|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

4 miti o novorojenčkih, ki jim ne smete verjeti

Uredništvo Ringaraja.net, 28.9.2022
Starejši še danes svetujejo določene stvari glede novorojenčkov, ki nimajo nobene zveze z resnico. Če jih boste ali ste jih že slišali, jih hitro pozabite. Če ste te nasvete že slišali od starejših in bolj izkušenih, jih zdaj pozabite.

image
To so štiri stvari o novorojenčkih, o katerih raje dvakrat premislite, preden jim boste verjeli. (Freepik.com)
/11


Starševstvo je lahko zmedeno, še posebej, če vam dobronamerni sorodniki in prijatelji začnejo dajati zastarele nasvete, babičine zgodbe ali mite. Ko gre za novorojenčke, obstaja veliko stvari, ki jih lahko uvrstimo med mite, zato vam ni treba vedno poslušati vsega, kar slišite. To so štiri stvari, o katerih raje dvakrat premislite, preden jim boste verjeli.

 

MIT 1# Nikomur ne smete dovoliti, da bi vašega novorojenčka držal v rokah, ko imate menstruacijo

Po vsem svetu so ženske omejene z miti o menstrualnih ciklih, deloma zaradi stigme, da so nečiste ali celo prinašajo nesrečo. Po porodu vas zagotovo ponovno čaka tudi menstruacija, zato vedite naslednje: ni utemeljenega, medicinsko dokazanega razloga, da bi menstruacija lahko škodovala novorojenčku!

 

MIT 2#: Novorojenček ob rojstvu ne vidi ničesar

V resnici novorojenček vidi, tudi obraze, velike oblike in svetlobo. Dojenčkov vid se bo sicer popolnoma razvil šele med 3. in 5. letom starosti, vendar lahko do takrat pričakujete, da bo otrok po prvem mesecu precej dobro videl.


PREVERITE TUDI: Kako vidi novorojenček? (VIDEO) 


MIT 3#: Zaradi preveč pestovanja oziroma nošenja po rokah bo dojenček površen

Če otroka držite v rokah, kolikor želite in kolikor menite, da potrebuje, to ne more razviti odvisnosti na noben negativen način. Natančneje, v prvih tednih in mesecih je nujno in pomembno ustvariti močno vez, saj otrokov telesni dotik pomeni rast in razvoj.

 

MIT 4#: Če otroku daste riževe kosmiče, bo ponoči bolje spal

Ne samo, da riževi kosmiči dojenčku ne bodo pomagali bolje spati, kljub vztrajanju vaše babice, še nikoli se tudi ni pokazalo, da so kosmiči nekaj, kar tako majhen otrok potrebuje. Prezgodnje uvajanje goste hrane (pred 4. ali 6. mesecem) ni dobro za dojenčka, saj lahko moti prebavo in ga ponoči še bolj zbuja.


PREBERITE TUDI: Spremembe, ki jih novorojenček doživi ob rojstvu 


VIR: Yumama

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Razvojno gibalna vadba za dojenčke in malčke
Kakovostna vzpodbuda staršev za boljši razvoj gibanja, stabilnosti, ravnotežja, mišične moči, … ne škodi nikomur, niti t...
4
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
4
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
3
VIDEO: Vaja za krepitev trebuščka pri doje...
Starši v svojem strahu pred napakami, prenežno in neodločno pristopajo do svojih dojenčkov. S pomočjo tega videa se bost...
3



10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?