|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

"Tretji otrok te zasvoji, takoj jih hočeš več!"

Uredništvo Ringaraja.net, 30.10.2023
Razmišljaš o tretjem otroku ali si morda že tik pred rojstvom tretjega otroka, pa se ti ne sanja, kaj te čaka? Morda ti tale zgodba mamice treh otrok odpre oči ... Tukaj je njenih 5 razlogov, zakaj si po tretjem takoj želi še enega!

image
/11


Kaže, da sta tretji otrok pravzaprav nova dva. Preden sem rodila tretjega otroka, sem bila skoraj prepričana, da nama bodo trije otroci zadostovali. Pravzaprav bi bila verjetno lahko zadovoljna samo z dvema. Toda skoraj v trenutku, ko se je rodil moj tretji otrok, si nisem mogla predstavljati, da jih ne bi imela več.

Zdaj se šalim, da je tretji otrok kot droga. Ko enkrat rodiš tretjega, je težko ne želeti še enega.

 

PREBERITE TUDI: Dojenček ali otrok na poroki – DA ali NE?

 

To je mojih 5 razlogov, zakaj si po tretjem takoj želim še:

 

1. S tretjim se vse zdi veliko lažje kot s prvima dvema

Tretji dojenčki so običajno precej sproščeni. To sem slišala od mnogih staršev, preden sem sam imela tretjega, in to je res. Ko dobiš tretjega, si tudi ti malo bolj sproščen. Nisi novinec, kot si bila s svojim prvim otrokom, in ne poskušaš se naučiti, kako žonglirati z več otroki, kot si bila, ko si imela drugega. Pogosto sta vaša prva dva dovolj stara, da se igrata skupaj, in tudi dovolj neodvisna, kar vam pušča prostor za skrb za dojenčka.

 

2. Dobro veš, kako hitro mineva obdobje novorojenčka. In upaš, da bo trajalo čim dlje.

S svojo tretjo deklico sem se počutila, kot da lahko popolnoma uživam v njej in cenim vsak trenutek, bolj kot s svojima starejšima dvema. Ne čutim pritiska zaradi njenega napredka, niti si ne želim, da bi hitreje odrasla. Samo poljubljati želim njena debelušna lička in jo stisniti tako močno, kot mi dovoli.

 

PREBERITE TUDI: 10 smešnih situacij, v katerih so se znašle utrujene mamice

 

3. Ko vzgajaš tri otroke, veš, da se bo vse izšlo v redu

Imaš dovolj izkušenj, da že veš, da bodo sčasoma prespali vso noč in se naučili jesti, ne da bi razmazali hrano po vsem v radiju 5 čevljev, da se ti bodo kavbojke spet dobro prilegale in da nekega dne ne boš potrebovala torbe, v katero lahko spraviš celotno kuhinjo.

 

4. Uživaš, ko gledaš svoje starejše otroke, kako izkazujejo nežnost in varujejo najmlajšega člana vaše družine

Ko pride tretji otrok, se pridruži družini, vi štirje pa se čudite vsaki novi spretnosti najmlajšega člana ali pa, kot moj petletnik, globoko zavzdihne in reče: "Ali ni najbolj srčkana dojenčica na celem svetu?"

 

5. Težko si je predstavljati, da sem ZA VEDNO končala

Ob misli, da nikoli več ne bom imela majhnega otroka ali da ne bom videla tistega prvega nasmeha, se mi stiska srce. Vsakič, ko pogledam svojo tretjo dojenčico v obliki krofa, ki se hihita, in vsakič, ko vidim, kako neverjetno jo imajo radi preostali člani naše družine, si ne morem predstavljati, da si tega ne bi več želela.

 

PREBERITE TUDI: 14 stvari, za katere se mame ne bi smele nikoli opravičevati

 

Zato pozor! Če razmišljaš o tretjem otroku, se zavedaj, da je do četrtega otroka spolzek teren.

 

Vir: Mom.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Izgorela mama: Ko je vsega preveč ...
Čeprav vemo, da popolna mama ne obstaja, se mame hitro ujamemo v vlogo absolutne skrbnice za dobro vseh, pri čemer se po...
32
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
6
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
5
Ajurvedska pomoč pri slabokrvnosti
Pri anemiji vrste pita so oči rahlo rumenkaste, urin je zelo močne barve in blato je temno rjavo ali ima rahlo rumenkast...
4



Necepljenega otroka ne morete vpisati v vrtec
Javni vrtci in javno sofinancirani programi zasebnih vrtcev morajo zavrniti vpis necepljenih otrok, razen v nekaterih pr...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?