|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: 5 družinskih izletov po Sloveniji po izboru Ringarajinih staršev

Uredništvo Ringaraja.net, 7.3.2024
Ringarajine družine se rade potepamo in zato ne preseneča, da so med branimi vsebinami predlogi za družinske izlete v naši rubriki Izleti in počitnice. Predstavljamo pet najbolj iskanih družinskih izletov na portalu Ringaraja.net.

image
Če ne veste kam na družinski izlet ... Tukaj najdete 5 top idej!
/11


1. Jezero Kreda – prav posebno naravno kopališče

Če iščete ohladitev oziroma idejo za izlet, je jezero Kreda v dolini Radovne super lokacija za kopanje, potepanje in piknik z družinico. Kreda je majhno umetno jezero v Dolini reke Radovne na severozahodu Slovenije.

Jezero je zanimivo zaradi svoje nenavadne barve in je odlično za namakanje in plavanje v vročih poletnih dneh. Ker leži v prečudoviti naravi, lahko ob njem uživate tudi na pikniku ali izletu kadarkoli, ko je lepo vreme. Jezero in njegova okolica je primerna izletniška točka sprehod in kolesarski izlet. Ker je lahko dostopno in okolica urejena je zelo primerno za obisk z otroki.

 

Več preberite tu >>>

 

jezero kreda

Verjetno edino jezero pri nas s tako nenavadno barvo vode. (FOTO: Smihael – Wikipedija (levo), mojajezera.si (desno))

 

2. Bornova pot – skozi tunele na planino Preval

Planina Preval je priljubljena izletniška točka na južnem pobočju Begunjščice. Slikovita, nezahtevna in neoznačena pot nas s prelaza Ljubelj skozi Bornova tunela pripelje do planine na nadmorski višini 1311 metrov.

Prehod skozi približno 100 metrov dolg rov z oknom na sredini je z uporabo svetilke za najmlajše pohodnike še prav posebno doživetje. Na poti se odprejo razgledi na Šentansko dolino, Veliki vrh, Košutico, Storžič in ostale vrhove v bližini. Pot se večinoma udobno vzpenja, le proti koncu že tik pod planino Preval je nekoliko bolj strma, a je cilj že pred nami, kjer si lahko v koči privoščimo pristno tržiško malico oziroma kar kosilo.

Vsekakor je to čudovit poldnevni izlet, primeren tudi za začetnike in mlajše družinske člane.


Na izlet se je odpravila tudi ena od Ringarajinih družinic, ki je svoje vtise delila tu >>>

 

bornova pot

Pot skozi tunel je prav posebno doživetje. (FOTO: kraji.eu (zgoraj), geago.si (spodaj))

 

PREBERITE ŠE: Turistični boni - Vse pomembne informacije

 

3. Družinsko odkrivanje izvira reke Krupe

Ko boste načrtovali družinski izlet v Belo krajino na urnik obvezno dodajte obisk izvira reke Krupe, ki velja za enega najmogočnejših in najlepših v kraškem svetu.

Ko boste prispeli do izvira reke Krupe, ki v obilju privre izpod mogočne apnenčaste stene, ki je visoka skoraj 30 metrov, vam bo najprej vzela dih modro-zelena barva vode. Pravljični strugi reke lahko sledite skozi gozd po prijetni krožni učni gozdno-travniški poti, na kateri zagotovo ne boste edini, ki boste ob izjemnih prizorih čiste modro-zelene reke pomislili, da ste zašli v Narnijo. Na poti si lahko ogledate tudi ostanke Gradu Krupa.

 

Klikni tukaj za več podrobnosti o izletu >>>

 

izvir reke krupe

Izvir z nebeško barvo vode (FOTO: Skriti zakladi Slovenije (levo), H. Primic (desno))

 

PREBERITE ŠE: Družinski izlet na Kras


4. Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Krvavec vsi poznamo po belih zasneženih strminah. Pa ste vedeli, da je tu gori zabavno tudi poleti? Poletno dogajanje na Krvavcu je vsako leto pestrejše in to še posebej za družine in otroke. Na primer, zdaj tu rogovilijo pastirski škrati. Ste že kdaj videli škrate? Ne? Potem pa se le odpravite po Poti pastirskih škratov. Pot, ki je namenjena predvsem družinam in otrokom prinaša izvirna doživetja, povezana s pastirstvom in gorami, predvsem pa pomaga družinam pri vstopanju v svet pohodništva.

Ta pravljično-doživljajska pot poteka na smučišču Krvavec in vas bo popeljala skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vam ponudila prečudovite razglede široko naokrog. Pa ne samo to! Bodite pripravljeni, da pošteno razburka tudi vašo domišljijo in spodbudi radovednost vaših otrok. Otroci, pa tudi odrasli, boste navdušeni!


Pokukajte sem za več informacij >>>

 

krvavec Pot, ki bo pošteno razbirkala vašo domišljijo. (FOTO: Krvavec Unitur)


5. Tri najlepše pešpoti ob morju

Za nepozaben družinski izlet vam ni treba iti daleč. Slovenska obala nam ponuja veliko skritih kotičkov in eden najlepših načinov za njihovo odkrivanje so dolgi sprehodi ob morju. Destinacija Portorož & Piran se ponaša kar s tremi najlepšimi krožnimi pešpotmi, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Portoroža, Pirana, Seče in Strunjana.

Piranske krožne pešpoti peljejo po slikovitih in razgibanih pokrajinah, ki ponujajo čudovite razglede na brezčasne soline, najvišji flišni klif na vzhodnem Jadranu, fotogeničen Mesečev zaliv in druge edinstvene pejsaže.

Pešpoti, ki so idealne za družinske sprehode tudi z vozički, vodijo po gozdnih poteh, skozi srednjeveški Piran in Krajinski park Strunjan, po poti nekdanje ozkotirne železnice Parenzane, mimo fieških jezer in impozantnih skulptur Forma vive. 


Več o najlepših pešpoteh našega primorja boste našli tukaj >>>

 

pešpoti ob morju

Po poteh s čudovitimi sončnimi zahodi (FOTO: Turistično združenje Portorož)

  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski izlet za ljubitelje ptic
Ta vikend bomo raziskovali Bizeljsko, kjer v opuščenem peskokopu Župjek živi slovenska največja in najstarejša gnezdilna...
4
Naravni park Škocjanske jame
Škocjanske jame ležijo na skrajnem JV delu matičnega krasa, blizu Divače. Reka, ki ponira v Škocjanske jame, velja za na...
4
Občudujte tulipane iz višine
Izkoristite praznične dni za obisk Arboretuma, kjer so v drevoredu zgradili 50 metrov dolgo konstrukcijo, ki nudi pogled...
3
Dobrodelna misija v Afriki: Kaj smo spoznali?
Naša dogodivščina bo definitivno pustila velik pečat tako na nas, odraslih, kot seveda tudi na otrocih. Že do sedaj smo ...
3



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?