|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ameriški krofi z mlečno čokolado

Fala slonček, 9.2.2023
Če bi za letošnjega pusta pripravili kaj drugačnega, je tukaj recept za Ameriške krofe z mlečno čokolado.

image
/11


Sestavine:

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

500 g moke

250 g mleka

30 g sladkorja

30 g masla

5 rumenjakov

2 žlici ruma

1 pecilni prašek

2 vanilin sladkorja

1,5 male žličke soli

limonina lupinica

 

čokoladni preliv:

300 g čokoladnih kapljic

Po želji še 50 g belih čokoladnih kapljic

Pest orehov

 

Olje za cvrtje

 

Priprava: 

Moko presejemo, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez masla ter zamesimo kvašeno testo.

Najprej mešamo na najnižji hitrosti in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Nato zvišamo hitrost mešanja na najvišjo in mešamo toliko časa, da so sestavine res lepo povezane med seboj, da postane testo lepo gladko, svilnato in odstopa od posode.

Posodo s testom prestavimo na toplo in jo prekrijemo s folijo, da se testo ne izsuši ter pustimo dobro uro vzhajati.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato pa razvaljamo na dober prst debelo. Izrežemo krofe z luknjo na sredini, jih zložimo na rahlo pomokano krpo, jih pokrijemo in pustimo drugič vzhajati.

Vzhajane krofe ocvremo v vroči maščobi; gornjo stran krofa naj bo spodaj, ko ga položimo v olje. Cvremo jih v olju na nizki vročini na eni strani v posodi s pokrovko, nato jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani brez pokrovke.

Poberemo jih s penovko iz maščobe, položimo na papirnato servieto, da vpijejo odvečno maščobo.

Ko se ohladijo, jih prelijemo z mlečno čokolado – kapljice mlečne čokolade stopimo nad soparo in krofe potopimo v stopljeno čokolado. Ko se strdi, jih lahko dodatno okrasimo z belo čokolado in nasekljanimi orehi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
9
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
5
Hrana, ki spominja na človeške organe
Ste kdaj opazili, da imata sadje in zelenjava podobno obliko, kot telesni organi? Ta vzorec deluje kot znamenje ali znak...
5
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
4



3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...
Osvežilna velikonočna torta
Kako na hitro pripravimo sadno, osvežilno in obenem slastno torto?




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?