|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem

Tanja Pogačnik Fartek, RubiRudi, 6.4.2023
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na prostem.

image
Kaj se igrati zunaj? (Foto: Freepik.com)
/11


Topli pomladni dnevi nas kar vabijo na druženja na prostem. V kolikor organizirate piknik, praznovanje v naravi, na igrišču ali v parku in iščete ideje kako poskrbeti za zabavo otrok, si poglejte naših 13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem.

Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. Tukaj je nekaj predlogov za otroške igre na prostem:

 

1. Skrivalnice - Igra skrivalnice je klasična igra, ki jo obožujejo vsi otroci. Igra se lahko igra v skupinah ali individualno in vključuje iskanje skritih otrok. Lahko se igra tudi s skrivanjem in iskanjem predmetov, kjer otroka vodimo z besedami toplo (blizu) – hladno (daleč).

 

2. Balinanje in keglanje – tudi ti dve igri lahko potekata v skupini ali individualno. Metanje in zbijanje otroških krogel in kegljev je za otroke zelo zabavno. Za starejše otroke po želji dodajte še točkovanje za vsak zbit kegelj in manjše nagrade.

 

3. Hoja po vrvi ali slackline - aktivnost, ki zahteva malo večji izziv, saj spodbuja ravnotežje in koordinacijo. Otroci se lahko igrajo na nizki vrvi, ki jo raztegnejo med dva drevesa.

 

PREBERITE TUDI: Če otrok ne pospravi igrač, jih pospravimo starši?

 

4. Badminton – na lep sončen dan je igra badminton odlično razvedrilo za manjše število otrok, saj se lahko igra dvojicah.

 

5. Loparji z ježki – nad to igro bodo posebej navdušeni mlajši otroci. Na ježke se lepijo mehke žogice, ki si jih otroci med seboj podajajo. V prodaji so loparji ali lepljive rokavice.

 

6. Igra z žogo - Otroci se bodo zelo zabavali s preprostimi igrami kot so: nogomet, košarka, odbojka, med dvema ognjema, za mlajše pa igra pepček, kjer si otroci podajajo žogo. Igre z žogo spodbujajo telesno aktivnost in koordinacijo.

 

PREBERITE TUDI: Otrok bi moral biti na prostem 4 do 6 ur VSAK DAN

 

7. Vodne igre - Vodne igre so idealne za toplejše dni. Otroci se radi zabavajo z vodnimi pištolami, vodnimi baloni ali škropilniki. Če imate možnost je super izbira tudi postavitev bazena.

Kako si doma ustvariti vrtni škropilnik? Poglejte TUKAJ

 

8. Lov na zaklad - Lov na zaklad je zabavna igra, ki spodbuja sodelovanje in timsko delo. Raziščite prostor kjer bo skrit zaklad in pripravite namige. Lahko so to uganke, ali naloge, ki jih morajo na vsaki postaji izpolniti, lahko so rime, pesmi katero morajo uganiti. Otroci se bodo morali lotiti nalog in ugank, da bodo odkrili skriti zaklad. Zaklad je ponavadi sladko presenečenje ali manjša darila.

 

9. Igre z mehurčki - Otroci se lahko igrajo z različnimi velikostmi in oblikami mehurčkov ter opazujejo, kako se premikajo in razpočijo. Poskusite napraviti domač recept in velikanske mehurčke, ki ga najdete TUKAJ.

 

10. Igra z zmajem - Igra z zmajem je lahko zabavna aktivnost za otroke. Otroci se lahko naučijo, kako sami izdelati zmaja, kako ga pravilno usmerjati, da leti in se zabavajo ob opazovanju.

 

11. Ustvarjalne igre - Ustvarjalne igre, kot so risanje s kredo na cestni asvalt ali pločnik ali barvanje kamnov so zabavne aktivnosti, ki spodbujajo kreativnost. Lahko pa pripravite risalne liste, tempera barve, čopiče, voščenke, barvice, pobarvanke in pustite otrokom prosto pot.

Kako ustvariti pisane metulje? Preverite TUKAJ

 

12. Igra s frizbijem - Otroci se bodo naučili kako metati frizbi in se zabavali s spretnostmi, kot so ujemanje in izogibanje frizbiju. Tudi kužki se radi vključijo v to igro.

 

13. Igra z lokom in puščico - Igra z lokom in puščico je odlična za otroke, ki uživajo v aktivnostih na prostem. Na voljo so prav posebni loki za otroke. Otroci se bodo naučili, kako pravilno držati lok in streljati puščice, pri tem pa razvijali koordinacijo in natančnost. Postavite jim tarčo na drevo in igra se lahko prične. Priporočamo prisotnost odrasle osebe.

 

PREBERITE TUDI: Še poznate stare igre? Se jih še igrate?

 

Želimo vam obilico zabavnih trenutkov na prostem.

 

Tanja Pogačnik Fartek, organizatorka dogodkov za otroke, Vzg. pred. otrok,

RubiRudi.com

tanja@rubirudi.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
9
Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
8
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
7
Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
7



Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Zakaj so možje učiteljic najsrečnejši ljud...
Učitelj/-ica v družini deluje podobno kot v razredu. Vedno daje vse od sebe. Vedno se bo poskušal/-a pravilno odločiti. ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?