|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 nasvetov, kako lahko otroško sobo spremenite v igrišče

Uredništvo Ringaraja.net, 25.9.2018
Ko je zunaj kislo vreme, lahko z nekaj domišljije poskrbite, da pod streho, v otroški sobi ustvarite mini igrišče. Kako? Preberite naše namige.

image
Igra je pomemben del otroštva vsakega otroka. (F: freepik)
/11


Otroška igrišča so zagotovo najboljši način preživljanja uric, ko otroci niso v vrtcu ali šoli. Malčki se tam dobro razmigajo, na igralih razvijajo svojo koordinacijo in motorične sposobnosti, napolnijo pljuča s kisikom, dobijo dozo vitamina D in se urijo v socialnih veščinah ob druženju s svojimi vrstniki. Slabost zunanjih igral in igrišč pa je v tem, da nam včasih vremenske razmere ne dopuščajo, da bi se otrok igral zunaj. Ko je mrzlo ali kislo vreme, je pač treba poiskati drug način, da otroku ponudimo vsaj delček tega, kar doživlja na otroškem igrišču. S pomočjo naše iznajdljivosti lahko miniaturno igrišče pričaramo kar v njegovi sobi. Za pomoč smo vam pripravili pet idej, s katerimi boste igro pod streho naredili bolj zabavno.

 

1. Mini otroški stolčki in mizica

Za razmeroma nizko ceno lahko kupite pomanjšane stolčke in mizo za otroško sobo. Veliko prodajalcev pohištva ima v svoji ponudbi pisane plastične otroške stolčke, ki bodo popestrili otrokovo sobo,pa še enostavni za vzdrževanje so. Za bolj naraven videz lahko izberete lesene. Tisti, ki bi radi malce prihranili, jih boste zagotovo našli med rabljenim pohištvom. Če ima otrok raje pisane barve, lahko tudi te stolčke prebarvate in okrasite, z otrokovo pomočjo, seveda. Če je v otroški sobi premalo prostora, lahko stole in mizico namestite tudi v en kot dnevne sobe in tam ustvarite kotiček za ustvarjanje.


2. Cesta, križišča in krožišča na tleh

Veliko otrok obožuje preprogo z narisanimi potmi, cestami, krožišči, prehodi, hišami in semaforji, ki spominja na skico mesta. Prepričani smo, da bo tudi vaš otrok komaj čakal, da lahko organizira avtomobilsko dirko na svoji »pisti«. Če bodo zraven bratci in/ali sestrice oziroma njegovi prijatelji, pa bo še toliko bolj zabavno. Namesto preproge lahko, z malce domišljije, v mesto, polno ulic in cest spremenite kar tla sobe. Za cesto z otrokom nalepita izolirni trak, ki ga dobite v različnih barvah, škatlo spremenita v tunel in sezidajta hiše iz kock. Ob tem lahko otroka marsikaj naučite tudi o prometu in varnosti na cesti. Naj se igra začne!

 

3. Spodbudite otroško domišljijo!

Postelja v obliki avtomobila in hišica za igranje sredi sobe sta pravi raj za malčke. Ne glede na vremenske razmere, naj bo otrokova soba vedno pripravljena za igro. Hišico in posteljo - avto lahko kupite, tistim, ki menite,da je to potrata denarja, svetujemo, da jo naredite sami. Vešči domači mojstri lahko običajno posteljo spremenite v formulo ena ali postavite pravi indijanski šotor sredi sobe. Lahko pa se odločite za nakup pohištva, ki ima poleg postelje tudi igralne elemente, povezane s posteljo.

 

4. Pisana preproga

Otroci se najraje igrajo na tleh, zato svetujemo, da na tla v otroško sobo položite pisano preprogo, takšno, ki je enostavna za vzdrževanje. Najbolje, da izberete preprogo manjše velikosti ali nekaj tekačev, ki jih boste enostavno otresli oziroma oprali. Prerposga naj bo izdelana iz antialergijskih materialov, da se na njej ne bo nabiral prah in pršice.

 

5. Ne pozabite na varnost.

Ko boste opremljali otroško sobo ne pozabite, da mora biti oprema brezhibna in stabilna. Imejte v misih, da je soba tudi spalnica in prostor za učenje, tako da morate poskrbeti, da jo otrok tako tudi doživlja. Naj bo v njej kotiček za igro, kotiček za učenje in spalni kot, če pa je za vse to premajhna, lahko igralnico prestavite v skupni dnevni prostor.

 

Igra je izjemno pomembna, pravijo psihologi, za razvoj otrokove osebnosti v predšolskem in tudi šolskem obodobju, zato omogočite svojemu otroku, da ima na voljo dovolj časa zanjo.


VIR: Ringeraja.rs

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
3
Izbira zavarovalnega posrednika
Ste dobili navodila, kako ravnati ob nastanku škodnega primera? Koga boste poklicali najprej: svojega agenta, cenilno sl...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Kje lahko kupite hišo za 50.000 evrov?
V okviru projekta Hiša za mlade družine, naj bi v naslednjih nekaj letih za mlade družine in pare zgradili hiše za 50.00...
5 nasvetov za otroško sobo
Ko je zunaj kislo vreme, lahko z nekaj domišljije poskrbite, da pod streho, v otroški sobi ustvarite mini igrišče. Kako?...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?