|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 nasvetov za nosečnost ob malčku

Helena Primic, 15.11.2022
Če ste se tudi vi znašli noseči z dojenčkom oziroma še majhnim otrokom, ki težko dojame vašo nosečnost in to, da bo dobil bratca ali sestrico, preverite nekaj nasvetov, da bo nosečnost potekala bolj sproščeno.

image
Sprostite se in se brez slabe vesti skupaj z otrokom usedita pred televizijo, ki vam bo podarila nekaj nosečniškega počitka. (Freepik.com)
/11


Ni dobro imeti prevelike starostne razlike med sorojencema, ker se potem težje skupaj igrata. Pa tudi premajhne ne, saj je potem za mamo zelo naporno.

Teorija je eno, praksa pa - po navadi - drugo.

Če ste se tudi vi znašli noseči z dojenčkom oziroma še majhnim otročkom, ki težko dojame vašo nosečnost in to, da bo dobil bratca ali sestrico, preverite nekaj nasvetov, da bo nosečnost potekala bolj sproščeno. 


1. Kritični del dneva

Če veste, da vam je z otrokom najtežje zjutraj, ko ga je treba spraviti iz pižame v vrtec, ali ponoči zaradi nosečniške nespečnosti, si svoj dan načrtujte glede na kritični del dneva. 

Pozabite na pravila in kako bi naj bilo ter si s prilagoditvijo vseh družinskih dejavnosti nosečnost naredite čim bolj lahkotno. Bolj, ko boste sproščeni, bolje se počutil ne le vaš otrok, temveč tudi dojenček v trebuščku.


2. Znižajte standarde

Nosečnost je v vsakem primeru obdobje, ko je treba znižati standarde. Še posebej, če imate še enega malčka, ki potrebuje veliko vašega časa in vsakodnevno skrbi za to, da ne pozabite, kako izgleda razmetano stanovanje.

Zato se potrudite zamižati na eno oko in ne pozabite, da niste leni, temveč imate drugo, veliko pomembnejše delo - v vaši maternici se razvija novo življenje. Če to ni najtežje in najlepše delo na svetu!


PREBERITE TUDI: Kaj ZARES potrebujem za novorojenčka?


3. Popustite pri pravilih

Čeprav nas vzgojni guruji učijo, da pri pravilih ni dobro popuščati, ker otroci potem to pridno izkoriščajo, je nosečnost (v resnici to velja tudi za čas, ko niste noseči) čas, ko lahko popolnoma brez slabe vesti v določenih trenutkih pozabite na družinska pravila. 

Ste utrujeni in nujno potrebujete nekaj minut zase, vendar ni čas za risanko? Sprostite se in se brez slabe vesti skupaj z otrokom usedita pred televizijo, ki vam bo podarila nekaj nosečniškega počitka. Nekaj izjem, ko jih zares potrebujete, še ne bo izničilo dobrega pravila, hkrati pa bo otroku sporočilo, da ste vendarle človek iz mesa in krvi, ne pa robot.


4. Poiščite si pomoč

Nosečnost je idealna priložnost, da končno pridete do pomoči, ki jo boste krvavo potrebovali po porodu. In ki bi vam - če smo iskreni - prišla prav že v prvi nosečnosti in po prvem porodu.

Razmišljate o občasnem najemu varuške? V času nosečnosti jo lahko v miru spoznate in preizkusite. Tudi dule niso namenjene le kot porodne pomočnice, temveč vam bo profesionalna dula pomagala tudi v poporodnem obdobju.


5. Ne pozabite na skrb zase!

Noseča skrbeti za malčka nikakor ni mačji kašelj. Zato si ne pozabite vzeti dovolj časa samo zase - za kavo s prijateljico, sprehod v naravi, nosečniško plavanje  ali samo sedenje kar tako in branje dobre knjige.

Ko začutite, da nujno potrebujete čas zase, nikar ne omahujte in prosite za pomoč, če je to edina možnost, da dobite svoj mir. In ne pozabite: čeprav nosečnost traja le 40 tednov, se lahko kdaj tudi pošteno vleče. Še posebno v tistih "slabih" dneh, ko se vam zdi, da vam nič ne gre in vas zagrabi panika, le kako šele bo, ko se bo dojenček rodil. Ne skrbite, vse se bo uredilo.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Želela bi, da moja zgodba v vas prebudi ra...
Rodila se je zdrava in v snu. Čudovita. Popolna. Verjemite mi na besedo. Držala sem jo v naročju ..... Tako speča in pop...
21
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
13
Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
9
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7



FOTO: Ilustracije o nosečnosti, ki jih mor...
photo
Pred nosečnostjo si tako ženske kot moški to obdobje predstavljajo kot blaženo in veselo. Vsaka nosečnica pa vam lahko o...
Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?