|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

6 videov za nosečnice, ki jih morate pogledati

Uredništvo Ringaraja.net, 20.2.2023
Za lažje razumevanje, kaj se dogaja v nosečnosti s telesom nosečnice, otrokom v njem in za kakšen koristen nasvet, ki vam bo prišel zelo prav v tem obdobju, smo zbrali šest videov, ki jih morate videti. Poglejta si jih skupaj s partnerjem!

image
S pomočjo teh videov lahko pokukate v trebušček. <3
/11


Nosečnost je najbolj intenzivno obdobje sprememb v vseh pogledih. Spreminja se žensko telo, znotraj njega iz mini pikice korenito preobrazbo doživlja otrok, drugačen, bolj tesen in hkrati tudi bolj zrel postaja odnos med bodočo mamico in bodočim očetom.

 

Nekaterih sprememb, ki se nam dogajajo v nosečnosti, žal, ne moremo videti, ker se dogajajo znotraj našega telesa. Nekaterih stvari, si ne znamo predstavljati (predvsem očetje, ki telesnih sprememb ne doživljajo na »lastni koži«) in za nekatere spremembe, ki so del nosečnosti, potrebujemo bolj nazorno predstavitev.

Pri tem so vam lahko v pomoč videi, ki vam jih izpostavljamo v nadaljevanju. Z njihovo pomočjo boste lahko virtualno pokukali v trebušček, odkrili neverjetno sposobnost, ki jo je mati Narava podarila ženskam in se malce tudi nasmejali ob pogledu na očete, ki so jim praktično predstavili telesno bolečino, ki jo doživlja žensko telo ob rojevanju. Mi smo ob nekaterih posnetkih ostali odprtih ust, ker so tako izjemni. Prepričani smo, da bodo navdušili tudi vas. Poglejte si jih!

 

Čudovita animacija o nosečnosti

V tem videu gre za kombinacijo resničnih posnetkov in animiranega lika malega fanička ali deklice, kakor si kdo predstavlja, ki raste v maminem trebuščku. Tale izjemno simpatičen prikaz poteka nosečnosti vam bo zagotovo razpotegnil obrazne mišice v širok nasmešek.


ZA OGLED VIDEA KLIKNITE NA SLIKO.

nosečnost

 

Kako se otrok v trebuhu odziva na glasbo?

Nerojenemu otroku ne ustreza glasna glasba z močnimi ritmi, ampak ima raje klasično glasbo in zborovsko petje. Oglejte si posnetek o tem, kako se otrok odziva na glasbo, ki jo poslušamo v nosečnosti in kako se odzove na hitre spremembe zvoka v naši okolici.

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA >>>


Zakaj je pomembno spremljati otrokove brce?

Brce v trebuščku so dokaz, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med nosečnostjo pomembno, da brce vsak dan vestno spremljamo in štejemo. Kako? Preverite!

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA >>>

 

Kako se telo med nosečnostjo spreminja?

Malo dete ni edino, ki ves čas nosečnosti spreminja obliko, doživlja preobrazbe in raste. V posnetku lahko vidite, da se velike spremembe dogajajo tudi na ženskem telesu, ki ves čas nosečnosti sledi spremembam otroka, se prilagaja njegovi rasti in dobesedno dela prostor za vedno večjega otročička, vse dokler ta ne pokuka na svet. V videu si lahko pogledate ves ta proces izjemnega spreminjanja ženskega telesa.


ZA OGLED VIDEA KLIKNITE NA SLIKO.

spremembe v nosečnosti

 

Kako bi popadke prenesli moški?

Večina moških se ne strinja s tem, da je porodna bolečina tako huda. Ne morejo si predstavljati, kaj je še lahko hujše od bolečine, ki jo občutijo, če jih nekdo pošteno brcne v njihovo mednožje. Če je tudi partner med njimi, mu pokažite tale video posnetek, na katerem moška testirata, kako bi bilo, če bi sama morala prenesti popadke. Verjetno se bosta ob njem oba malce nasmejala,hkrati pa se pripravila na to, kaj vaju v resnici čaka. Pa brez skrbi, bolečina je tam z zelo dobrim namenom, da vam pomaga spraviti na svet najlepše bitje na planetu!

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA >>>

 

Da vas ne bo strah poroda ...

Kaj lahko storite, da vas ne bo ohromil strah pred porodom? Da bi šle v porodno sobo s pozitivnimi občutki, da zmorete, da je to nekaj čudovitega in da je vsak strah popolnoma odveč? Svetovno znana babica, Ina May Gaskin, avtorica številnih knjig o porodu, dojenju, med njimi tudi v slovenščino prevedene knjige Modrost rojevanja, je v enem od nastopov v živo, takoimenovani TED talk, izredno jasno in razumljivo povedala nekaj koristnih nasvetov, kako premagati strah pred porodom. Prisluhnite njenim nasvetom v videu. Prepričani smo, da vam bo nje govor vlil pogum, da boste v porodno sobo odšli samozavestno.

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA >>>

 

 


 

UREDNIŠTVO PRIPOROČA - POGLEJTE SI ŠE:

Položaji za spanje v nosečnosti

Pravilno izvajanje vaj za medenično dno

Pilates stoje za nosečnice

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
28
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
16
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5



VIDEO: Od spočetja do rojstva v slabih pet...
video
Od blizu si lahko ogledate osupljiv čudež spočetja in razvoja človeškega življenja v mamineM trebuhu. Zelo zanimivo!
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?