Kadilci imajo pogosteje težave s plodnostjo. S kajenjem v svoje telo vnesete več kot 7.000 kemikalij, ki so škodljive tako za ovulacijo kot za proizvajanje sperme.


6. Zajtrkujte bogato.

Obilen zajtrk je lahko koristen v boju proti policističnim jajčnikom, ki je zelo pogost vzrok neplodnosti.

Številne ženske s policističnimi jajčniki imajo povečano stopnjo inzulina, kar povečuje stopnjo testosterona, kar privede do nerednih mesečnih ciklov.


7. Pravočasno prenehajte s kontracepcijo.

Po tem ko prenehate z jemanjem kontracepcijskih tabletk, lahko telo potrebuje celo šest mesecev, da se "sčisti".


8. Pijte več vode.

Voda je osnovna sestavina naših celic in telesa. Voda pomaga pri delovanju reproduktivnega sistema in je pomembna tudi za povečanje izcedka iz nožnice, ki omogoča lažji prehod sperme.


9. Izogibajte se stresu.

Če ste v velikem stresu, je lahko to razlog za težave s plodnostjo. Zaradi stresa lahko namreč pride do izostanka ovulacije in neravnovesja hormonov.

Poskušajte se sproščati z globokim dihanjem, jogo, meditacijo, masažo in rednimi sprehodi v naravi, da se boste čim bolje zoperstavili stresu.


10. Pravilno telovadite.

Umirjena vadba je dobra za plodnost, pretiravanje s športno aktivnostjo pa ima lahko negativen učinek. Izogibajte se napornim treningom in raje poskusite z jogo, nežnim pilatesom, sprehodi in plavanjem.


VIR: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5
7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
4
Zdravljenje s cvetnimi esencami
Cvetne esence so preprost, blag in varen naravni pripravek. Primerne so za vse, tudi otroke, dojenčke in starostnike. De...
3
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
3



Bakterija, ki povzroča raka
V Sloveniji je kar četrtina ljudi okužena okužena z bakterijo Helicobacter pylori, ki povzroča raka na želodcu. Odziv na...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?